Jump to content
POLITISTI.ro
  • Welcome!

    In order to be able to use all the functions and to benefit from all the facilities offered by this site, it is necessary to register a member account. Please fill in your email address carefully, as it is required later in the membership account validation process. If you already have a member account, feel free to sign in.
     

Marius
Marius

Autoturisme Duster şi Logan în dotarea Poliţiei Române

Vineri, 5 iunie 2020, Ministrul afacerilor interne a semnat cu Directorul general al Group Renault România acordul pentru achiziţia a 6.744 de autospeciale pentru dotarea structurilor operative ale MAI.
Autospecialele sunt achiziţionate din bani alocaţi de la bugetul MAI şi din rezerva bugetară. Valoarea totală este de 483.020.139 de lei.
Directorul general Christophe Dridi a declarat că este o mândrie pentru Group Renault România ca maşini model Duster şi Logan să fie în dotarea Poliţiei Române şi să contribuie la siguranţa cetăţenilor.
Autovehicule achiziţionate sunt: 3.360 modele Logan, 3.382 model Duster şi 2 Dokker .
Autospecialele vor avea dotări specifice muncii operative – sisteme acustice şi vizuale de avertizare, dar şi alte dispozitive care să asigure condiţii optime pentru îndeplinirea activităţilor specifice.
Autospecialele sunt special compartimentate pentru a separa locurile din faţă de spaţiul din spate.

Sursă: Comunicat MAI.

User Feedback

Recommended Comments

Horia

Posted (edited)

Deci, Ministerul va plăti 483 de milioane de lei pentru cele 6.746 de automobile Dacia, (6744 autoturisme plus două Dokker. Mai exact 3.360 berline Logan şi 3.382 SUV-uri Duster).
La un calcul simplu, preţul mediu al maşinilor cumpărate este undeva până în 15 000 euro pe bucată. Cred că e preţ bun având în vedere că sunt autospeciale echipate, din care mai multe de jumătate sunt SUV-uri Duster.

Edited by Horia
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator
Marius

Posted

După apariţia acestor noi autospeciale de poliţie, am remarcat în ultima vreme că mulţi cetăţeni contribuabili cât şi destui poliţişti se plâng de faptul că a foste eliminat tricolorul din iscripţiile şi colantarea acestor maşini. Se dau cu fundul de pământ de parcă patriotismul se dovedeşte prin modul de inscripţionare al maşinilor de poliţie. Nu i-am văzut pe aceşti "deştepţi" să se plângă cu privire la modul de colntare/inscripţionare al maşinilor aparţinând altor instituţii, care nu au nicio urmă de tricolor. Spre exemplu SRI-ul, Jandarmeria, ambulanţele şi aşa mai departe. La ăia nu trebuie sau cum?
Revennd la această aşa-zis problemă, ce e mai trist este că inclusiv unii poliţişti şi papagalii ăia de sindicalişti achesează la această idee şi se plâng pe Facebook. Atât îi duce capul şi nu pot mai mult, sunt limitaţi.
Din ce ştiu modelul acestor inscripţionări/colantări ale autotvehiculelor de poliţie nu a fost ales de români, este vorba de un trend european şi o recomandare a U.E. cu privire la uniformizarea acestora pe întreg teritoriul Europei, pentru o mai bună şi uşoară recunoaştere din partea cetăţenilor. Astfel, idiferent de naţionalitatea cetăţeanului european, acesta va identifica şi recunoaste mai uşor reprezentanţii instituţiilor de aplicare a legii, indiferent de ţara în care se află.
Plângăcioşii care îi aminteam mai sus spun că modeul a fost copiat de la nemţi şi alte baliverne de acest gen. Nimic mai fals, pentru că în realitate, înainte de adoptarea acestei decizii a europenilor, nemţii aveau maşinile inscripţionate cu culoarea predominantă verde. Confizia apare pentru că Germania a fost printe primele ţări europene care a procedat la această modificare a inscripţiilor/colantarea autoturismelor de poliţie şi care în decursul timpului poate apărea şi în alte state. 

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator
Cristi

Posted

Mie mi se pare ca masinile arata foarte bine. Chiar modern, vizibile. Carcotasi vor exista intotdeauna. Cel mai usor e sa critici, chiar daca de multe ori criticile sunt nefondate.

Link to comment
Share on other sites

TIBICODE2008

Posted

De ce ați avea nevoie de 2 mini-dube

Link to comment
Share on other sitesCreate an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.