Jump to content
POLITISTI.ro

Accident rutier cu vatamare corporala. Cine este vinovat si cine plateste?

mihaela14

Recommended Posts

buna ziua .... un prieten de al meu taximetrist a avut zilele trecute un accident soldat cu 5 victime dar nu in stare grava. Poltia a spus ca este vinovat pentru neacordare de prioritate , desi si cealalta masina circula cu viteza mare in localitate.Cei de la rutera au spus ca pana nu vine expertiza tehnica a masinilor doar el este vinovat. am uitat sa specific ca celalat autoturism facea taximetrie la negru. In urma accidentului au fost victime din ambele masini si un biciclist pe care la acrosat taximetristul in momentul in care a intrat cealalta masina in el. Masina taximetristului s-a invartit din cauza impactului. Aveti atasat si un link ca sa vedeti exat pozele si explicatiile de la fata locului . Va rog sa imi spuneti ce poate pati? si cine plateste toate daunele daca vor solicita victimele si reparatiile masinilor? (amandoi au asigurare dar nu casco ), dar daca sunt amandoi vinovati? va multumesc ....

http://newspascani.c...blocat-momentan

• Member

cina v-a fi gasit vinovat v-a plati, sau in cazul in care se stabileste ca sunt vinovati ambii conducatori auto, vor plati impreuna, asta in urma expertizei tehnice auto

• Moderator

Din prezentarea ta cât și din conținutul articolului, prietenul tău taximetristul e vinovat de producerea accidentului pentru că nu a acordat prioritate de trecere.

Despăgubirile trebuie să fie acoperite de asigurarea RCA, taximetristul va fi nevoit să-și repare mașina din buzunar.

• Moderator

Mi se pare că acum și RCA-ul plătește despăgubiri atât în privința reparării celuilalt autovehicul, cât și în ceea ce privește daunele solicitate și acordate de instanță victimelor. Sfătuiește-l să consulte un avocat specializat pe accidente rutiere.

multumesc pentru sfaturi

stiu de la el ca are asigurare pentru pasageri si bagaje , dar daca cei din masina cealalta cer si ei despagubiri sunt platite tot din asigurare aceea?

dar i se anuleaza permisul daca este gasit doar el vinovat?

verifica nr masinii in baza de date a cedam si vezi ce RCA are. daca ea exista, asiguratorul va achita toate daunele provocate tertilor in limita maxima prevazuta de lege.