Jump to content
POLITISTI.ro

Focuri de armă pentru reţinerea unor contrabandişti la frontieră


NewsBot
 Share

Recommended Posts

Contrabandist reţinut cu focuri de armă la frontiera româno-ucraineană

Poliţiştii de frontieră suceveni au depistat şi reţinut un cetăţean român care transporta peste frontiera de stat peste 15.000 de pachete de ţigări de contrabandă.

Pentru reţinerea contrabandistului poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare fiind trase cinci focuri de avertisment în plan vertical cu respectarea prevederile legale în vigoare.Ţigările, în valoare de aproximativ 70.000 lei, au fost reţinute în vederea confiscării, iar persoana în cauză este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă.

Astfel, în dimineaţa zilei de 23.08.2011, pe timpul executării unei misiuni specifice, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicov au observat, în apropierea frontierei, un grup format din mai multe persoane care se deplasa dinspre Ucraina spre interiorul României, transportând mai multe colete voluminoase.

Persoanele în cauză au fost somate verbal de poliţiştii de frontieră, însă au ignorat avertismentul şi au încercat să fugă profitând de întuneric şi terenul accidentat. Poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase cinci focuri de armă în plan vertical, reuşindu-se astfel reţinerea numitului C. Valentin, în vârstă de 19 ani, domiciliat în localitatea Vicovu de Sus.

În zona unde a fost reţinut tânărul s-au descoperit 9 colete voluminoase ce conţineau peste 15.000 pachete de ţigări marca « Viceroy », de provenienţă ucraineană.

Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanei în cauză acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, acte ce au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 70.000 lei, a fost reţinută în vederea confiscării.

În prezent, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi luarea măsurilor legale ce se impun.

Totodată au fost informate şi autorităţile de frontieră ucrainene pentru cercetarea în comun a evenimentului şi documentarea întregii activităţi infracţionale.

I.G.P.F.

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator
Pentru reţinerea contrabandistului poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare fiind trase cinci focuri de avertisment în plan vertical cu respectarea prevederile legale în vigoare.

Ţigările, în valoare de aproximativ 70.000 lei, au fost reţinute în vederea confiscării

Felictari colegilor!

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Focuri de armă pentru reţinerea unui grup de migranţi

În acest weekend, poliţiştii de frontieră timişeni au depistat două grupuri de migranţi care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, cu intenţia să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen.Pentru reţinerea unui grup, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical.

 

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Lunga şi Beba Veche, jud. Timiş, au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, două grupuri de persoane care se deplasau dinspre Serbia spre România pe jos, peste câmp. Imediat s-a declanşat o acţiune specifică pentru reţinerea şi conducerea acestora la sediul Sectoarelor, pentru verificări.

 

De asemenea, pentru reţinerea unui grup, a fost necesară folosirea armamentului din dotare, prin tragerea a trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

 

Din primele verificări s-a stabilit că cele şase persoane depistate provin din Maroc şi Afganistan şi au vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani.

 

Cei în cauză au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi nu posedau vizele necesare.

 

Poliţiştii de frontieră timişeni au întocmit, în ambele cazuri, lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

 

I.G.P.F.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Focuri de arma pentru retinerea unor contrabandisti la frontiera cu Ucraina

 

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au reţinut în flagrant 4 persoane care transportau ţigări de contrabandă peste râul Tisa. Pentru reţinerea acestora lucrătorii noştri au fost nevoiţi să folosească, conform legii, armamentul din dotare fiind trase 6 focuri de avertisment în plan vertical. În urma acţiunii au fost descoperite şi confiscate 24.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de aproximativ 210.000 lei.

 

În seara zilei de 05 ianuarie 2012, la nivelul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

 

Astfel, în jurul orei 18.40, lucrătorii din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmaţiei au observat mai multe persoane care au trecut apa râului Tisa din Ucraina în România transportând colete voluminoase.

 

Ajunşi pe malul românesc, poliţiştii de frontieră au procedat la reţinerea suspecţilor. Pentru că aceştia nu s-au supus somaţiilor prin voce lucrătorii noştri au fost nevoiţi să folosească, conform legii, armamentul din dotare fiind trase 6 focuri de avertisment în plan vertical.

 

Astfel, au fost reţinuţi doi cetăţeni ucraineni, Attila K. şi Victor K., iar în imediata apropiere a mai fost identificat şi reţinut un cetăţean român, Nicolae M. domiciliat în localitatea Crăciuneşti.

 

La cercetarea terenului au fost descoperite 40 colete ce conţineau cantitatea de 24.000 pachete cu ţigări de provenientă ucraineană în valoare de aproximativ 210.000 lei.

 

Imediat au fost anunţate autorităţile de frontieră ucrainene care au reţinut pe aceaşi direcţie un cetăţean ucrainean şi au descoperit 16 baxuri cu ţigări din acelaşi lot.

 

Poliţiştii de frontiera au continuat verificările in zona, iar în locuinţa lui Nicolae M. a mai fost descoperit ascuns un cetăţean ucrainean care a participat la activitatea de contrabandă.

 

De asemenea, in cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că activitatea de contrabandă era coordonată de către B.V. care urma sa preia ţigările de provenienţă ucraineană de la Nicolae M. Acesta a fost invitat la sediul S.P.F. Sighetu Marmaţiei pentru audieri.

 

Cei in cauza, cu vârste cuprinse între 19-38 ani, sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

 

I.G.P.F.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

• Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuţi – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au surprins în flagrant la frontieră cinci persoane care transportau 30 de baxuri ce conţineau ţigări de provenienţă R Moldova.

• Pentru reţinerea contrabandiştilor, poliţiştii de frontieră au executat şase focuri de armă în plan vertical cu respectarea prevederilor legale;

• Întreaga cantitate de ţigări - 15.000 pachete, în valoare de 105.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării iar cei cinci suceveni s-au ales cu dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă.

Şase focuri de armă au răsunat azi noapte la frontiera cu Ucraina. Acestea au fost trase de poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului PF Rădăuţi –I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, pe timpul prinderii în flagrant a unui grup de contrabandişti.

Astfel în jurul orei 23.00, lucrătorii noştri au observat un grup de persoane care se îndrepta dinspre linia de frontiera către interiorul ţării cărând mai multe colete voluminoase ( zona localităţii Frătăuţii Noi).

Deplasându-se în şir indian la distanţă de câţiva zeci de metri unul de celalalt, bărbaţii au încercat să treacă neobservaţi de poliţiştii de frontieră.

Lucrătorii noştri au procedat la imobilizarea suspecţilor. Pentru reţinerea a cinci dintre ei poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească, conform legii, armamentul din dotare executând şase focuri de avertisment în plan vertical.

La cercetarea terenului au fost descoperite 30 de baxuri cu ţigări pe care persoanele în cauză, cetăţeni români, au încercat să le introducă ilegal în România.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 14.997 pachete de ţigări marca „ Doina” de provenienţă R. Moldova în valoare de 105.000 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

Cei cinci bărbaţi identificaţi ca fiind H. Alexandru, de 22de ani, C. Gheorghe de 27 de ani, C. Traian de 50 de ani, C. Ionel de 24 de ani şi C. Adrian de 25 de ani, sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă.

Totodată s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore a celor cinci persoane, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră, fiind informate şi autorităţile ucrainene, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

5.000 pachete cu ţigări de contrabandă confiscate

• Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina au reţinut trei tineri domiciliaţi în localitatea Straja, judeţul Suceava care au încercat să introducă în ţară cu un autoturism mai multe colete cu ţigări provenite din contrabandă.

• În urma acţiunii poliţiştii de frontieră au confiscat 5.000 pachete cu ţigări în valoare de peste 45.000 lei.

Astfel, în data de 21.04.2012, în jurul orei 16.00, pe timpul executării unei misiuni specifice, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au descoperit la aproximativ 300 m de linia de frontieră un autoturism lângă care nu se afla nicio persoană.

În urma verificării acestuia, pe bancheta din spate au fost observate mai multe colete ce conţineau ţigări provenite din contrabandă.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul aparţine lui Adrian H. de 26 ani din localitatea Straja, jud. Suceava. Acesta împreună cu alţi doi tineri Cosmin U. de 19 ani şi Ion U. de 19 ani, ambii domiciliaţi în localitatea Straja au încercat să introducă ilegal în ţară 4.970 pachete cu ţigări de provenienţă R.Moldova.

Totodată, autoturismul şi cele trei persoane au fost conduse la sediul SPF Brodina pentru continuarea cercetărilor, iar întreaga cantitate de ţigări în valoare de 45.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

Extinzând cercetările, poliţiştii de frontieră au stabilit că şoferul autoturismului nu posedă permis de conducere.

Tinerii, cu vârste cuprinse între 19 şi 26 ani, sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă. De asemenea conducătorul auto este cercetat şi pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere iar proprietarul maşinii pentru săvârşirea infracţiunii de încredinţarea spre conducere a unui autovehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere.

950 pachete cu ţigări descoperite într-un autoturism

• Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Izvoarele Sucevei au descoperit într-un autoturism condus de un cetăţean român, ascunse într-un locaş special amenajat 950 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

În seara zilei de 21.04.2012, în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Izvoarele Sucevei au oprit pentru control pe comunicaţia Ghicea – Izvoarele Sucevei un autoturism marca Opel condus de Traian M. de 30 ani din localitatea Bobeica, jud. Suceava.

Existând suspiciunea că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană a fost efectuat un control amănunţit asupra autoturismului.

Astfel au fost descoperite într-un locaş special amenajat sub podeaua autoturismului 950 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 7.600 lei.

Conducătorul auto este cercetat de poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat la sediul SPF Izvoarele Sucevei în vederea continuării cercetărilor.

I.T.P.F. Sighetu Marmației

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Zeci de focuri de armă la frontiera de nord, est şi în Portul Constanţa pentru reţinerea contrabandiştilor de ţigări

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din Maramureş, Botoşani, precum şi cei din Portul Constanţa, au desfăşurat în zona de competenţă mai multe acţiuni pentru combaterea contrabandei cu ţigări. Pentru reţinerea contrabandiştilor care nu s-au supus somaţiilor, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase, cu respectarea prevederilor legale, mai multe focuri de armă.

În urma acţiunilor, poliţiştii de frontieră au confiscat peste 40.000 pachete de ţigări, mai multe persoane, cetăţeni români, ucraineni şi un egiptean, fiind cercetate pentru contrabanda cu ţigări.

În noaptea de 14/14 mai a.c., în jurul orelor 02.30, pe timpul executării unei misiuni specifice în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au observat, cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte, la malul râului Prut, două autoturisme de teren, care nu-şi justificau prezenţa în zonă.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea celor două autoturisme, care se deplasau dinspre malul râului Prut către interiorul ţării, pe direcţia localităţii Crasnaleuca.

Conducătorii celor două autoturisme de teren, înmatriculate în Irlanda, respectiv Marea Britanie, au ignorat semnalele legale ale poliţiştilor de frontieră, încercând să profite de terenul accidentat şi să fugă din zonă, fapt pentru care poliţiştii au fost nevoiţi să tragă 10 focuri de avertisment în plan vertical, iar 12 spre anvelopele celor două autoturisme, respectându-se prevederile legale.

În urma acţiunii desfăşurate, cele doua autoturisme au fost blocate de poliţiştii de frontieră fără a fi înregistrate victime.

În timpul cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cei doi şoferi sunt cetăţenii români V.H. şi S.M., în vârstă de 19 respectiv 31 ani, ambii domiciliaţi în judeţul Botoşani.

Totodată, s-a mai stabilit că în maşini se aflau 26 de colete cu ţigări, care conţineau cantitatea de aproximativ 40.000 pachete ţigări, care au fost introduse ilegal în România peste râul Prut cu ajutorul unei ambarcaţiuni.

Cercetările continuă în comun cu autorităţile de frontieră din R. Moldova pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

O acţiune similară de prindere în flagrant a unui grup de contrabandişti cu ţigări au derulat azi noapte şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmaţiei. Aceştia au observat mai multe persoane care au trecut apa râului Tisa din Ucraina în România, cu ajutorul unei bărci pneumatice.

Un echipaj al poliţiei de frontieră a intervenit pentru reţinerea grupului, fiind efectuate somaţiile legale prin voce. Persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor, încercând să se retragă pe teritoriul statului ucrainean, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au executat 6 focuri de avertisment în plan vertical.

Nici de această dată cei în cauză nu s-au supus somaţiilor, iar unul din bărbaţi a încercat să agreseze un poliţist de frontieră, fapt pentru care lucrătorul nostru a executat 4 focuri de armă la nivelul membrelor inferioare ale acestuia, în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi fără a fi încălcat teritoriul statului vecin.

În urma acţiunii au fost reţinuţi doi bărbaţi, cetăţeni ucraineni, restul reuşind să sară în apa râului Tisa, retrăgându-se pe teritoriul ucrainean.

Au fost anunţate imediat autorităţile de frontieră ale statului vecin, care au anunţat partea română că au reţinut pe malul ucrainean trei bărbaţi şi mai multe baxuri cu ţigări pe care cei în cauză urmau să le introducă ilegal în România. Conform informării autorităţilor ucrainene, unul din bărbaţi prezintă două plagi, posibil prin împuşcare, în mână şi picior, însă viaţa nu îi este pusă în pericol, fiindu-i acordate îngrijirile medicale necesare.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

Cercetările sunt continuate împreună cu autorităţile de frontieră Ucrainene în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, în condiţiile legii, pentru reţinerea unui marinar egiptean care transporta 10.000 de ţigarete netimbrate în Portul Constanţa.

La data de 15.05.2012, în jurul orei 06.00, poliţiştii de frontieră au acţionat în zona de responsabilitate a Grupului de Nave Constanţa pentru reţinerea unei persoane care transporta doi saci din rafie încărcaţi cu pachete de ţigări.

Deoarece persoana în cauză a ignorat somaţiile verbale, încercând să fugă, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să execute trei focuri de avertisment în plan vertical în condiţiile legii.

După reţinerea persoanei în cauză, identificată ca fiind cetăţean egiptean în vârstă de 24 ani, s-a stabilit faptul că acesta transporta 10.000 de ţigarete netimbrate purtând mărcile Capital şi Karelia.

Cetăţeanul egiptean a declarat că este marinar pe o navă ancorată în Portul Constanţa şi intenţiona să comercializeze respectivele ţigarete la diverşi lucrători de pe platforma portuară.

Întreaga cantitate de ţigarete a fost ridicată în vederea confiscării.

Marinarului egiptean i-au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transportul, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând cã acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

I.G.P.F. - Biroul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au fost nevoiţi să facă uz de armă pentru prinderea unui contrabandist

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au fost nevoiţi să facă uz de armă pentru reţinerea unei persoane care a introdus în ţară, peste râul Prut, aproximativ 6000 pachete de ţigări marca Clasic, cu timbru de acciză Republica Moldova. Pe numele acesteia poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pentru contrabandă şi trecere ilegală a frontierei.

La data de 01 iunie a.c., pe timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Româneşti au observat, cu ajutorul autospecialei ce funcţionează pe principiul termoviziunii o persoană care se afla la malul drept al râului Prut şi încerca să aducă la mal mai multe colete.

Imediat după ce a trecut râul Prut, la apropierea patrulei Poliţiei de Frontieră, a abandonat coletele, încercând să fugă prin vegetaţia abundentă din zona, profitând de întuneric şi terenul accidentat.

Pentru reţinerea persoanei, poliţiştii de frontieră au tras trei focuri de armă în plan vertical.

În urma cercetărilor, s-a stabilit ca bărbatul este cetăţeanul moldovean Serghei A., de 23 ani, care a trecut ilegal peste râul Prut, din Republica Moldova în România, pe direcţia localităţii Santa Mare, opt colete în care se aflau 5.860 de pachete ţigări cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare de 53.000 lei.

Pe numele cetăţeanului moldovean a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere ilegala şi contrabandă, şi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În cauză se continuă cercetările împreună cu autorităţile din Republica Moldova, în vederea probării întregii activităţi infracţionale şi identificării tuturor persoanelor implicate.

I.T.P.F. Iași - Purtător de cuvânt

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Zece focuri de armă pentru reţinerea a patru contrabandişti de ţigări

Poliţiştii de frontieră suceveni au reţinut patru cetăţeni români în timp ce incercau să introducă ilegal în ţară peste 3.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Pentru reţinerea contrabandiştilor, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase zece focuri de avertisment în plan vertical.

În această dimineaţă, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră de la S.P.F. Rădăuţi – jud. Suceava au desfăşurat în zona de responsabilitate o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări. Astfel, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, la aproximativ 150 m de la linia de frontieră, au fost observate patru persoane care se deplasu spre interiorul ţării.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea persoanelor în cauză, moment în care acestea au încercat să fugă.

Deoarece nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, pentru reţinerea celor patru bărbaţi, poliţiştii de frontieră au executat 10 focuri de avertisment în plan vertical.

Cele patru persoane, cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 18 şi 21 ani, sunt cercetate de către poliţiştii de frontieră sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă.

La cercetarea terenului, s-au descoperit şase colete voluminoase ce conţineau 3.240 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 25.920 lei, a fost reţinută în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră suceveni.

ITPF Sighetu Marmației

Link to comment
Share on other sites

Focuri de armă la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Poienile de Sub Munte au reţinut cinci tineri, cetăţeni români, care au încercat să introducă ilegal în România mai multe colete cu ţigări provenite din contrabandă.

În cadrul acţiunii, a fost necesară folosirea armamentului din dotare conform prevederilor legale şi au fost confiscate 3.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 27.000 lei.

Astfel, în data de 14.07.2012, în jurul orei 08.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul S.P.F. Poienile de Sub Munte aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu a observat la aproximativ 5 km de linia de frontieră, într-o zonă muntoasă împădurită, un autoturism de teren în care se aflau 3 persoane de sex masculin şi mai multe colete voluminoase.

Lucrătorii noştri au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri maşina, dar şoferul acesteia a virat brusc, încercând să lovească ATV-ul poliţiei de frontieră şi şi-a continuat deplasarea în mare viteză pe un drum forestier.

După câteva sute de metri, autoturismul a oprit iar cele trei persoane aflate la bord au încercat să fugă în pădure, profitând de terenul accidentat.

Deoarece bărbaţii nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare fiind trase două focuri de armă în plan vertical fără a exista răniţi.

La scurt timp, s-a reuşit identificarea celor trei persoane din autoturism, totodată au mai fost depistate alte două persoane care au participat la activitatea de contrabandă.

La controlul efectuat asupra maşinii de teren au fost descoperite 6 baxuri ce conţineau cantitatea de 3.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 27.000 lei.

Persoanele în cauză şi autoturismul au fost conduse la sediul S.P.F. pentru continuarea cercetărilor, iar ţigările au fost ridicate în vederea confiscării.

Bărbaţilor li s-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la contrabandă şi evaziune fiscală.

Doi marocani depistaţi la frontiera „verde”

Poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare au depistat doi cetăţeni marocani care intenţionau sa iasă ilegal din Romania.

În data de 14.07.2012, la nivelul STPF Satu Mare a fost desfăşurată o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de responsabilitate.

Astfel în jurul orei 19.00, poliţiştii de frontieră au observat două persoane de sex masculin de origine africană care se îndreptau, pe jos, spre frontiera cu Ungaria.

S-a procedat la interceptarea bărbaţilor şi conducerea lor la sediul STPF Satu Mare pentru verificări, în cadrul cărora s-a stabilit că cele două persoane sunt cetăţeni marocani cu vârste de 25 respectiv 32 ani.

Aceştia au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu scopul de a-şi găsi un loc de muncă într-o ţară din vestul U.E.

Ca urmare a celor constatate, cei doi cetăţeni africani sunt cercetaţi pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.

ITPF Sighetu Marmaţiei

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Focuri de armă la frontiera de nord pentru reţinerea contrabandiştilor de ţigări

La data de 1 august 2012, în cadrul unor acţiuni pentru combaterea contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră de la graniţa cu Ucraina au fost nevoiţi să tragă focuri de avertisment în plan vertical şi spre pneurile unui autoturism care transporta ţigări de contrabandă, fiind confiscate ţigări de contrabandă.

Astfel, la data de 1 august a.c., în jurul orei 22.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sarasău - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, au observat, pe râul Tisa, mai multe persoane aflate într-o barcă, iar pe malul românesc, pe aceeaşi direcţie, un autoturism care staţiona cu farurile stinse şi portbagajul deschis.

Ajuns la faţa locului, echipajul poliţiei de frontieră a procedat la somarea prin voce a bărbaţilor, moment în care autoturismul a demarat în viteza spre localitatea Piatra, fapt pentru care polițiștii de frontieră au executat, în conformitate cu prevederile legale, un foc de avertisment în plan vertical şi cinci focuri către pneurile maşinii.

Ca urmare a acţiunii poliţiştilor de frontieră, a fost reţinută o persoană, Mihai. S., de 21 ani, domiciliat în localitatea Sighetu Marmaţiei.

La cercetarea terenului au fost descoperite nouă baxuri, cu 4.500 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 41.000 lei, întreaga cantitate de ţigări fiind ridicată în vederea confiscării.

Persoana reţinută este cercetată de poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin, în vederea probării întregii activităţi infracţionale şi a identificării tuturor persoanelor implicate.

La aceeași dată, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sarasău - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, au observat pe malul ucrainean al râului Tisa, mai multe persoane care au intrat în apă şi au început să tragă, cu ajutorul unei franghii, mai multe colete voluminoase.

Imediat pe malul românesc şi-a făcut apariţia un grup de persoane care a preluat coletele şi au început să le transporte spre interior.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi reţinerea bărbaţilor fiind reţinute şi imobilizate două persoane, Zsolt C., de 21 ani şi Zoltan K., de 22 an,i domiciliaţi în localitatea Câmpulung la Tisa.

La faţa locului au fost descoperite cinci colete ce conţineau 8.700 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 80.000 de lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În continuarea cercetărilor, s-a stabilit că la activitatea infracţională a mai participat şi Romeo B., de 39 ani, domiciliat în localitatea Câmpulung la Tisa. Ulterior acesta a fost condus la sediul Sectorului PF Sarasău pentru audieri.

În prezent, bărbaţii sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Tot la data de 1 august a.c., în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sighet - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au observat, într-o zonă muntoasă şi împădurită, un grup de persoane care transporta mai multe colete voluminoase.

Lucrătorii noştri au procedat la somarea prin voce a bărbaţilor, moment în care aceştia au abandonat coletele, fugind în direcţii diferite.

Ca urmare a acestui fapt, polițiștii de frontieră au executat, în conformitate cu prevederile legale, nouă focuri de avertisment în plan vertical, persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor, ascunzându-se în zona muntoasă.

La cercetarea terenului au fost descoperite șase baxuri care conţineau 3.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 27.000 de lei.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi probării întregii activităţi infracţionale.

În aceeași zi, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Sighet – I.T.P.F. Sighetu-Marmaţiei au oprit, în trafic, un autoturism condus de cetăţeanul român Alin L. de 23 ani, din localitatea Valea Vişeului.

Deoarece existau suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, asupra autoturismului a fost efectuat un control amănunţit la rampa special amenajată, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse într-un locaş special amenajat în bordul autoturismului şi în instalaţia de climatizare, 319 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 3.000 lei.

În urma celor constatate, poliţiştii de frontieră i-au întocmit bărbatului în cauză acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră iar autoturismul, în valoare de 14.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Maramureş, până la finalizarea cercetărilor.

I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei - Purtător de cuvânt

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Focuri de avertisment la frontiera de nord a României

Poliţiştii de frontieră din Maramureş au reţinut doi cetăţeni ucraineni care au încercat să introducă ilegal în ţară, cu o barcă peste râul Tisa, 6.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 53.000 lei.

Pentru reţinerea celor doi bărbaţi, lucrătorii noştri au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical.

* În seara zilei de 29 august a.c., o patrulă a Poliţiei de Frontieră formată din doi lucrători din cadrul sectorului PF Sarasău, Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat în jurul orei 04.00, mai multe persoane aflate intr-o barca pe râul Tisa.

Ajunse pe malul românesc, persoanele in cauză au început să descarce mai multe colete voluminoase, pe care le transportau către DN 19.

În acel moment poliţiştii de frontieră au procedat la somarea prin voce a bărbaţilor, insa aceştia au abandonat coletele şi au încercat să fugă în direcţii diferite.

Ca urmare a acestui fapt, lucrătorii noştri au fost nevoiţi să folosească conform legii armamanetul din dotare, trăgând două focuri de avertisment în plan vertical, in urma acţiunii fiind reţinuţi doi cetăţeni ucraineni implicaţi in activitatea infracţională.

La faţa locului au fost descoperite 12 colete ce conţineau cantitatea de 6.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 53.000 lei, întreaga cantitate de ţigări fiind ridicată în vederea confiscării.

Cetăţenii ucraineni sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

Totodată cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră impreuna cu autoritatile de frontiera vecine în vederea probării întregii activităţi infracţionale şi a identificării tuturor persoanelor implicate.

Persoana de contact – Radu Lungu – 0756 048309 - Purtător de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei

I.G.P.F. - Biroul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Foc de armă pentru reţinerea a doi contrabandişti

Poliţiştii de frontieră din judeţul Caraş-Severin au depistat doi cetăţeni români care transportau peste frontiera verde 2.210 pachete de ţigări de contrabandă cu timbru sârbesc, pentru reţinerea cărora au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical.

Ieri, în jurul orei 21:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin şi cei din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Socol au desfăşurat în zona de competenţă o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări.

Astfel, lucrătorii noştri au identificat două persoane care se deplasau pe jos, dinspre linia de frontieră cu Republica Serbia către localitatea Socol, având asupra lor două colete voluminoase. S-a acţionat pentru reţinerea acestora, însă cei doi au ignorat somaţiile verbale, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să foloseasca armamentul din dotare, fiind executat un foc de avertisment în plan vertical, în condiţiile legii.

Cele două persoane au fost reţinute şi conduse la sediul sectorului pentru cercetări. Totodată, în coletete transportate a fost depistată cantitatea de 2.210 pachete de ţigări de provenienţă sârbească.

În urma verificărilor s-a stabilit că cei doi sunt cetăţenii români, Claudiu A. şi Stanciu S., ambii în vârstă de 22 ani, domiciliaţi în judeţul Caraş-Severin. Aceştia au declarat, în cadrul primelor cercetări, că au achiziţionat ţigările din Serbia, cu scopul de a fi comercializate în România.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă calificată, evaziune fiscală şi trecere ilegală a frontierei de stat.

Întreaga cantitate de ţigări, evaluată la suma de 22.100 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Imagini video www.politiadefrontiera.ro

12 afgani, egipteni şi algerieni reţinuţi la frontiera cu Serbia

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat în ultimele 24 de ore trei grupuri de migranţi, formate din douăsprezece persoane, care au intrat ilegal în România din Serbia. În cauză au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Lucrătorii noştri din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Moraviţa, Lunga şi Jimbolia au depistat pe câmp trei grupuri de migranţi, formate din doisprezece bărbaţi.

Persoanele descoperite nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română, motiv pentru care, poliţiştii de frontieră au procedat la conducerea acestora la sediul Sectorelor Poliţiei de Frontieră în vederea clarificării situaţiei. S-a stabilit că bărbaţii depistaţi sunt cetăţeni din Afganistan, Egipt şi Algeria, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani.

În cadrul primelor cercetări cu toţii au declarat că intenţia lor este de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau viză.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

ITPF Timișoara

Link to comment
Share on other sites

Se inmultesc grupurile de migranti...dar si prinderile la frontiera, asa ca sa ne mai lase C.E. cu suspiciunile lor!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Focuri de armă la frontiera cu Ucraina pentru prinderea unor contrabandiști

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat, în apropierea frontierei cu Ucraina, un grup de persoane care intenţiona să introducă ilegal în România aproximativ 10.000 pachete de ţigări de contrabandă.

Pentru reţinerea contrabandiştilor care nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să execute patru focuri de avertisment în plan vertical.

În seara zilei de 11 octombrie a.c., o patrulă a poliţiştilor de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina, judeţul Suceava, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, a observat un grup de persoane care se îndrepta dinspre linia de frontieră către interiorul ţării, în zona localităţii Ulma, transportând mai multe colete voluminoase.

Persoanele în cauză au fost somate verbal de lucrătorii noştri, însă aceştia au ignorat somaţiile, au aruncat coletele şi au încercat să fugă spre teritoriul statului vecin.

Poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, reuşindu-se astfel reţinerea lui P. Gheorghe, în vârstă de 27 ani, domiciliat pe raza judeţului.

La cercetarea terenului, au fost descoperite şapte colete cu ţigări care conţineau 10.100 pachete de ţigări marca Viceroy de provenienţă ucraineană, în valoare de 101.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Persoanei în cauză poliţiştii de frontieră i-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră, fiind informate şi autorităţile ucrainene, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei - Purtător de cuvânt

Link to comment
Share on other sites

Foc de armă la frontiera cu Ucraina pentru reţinerea unui contrabandist

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au fost nevoiţi să tragă un foc de armă în plan vertical pentru reţinerea unui cetăţean român care intenţiona să introducă ilegal în ţară peste 2.000 pachete ţigări de provenienţă ucraineană.

La data de 18 octombrie a.c., în jurul orei 18.00, pe timpul executării unei misiuni specifice, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Sighet au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, o persoană care a trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, prin apa râului Tisa, pe direcţia localităţii Sighetu Marmaţiei, transportând mai multe colete voluminoase.

Ajunsă pe malul românesc, persoana în cauză a abandonat coletele după care s-a retras pe teritoriul ucrainean. Totodată la faţa locului şi-a făcut apariţia un alt bărbat care a preluat coletele, încercând să le transporte spre interiorul ţării.

Imediat, lucrătorii noştri au procedat la interceptarea persoanei în cauză, şi pentru că aceasta nu s-a supus somaţiilor prin voce şi a încercat să fugă, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să execute, conform procedurilor legale, un foc de avertisment în plan vertical.

Cel în cauză a fost reţinut şi identificat ca fiind cetăţeanul român, G. Florin, în vârstă de 21 ani, din judeţul Maramureş.

La faţa locului, au fost descoperite trei colete ce conţineau cantitatea de 2.040 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 18.500 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

G. Florin este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă.

Totodată, se fac cercetări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale fiind informate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.

I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei - purtător de cuvânt

Link to comment
Share on other sites

Focuri de armă la frontieră pentru reţinerea unor contrabandişti

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au desfăşurat, în zona de competenţă, mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, fiind confiscate aproximativ 16.500 pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de 162.000 lei.

Pentru reţinerea persoanelor implicate, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase treisprezece focuri de avertisment în plan vertical.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, contrabandă în formă agravantă, trecere ilegală a frontierei de stat şi ultraj.

Ieri, 20 octombrie a.c., în jurul orei 13.00, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Rădăuţi, judeţul Suceava, au observat, cu ajutorul aparaturii de supraveghere din dotare, două persoane care se deplasau dinspre frontieră spre interior, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, transportând mai multe colete voluminoase.

Imediat la fata locului s-a deplasat o echipa operativă care a procedat la interceptarea persoanelor în cauză. Deoarece acestea nu s-au supus somaţiilor prin voce, poliţiştii de frontieră au executat, conform procedurilor legale, treisprezece focuri de armă în plan vertical. În urma focurilor de avertisment nu au existat răniţi, totodată fiind reţinută una dintre persoane.

Cealaltă persoană a ignorat şi de această dată somaţiile legale şi a fugit în direcţia localităţii Vicovu de Sus, fiind urmărită de lucrătorii noştri până la intrarea într-un imobil de pe raza acestei localităţi, ulterior fiind şi aceasta reţinută.

Ambele persoane, împreună cu coletele au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că persoanele reţinute sunt

P. Florin, de 20 ani şi B. Remus de 24 ani, ambii din localitatea Vicovu de Sus, judeţul Suceava.

La inventarierea coletelor a rezultat cantitatea de 1.500 pachete de ţigări, în valoare de 12.400 lei.

De asemenea, în timpul reţinerii celei de-a doua persoane, implicate în activitatea de contrabandă, a intervenit un alt bărbat, O. Vasile de 21 ani, din localitatea Vicovu de Sus, care s-a opus reţinerii consăteanului său şi a bruscat poliţistul de frontieră.

În baza celor constatate, pe numele primelor două persoane, poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar O. Vasile este cercetat pentru ultraj, faptă prevăzută şi pedepsită de art.239, alin 1 şi 5 din Codul Penal.

Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată, iar cercetările sunt continuate, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Tot ieri, în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina, judeţul Suceava, au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Lupcina, un grup de persoane care se deplasa prin pădure, dinspre frontieră spre interiorul ţării, transportând mai multe colete voluminoase.

Lucrătorii noştri au procedat la somarea prin voce a celor în cauză moment în care aceştia au abandonat coletele şi profitând de întuneric şi terenul împădurit şi accidentat, au fugit în direcţii diferite.

În urma acţiunii a fost reţinută o persoană de sex masculin, cetăţean român, pe care poliţiştii de frontieră l-au condus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii identităţii.

Din primele verificări, s-a constatat că este vorba despre M. Petru, de 29 ani, din judeţul Suceava.

Totodată, la faţa locului, au fost descoperite 10 colete care conţineau 14.970 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 149.700 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

Totodată, au fost informate şi autorităţile de frontieră din Ucraina în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Şase focuri de armă au răsunat la frontiera de nord a României cu Ucraina

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Sarasău au descoperit şi confiscat în ultimele 24 de ore, 12.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 114.000 lei.

În urma acţiunilor au fost reţinute trei persoane care sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Pentru reţinerea lor lucrătorii noştri au folosit armamentul din dotare fiind trase şase focuri de avertisment în plan vertical.

În data de 16 noiembrie 2012, în jurul orei 18.50, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul S.P.F. Sarasău a observat pe malul românesc al râului Tisa mai multe persoane care intenţionau să transporte spre interior colete voluminoase.

Lucrătorii noştri au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză, moment în care aceştia au abandonat coletele şi au sărit în apa râului Tisa, retrăgându-se pe teritoriul ucrainean.

În cadrul acţiunii poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare fiind trase şase focuri de avertisment în plan vertical.

Imediat au fost anunţate autorităţile de frontieră ale statului vecin care au reţinut pe malul ucrainean două persoane, cetăţeni ucraineni, implicate în activitatea de contrabandă.

La cercetarea terenului au fost descoperite 15 colete ce conţineau cantitatea de 9.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, precum şi o barcă pneumatica care a fost folosită pentru a introduce ţigările ilegal în ţară.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări în valoare de 82.000 lei, precum şi barca pneumatică au fost ridicate în vederea confiscării.

Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră ucrainene în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

În seara zilei de 16.11.2012, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul S.P.F. Sarasău, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat pe malul râului Tisa un grup de persoane care se deplasau spre interiorul ţării transportând mai multe colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră a acţionat pentru reţinerea acestora, iar în apropiere de DN 19, lângă un imobil alfat în construcţie au fost reţinute trei persoane şi un taximetru cu care cei în cauză urmau să transporte ţigările de contrabandă.

La faţa locului au fost descoperite şase colete ce conţineau 3.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 32.000 lei.

Cele trei persoane, cetăţeni români, domiciliaţi pe raza judeţului Maramureş, sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă.Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

ITPF Sighetu Marmaţiei

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Focuri de armă la frontiera de nord a României

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat 8.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 69.700 lei.

În cadrul acţiunii, lucrătorii noştri au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare fiind trase 5 focuri de avertisment în plan vertical.

În data de 27 ianuarie a.c., în jurul orei 19.40, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighet, judeţul Maramureş a observat mai multe persoane care transportau colete voluminoase prin apa râului Tisa către România.

Ajunse pe malul românesc, acestea le-au încărcat într-o autoutilitară aflată în curtea unui imobil din apropierea frontierei.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a bărbaţilor, dar cum aceştia nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, lucrătorii noştri au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase 5 focuri de avertisment în plan vertical.

Persoanele în cauză nu s-au supus nici de aceasta data somaţiilor legale, au abandonat coletele şi au sărit în apă, retrăgându-se pe teritoriul ucrainean.

La faţa locului şi în autoutilitară au fost descoperite 15 colete ce conţineau cantitatea de 8.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 69.700 lei.

În prezent este cercetată o persoană implicată în activitatea infracţională, totodată fiind anunţate autorităţile de frontieră ucrainene, în vederea cercetării în comun a cazului.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 69.700 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

ITPF Sighetu Marmaţiei

Link to comment
Share on other sites

Focuri de armă la frontiera cu Ucraina

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Valea Vişeului au reţinut în flagrant o persoană, cetăţean român, în timp ce încerca să introducă în ţară 3.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Pentru reţinerea bărbatului poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical.

În data de 29 ianuarie a.c., în jurul orei 19.40, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului, judeţul Maramureş, a observat două persoane care transportau către interiorul ţării, pe direcţia localităţii Bistra, mai multe colete voluminoase.

Imediat, echipajul poliţiştilor de frontieră a acţionat pentru reţinerea bărbaţilor dar aceştia nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, încercând, favorizaţi de întuneric şi terenul accidentat să fugă.

Lucrătorii noştri au folosit, conform legii, armamentul din dotare fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical.

În urma acţiunii a fost reţinută o persoană, Nicolaie B., în vârstă de 20 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.

La faţa locului au fost descoperite şase colete ce conţineau 3.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 26.000 lei.

Nicolaie B. este cercetat de poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate.

Purtător de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Focuri de armă şi urmăriri la frontiera cu Ucraina

În cadrul unor acţiuni de combatere a traficului ilegal cu ţigări, în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră suceveni au depistat trei cetăţeni români implicaţi în contrabanda cu ţigări şi au confiscat 2.860 pachete de ţigări.

În ambele acţiuni, persoanele implicate au refuzat să se supună somaţiilor legale, într-unul din cazuri poliţiştii de frontieră fiind nevoiţi să folosească armamentul din dotare, iar în celălalt fiind necesară urmărirea autoturismului contrabandiştilor aproximativ 6 km, până s-a reuşit blocarea maşinii şi reţinerea celor în cauză.

La data de 17 martie a.c., în jurul orei 05.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuţi, jud. Suceava, pe timpul executării unei misiuni de supraveghere şi control a frontierei de stat, au observat cu ajutorul aparaturii de termoviziune, un grup de persoane care se deplasa dinspre linia de frontieră către interiorul ţării, (zona localităţii Vicovu de Sus) transportând mai multe colete voluminoase.

Imediat, la faţa locului, s-a deplasat o echipă operativă care a procedat la interceptarea persoanelor în cauză. Deoarece acestea nu s-au supus somaţiilor prin voce, poliţiştii de frontieră au executat, conform procedurilor legale, două focuri de armă, în plan vertical. Şi de această dată persoanele în cauză au ignorat somaţiile şi s-au retras pe teritoriul statului vecin.

În zona respectivă, poliţiştii de frontieră au descoperit două colete voluminoase ce conţineau 900 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră, fiind informate şi autorităţile ucrainene, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Tot ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au depistat în trafic pe raza localităţii Voitinel, jud. Suceava, un autoturism despre care existau informaţii că transportă ţigări de contrabandă.

Conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalele regulamentare efectuate de către poliţiştii de frontieră, fapt pentru care s-a procedat la interceptarea maşinii. După o urmărire de aproximativ 6 km s-a reuşit oprirea autoturismului în care se aflau P. Constantin, în vârstă de 32 ani, din jud. Iaşi şi P. Grigore, de 37 ani, domiciliat în jud. Neamţ.

La controlul efectuat asupra maşinii au fost descoperite patru colete ce conţineau 1.960 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

În continuarea cercetărilor, s-a constatat că la activitatea de contrabandă a participat şi proprietarul autoturismului, P. Simona, în vârstă de 31 ani, domiciliată în jud. Neamţ.

Faţă de cei doi bărbaţi poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, iar faţă de femeie sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la contrabandă în formă agravantă.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 22.000 de lei a fost ridicată de poliţiştii de frontieră în vederea confiscării, iar autoturismul marca Ford Focus în valoare de 12.000 lei a fost indisponibilizat la sediul Punctului de Lucru Vicov până la finalizarea cercetărilor.

I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei - Purtător de cuvânt

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Focuri de armă pentru reţinerea unor contrabandişti la frontiera cu Ucraina

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat, în ultimele 24 de ore, patru persoane, cetăţeni români, care intenţionau să introducă ilegal in tara 3.400 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 30.000 de lei.

 

Pentru reţinerea persoanelor implicate care nu s-au supus somaţiilor verbale, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical, conform procedurilor legale.

 

La data de 2 mai 2013, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de competenţă.

 

Astfel, în jurul orei 13.00, o patrulă a poliţiei de frontieră a observat, într-o zonă muntoasă, trei persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interior transportând mai multe colete voluminoase.

 

Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea verbala a bărbaţilor, moment în care aceştia au abandonat coletele, fugind în direcţii diferite.

 

Deoarece persoanele în cauză au ignorat somaţiile, lucrătorii noştri au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical.

 

Astfel, s-a reuşit reţinerea unei persoane, cetăţeanul român, G. C., în vârstă de 57 ani, la scurt timp fiind identificate şi celelalte două persoane, cetăţenii români, D. D. de 16 ani şi T. Ioan de 20 ani, toţi trei domiciliaţi pe raza comunei Bistra.

 

La cercetarea terenului au fost descoperite 5 colete ce conţineau cantitatea de 2.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 21.650 lei.

 

La data de 3 mai a.c., în jurul orei 3.00, în cadrul unei misiuni specifice, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul aceluiaşi sector a observat în Gara C.F.R. Bistra, o persoană care transporta două genţi voluminoase ce conţineau ţigări.

 

Existând suspiciuni privind provenienţa ţigărilor, persoana în cauza împreuna cu bagajele a fost condusă la sediul S.P.F. Valea Vişeului în vederea continuării cercetărilor.

 

În urma verificărilor s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean român, B. Ioan de 27 de ani, domiciliat în comuna Ruscova, acesta declarând, totodată, poliţiştilor de frontieră că ţigările din bagaje sunt pentru consumul propriu.

 

În urma inventarierii sacoşelor, a rezultat cantitatea de 910 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de peste 7.880 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

 

In amabele cazuri, cele patru persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, precum şi pentru deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării privind titlul VII, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei - Purtător de cuvânt

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Focuri de armă pentru reţinerea unor contrabandişti, la frontiera cu Ucraina

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat, un grup de persoane, cetăţeni români, care intenţiona să introducă ilegal în ţară, 3.888 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 33.650 lei.

 

Pentru reţinerea persoanelor implicate care nu s-au supus somaţiilor verbale, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase şase focuri de avertisment în plan vertical, conform procedurilor legale.

 

Ieri, 18 mai 2013, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de competenţă.

 

Astfel, în jurul orei 8.00, o patrulă a poliţiei de frontieră a observat, într-o zonă muntoasă, mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interior transportând mai multe colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea verbala a bărbaţilor, moment în care aceştia au abandonat coletele, fugind în direcţii diferite.

Deoarece persoanele în cauză au ignorat somaţiile, lucrătorii noştri au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase şase focuri de avertisment în plan vertical.

 

Astfel, s-a reuşit reţinerea unui bărbat, domiciliat pe raza judeţului Maramureş, la scurt timp fiind identificate şi celelalte persoane, domiciliate pe raza comunei Bistra, care în momentul de fată sunt audiate de către poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Valea Vişeului.

 

La cercetarea terenului au fost descoperite 8 colete care s-au dovedit a conţine 3.888 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 33.650 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

 

În prezent, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, la finalul documentării întregii activităţi infracţionale urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

I.G.P.F.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Focuri de armă pentru reţinerea unui contrabandist la frontiera cu R. Moldova

 

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat şi reţinut un cetăţean român care transporta cu ajutorul unui microbuz, dinspre malul râului Prut spre interiorul ţării, peste 22.3000 pachete ţigări.
Pentru reţinerea bărbatului, care nu s-a supus somaţiilor legale, s-a folosit armamentul din dotare, fiind trase 23 de focuri de avertisment atât în plan vertical cât şi spre pneurile autovehiculului condus de acesta, conform procedurilor legale.

În noaptea de 28/29 mai 2013, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F Botoşani, împreună cu cei de la S.P.F. Stânca, au organizat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigarete. În jurul orei 01.40, poliţiştii de frontieră au observat pe malul râului Prut, în apropierea luciului de apă, în marginea localităţii Manoleasa Prut, judeţul Botoşani, un autovehicul tip microbuz care s-a pus în mişcare cu farurile stinse, intenţionând să ajungă la comunicaţia Manoleasa-Prut - Iorga.

Având suspiciuni cu privire la faptul că autovehiculul este implicat în activităţi ilegale, poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea autovehiculului, efectuând semnalul regulamentar de oprire. Însă conducătorul autovehiculului a accelerat, cu intenţia de a acroşa poliţiştii de frontieră, motiv pentru care aceştia au efectuat somaţia legală şi foc de avertisment în plan vertical, cu armamentul din dotare.

Deoarece şoferul autovehiculului nu s-a supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare şi au tras focuri de armă asupra pneurilor autovehiculului, care se deplasa pe DN 24C spre localitatea Manoleasa-Prut.

Poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea autovehiculului marca Mercedes Vito, înmatriculat în Danemarca. După aproximativ 300 de metri, şoferul a pierdut controlul volanului şi după ce a lovit doi copaci, a abandonat autoturismul avariat cu farurile aprinse şi motorul pornit şi a încercat să fugă spre malul râului Prut.

Imediat, lucrătorii noştri au procedat la cercetarea zonei, iar la aproximativ 100 de metri de autovehicul, în apropierea malului râului Prut, a fost reţinut şoferul maşinii, cetăţeanul român Constantin P., de 21 de ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani. Deşi microbuzul a fost avariat în partea din faţă, tânărul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

În partea din spate a microbuzului, în locul pentru transport marfă, au fost descoperite mai multe colete ambalate în folie de polietilenă de culoare neagră. Tânărul a declarat ca atât autovehiculul cât şi coletele cu ţigări îi aparţin.

În urma inventarierii coletelor, s-a constatat că acestea conţineau 22.380 pachete ţigări în valoare de 194.393 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării, iar microbuzul în valoare de 13.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Stânca pentru continuarea cercetarilor.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele lui Constantin P. dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vanzare a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, dosarul urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni. Tânărul urmeaza a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

I.G.P.F. 

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Focuri de arma la frontiera cu R. Moldova pentru retinerea unor contrabandisti

 

Politistii de frontiera botosaneni au depistat doi cetateni romani care au incercat sa introduca ilegal in tara 4.400 pachete tigari de contrabanda. Pentru retinerea acestora, politistii de frontiera au fost nevoiti sa traga doua focuri de arma in plan vertical, in conformitate cu prevederile legale si fara a rezulta victime.

Cei doi au fost retinuti pentru 24 de ore, urmand a fi prezentati cu propunere de arestare preventiva.

In data de 23 iulie a.c., in jurul orei 03.45, pe timpul executarii unei actiuni specifice pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Radauti Prut - I.T.P.F. Iasi au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, doua persoane care se deplasau dinspre malul raului Prut catre localitatea de frontiera Cuzlau.

Imediat, politistii de frontiera au procedat la retinerea persoanelor, care au incercat sa fuga, ignorand somatiile verbale, fapt pentru care politistii de frontiera au fost nevoiti sa traga 2 focuri de avertisment in plan vertical, respectand prevederile legale.

Astfel, s-a reusit retinerea celor doua persoane, respectiv cetatenii romani Ilie M, in varsta de 21 ani si Radu B., de 28 ani, ambii domiciliati pe raza judetului Botosani.

In apropierea persoanelor au fost gasite trei colete voluminoase care contineau cantitatea de 4.400 pachete tigari, marca Ritm, cu timbru de acciza Republica Moldova, in valoare totala de 39.107 lei.

Din cercetari a rezultat ca tigarile au fost transportate de catre cei doi de la malul raului Prut catre localitatea Cuzlau, urmand a fi comercializate pe raza judetului Botosani.

Pe numele celor doi barbati a fost intocmit dosar penal pentru contrabanda, iar cercetarile continua in comun cu autoritatile de frontiera din R. Moldova pentru stabilirea intregii activitati infractionale, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Pe numele celor doi tineri au fost emise ordonante de retinere pentru 24 de ore, urmand a fi prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.

I.G.P.F. - Biroul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.