Jump to content
POLITISTI.ro

dejansilviu

Recommended Posts

buna seara... am si eu o nedumerire...aseara m-a oprit un echipaj de politie, si mi-a dat sa suflu in etilotest, capacul care se atasaza la etilotest era deja pus in aparat, cu o pungulitza pe el, a luat politistul punguitza, iar eu i-am zis politistului ca vreau eu sa-l desigilez ca ala nu am eu de unde sa stiu ca nu a mai fost folosit. politistul a zis ca l-a desigilat el inaintea mea... intrebarile mele sunt:

cum putea fi nedesigialt si atasta la aparat??

ce mi se intampla daca refuzam sa suflu... daca nu-mi dadea sa desigilez eu?

puteam sa enervez politistul si sa ma ia la investigatii la sange?

ce ar trebui sa fac pt a evita aceasta situatie... si sa fiu si eu convins ca acel capacel e steril??

multumesc!

Link to comment
 • Moderator

Refuzul recoltării de probe biologice sau testării cu aparatul etilotest constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

refuzul de a sufla in etilotest te duce direct la prelevare de probe biologice- adica ti se ia sange cu seringa ( in principiu).

daca refuzi recoltarea de sange, este infractiune- cum spune @marius.

deci- daca ti-e frica sa nu iei o raceala de pe etilotest, vei da sange la spital. depinde de tine care varianta te avantajeaza. eu as prefera prima varianta- cele 5 sec de suflat nu iti aduc vreo boala.

gindeste-te la riscul celor care saruta icoane- citi microbi sunt pe icoanele alea si totusi nimeni nu se gindeste la asta inainte de a le saruta :) or fi ele de argint, dar totusi sunt o gramada de virusi rezistenti la argint.

 • Upvote 3
Link to comment
 • Moderator

În general polițiști desigilează muștiucul în fața conducătorului auto, dar probabil din grabă, polițistul respectiv a desfăcut punga muștiucului înainte.

Mai există o posibilitate dacă dorește neapărat să sufle într-un muștiuc steril, să-și achiziționeze singur o pungă cu muștiucuri. Poate face acest lucru de pe site-ul importatorului - preț 248 lei / 100 de buc.

Link to comment
 • Moderator

Nu văd ce interes ar avea polițistul să refolosească acel muștiuc, pentru că există astfel de consumabile din belșug. Probabil că firma ce a adus aceste etiloteste e destul de serioasă și se ocupă să aducă. În plus nici polițiștii nu pot să devină brusc foarte economicoși din acest punct de vedere, pentru că nici șefii lor nu sunt niște fraieri ... frecvența cu care polițiștii cer de la magazie acest tip de consumabil e un bun indicator privind numărul de testări pe care le fac subalternii în teren - dacă dorm pe ei și nu fac testări în timpul programului, imediat se sesizează șefimea când vede că a scăzut cererea la magazie.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Sau mai exista varianta in care domnul dejansilviu intreaba, pe ocolite, cam care ar fi reactia unui politist daca el ar refuza sa sufle in etilotest folosind un motiv considerat de domnia sa, plauzibil, respectiv faptul ca mustiucul a fost desfacut. Domnul meu, nu veti primi sfaturi de eludare a legii pe acest forum, in niciun caz. In speta prezentata de dvs. aveati posibilitatea sa cereti pur si simplu un alt mustiuc. Sa cereti altul, nu sa nu suflati si sa cautati motive puerile pentru acest lucru (nu e mustiucul steril, exista Ebola pe el si asa mai departe). Imi place ca in momentul intalnirii cu politia toti devin Fecioara Maria. Apropo, domnule dejansilviu, nu scrie nicaieri ca este dreptul conducatorului auto sa desigileze mustiucul respectiv, acesta se desigileaza in prezenta lui de catre politist. Legat de investigatiile la sange, sa stiti ca politistii nu fac "investigatii" dupa starea de spirit pe care o au, ci dupa anumite date si indicii. Daca veti fi in regula, la un eventual control poate politia sa va controleze si sub sange, ca nu veti pati nimic din punct de vedere legal.

Am un sfat pentru dumneavoastra si altii asemenea dumneavoastra : incetati sa cautati tot felul de portite prin care sa eludati legea, in special din acestea ridicole, pentru ca penibilitatea este o eticheta care, odata atasata, se detaseaza foarte greu. Chiar nu realizati cat de penibili sunteti?

 • Upvote 2
Link to comment
 • Member

Asai Rusy insa probabil cum bine a sesizat Cristi acest domn sigur incearca pe ocolite sfaturi pentru eludarea legii,de genul:"vai imi este frica de ace!"

Link to comment
 • 3 months later...

De fiecare data cand m-a oprit politia pentru alcooltest m-a pus sa suflu catre aparat fara mustiuc si au spus ca daca apare ceva imi pune si mustiuc deci nu stiu cum sta treaba cu plasticele astea :) . Evident au fost si cazuri in care era cu aparatul in mana mi-a verificat actele si mi-a urat drum bun.

Link to comment

Se numeste testare pasiva, fara mustiuc, daca aparatul simte vapori de alcool va arata pe ecran Atentie alcool dupa care obligatoriu se trece la testarea normala cu mustiuc care va arata si valoarea.

 • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.