Jump to content
POLITISTI.ro

Conducerea unui buldoexcavator inregistrat la primarie


AlexVoicu

Postare recomandată

Buna ziua, administrez un parc auto cu mai multe utilaje din care si niste buldoexcavatoare pe roti. Sunt in regula cu absolut toate documetele, inclusiv soferi si tot ce tine administrarea utilajelor. Buldoexcavatoarele sunt inregistrate la Consiliul Judetean din oras si au numere de inregistrare. Mi s-a intamplat sa mi opreasca un buldoexcavator de catre colegii dvs in trafic la 20 de km de oras (DN 2D) si i au spus ca nu are voie sa mearga pe roti pe distanta asta, ca daca il mai prind ii da amenda intre 500 si 1000 de lei si sa trimit rampa dupa el, au fost amabii si l au lasat pana la urma pe mecanic sa revina la sediu cu utilajul. Am cautat in lege si nu gasesc nimic, stau de 2 zile si nu ii dau de capat negasind nimic sa spuna acest lucru in lege. M ati putea ajuta sa gasesc articolul, regulamentul sau OUG/HG unde este stipulat acest lucru, orice numai sa ma pot convinge ca asa este si nu a fost un exces de zel sau o dezinfomare din greseala. Ideea este ca as vrea sa fiu conform legii si sa nu am probleme in trafic . Va multumesc

Link către comentariu

Mergi inapoi unde ai inregistrat utilajele si intreba care sunt traseele stabilite de primarie pe care ai dreptul sa circuli cu aceste utilaje , pentru ca inregistrarea utilajelor nu este acelasi lucru cu inmatricularea acestora , de aia colegii mei v-au oprit utilajul . Puteti sa il transportati pe trailer sau orice alt mijloc de transport inmatriculat de transport care il poate cara pana la santierul in care intentionati sa il folositi . La tractoarele agricole (de exemplu) inregistrate exista trasee secundare stabilitate si clar delimitate de primarie pe care poti circula nestingherit cu acestea . In vederea circulatiei pe drumurile publice este necesar ca tractorul respectiv sa fie tractor rutier , respectiv inmatriculat . Diferenta intre inregistrare si inmatriculare consta in faptul ca la cele rutiere este obligatoriu pentru a fi admise pe drumurile publice sau mentinerea acestora pe aceste drumuri efectuatea ITP -ului , pe cand la cele inregistrate nu se efectueaza ITP. Sper ca intelegi acum situatia .

  • Apreciez 1
Link către comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Buna seara,

Detin un buldoexcavator cu masa maxima admisa de 10 tone, inscris la RAR la o primarie, are ITP si nu stiu daca se poate conduce cu permisul categ B si un atestat de "masinist utilaje, cale si terasamente" ? Viteza maxima de deplasare a utilajului data de producator este de 38 km/h.  

Am citit art 24.1 din codul rutier si nu imi este clar daca poate conduce buldoexcavatorul sau nu ?Va rog sa ajutati cu un raspuns.

Multumesc frumos.

Eugen

Link către comentariu
  • 9 luni mai târziu...

Buna ziua ! As dori sa ma angajez ca operator buldoexcavator si am un curs de calificare ca masinist  masini terasamente care imi da voie sa manevrez utilajele si categoria B la permis ! Intrebarea mea este ce categorie de permis am nevoie sa pot circula legal pe drumurile publice cu un buldoexcavator ? 

Modificat de NorbyCluj
Link către comentariu
  • Marius a modificat titlul în Conducerea unui buldoexcavator inregistrat la primarie

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
×
×
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.