Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua. Doresc sa lamuresc niste chestiuni prin amabilitatea dumneavoastra.

Ieri, 14.04.2013 mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioada de 90 zile datorita nerespectarii vitezei legale. Detin permis de 6 ani, si e prima data cand mi se suspenda acest drept. Permisul l-am obtinut in Bacau, fapta s-a petrecut in Iasi (de ceva vreme locuiesc in Iasi dar datorita birocratiei am ales sa nu-mi schimb adresa de domiciliu). As dori sa beneficiez de reducerea perioadei de suspendare a permisului dar am nedumeriri; daca undeva gresesc va rog sa ma corectati.

1. este nevoie de programare programare pt sustinerea examenului 13/15? (examen ce il voi sustine in bacau)

2. se poate sustine examenul in perioada de 15 zile cat am dovada de circulatie?

3. in cazul nefericit in care nu promovez examenul, se poate repeta fara consecinte asupra reducerii perioadei de suspendare sau am doar o sansa?

4. odata promovat examenul dosarul pt reducerea suspendarii trebuie depus la Iasi, urmand ca permisul sa-l ridic din Bacau.

5. intrebarile de pe drpciv.ro fac parte din baza de date a examenului propriu-zis sau sunt orientative?

Va multumesc, imi cer scuze ca repet lucruri discutate pe forum dar am emotii cu privire la acest examen.

Cu stima

Publicat

1. nu este nevoie de programare, examenul se sustine in ziua/zilele si locurile stabilite la nivelul fiecarui Serviciu Rutier.

2. examenul il poti sustine doar dupa ce expira valabilitatea dovezii.

3.se poate repeta examenul de cate ori vrei urmand ca imediat ce ai trecut examenul sa depui si dosarul pentru reducerea termenului de suspendare.

4. corect

5. chestionarele de acolo sunt utile si in cazul examenului tau.

Succes!

Publicat

o simpla cerere gasesti si pe la magazinele de acte auto de pe langa sediul politiei.

Publicat

mi s-a retinut permisul pentru 30 zile . se poate ca perioada de cind se iau in calcul cele 30 zile sa inceapa imediat si sa nu mai astept 15 zile pina expira dovada ?

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

CU RESPECT VA ANTREB ,,,PENTRU  SUSTINEREA EXAMENULUI  AN CELE 90 DE ZILE DE SUSPENDARE ,,,AM ANTELES CA SUNT ANTREBARI 13DIN 15....ANTREBAREA AR FI DACA ANTRBARILE COINCID CU CELE LA EXAMENUL DIN PIPERA    SAU  SUNT ALTE ANTREBARI......       DACA  IAU

EXAMENUL NU MAI STAU PE TUSA 90 ZILE...MULTUMESC ANTICIPAT

• Displace 4
  • Moderator
Publicat

Şi când te gândeşti că legendele urbane spun că poliţiştii sunt analfabeţi ...

• Apreciez 1
Publicat

SCUZE PENTRU EXPRIMARE

AM EMOTII

VA ROG SAMI RASPUNDETI LA CELE DOUA ANTREBARI ....VA MULTUMESC

• Displace 1
  • Membru
Publicat

Rob-ule, cu respect, te invit sa citesti regulametul forumului ! 

• Moderator
Publicat

rob

Întrebările din testul de verificare sunt similare/asemănătoare cu cele de la examenul de permis.

Pentru a doua întrebare, citeşte acest topic de la început şi găseşti condiţiile şi procedura ce trebuie urmată în această situaţie.

Publicat

Multumesc domnule Marius

Daca mi sa retinut permisul an localitatea Sabareni unde trebuie sa dau examenul 13/15.....pot sal dau la udriste

• Moderator
Publicat

Prezintă-te fără nicio teamă sau emoţie la acel test de verificare. Deşi sunt asemănătoare întrebările, părerea mea este că sunt mult mai uşorare. Nu există întrebări cu mai multe răspunsuri corecte, cum se întâmplă la chestionarele de la examenul de obţinere a permisului.

De asemenea, după ce îţi expiră dovada, te poţi prezenta săptămânal (cu dovada înlocuitoare şi buletinul) şi să susţii testul, până îl iei. Nu te afectează cu nimic dacă încerci de mai multe ori sau îl iei din prima.

Important este să îţi faci puţin timp şi să mai citeşti legea. Nu e deloc dracul atât de negru pe cum pare.

Baftă!

• Moderator
Publicat

Daca mi sa retinut permisul an localitatea Sabareni unde trebuie sa dau examenul 13/15.....pot sal dau la udriste

Testarea/examenul se susţine la unitatea de poliţie care are în evidenţă permisul tău de conducere, în perioada de suspendare a dreptului de a conduce.

Dacă permisul tău de conducere este eliberat în Bucureşti, poţi să susţii testul la Udriste.

Publicat

Domnule Catalin la examen trebuie sa ma prezint si cu amenda platita ......dovada este fara drept de circulatie

Publicat (modificat)

Unui amic de-al meu i s-a luat permisul pentru incalcare linie continua. El a contestat, a pierdut (era logic, pentru ca savarsit fapta iar politistul avea filmuletul incriminatoriu) si a dus permisul.

Intrebare: se poate duce sa dea examenul 13/15 ca sa-si reduca suspendarea la 30 de zile? (in cazul in care are, sa spunem, 60 zile pe procesul verbal) sau daca a facut contestatie nu se mai poate micsora perioada de suspendare a exercitarii drepului de a conduce autovehicole? Astept raspuns cu da sau nu, ca restul informatiilor le-am gasit deja aici :)

Modificat de util
  • Moderator
Publicat

Poate solicita reducerea perioadei de suspendare chiar dacă a făcut contestaţie. Trebuie însă să plătească amenda şi cel mai probabil nu mai poate beneficia de jumătate din minimul acesteia.

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Domnule Catalin la examen trebuie sa ma prezint si cu amenda platita ......dovada este fara drept de circulatie

După ce treci testul, o să depui o cerere la care ataşezi şi dovada plăţii amenzii.

Nu la testare trebuie să faci dovada că ai plătit amenda, ci ulterior după ce ai luat testarea.

Baftă!

Publicat

In octombrie 2012 mi-a fost suspendat permisu pentru viteza. Am depus contestatie, care mi-a fost respinsa in mai 2013. in decembrie 2009 am avut o luna suspendat permisu pentru trecere pe rosu(nu am beneficiat de reducerea pedepsei). Mai pot benefecia de reducerea suspendarii de la 90 de zile la 30 avand in vedere ca am depus contestatie si suspendarea din 2009?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.