Jump to content
POLITISTI.ro

Campania - Prietenul la volan se cunoaşte


NewsBot

Recommended Posts

Campania „Prietenul la volan se cunoaşte”

Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Direcţia Rutieră şi un producător de bere din România demarează, pe 17 noiembrie a.c., o campanie de informare şi conştientizare a riscurilor la care se expun tinerii şoferi români care conduc sub influenţa alcoolului.

Campania „Prietenul la volan se cunoaşte!” doreşte să creeze o comunitate a tinerilor responsabili care au adoptat comportamente adecvate atunci când e vorba de consumul de alcool.

Astfel, Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române va organiza acţiuni în trafic prin care şoferii surprinşi de filtrele Poliţiei, cu alcoolemie zero testată la etilotest, vor primi premii. De asemenea, în cluburi, baruri şi restaurante vor fi organizate acţiuni de recompensare a acelor tineri care nu consumă alcool, prietenii care se „sacrifică” în acea seară pentru a-şi duce ulterior grupul de prieteni în siguranţă acasă.

Prima acţiune de acest fel va avea loc sâmbătă, 17 noiembrie a.c., în intervalul orar 23.00 şi 01.00, la intersecţia dinspre Splaiul Unirii şi Şelari, unde vor fi echipaje ale Poliţiei Rutiere alături de reprezentanţi ai firmei producătoare de băutură.

Şoferii opriţi de poliţişti, care au alături minim doi prieteni şi care dovedesc la etilotest că nu au consumat băuturi alcoolice, vor fi recompensaţi cu produse fără alcool.

Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Direcţia Rutieră sprijină această campanie: “Conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice reprezintă un factor agravant atunci când este vorba de producerea accidentelor grave de circulaţie, multe dintre acestea soldându-se, din păcate, cu pierderi de vieţi omeneşti. În acest context, considerăm că o abordare pozitivă, care să ofere exemple participanţilor la trafic, poate genera o scădere a numărului de persoane care se urcă la volan deşi au consumat alcool” a declarat comisar şef de poliţie Lucian Diniţă, directorul Direcţiei Rutiere.

„Se ştie că una dintre cele mai eficiente metode de învăţare este prin exemple pozitive, prin copierea unor modele din familie sau cercul de prieteni. De aceea, campania Prietenul la volan se cunoaşte! doreşte să scoată la lumină exact aceste comportamente care pot furniza exemple pozitive pentru tineri. Vrem să îi descoperim şi să îi celebrăm pe cei responsabili şi atenţi, pe tinerii care uneori renunţă la o seară de distracţie pentru a-şi duce prietenii acasă în siguranţă” a declarat Ileana Dumitru, Director Juridic şi Relaţii Publice al companiei producătoare de bere.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

182574_485499261484177_124907150_n.jpg

Link to comment

da maxu08 ai dreptate cele mai bune ,,campanii de prevenire" cred ca sunt cele prevad si posibilitatea de a fi arestat, plata amenzii daca vrei sa iti recuperezi permisul de conducere si perioade de suspendare a permisului intre 1 si 5 ani pentru consum de bauturi alcoolice la volan si viteza.

Link to comment

Prietenul la volan se cunoaşte!

Peste 100 de conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest în noaptea de 17 spre 18 noiembrie a.c., de poliţiştii Direcţiei Rutiere- I.G.P.R., în cadrul primei acţiuni din cadrul campaniei „Prietenul la volan se cunoaşte!”, o campanie de informare şi conştientizare a riscurilor la care se expun tinerii şoferi români care conduc sub influenţa alcoolului. Niciun conducător auto nu a fost găsit băut.

Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi o companie producătoare de bere din România au lansat campania de încurajare a consumului responsabil de alcool „Prietenul la volan se cunoaşte”.

În acest sens, Direcţia Rutieră – I.G.P.R. a organizat în noaptea de 17 spre 18 noiembrie a.c., în intervalul orar 23.00 - 01.00, la intersecţia dintre Splaiul Unirii şi Şelari (intrarea în Centrul Vechi al Capitalei), prima acţiune din cadrul campaniei.

Au fost testaţi cu aparatul etilotest peste 100 de conducători auto, niciunul nefiind găsit băut la volan. Reprezentanţii poliţiei rutiere i-au felicitat pentru comportamentul responsabil în trafic şi le-au transmis recomandări preventive, iar reprezentanţii partenerului de campanie le-au înmânat materiale promoţionale.

Campania „Prietenul la volan se cunoaşte!” doreşte să creeze o comunitate a tinerilor responsabili care au adoptat comportamente adecvat atunci când e vorba de consumul de alcool şi să evidenţieze persoanele care şi-au condus acasă prietenii care au consumat alcool în oraş.

Astfel, Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române va organiza acţiuni preventive în trafic, iar şoferii surprinşi de filtrele Poliţiei, cu alcoolemie zero testată la etilotest, vor fi felicitaţi. De asemenea, în cluburi, baruri şi restaurante vor fi organizate acţiuni de recompensare a acelor tineri care nu consumă alcool, prietenii care se „sacrifică” în acea seară pentru a-şi duce ulterior grupul de prieteni în siguranţă acasă.

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

IGPR - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.