Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Salutare,

Pot beneficia de reducerea perioadei de suspendare a permisului de la trei luni la o luna daca mi-a mai fost retinut permisul si in urma cu un an, insa am facut contestatie impotriva retinerii de anul trecut iar procesul respectiv inca nu s-a incheiat?

Va multumesc

Modificat de costidima
Publicat

pentru Lupu - da cererea de reducere a perioadei de suspendare se poate depune oricand dar in perioada in care exerciti suspendarea. Daca nu promovezi testul 13/15 din prima mai incerci iar saptamana viitoare si tot asa pana reusesti, iar apoi poti depune dosarul pentru reducere.

pentru Costidima -in cazul tau poti beneficia de reducerea termenului de suspendare, daca nu ai mai beneficiat de aceasta posibilitate in ultimii 3 ani.

Publicat

buna seara...mi`a fost retinut permisul...pt alcool 0.19 in aerul expirat..intrebarea mea care ar fi...am primit si 9 puncte amenda...punctele de cand se aplica??!de cand mi`a fost retinut permisul..sau de cand mi`l da inapoi??

• Membru
Publicat

Sunt curios cum obtineti permisele de conducere... Punctele-amenda nu sunt acelasi lucru cu punctele de penalizare.

Publicat

pentru Costidima -in cazul tau poti beneficia de reducerea termenului de suspendare, daca nu ai mai beneficiat de aceasta posibilitate in ultimii 3 ani.

Salut 25tess,

Nu am mai beneficiat de reducerea perioadei de suspendare a permisului, dar cand am fost la politie sa fac cererea de reducere a perioadei de suspendare mi-au spus ca nu beneficiez de reducere intrucat procesul anterior nu s-a finalizat neavand mentiunea "definitiva si irevocabila" pe hotararea judecatoreasca iar procesul fiind nefinalizat figurez ca avand permisul suspendat in ultimii doi ani, ca atare nu indeplinesc toate conditiile pentru a beneficia de aceasta reducere.

Ca sa lamuresc lucrurile in cazul in care am fost neclar cu situatia mea:

- anul trecut mi-a fost suspendat permisul pentru 30 de zile pentru neacordare de prioritate, am facut contestatie iar procesul inca nu este finalizat (am castigat in instanta in prima faza dar ei au facut recurs si la cum decurg lucrurile in Romania s-ar putea sa mai dureze inca un an pana se termina procesul respectiv)

- anul acesta (acum aproximativ o luna si jumatate) mi-a fost retinut permisul pentru 90 de zile, am dat testarea pentru reducerea perioadei de suspendare dar cand am venit sa fac cererea de reducere a perioadei mi s-a spus ca figurez ca avand permisul suspendat il ultimii doi ani prin urmare nu beneficiez de reducere

Multumesc anticipat pentru orice informatie cu care ma poti ajuta!

Publicat

Mi sa suspendat permisul pentru ca am intors pe sens unic (2 luni + 450 lei amenda). Eu sunt din Moinesti, Bacau, suspendarea a fost facuta de un agent din Moinesti. Am inteles ca trebuie sa duc copie dupa Pv, CI, dovada si chitanta la Pol.Moinesti (cand trebuie sa le duc???). Dovada imi expira pe data de 2.03.2013. Pot preda dovada mai repede? Ce acte imi trebuie sa imi fac programare pentru examenul teoretic si cand pot sa ma duc la programare (In Bacau trebuie sa il sustin, in Moinesti nu exista). Dovada trebuie sa o predau la Bacau sau Moinesti? Eu as prefera sa duc dosarul la Moinesti Luni 25.02.2013, dupa care sa plec la Bacau si sa ma programez.Cam la cat timp te programeaza la examen (de preferat in aceeasi zi cu programarea). Daca nu iau examenul mi se prelungeste perioada de suspendare. Daca renunt la drumuri si astept pana pe 2.05.2013, trebuie sa mai predau ceva la Politie sau pe 3.05.2013 ma duc la Bacau si doar imi reduc permisul.

Publicat

chitanta de plata a amenzii trebuie sa ajunga la unitatea de politie din care face parte agentul constatator in termen de 15 zile de la data la care ai intrat in posesia procesului verbal.

Nu poti preda dovada mai devreme. Astepti 15 zile dupa care intervine in mod automat perioada de suspendare. Dupa data de 02.03.2013 te poti prezenta la Serviciul Rutier Bacau sa te interesezi unde si cand se sustine examenul 13/15. Dupa ce treci examenul poti depune dosarul pentru reducerea termenului de suspendare de la 60 la 30 de zile. In cazul tau perioada de suspendare nu se majoreaza. Deci daca nu iei examenul sau nu indeplinesti conditiile necesare pentru reducerea termenului de suspendare iti poti ridica permisul la expirarea perioadei de suspendare de 60 zile.

pentru costi dima:

eu imi mentin cele declarate anterior in sensul ca tu ai dreptul la reducerea perioadei de suspendare chiar daca contestatia la fapta savarsita anterior (in urma cu un an de zile) nu a fost solutionata.

Gandind logic acea retinere a permisului dictata anterior este suspendata pana la momentul ramanerii definitive a hotararii judecatoresti. In cazul tau poti sa castigi dar sa si pierzi recursul.

Si daca sa presupunem ca o sa pierzi recursul perioada de suspendare va actiona in viitor ca doar nu iti va fi supendat permisul 30 de zile in cursului anului trecut.

Te sfatuiesc sa mergi in audienta la seful Serviciului Rutier sa verifice cazul tau.

• Apreciez 1
Publicat

Merci pentru raspuns 25tess

Intr-adevar, gandind logic, pana cand se solutioneaza procesul anterior nu ar trebui sa figurez in baza de date ca avand permisul suspendat in ultimii doi ani. Domnii de la ghiseu unde am fost sa depun dovada cu absolvirea examului de 15 intrebari mi-au spus ca nu pot sa imi dea permisul inapoi pana cand nu vin cu hotararea judecatoreasca cu mentiunea "definitiva si irevocabila". Am vorbit si cu un prieten care este agent la circulatie si mi-a spus ca din pacate nu prea am ce face, este o lacuna a legii si nu am decat sa astept pana cand se va finaliza procesul respectiv (cel mai probabil dupa ce trec cele 3 luni de suspedare a permisului)

Ce este si mai ciudat si specific romanesc as putea spune, este ca la procesul anterior nu s-a prezentat niciun reprezentant din partea politiei la niciuna din cele 3 sedinte de la judecatorie, am castigat cum era de asteptat, dar ei s-au trezit sa faca recurs.

Ca sa merg in audienta la Serviciul Rutier ce demersuri trebuie sa fac? Trebuie facuta o cerere scrisa sau exista anumite ore/zile din saptamana cand se tin aceste sedinte?

Multumesc pentru informatii!

Publicat

Ce este si mai ciudat si specific romanesc as putea spune, este ca la procesul anterior nu s-a prezentat niciun reprezentant din partea politiei la niciuna din cele 3 sedinte de la judecatorie, am castigat cum era de asteptat, dar ei s-au trezit sa faca recurs.

Nu e nimic ciudat aici. Daca juristul politiei nu e prezent in sala de judecata, nu inseamna ca nu-l intereseaza si nu va fi la curent cu ce se intampla. Are posibilitatea sa depuna inscrisuri sau cereri, chiar daca nu a ajuns la termenul de judecata. Imagineaza-ti ca sunt foarte multe astfel de contestatii si nu poate fi prezent in mai multe locuri in acelasi timp. De obicei se duc la procesele mai importante, nu la o banala contestatie a unei contraventii.

Publicat

salut....am si eu doua probleme...PRIMA:mia fost suspendat permisul pentru alcoolemie de 0.39 mg... si cand ma oprit nu aveam nici asigurare si miau luat placutele si mi-au rupt certificatul in 2 parti (una la ei si una la mine ).....au voie sa rupa certificatul ???...si faza e ca miau mai dat si o dovada ca poate sa circule fam mea cu masina asa fara numere.... :| e ceva anormal dar ce sa le fac

A DOUA ....cand mi-au suspendat permisul leam spus ca eu voi pleca in strainatate in mai putin de o saptamana si eu au spus ca pot face o cerere in care sa pun acolo dovezi ca plec si imi da permisul inapoi da r nu am drept sa conduc decat in italia ...e adevarat

Publicat

Nu cumva ti-au retinut certificatul de inmatriculare si ti-au dat inapoi numai anexa certificatului cu inspectii tehnice periodice?

Ce fel de permis de conducere ai, de cine este eliberat?

Publicat

Permisul romanesc îl mai primești abia după ce expira suspendarea. Familia ta poate sa circule cu mașina după ce plătește asigurarea după care ridica certificatul și numerele de la politie. Sa-ți trăiască familia mân........

Publicat

Buna ziua, stie cineva daca pot sustine testul 13/15 si in alta localitate decat cea in care mi-a fost retinut permisul?

• Moderator
Publicat

Testul de verificare nu se susține în localitatea unde a fost reținut permisul. Testul îl poți susține la sediul polției rutiere pe a cărei rază de competență ai domiciliu.

Publicat

testul 13/15 se sustine la Serviciul Rutier care are in evidenta permisul dvs. de conducere. Aceasta unitate de politie poate fi si in alta localitate decat cea de domiciliu.

Publicat

Aseara la ora 2:15 mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 90 de zile datorita depasirii vitezei (115/60). Politistul mi-a dat o dovada cum ca as mai putea conduce inca 15 zile din momentul asta. De asemenea mi-a spus si de examenul de reducere a perioadei de la 90 de zile la 30 de zile. Intrebarea mea este: Cate zile am voie sa il dau deoarece am inteles ca dupa o anumita perioada nu mai am voie sa dau acest examen de reducere si de cate ori (in caz ca nu il trec) ?

• Moderator
Publicat

Testarea se ţine o dată pe săptămână la sediul poliţiei rutiere pe a cărei rază de competenţă ai domiciliu. Poţi susţine testul după ce îţi expiră valabilitatea dovezii înlocuitoare, în fiecare săptămână.

Publicat (modificat)

Permisul de conducere mi-a fost suspendat pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni pentru 30 de zile.

Eu sunt din Bucuresti sector 3, as vrea sa stiu de unde mi-l pot recupera din Pipera sau de la sediul din Udriste

(am gasit diverse raspunsuri pe net dar nici unul concret) si eventual examinarea corespunzatoare 13/15 unde se poate da.

Multumesc frumos

LE

Am scris in acest topic pentru ca pare cel mai aproape de subiect si nu cred ca o intrebare simpla merita un topic nou.

Modificat de clyde13
Publicat

In cazul tau nu este necesar sa sustii testul 13/15. Dupa expirarea perioadei de suspendare de 30 de zile iti vei putea recupera permisul de la sediul Politiei Rutiere din str. Udriste

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.