Jump to content
POLITISTI.ro

Dotările poliţiei din alte ţări şi pregătirea lor


Catalin

Recommended Posts

 • Moderator

Dragi colegi vă invit să postăm aici exemple din dotările de care beneficiază poliţiştii din alte ţări. Cum se pregătesc şi se antrenează aceştia ... cine ştie, poate văd şi comandanţii noştri şi preia idei de la ei.

Pentru început vă invit să vedeţi cu ce autospecială sunt dotaţi poliţiştii polonezi de la rutieră. Deci nu vorbim despre americani sau mai ştiu ce state superdezvoltate, avansate sau cu o democraţie de sute de ani, care să nu fi trecut prin reforme ori schimbări majore, ci vorbim despre Polonia, o ţară ce a făcut parte din blocul comunist şi care se pare că nu a bătut deloc pasul pe loc.

Priviţi aici cum arată o autospecială ce este folosită de Poliţia din localitatea Inowrocław. Poliţia Poloneză se laudă că este echipată cu echipamente de cea mai înaltă calitate. Este vorba despre Fiat Ducato ce vor fi utilizate zi cu zi de către "ofiţerii din trafic".

http://www.youtube.com/watch?v=dpX8DlCaJPs

Iar aici, aceiaşi poliţişti polonezi, se antrenează şi se pregătesc pentru a conduce autospecialele în situaţii limită:

http://www.youtube.com/watch?v=hKXrjomXEgc

La începutul acestei săptămâni a început o serie de clase pentru îmbunătăţirea tehnicilor de conducere auto, care au loc în Bydgoszcz. La aceste cursuri participă pentru început poliţiştii din provincia "Kartodromu.". Cursurile sunt compuse din module dedicate activităţilor de exploatare ale autospecialelor de poliţie, atât teoretice cât şi practice. Şi sunt susţinute de către şeful Centrului de Instruire Auto, cu sprijinul Centrului pentru Tehnologie şi a Asociaţiei Poloneze de conducere auto.

Deci, nu sunt SF-uri, sunt nişte colegi de pe lângă noi. Dar probabil că acolo se doreşte să se facă cu adevărat treabă.

 • Upvote 4
Link to comment
 • 4 months later...
 • Active member

Iar aici, aceiaşi poliţişti polonezi, se antrenează şi se pregătesc pentru a conduce autospecialele în situaţii limită:

La începutul acestei săptămâni a început o serie de clase pentru îmbunătăţirea tehnicilor de conducere auto, care au loc în Bydgoszcz. La aceste cursuri participă pentru început poliţiştii din provincia "Kartodromu.". Cursurile sunt compuse din module dedcate activităţilor de exploatare ale autospecialelor de poliţie, atât teoretice cât şi practice. Şi sunt susţinute de către şeful Centrului de Instruire Auto, cu sprijinul Centrului pentru Tehnologie şi a Asociaţiei Poloneze de conducere auto.

Pfff..ce mi-ar placea sa se desfasoare si la noi astfel de pregatiri..... m-as duce si in timpul liber! Dar pana atunci ... :(
Link to comment

dragi colegi! ce va mai plangeti atat. noi nu avem in dotare loganuri de 70 de mii de euro bucata iar pe unele inca mai scrie mare "POLITIA RURALA" ? imi aduc aminte ca in momentul in care a fost omorat Sasa Disici eram in scoala la campina iar mai marii din minister se bateau cu pumnul in piept ca vor dota politia cu echipament pentru a evita un astfel de eveniment pe viitor. s-a intamplat ceva de atunci sau nu-mi mai este memoria buna? ai nostri mai mari de prin minister nu stiu cum sa-si traga comisioane mai mari de la contractele pe care anumite firme le castiga si voi vorbiti de interesul lor pentru siguranta si dotarea noastra? stati calm ca vom iesi cu totii la pensie dar dotarea nu va fi schimbata. asa ca nu mai sperati degeaba :emo-yessir:

Edited by istoricu2
 • Upvote 3
Link to comment

Angajatii OMV, care conduc masinile societatii, au urmat cursuri de conducere cu Titi Aur. La noi oare nu se poate acest lucru?

 • Upvote 1
Link to comment
 • Active member

Personal as prefera o masina pe care sa ma pot baza mai mult in situatii limita si mai multa benzina.... Lasa-l pe Titi Aur ca infractorii nu sunt Schumacher ....

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • Member

Ca tot se vorbea de benzina mai sus, nu stiu cum e pe la voi, dar la noi deja se da benzina cu portia pana la sfarsitul lunii si merg doar 2 masini. Motivul ar fi ca s-au dat banii de haine si acum se face economie. :doh:

Asa ca daca benzina nu e, e clar ca alte probleme sa fie rezolvate in interesul nostru nu sunt pe agenda MAI/IGPR.

Edited by DannyBAD
Link to comment
 • Member

In alte parti, de 1 luna ies in teren doar 2 masini... Iar alea fac interventie... Ca deh... A scazut cota de benzina :-j Ca la noi, la nimeni... Oare in orice alta tara din lumea asta, se pune problema sa nu aiba POLITIA benzina pentru masini?

Link to comment
 • Active member

Mercedes, a !! :) Arcan, cred ca mai degraba ti-ar placea sa treci cu una d-asta peste un mercedes de-al ciorilor prin Timisoara.... :P

Link to comment

Mercedes, a !! :) Arcan, cred ca mai degraba ti-ar placea sa treci cu una d-asta peste un mercedes de-al ciorilor prin Timisoara.... :P

:hmmmt:

Marcus...stift si TPV-ul....Mercedes Vito Rules!!! :pfft:

Link to comment

La cât de rapid a evoluat tehnologia mobilă în ultmii ani este inevitabil să nu avem o mică revoluție în tehnologia folosită de forțele de poliție, chiar și la noi în țară. Cum e și normal, americanii se mișcă cel mai repede. sunt curios în cât timp vor deveni disponibile aceste tehnologii și forțelor de ordine din România:

http://youtu.be/kRfsrFMxBuw

https://www.youtube.com/watch?v=IxudlwOEhKQ

Link to comment
 • 4 weeks later...
 • Moderator

Ia priviţi ce sculă au mai născocit americanii!

Compania americană Howe and Howe Technologies sub coordonarea poliţiştilor din Massachusetts State Police, au creat "Swat Bot". Drăcovenia porneşte de la un preţ de 30.000 de dolari şi poate ajunge în funcţie de dotări până la 65.000.

http://youtu.be/XLothNFW5kk

 • Upvote 1
Link to comment
 • 11 months later...

Cam asa ar trebui sa arate dotarea unui politist de la siguranta publica:

 

post-194-0-47739000-1398021320_thumb.png

 

(click pe imagine pentru a mari fotografia)

Edited by rustic
 • Upvote 2
Link to comment

dar unde-i mapa cu coli si tipizate de intocmit(din surse proprii) la orice interventie, agenda, carnetul cu pv-uri, carnetul cu dovezi de ridicare pc, ci, senzationala tomfa care la patrula pedestra te impulsioneaza in mers; cred ca sint depasiti de situatia reala si nu realizeaza eficienta hirtiei, a timpului alocat si a imaginii; faceti o comparatie intre cum arata un agent de siguranta publica si patrulare de la noi, echipat conform dispozitiilor in vigoare si politista din imagine(nu zic agent sau ofiter de politie, ca nu stiu clasificarea de la "inapoiatii" astia), auzi teaser, body armour, telefon mobil, de unde le-o fi cumparat, or fi inregistrate si aprobate de structura competenta?

 • Upvote 3
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.