Jump to content
POLITISTI.ro

M-am retras din Corpul National al Politistilor


Recommended Posts

Justa actiune... doar o singura completare,la formularul care l-ai postat mai adauga o fraza : ,,Totodata solicit sa instiintati serviciul financiar ,despre retragere, in vederea sistarii retinerii cotizatiei lunare incepand cu data de ..... ,, .

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Un motiv in plus pentru care m-am retras din CNP:

dobrescuiulian.png

dobrescuantoanela.png

Mi se pare sau CNP-ul a devenit "o afacere de familie" ??? :hmmmt:

 • Upvote 3
Link to comment

@marius.

Respect decizia, asa cum am mai discutat.

Referitor la postarea "Mi se pare sau CNP-ul a devenit "o afacere de familie" , precizez urmatoarele:

Potrivit Legii nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei modificată şi actualizată prevede la SECTIUNEA a 5-a, Incompatibilitaţi privind funcţionarii publici,la art 95 se prevede:

"(1) Nu sunt permise raporturile ierarhice directe in cazul in care functionarii publici respectivi sunt soti sau rude de gradul I."

Deci, fiind functii eligibile si nefiind in raporturi ierarhice directe de serviciu, nu este nici o incompatibilitate.

Sa auzim de bine!

 • Downvote 1
Link to comment

Domnule radusandu, chiar nu stiu ce interes aveti sa il aparati atata pe slugoiul sef.

Daca nici faptul ca fata lui lucreaza la CNP pentru dvs nu este o incompatibilitate, atunci sa ma ierte Dumnezeu , Marius are dreptate.

Mai corect ar fi fost ca titlul acestiu topic sa fie ,,CNP o afacere de familie".

Daca aflu ca si modulatorul are o ruda angajata la CNP va promit ca ma retrag si eu.

Asa a inceput si lincu pe care il plangeati dvs spunandu-mi cat m-a ajutat fara sa cunoasteti absolut nimic despre mine.

Asa a inceput "Cosa Nostra", Calabria's "N'drangheta" si"Sacra Corona Unita". ...

Din ce in ce mai mult ,cu fiecare zi care trece, ma conving ca CNP ,o asociatie profesionala de politisti ,este structurata ca un clan adica pe relatii de rudenie nu pe cele de competenta.

Sfatul meu, al unui umil cotizant, este sa scapati cat mai repede de slugoiul sef si de modulator pana cand nu va compromite pe dvs si pe cei din CNP care inca mai au coloana vertebrala.

Edited by Elvis
 • Upvote 1
Link to comment

Cu toata simpatia pentru d-nul radusandu (unul dintre putinii care mai dreg busuiocul la CNP) ma vad nevoit sa reamintesc ce a spus un biet taran roman regelui : ,, MAIESTATEA AIASTA NU SE POATE ! ,, si aici fac referire la stilul asociatiei profesionale a politistilor care nu reprezinta meseria al carui nume il poarta . Tot aici ma gandesc ca nu este posibil sa mergi cu caciula in mana ( a se citi cascheta) la Cotoroceni pentru a nu obtine absolut nimic, motivand ca problemele salariale nu sunt obiectivul asociatiei, dar d-le, un politist pregatit ,competent trebuie sa fie rasplatit ca atare , nu se poate ca bandd doar apa plata si aceea o data pe zi sa tragi caruta ministerului plina de ditamai chestorii care ies la un protest doar ca sa fie filmati de mass media. Apropo de initiativa ministrului in ceea ce priveste negocierea cu bancile, este POPULISM, INSTIGAREA OAMENILOR IMPOTRIVA POLITISTILOR, doar nu sunteti limitati sa credeti ca un directoras de sucursala de banca are puterea sa negocieze creditele, sau ca sefii de inspectorate sunt cu adevarat motivati sa faca o negociere reala, de ce onorabilul (pana la proba contrarie ) ministru nu a initiat o discutie directa cu directorii de banci centrale. Raspunsul este simplu stia ca este un esec, conform legislatiei Romaniei un contract incheiat intre doua parti se modifica la negocierea celor doua parti sau in conformitate cu legea .

Link to comment
 • 5 weeks later...

Mi se pare sau CNP-ul a devenit "o afacere de familie" ??? :hmmmt:

stii unde ai gresit tu mariuse?

ai pus semnul intrebarii in loc de semnul exclamarii :ner:

Mi se pare sau CNP-ul a devenit "o afacere de familie" !!!

Edited by cincin
Link to comment
 • Moderator

Ca să vă dați seama cam care este modul de a privi lucrurile, care este mentalitatea liderilor CNP am să vă povestesc ce reacție a avut liderul de la județul meu, în urma retrargerii în masă a mai multor polițiști din această organizație.

După ce eu și încă patru colegi ne-am retras din CNP, au mai fost câțiva care la scurt timp, au făcut același lucru.

Ce credeți voi că a considerat domnul lider CNP că trebuie să facă, când a văzut acele cereri de retrage în masă?

Să nu credeți că a luat legătura cu vreunul dintre noi, pentru a ne întreba care e motivul sau ce s-a întâmplat de am luat această decizie.

Domnul ditamai comisar șef lider județean al CNP, l-a sunat pe șeful nostru de serviciu ... să-i ceară socoteală!? :doh:

Probabil omul trăiește cu impresia că prin astfel de practici, ne va convinge să ne reînscriem în organizația profesională. Numai că această reacție a sa, doar trădează mentalitatea comunistă de care nu a reușit să scape și faptul că este mult mai „apropiat” de șefi, nu de către marea masă a polițiștilor, a căror interese ar trebui să le reprezinte. :doh:

 • Upvote 6
Link to comment

Felicitari Catalin, pentru atitudinea ta si a colegilor tai iar pentru liderul local al CNP rusine. Nu il cunosc pe acest lider, dar avand in vedere atitudinea sa descrisa de tine o cataloghez ca perversa, subversiva, stalinista, este demn de mila.... poate va realiza ca la organizatia pe care vremelnic o conduce ( vroiam sa spun o prosteste) nu mai merge cu traficul de influenta, cu presiuni si intimidari. ADERAREA LA CNP ESTE LIBERA SI BENEVOLA. Pentru el trebuie sa fie un semn de intrebare, un semnal de alarma, de ce oile parasesc turma, ori iarba nu le mai place, ori dulaii nu le mai apara,ori varianta cea mai posibila ciobanul are un management defectuoas, ca tot este la moda in MAI . Toate cele bune .

Link to comment

@catalin

Este decizia ta si o respect. Dar parca la data de 05 si o6.10.2010, postai ca te-ai retras din CNP dintr-o alta cauza... Nu stiu ce sa mai cred. Acum este de vina si presedintele CT teritorial ? Apropo nu tu l-ai ales asa cum rezulta si din alte postari, pe acest lider. Inseamna ca esti suparat pe toti colegii... Da, cred si sustin si eu acelasi lucru, daca nu a discutat cu tine si a trebuit sa-l sune pe seful tau de serviciu a facut o mare greseala si cred ca la noile alegeri va pierde voturi daca va mai candida. Nu stiu ce sa cred...Cand esti omul pe care il respectam si la promisiunile facute de mine, mi-am tinut cuvantul... dar subiectul nostru nu te mai intereseaza.

Numai bine!

Link to comment
 • Moderator

Citiți vă rog cu atenție ce am postat eu.

Nu am spus nicăieri că am luat decizia de a mă retrage datorită sau din vina președintelui teritorial. Așa că aș aprecia dacă nu mi-ați mai răstălmăci cuvintele.

Întradevăr nu eu l-am ales, pentru că alegerile nici nu știu când au fost (dacă au existat). Dar nici nu m-a interesat acest subiect.

Ce am postat mai sus, este o realitate și am dorit să împărtășesc colegilor mei, care este modul de a privi lucrurile în CNP, care este mentalitatea și cum stau lucrurile acolo.

Iar aceea întâmplare, nu a făcut altceva decât să îmi confirme încă o dată, deși nu mai era nevoie, că am luat o decizie bună când m-am retras din organizația dvs.

Link to comment

Elvis, cred ca ai vazut din postarile mele, ca nu sunt un fan al C.N.P.-ului, ba chiar dimpotriva, insa pe d-l Radu Sandu il apreciez si il stimez desi nu il cunosc personal , dar din postarile sale, echilibrate, civilizate a dat dovada ca reprezinta exceptia de bun simt din C.N.P. De ce am vrut sa subliniez acest lucru, pentru ca postarea ta parca a fost cam prea sarcastica... sau poate m-am inselat eu. Oricum toate cele bune, fiecare are dreptul la opinia sa .

Link to comment

@ Elvis.

Da m-am gandit, nu-ti dau nici o replica. Dar daca va fi invers.

Numai bine!

@Lord.

Si eu as vrea sa te cunosc, deoarece de multe ori iti respect opiniile. Cand ajung la Suceava ma vei cunoaste si personal. Pana atunci numai virtual sau din postari.

Multumesc!

Link to comment

Am mai tastat pe aici ca am o parere buna despre domnul radusandu, dar nu mi se pare normal sa il felicite pe Catalin pentru ca s-a retras din C.N.P.

Pana in momentul in care cei din Bucuresti nu vor intelege ca politistIi gen ,,modulatorul" nu au ce cauta in fruntea C.N.P. si ca nu mai merge cu mincinica , nu sunt sanse de insanatosire.

Cu parere de rau deja unii canta marsuri funebre cand vorbesc de cea mai mare asociatie a politistilor.

Trebuie sa plateasca pacatele din trecut, iar mai grav este ca nu inteleg marile probleme la care trebuie sa gasesaca solutii cat mai urgent.

Pt. domnul radusandu.

Daca va fi invers ,nu va fi nicio problema, sunt invatat cu greul de mic, domnule radusandu.

M-as fi asteptat sa incercati macar sa simulati ca va pare rau.

Cu respect. :emo-yessir:

Edited by Elvis
Link to comment

Da, probabil ca ai dreptate. Felicitari pentru alegere.

Numai bine!

Stimate domn radusandu aceasta reactie ce se doreste a fi ironica, este mai mult decat asemenatoare cu cea a liderului teritorial ce a considerat ca se impune sa-i "parasca" sefului pe colegii care au indraznit sa se retraga din CNP. Si spune mult mai multe decat ceea ce ati pstat dvs.

Pacat ... si eu aveam o impresie mai buna despre dvs. :emo-yessir:

Link to comment

@Rookie

"Atenție:

C.N.P.= oportuniști, slugarnici, profitori și lingușitori"

Acesta este motto-ul tau? Sustii tare ca esti membru CNP? Citeste si prima postare despre Catalin. Concluzia este ironica asa cum sustii, ci este decizia lui si o respect.

Nu am inteles cand s-a retras acum sau luna trecuta si de aceia l-am "felicitat" ca s-a retras de doua ori din CNP. Si eu sunt de aceiasi parere cu voi, cu privire la modul cum a procedat presedintele CT, dar este "alesul" lor.

Da, Rookie încrederea si impresia se câștigă, nu se impune, poate va conving de acest lucru.

Totusi prin raspunsurile care incerc sa vi le dau, nu vreau sa va schimb nici o parere, iar in topik-urile celelalte asa am incercat.

Numai bine!

 • Upvote 1
 • Downvote 4
Link to comment
 • 2 weeks later...

Acela nu este un motto, este o atentionare pentru toti colegii mei.

Si chiar daca nu mai era necesar, CNP-ul dovedeste inca o data ca putin ii pasa de soarta celor mai multi cotizanti ai sai, mai exact de soarta agentilor de poltie.

Dovda este si ultimul demers facut. Si ma refer la memoriu inaintat Guvenului, Ministerului Muncii si Camerei Deputatilor.

Demersul C.N.P. privind noua lege cadru de salarizare.pdf

Dragi colegi, dupa cum singuri puteti observa in acest document, problema strigenta a CNP-ului este diferenta dintre indicii de salarizare ai ofiterilor inferiori fata de cei superiori. De aceea la inceputul documentului se exemplifica situatia unui subinspector, chiar daca ofiterii de politie sunt pe aceeasi pozitie cu ofiterii militari iar agentii au fost lasati iarasi la urma, acestia nefiind nici macar la acelasi nivel al coeficientiilor prevazuti pentru subofiterii din institutiile militarizate(sg.maj.-plt.adj.sef).

Domnule radusandu, vi se pare ca raspunderea si riscul unui sergent major din armata ce isi petrece majoritatea timpului in unitate sau a unui jandarm ce plimba uniforma patruland, sunt mai mari fata de riscurile si raspunderea unui agent de poltie care in foarte multe cazuri are calitate de OCP, avand destinul unor oameni in varful stiloului?

Cam care este raspunderea si responsabilitatea unui astfel de agent in comparatie cu subofiterii din armata sau jandarmerie? Vi se pare macar comparabila?

Ne puteti spune de ce la categoria ofiteri, coeficientul, se specifica pentru fiecare functie(grad) in parte alaturi de ofiterii militari si in cazul coeficientului agentilor pentru fiecare functie (grad) in parte NU sunt nici macar alaturi de subofiteri?

In tarile prin care domnul Dobrescu s-a plmbat pe banii din cotizatiile acestor agenti, situatia sta tocmai invers, politistii din strada au coeficientii mult mai mari decat al militarilor.

Asa ca stimati colegi, dupa cum puteti observa, problema coeficientilor pentru agenti, nu este printre prioritatile CNP-ului, altele sunt.

In timp ce agentii nu sunt nici macar la nivelul subofiterilor, CNP a considerat ca trebuie sa exemplifice situatia diferentei dintre ofiterii superiori si cei inferiori. Prin aceasta demonstrand inca o data, ca reprezinta interesele sefilor, dar nu are nicio problema sa colecteze cotizatii de la agenti.

Retrageti-va din CNP, sunt doar niste oportuniști, slugarnici, profitori și lingușitori!!!

 • Upvote 4
Link to comment

@Rookie

Te rog citeste mai bine Comunicatul...

Conform Proiectului de lege inaintat Parlamentului pentru asumarea raspunderii personalul platit din fonduri publice se reincadreaza incepand cu 1 ianuarie 2011, pe clase de salarizare, pe noile functii, gradatii si grade prevazute de legea-cadru, in raport de functia, vechimea, gradul, treapta avute de persoana reincadrata la 31 decembrie 2010.

In cadrul fiecarei functii, salariile de baza se diferentiaza pe grade in cazul studiilor superioare si studiilor superioare de scurta durata si pe trepte profesionale in cazul studiilor medii, respectiv pe grade profesionale in cazul functionarilor publici, astfel incat sa se asigure posibilitatea diferentierii salariilor de baza individuale in raport cu nivelul pregatirii profesionale a fiecarei persoane si cu experienta acesteia in munca. De regula, se utilizeaza 2, sau 3 grade si respectiv 2 sau 3 trepte profesionale.''

La noile incadrari pe functii, va exista o diferentiere intre agentii cu studii superioare si cei cu studii medii.

Concluzia:

Nu s-a tinut cont de nici o negociere, comunicate,etc...Inpostarea de mai sus este numai parerea ta.

Apropo, de ce agiti asa impotriva CNP-ului, cred ca mi-am dat seama de ce...

Numai bine!

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Oare domnule radusandu,o fi numai parera lui?

Nu vedeti padurea din cauza copacilor.

Ar trebuii sa va puneti semne de intrebare cam cum a fost modificat statutul, iar ofiterii cu functii de conducere din CNP care au fost agenti ,cam cum ar fi ajuns ei in aceste functii daca nu erau ofiteri.

Gasiti solutii ,lasati propaganda ca nu mai tine.

Daca vor ramane indicii de salarizarte 1,75-2,30 pentru agenti eu zic sa aveti onoare sa va dati demisia toti domnii ofiteri din conducerea CNP.

Cu agenti ati incercat?Sau nu se ridica la nivelul dvs?

 • Upvote 3
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.