Jump to content
POLITISTI.ro

Contractul de vanzare-cumparare pentru autovehicul

ghetagabi

Recommended Posts

Buna ziua,

Vreau sa-i cumpar masina tatalui meu, pentru o vinde mai departe, el nu are timp si nici chef sa se ocupe.

Fac contract de V-C cu el, fara a trece data si nici nu completez la rubrica de instrainare pe talon.

Cand o voi vinde, voi data documentul de V-C si talonul cu data din ziua vanzarii definitive catre clienul final.

Practic masina nu va fi trecuta pe numele meu in Cartea de Identitate.

In momentul vanzarii definitive, tatal meu va trebui sa scoata certificatul fiscal de la Administratia Financiara?

Multumesc.

Edited by CITADELA
  • Catalin locked this topic
  • 6 months later...

Buna seara,as dori sa stiu daca la achizitionarea unui autovehicul se poate face contract de vanzare cumparare de mana,adica datele din formularul tipizat trebuie sa fie neaparat completate la calculator sau sunt valabile si cele completate cu pixul?Multumesc

• Marius changed the title to Contractul de Vanzare-Cumparare auto
  • Marius unlocked this topic
  • 1 year later...

Buna ziua!

Daca eu vreau sa cumpar o masina (aceasta avand asigurarea valabila), sunt nevoit sa schimb asigurarea pe numele meu atunci cand sunt trecut pe contractul de vanzare-cumparare sau cand o inmatriculez?

Intreb asta pt ca eu vreau sa ma duc sa cumpar masina si ulterior, sa fac iar contractul de vanzare-cumparare cu tatal meu pt a o inscrie pe numele lui deoarece el nu poate veni la proprietar.

Se poate face asta? Si daca da, trebuie intr-un anumit timp?

Aud tot felul de pareri si as vrea sa stiu cum se procedeaza exact. 

Multumesc!

• Marius unlocked this topic
  • 4 years later...

Buna ziua.Vin si eu cu o problema.Detin un autoturism pe numele ,iar sotia mi-a recomandat sa il trec de pe numele meu pe numele matusei ei care are un handicap pentru a nu mai plati taxe la el,prin urmare eu mi.am dat seama ca in final a fost o dorinta de a ramane sotia mea cu masina stiind ca este achizitionata innainte de casatorie fapt pentru care este un bun propriu,eu mi.am dat seama de acest lucru dar in schimb am reusit de a ajunge in a intocmi doar contractul de vanzare-cumparare,nu am facut si transcriere fiscala sau rutiera ,masina inca in finante si rutiera este pe numele meu.Cum pot anula acel contract de canzare cumparare.Va multumesc 

Edited by CosminPavel
  • CosminPavel changed the title to Cum anulezi un contract de vanzare cumparare auto.
  • Moderator

Poliţia Română NU mai are competenţe privind înmatriculările, radierile sau transferul de proprietate al autovehiculelor cât şi cele privind examinarea, eliberarea ori preschimbare a permiselor de conducere încă din anul 2001.
Aceste activităţi sunt în competenţa DRPCIV (Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculari Vehicule şi /sau Serviciilor Publice Comunitare), instituţii care au fost înfiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene, respectiv a mun. Bucureşti şi care nu mai au nicio legătură cu Poliţia Română.
Drept consecinţă, trebuie să vă adresaţi instituţiei respective, nu Poliţiei Române sau poliţiştilor.