Jump to content
POLITISTI.ro

cs777

Recommended Posts

• Member

Intrucat in scurt timp va iesi de pe banciile scolilor o noua promotie de agenti, respectiv ofiteri de politie si totodata fiind o comunitate din toata tara am putea strange aici informatii despre toate IPJ. Absolventii sigur vor dori unele informatii despre anumite Inspectorate care ar trebuie evitate la repartitie. Ma gandesc eu ca cel putin pentru necunoscatorii de limba maghira ar trebui evitate Covasna, Harghita. Deasemenea poate ar trebui mentionate aici si Inspectoratele de unde mutarea ti se aproba mai greu.Daca discutiile decurg spre unele informatii mai delicate, rog Admin-ul sa mute topicul in sectiunea privata.

• Upvote 5
  • Downvote 5

@cs777 Sunt si eu promotie cu tine si ma gandesc la un lucru. Intrebi de anumite inspectorate care trebuiesc evitate,dar daca tu le eviti,eu le evit,altu le evita nu te gandesti ca locurile scoase in acele inspectorate trebuiesc si ele ocupate.Urmatorul lucru si din punctul meu de vedere o mare greseala este faptul ca toti vreti acasa sau cat mai aproape de casa,cu gandul ca peste 6 luni 1 an sa mergeti in judetul de domiciliu cu toate ca nu stiu in ce masura te ajuta acest lucru.Oricum parerile sunt impartite si fiecare are propria gandire.Eu unul pot sa iti spun ca sunt din Olt,si cel mai mult imi doresc sa imi iau repartitie cat mai departe de tot ce insemna sudul tarii.Am facut practica si la post de politie si la patrulare in municipiu si am vazut in mare parte cum stau lucrurile.Sefii de aici au impresia ca e politia lu ma-sa si ca si gandire inca nu au trecut de perioada comunista.Sa iti dau un exemplu concret:Tutorele meu a facut 10 ani de cand era in sistem si in loc de 32 de zile primesti 38 la concediu de odihna.Pe langa faptul ca nu i-au fost acordate acele zile cei de la resurse umane erau curiosi DE UNDE STIE EL ca are dreptul,cine i-a spus?De parca noi agentii suntem niste prosti,care nu stim sa studiem o lege sau sa ne documentam.Oricum sunt convins ca peste tot in mare masura este asa dar traiesc cu speranta ca nu este CHIAR ca in olt.

In rest sa auzim de bine si sa prinzi repartitie unde iti doresti si sfatul meu este sa nu te lasi influentat de ce zice unul sau altul,ca la inceput toate lucrurile sunt grele

• Upvote 1
  • Downvote 1

Si inca o mica completare pentru ca nu mai pot edita postul anterior:

Daca urmaresti forumul si citesti postarile membrilor observi ca peste tot sunt neajunsuri,peste tot sunt probleme in mare sau mica masura.Daca din fiecare judet ar posta colegii de aici lucrurile negative din judetul respectiv iti garantez ca nu ai mai avea in ce ipj sa mergi,ai prefera sa ramai in scoala ca macar acolo nu erau probleme(dar daca enumar si aici apa calda rationata,caldura la fel si mancarea proasta,realizezi ca nici aici nu este bine).Eu personal cand am optat pentru politie stiam ca dupa absolvire nu imi va oferi nimeni post in cartierul unde locuiesc,ca vai domne as fi eu tipul cu soricelul in mana de la avatar si de aia.Numai bine :emo-yessir:

• Upvote 4
  • Downvote 1

cred ca Judete de munte(SIBIU,VALCEA,BRASOV,CARAS) sunt printre cele mai bune pentru un tanar politist.stai departe de poluarea din marile orase si daca mai apuci si la vreo statiune e vis...parerea mea.Acum peste tot sunt zone mai bune si zone mai putin bune...dar decat sa stai intr-un oras poluat si sa ai 12 apeluri/zi mai bine la munte!

• Member

Pentru un tanar politist cel mai bine e sa se duca acolo unde e de munca, pt ca numai asa inveti meserie, nu din spatele unui birou la poalele muntelui, cu atat mai mult cu cat in perioada de inceput a carierei ti se iarta mai usor greselile, punandu-se pe seama lipsei de experienta. Jenant e sa ai cativa ani de politie si sa nu stii lucruri elementare pt ca pana atunci ai facut umbra la un xerox.

Timp de relaxare o sa ai destul dupa ce iti faci rodajul. Daca de la inceput o iei cu trandaveala, in cativa ani te fosilizezi.

Eu, cel putin, asa vad lucrurile.

• Upvote 3

sunt de acord cu tine BEN ...ce la poalele muntelui nu se invata meserie daca esti la post? hai sa vedem cine invata mai bine meserie unu de la post sau unu de la oras?eu ma refeream sa fie bine nu in sensul sa freci menta...ci in sensul sa nu ai o stare infractionala ridicata+ aerul curat nu poluare din marile orase! la asta ma refream sa fie bine pentru un tanar politist ci nu sa frece menta!

• Upvote 1
  • Downvote 1

priviti oleaca inapoi in timp...nu de mult... erati disperati doar-doar o fi ceva si cu voi...absolventii. clar, ca acum sunteti in alta postura acea de a alege...e greu? treceti fratilor la fapte.cine vrea sa-si faca cariera din meseria de politist....o va face,indiferent de loc si timp.aveti grija de voi...si hai la munca.bafta.

Munca de poliție nu este ușoară în nici unul din județele țării. Sfatul meu este să vă alegeți un județ mai aproape de familie pentru simplul motiv că nu veți cheltui mulți bani pe drum în rest vă spun din experiență că tot atât de des ajungi acasă indiferent de distanța la care lucrezi. Și încă ceva.. nu vă feriți de zonele unde este mult de muncă pentru că experiența se dobândește acolo. Sunt destui polițiști în prag de pensie care pot face „umbră unui xerox” ca să-l citez pe un coleg ce a postat anterior.

• Active member

cred ca Judete de munte(SIBIU,VALCEA,BRASOV,CARAS) sunt printre cele mai bune pentru un tanar politist.stai departe de poluarea din marile orase si daca mai apuci si la vreo statiune e vis...parerea mea.Acum peste tot sunt zone mai bune si zone mai putin bune...dar decat sa stai intr-un oras poluat si sa ai 12 apeluri/zi mai bine la munte!

Sa stii ca si la Valcea, in anumite zone e poluare :pfft:

Cat despre faptul ca majoritatea absolventilor se "bat" (desi acum e cam tarziu, trebuia in scoala) sa prinda un loc acasa, depinde cum privesti lucrurile. Cat am fost in scoala, am incercat sa invat, m-am straduit cat de cat sa prind acasa. Am prins, chiar la 9 km de domiciliu, dar sincer daca ar fi sa trec din nou prin repartitie, cred ca as alege un alt oras, unul mare....Ma gandesc ca o schimbare nu strica, mai ales la 20 si un pic de ani.

Meserie, daca vrei si iti place munca de politie, inveti oriunde

• Active member

De acord ! Bucurestiul iti ofera alte oportunitati, Cred ca te poti face mult mai repede remarcat, intalnesti alti oameni, esti pus in fata mai multor fapte. Ce-i drept sunt si bune si rele ca peste tot, insa eu cand vorbesc, ma refer la un tanar absolvent ambitios, si care mai are si ceva in cap

• Upvote 2

Alegeti in functie de visele, idealurile, dorintele, cunostintele, nevoile, trebuintele, capacitatile etc. voastre personale, fara sa va lasati influentati de informatii incarcate cu mai multa sau mai putina subiectivitate. Aveti sansa de a incepe un nou drum, sa incercati si sa traiti noi experiente, care vor fi doar ale voastre, si nu lasati ca acestea sa cada prada gandului "Daca faceam cum au zis aia pe forum era mult mai bine sau altfel.". Alegeti singuri, cu ratiunea si sufletul voastru, si urmati-va calea cu capul sus, cu demnitate, seriozitate, profesionalism, cu mult curaj, pasiune si umanitate, fiti buni observatori si fini ascultatori. Nu sunteti singuri pe acest drum nou, aveti langa voi persoane cu multa experienta care va vor sprijini si indruma si este cel mai important avantaj. Nu va ramane decat sa invatati in continuare, iar acolo unde este mai greu de a pune intrebari la orice problema puteti "fura" cat mai mult din ceea ce fac altii bine, acest gen de furt nefiind sanctionat nicaieri si este o practica curenta in aceasta profesie. Bafta multa, sanatate, spor si multe realizari frumoase.

• Upvote 3
  • Downvote 1
  • Member

Nu-mi vine sa cred ca poluarea a ajuns un criteriu la alegerea repartitiei :)):doh:

Eu am mai scris intr-un alt post cam dupa ce criterii ar trebui sa-ti iei repartitie, dar pana la urma este o decizie cat se poate de personala, iar daca faci alegerea in functie de cum isi da cu parerea unul sau altul care priveste cu totul si cu totul altfel lucrurile, influentat fiind de experientele sale, mentalitate, educatie, etc, etc vei regreta.

Sigur poti culege informatii cu privire la anumite judete, la modul concret pt a-ti forma singur parerea, dar nu la modul "du-te la munte, ca nu e poluare" :)

Spre exemplu: Oglinda, oglinjoara care este cel mai jigodit judet din tara? Unul tot la poalele muntelui, ba chiar cu statiuni si Defileu. Singurul din Romania care pana nu de mult nu acorda spor antena ca asa dorea un smecher. Sa-l alegi, sa nu-l alegi... :hmmmt:

• Member

Eu cel putin la repartitie sunt deschis oricarei posbilitati, fata de alti colegi si astept noi provocari....dar imi doresc doua lucruri colegi in care pot sa am incredere si situatie operativa grea, deoarece daca nu facem ceva cand suntem tineri, cand ne prinde reumatismu' sigur nu o sa mai facem. :emo-yessir:

Are dreptate DELUX ...eu sunt politista in jud SIBIU...si nu as da locul meu pentru nimic in lume.La munte e foarte bine si este si un judet unde ai multe perspective.Eu sunt din Valcea dar nu am prins la mine in judet si mi-am ales un judet limitrof SIBIU si nu regret alegerea facuta! Prima data am avut si eu in cap capitala,dar m-am razgandit in ziua repartitiei.In plus din capitala te transferi mult mai greu la locul de domiciliu ,poluarea e exagerat de mare,chiria e foarte scumpa ar trebuii sa te cuplezi 3 oameni sa-ti ajunga banii cat de cat si in cativa ani prevad si iesiri in strada de proportii la Buc(greve,mitinguri..stiu o sa-mi spuneti ca jandarmii vor actiona primii dar la o demonstratie mare va va baga si pe voi).In concluzie e alegerea fiecaruia ..dar nimic nu se compara cu o zona linistita de munte din centrul tarii.Ardelenii sunt oameni relativi cuminti,respectosi.SUDUL tarii unde se bat multi la repartitie e plin de cetateni de etnie rroma!V-am spus parerea mea,acum ramane la latitudinea voastra sa alegeti!

• Upvote 1
  • Downvote 1

Ben fiecare isi alege ce vrea el.Pentru mine poluarea e un lucru negativ(daia mi-am ales si zona de munte sa scap de poluare).Poate pentru altcineva lucru asta nu conteaza...pentru mine ca fata conteaza mult POLUAREA.As fi curioasa sa ne vedem dipa 20 de ani(tu venind de la oras mare si poluat si eu de unde sunt acum)!

• Upvote 1
  • Downvote 2
  • Member

Ben fiecare isi alege ce vrea el.Pentru mine poluarea e un lucru negativ(daia mi-am ales si zona de munte sa scap de poluare).Poate pentru altcineva lucru asta nu conteaza...pentru mine ca fata conteaza mult POLUAREA.As fi curioasa sa ne vedem dipa 20 de ani(tu venind de la oras mare si poluat si eu de unde sunt acum)!

:)) Foarte tare :)) Nici nu mai trebuie sa argumentez.

Edited by Ben
  • Upvote 1

"Pentru mine ca fata...". N-am sa inteleg niciodata afirmatia asta si unde tinzi sa bati cu ea. :blink:

Daca faci munca de politie intr-o zona poluata apar mai repede ridurile si vergeturile?

• Upvote 2

Fiecare zona are avantajele si dezavantajele sale, incepand de la factorul uman, traditii, obiceiuri, mentalitati, cutume, nivel social, economic, cultural si terminand cu cei de mediu. Nu va ramane decat sa le puneti in balanta, sa analizati rezultatele cautarii, sa vedeti in ce masura coreleaza cu cerintele si criteriile personale si, daca va ajuta si media, alegeti.