Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

buna ziua. permisul meu de conducere a fost retinut pe 6 martie cand am fost depistat in trafic conducand un autovehicul cu numere de germania expirate.  mi-a fost eliberata o dovada cu drep te circulatie pe care am prelungit-o  lunar pana pe 18 iunie. pe 20 mai am primit acasa o comunicare in care scrie ca nu s-a inceput urmarirea penala, ca am primit amenda administrativa in valoare de 400 de lei plus cheltuieli de judecata 100 lei. am platit aceste sume , am fost la parchet , mi s-a stampilat aceasta chitanta si atat. intrebarile mele sunt urmatoarele: pe acea  comunicare trebuiea sa scrie si perioada de suspendare a permisului? cine trebuie sa hotarasca aceasta perioada, procurorul de caz sau cei de la politie? daca acest caz a fost incheiat mai pot sa circul cu dovada pana la termenul expirarii , adica 18 iunie? exista posibilitatea sa mi se restituie permisul pe loc? mentionez ca totul s-a intamplat in judetul ilfov iar permisul meu este emis de politia din calarasi, iar eu nu pot sa ajung in perioada imediat urmatoare la calarasi sa cer mai multe informatii si nu vreau sa am surpriza de a fi oprit in trafic si sa mi se spuna ca nu am dreptul sa circul. va multumesc

• Moderator
Publicat

Art.103. - (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:

...

c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire penală sau încetarea urmăririi penale, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.
(11) În situaţia prevăzută la alin.(1) lit.c), suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se dispune de către şeful poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta.

Citeşte

Publicat

Te poti prezenta maine sau la data expirarii valabilitatii dovezii la ghiseul de la Politia Rutiera impreuna cu rezolutia de la Parchet pentru a incepe perioada de suspendare.

Publicat

salut!

mi-a fost suspendat permisul pt viteza in vrancea, eu fiind din bucuresti, am sustinut examenul pentru reducerea pedepsei, l-am luat. pot beneficia de reducerea pedepsei, ma incadrez, insa a trecut o luna si o saptamana de la expirarea dovezii.  mai ma pot incadra la reducerea pedepsei, chiar daca a trecuta luna respectiva?

Publicat

salut,

am depasit pe linie continua, si in consecinta mi s-a ridicat permisul pe o perioada de 60 de zile.

pot da examen pentru micsorarea perioadei de suspendare la 30 de zile?

Publicat

pentru depasire pe linia continua perioada de suspendare este de  30 zile

art 100 OUG 195/02

(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:

e) nerespectarea regulilor privind depăşirea;

Publicat

Am o nelamurire, sper sa ma ajutati :

Fiindu-mi suspendat permisul datorita vitezei intr-un drum in tara, urmeaza sa sustin examenul 13/15 pentru reducerea perioadei la 30 de zile.

Datorita faptului ca nu locuiesc in judetul in care figurez in buletin si distanta intre cele 3 locatii mentionate este intre 500 si 700 de km, sunt curios sa alflu unde pot sustine examenul si daca pot solicita sa mi se trimita permisul in localitatea in care locuiesc.

Multumesc.

• Moderator
Publicat

Testarea pentru verificarea cunoştinţelor privind legislaţia rutieră se susţine la unitatea de poliţie care are în evidenţă permisul tău de conducere, în perioada de suspendare a dreptului de a conduce.

Publicat

Ce inseamna art.71 alin.1 Cod penal si art.3 din protocol 1 aditional CEDO, interzice inculpatului drepturile prevazute de art.64 lit.a a teza a-II-a si lit.b Cod penal,la pedeapsa de 7 luni inchisoare cu suspendare?

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Salut.In data de 24.01.2013 mi s-a suspendat dreptul de a conduce pe o perioada de 30 zile,depasire pe linie continua.Am incercat sa evit un accident,masina din fata mea a franat brusc la vederea radarului pe traseul Pitesti-Ramnicu valcea, am preferat sa intru pe contrasens deoarece se mergea in coloana si nu am vrut sa franez brusc.Vina mea este ca nu am mentinut o distanta suficienta si am considerat ca este corect sa depun contestatie.

In data de 10.06.2013 am depasit viteza maxima legala cu 50km/h vinovat, semnat, plecat!

Nu vreau sa depun contestatie este impotriva caracterului,sunt vinovat dar vreau reducerea perioadei de suspendare.In 10 ani ca sofer protocol,12 de permis evenimentele s-au petrecut in ultimele 5 luni fara alte evenimente gen suspendare.

Intrebarea:pot sa aplic pt reducerea perioadei de suspendare daca primul eveniment se afla in instanta?

Cu respect.

Publicat

Buna seara . Mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 30 de zile pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni , am depus contestatie , in instanta am pierdut procesul . Nestiind ca permisul trebuia predat in 5 zile de la data ramanerii definitive a solutiei , m-am prezentat dupa trecerea celor 5 zile , perioada a fost majorata cu inca 30 de zile . Pot solicita testarea teoretica pentru reducerea perioadei de suspendare ?

• Moderator
Publicat

Nu.

Conducătorii de autovehicule nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, dacă perioada de suspendare a fost majorată, conform legii.

Publicat

Sunt din Bucuresti iar in data de 16 a acestei luni ma deplasam cu motocicleta dinspre Bucuresti spre Bacau si am fost inregistrat cu aparatul radar la intrarea in Marasesti pe E85 cu viteza de 104 si mi-a fost retinut permisul de conducere pentru 90 de zile... Vreau sa contest in instanta procesul verbal nerecúnoscand aceasta viteza. Intrebarea este urmatoarea...daca pierd procesul mai pot aplica pentru reducerea suspendarii de la 90 de zile la 30 in urma sustinerii examenului teoretic? (mentionez ca indeplinesc criteriile de sustinere)...

Multumesc

• Displace 1
Publicat

parea mea este ca te-ai complicat inutil vezi si postarea lui Endutzu de mai sus care este un exemplu in acest sens.

Publicat

Nu pot preda permisul acum pentru ca trebuie sa plec in concediu cu masina...Sunt nevoit cel putin sa aman predarea acestuia...

• Displace 1
  • Moderator
Publicat

Într-adevăr un motiv sănătos pentru a nu respecta legea.  :lol:  Trebuie să pleci în concediu, cu alte cuvinte este o chestiune de viaţă şi de moarte necesitatea de a conduce în concediu, nu orice mizilic. Doar nu o să îţi petreci concediu fără să conduci ... ce concediu ar mai fi ăla?!

Trebuia domnule scris clar în lege: "permisul se predă numai în situaţia în care titularul nu mai are nevoie de el, numai dacă s-a plictisit să conducă ..." şi aşa mai departe.

• Apreciez 3
Publicat

sau daca pleacă în concediu nu e neaprat sa-l predea :)

Publicat

Salut, aseara mi-a fost suspendat permisul pe 90 de zile. Am baut o bere, fara sa-mi dau seama ca urmeaza sa conduc:| pur si simplu nu mi-am dat seama. mi-a iesit 0.011 ..Agentul declara ca pana la 0.010 nu se supenda dreptul de a conduce, dar cum orce aparat da o mica eroare  +, - ceva ..as putea sa depun o plangere/contestatie, va rog mult sa ma indrumati spre ce as putea face! stiu deja ca pot sa il recuperez dupa 30 de zile, dar am nevoie de permis neaparat, lucrez pe o masina de distributie!. stima..

Publicat

Consulta un avocat. Aparatul nu da + , - . Aparatul da exact.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.