Jump to content
POLITISTI.ro

Pistol cu glonț de cauciuc


silviup

Recommended Posts

buna ziua.doresc sa achizitionez un pistol de acest gen pentru ca am la tara un bar unde jumatate din comuna sunt romani jumatate romi,ei bine...eu am barul intre romani dar cand au chef de scandal romii vin la bar si il cauta...daca sunt atacat in bar am voie sa folosesc pistolul cu glont de cauciuc sau mai bun e un spray lacrimogen si un baston cu electrosocuri?

Link to comment
  • Member

Deja ai pus aceasta intrebare de 2 ori, aici si aici . Ai rabdare ca iti va raspunde cineva, nu trebuie sa deschizi un alt topic pt. asta.

PS. Citeste topicul si vei gasi raspunsul acolo. :good:

Edited by BGeorge
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
  • Member

Pentru armele neletale cu bile de cauciuc este necesar permis de arma.

LEGA nr. 295 din 28 iunie 2004 privind regimul armelor si al munitiilor

Art. 63

Uzul de arma neletala destinata pentru autoaparare

(1) Titularii dreptului de a purta si folosi arme neletale, destinate pentru autoaparare, pot face uz de arma numai in poligoanele autorizate in conditiile prezentei legi sau in caz de legitima aparare ori stare de necesitate.

(2) Folosirea armelor prevazute la alin. (1) in poligoanele autorizate se poate face numai in conditiile stabilite prin regulamentele de ordine interioara ale acestora.

Este in stare de legitima aparare acela care savarseste fapta pentru a inlatura un atac material, direct, imediat si injust, indreptat impotriva sa, impotriva altuia sau impotriva unui interes public si care pune in pericol grav persoana sau drepturile celui atacat ori interesul public.

Este, de asemenea, in legitima aparare si acela care, din cauza tulburarii sau temerii, a depasit limitele unei aparari proportionale cu gravitatea pericolului si imprejurarile in care s-a produs atacul.

Legitima aparare se caracterizeaza prin riposta apararii la un atac. Actul trebiue sa indeplineasca conditiile prevazute de lege, adica sa fie material, direct, imediat si injust.

Trebuie sa stii:

Conform Codului Penal:

Potrivit legii, nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, savarsita in stare de legitima aparare. Este in stare de legitima aparare acela care savarseste fapta pentru a inlatura un atac material, direct, imediat si injust, indreptat impotriva sa, impotriva altuia sau impotriva unui interes public si care pune in pericol grav persoana sau drepturile celui atacat ori interesul public. Este, de asemenea, in legitima aparare si acela care, din cauza tulburarii sau temerii, a depasit limitele unei aparari proportionale cu gravitatea pericolului si imprejurarile in care s-a produs atacul. Ultima modificare adusa art.44 precizeaza ca se prezuma ca este legitima aparare si acela care savarseste fapta pentru a respinge patrunderea fara drept a unei persoane prin violenta, viclenie, efractie sau prin asemenea mijloace intr-o locuinta, incapere dependinta sau loc imprejmuit tinand de acestea.

Legitima aparare se caracterizeaza prin riposta apararii la un atac. Actul trebiue sa indeplineasca conditiile prevazute de lege, adica sa fie material, direct, imediat si injust.

Apararea sa fie necesara ( pentru inlaturarea atacului) iar obiectul ei sa se refere la valorile aparate de lege. Depasirea sau excesul limitei apararii sa fie din cauza unor puternice stari sufletesti (tulburare, temere etc.)

Fii mai atent ;)

  • Upvote 3
Link to comment

Daca folosesti arma trebuie sa fii pregatit pt a suporta consecintele. Si aici ma refer la mai multe aspecte: Vei fi cunoscut in zona ca omul care a folosit pistolul impotriva unei anumite etnii, si daca esti un tip cu viziune vei intelege ca vei fi urmarit o mare parte din viata de parerile impartite ale semenilor. Pe langa asta ia in calcul si posibilitatea unui lung proces. Unde exista intotdeauna posibilitatea sa apara elemente la care nu te astepti (martori mincinosi, probe false sau interpretabile, etc...) Va fi un moment la care te vei gandi si te va urmari multa vreme...

Si eu sunt profund PRO folosirea oricaror mijloace in momentul apararii vietii sau integritatii corporale a cuiva, insa ma tem adesea ca tara in care traim nu este pregatita pt astfel de evenimente. Oamenii inteleg cu greu ca actiunea de APARARE trebuie sa depaseasca ideile preconcepute fata de armele letale. Mai degraba cei din jur sunt gata sa accepte o umilinta, decat sa aiba curajul de a sta drepti pt drepturile si bunurile lor.

E parerea mea personala si ia-o ca pe un sfat de la un prieten care a vazut mai multe situatii decat ar fi vrut...

  • Upvote 5
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.