Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Salut.Vreau sa fiu lamurit in urmatoarea situatie de reducere a perioadei de suspendare de la 60 la 30 zile a carnetului.Testul il dau in Iasi localitatea mea de domiciliu insa daca il trec de ce e nevoie sa fac alt drum pina la Vaslui( acolo am primit sanctiunea) si sa depun cererea de reducere a perioadei? ( amenda e platita in 48 ore si nici alte abateri nu am in cei 17 ani de cind am carnet). in cit timp se aproba acea cerere depusa si daca mai sunt alti factori care determina aprobarea sau respingerea ei in afara de dovada trecerii testului, plata amenzii si lipsa sanctiunilor pe ultimii 2 ani.Cererea aprobata sau respinsa in cit timp se comunica la inspectoratul de care apartin eu?

Publicat

Revin cu o precizare, am uitat sa mentionez faptul ca in acel proces verbal am mentionat ca nu sunt de acord cu cele scrise si ca voi depune contestatie.Poate conta cele scrise de mine in acel p.v. la luarea unei hotariri in privinta reducerii perioadei de suspendare?M-am hotarit sa nu mai cheltui bani in instanta pentru un proces .La o adica nu e un capat de tara sa merg pe jos 30 de zile sau sa apelez la un prieten!

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Salut,

In septembrie 2012 mi-a fost suspendat pemisul de conducere pe o perioada de 90 de zile pentru alcoolemie de 0.13 .

Am facut contestatie,mi-a fost respinsa iar astazi  am facut si recurs la hotararea judecatoreasca. Am urmatoarele intrebari :

1. Pana cand se va da hotararea judecatoreasca finala in urma recursului voi mai putea conduce fara riscul de a fi suspendat

permisul de conducere intre timp?

2. Dupa hotararea judecatoreasca finala va trebui sa depun permisul la sediul Politiei care a facut constatarea abaterii mele sau o

pot face la orice sectie de politie rutiera?

Multumesc anticipat.

• Displace 4
Publicat

salut, mi s a luat permisul pe 90 de zile pt ca am avut viteza ,au trecut cele 15 zile in care am avut dovada ,si acum vreau sa dau pt reducerea retinerii permisului la 30 de zile.Daca dau examenul si nu il iau ce se intampla?si are ceva ca nu am mers la politie in astea 15 zile ,ci doar am platit amenda?

Publicat

Daca sustii examenul si nu il treci nu poti sa soliciti reducerea perioadei de suspendare la 30 de zile  asa ca o sa sa iti recuperezi permisul dupa 90 de zile.

• Apreciez 1
Publicat

Cererea pt reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce trebuie depusa si înregistrată la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, având anexate următoarele documente:

-o copie a procesului verbal de constatare a contravenţiei;

-o copie a dovezii înlocuitoare a permisului de conducere;

-o copie dupa chitanţa de achitare a amenzii;

-o copie a BI/CI.

Eu am domiciliul in Lugoj, jud. Timis. Permisul mi-a fost suspendat in Lugoj, de catre un agent din Lugoj, iar examenul l-am dat in Timisoara. Dupa ce am luat examenul mi s-a spus sa ma prezint la ghiseu cu actele mentionate mai sus. Trebuie sa mai depun odata aceste acte si la Lugoj?!

Publicat

Salut,

In septembrie 2012 mi-a fost suspendat pemisul de conducere pe o perioada de 90 de zile pentru alcoolemie de 0.13 .

Am facut contestatie,mi-a fost respinsa iar astazi  am facut si recurs la hotararea judecatoreasca. Am urmatoarele intrebari :

1. Pana cand se va da hotararea judecatoreasca finala in urma recursului voi mai putea conduce fara riscul de a fi suspendat

2. Dupa hotararea judecatoreasca finala va trebui sa depun permisul la sediul Politiei care a facut constatarea abaterii mele sau o

pot face la orice sectie de politie rutiera?

Multumesc anticipat.

• Moderator
Publicat

NU. Vei putea conduce până la soluţia finală a instanţei de judecată, dar dacă vei comite o altă faptă ce prevede suspendarea dreptului de a conduce, vei suporta conscinţele prevăzute de lege.

2. Dupa hotararea judecatoreasca finala va trebui sa depun permisul la sediul Politiei care a facut constatarea abaterii mele sau o pot face la orice sectie de politie rutiera?

Permisul se depune la sediul Poliţiei Rutiere pe a cărei rază de competenţă ai domiciliu.

Publicat (modificat)

salut!

Astazi am fost oprit cu masina altcuiva de inspectorii R.A.R. si avand joc mare la directie mi-a fost suspendat permisul cat B pe 90 de zile cu dovada de 15 zile. Pe 8 august pot da testul 13/15 pentru reducerea perioadei la 30 de zile. Problema e ca eu in timpul asta sunt inscris la scoala pentru obtinerea cat C+E avand examenul pentru categoriile raspective incepand din data de 3 august.

Intrebarea este daca mai pot sustine examenul pentru C+E avand permisul suspendat? sau chiar daca as lua testul 13/15?

Precizez ca sunt inca in perioada de scolarizare, nu am data fixata pentru examen. 

Multumesc anticipat pt raspunsuri

Modificat de virginel
Publicat

Buna seara, mi-a fost suspendat  PC pe o perioada de 90 de zile deoarece am condus cu o viteza de 106 km/h in localitate, permisul a fost suspendat in Bacau eu fiind din Brasov. Am fost admisa la examenul pt redobandire si acum ar trebui sa trimit cererea si actele necesare pentru reducerea pedepsei la 30 de zile. Intrebarea mea este le trimit prin posta la inspectoratul de politie al judetului Bacau? Sau cum se procedeaza? Va multumesc anticipat :)

Publicat

Poti sa trimiti documentele prin posta avand in vedere distanta dintre cele doua localitati

Publicat

Si trimit dovada, cererea, procesul verbal, copie buletin, chitanta ca am platit amenda...insa nu am o hartie prin care sa dovedesc ca am fost admisa la examen pe spatele dovezii a fost scrisa data in care am fost admisa si este o stampila cu semnatura...este ok? 

Publicat

Hm, daca am avut permisul suspendat 90 de zile in Decembrie, si daca mi-am recuperat permisul dupa 30 de zile datorită 13/15 daca as comite aceeași abatere intre 6 si 12luni , tot cu suspendare de 90 de zile de fapt cât as sta de drept fără permis? Dar la 60 de zile? Pare o întrebare fără sens dar mă ajuta in disciplinare :)

Publicat

Eu zic sa te grabesti incet nu de altceva dar perioada de suspendare va fi de 90 de zile fara drept de reducere a perioadei de suspendare.Daca reuseai sa ramai din nou fara permis in termen de 6luni de la restituirea acestuia primeai la promotie un plus de 30 de zile de suspendare si un odorizant auto cadou. Asa ca nu are rost sa te mai grabesti ca ai pierdut promotia.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Ieri mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 60 de zile pt ca am mers pe sens opus. Am recunoscut savarsirea contraventiei si maine voi merge sa platesc amenda. Doresc sa beneficiez de reducerea suspendarii. Ma incadrez in toate conditiile necesare. Ramane sa dau testarea. Intrebarea mea este ce se intampla daca voi pica examenul (pun raul inainte)? Am inteles ca in acest caz la perioada de 60 de zile se vor adauga inca 30. Este adevarat?

• Moderator
Publicat

Nu, nu se prelungeşte perioada de suspendare în cazul tău.

Detalii găseşti aici:

Baftă la testare!

Publicat (modificat)

Buna seara,

Am cautat cateva informatii pe acest forum pentru situatii similare cu a mea, dar nu am gasit. Asa ca as dori sa va intreb care este exact perioada de suspendare a permisului, dupa comunicarea sentintei definitive, in cazul in care aceasta este in defavoarea mea, in urmatoarea situatie: permisul suspendat pentru 30 zile. Cronologia ulterioara:

1. expirarea dovezii de supendare a permisului (deci inceperea perioadei de suspendare de 30 zile) - 19 iulie

2. expedierea prin Posta a Plangerii Contraventionale impotriva PV - 23 iulie

3. astept primirea (mi s-a comunicat ca tot prin Posta) a certificatului de grefa.

Deci as vrea sa stiu, practic, daca sentinta imi va fi defavorabila, cate zile va mai fi suspendat permisul dupa ramanerea definitiva a sentintei. Se scad cele in care permisul a fost retinut in aceasta perioada?

Va multumesc anticipat.

LE. Mentionez, pentru a nu fi discutii inutile, PV a fost comunicat pe 9 iulie, deci a fost contestat in termen.

Modificat de MariusStef
  • Moderator
Publicat

Pentru ce faptă a fost reţinut permisul de conducere?

Publicat (modificat)

Buna ziua.

Neacordare de prioritate.

Cred ca am explicat cam alambicat in primul post al meu, ideea este ca se efectueza un numar de zile de suspendare pana la primirea certificatului de grefa si intrebarea este daca se vor scadea dupa stabilirea sentintei (in cazul evident, in care imi este defavorabila); deja au trecut 11 zile din 30 si posibil sa mai treaca dupa cum se misca lucrurile pe perioada vacantei judecatoresti.

Multumesc.

Modificat de MariusStef
Publicat

Cu respect!

daca m-am atinsi usor cu o masina si am mi s-a suspendat permisul pe 2 luni si am primit avertisment in loc de amenda,pagubele materiale am fost absolut minore,

iar in urma cu un an si 2 3 luni am avut permisul suspendat 30 zile pentru depasire pe linie continua mai am sanse sa il recuperez la 30 de zile data aceasta? accidentul a fost doar de ordinul zgarieturilor...

• Moderator
Publicat

Stefan1992 nu poţi beneficia de reducerea perioadei de suspendare. Citeşte

În plus, aruncă o privire aici:

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.