Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua! Am si eu o nelamurire si as dori sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate. De curand am lucrat la un bar ca barmanita, la locul meu de munca s-au prezentat organele de politie pe motiv ca este muzica prea tare, a doua zi am fost chemata la sectia de politie si am primit amenda maxima pentru tulburarea linistii publice.Acum intrebarea mea e : este legal sa imi dea mie amenda sau patronului pt care lucram?si daca mie are voie sa imi ea amenda fara avertisment si maxima din prima?Astept un raspuns. Va multumesc

Madalina, nu spusesi, la ce ora se inmpla povestea asta?

Eu am un restaurant vis-a-vis de mine si muzica, manea pur-sange cu "actori" pe scena, dar tipul muzicii n-are importanta, nici Bach nu vreau cand trebuie sa dorm, o ascult de cel putin 4 ori pe saptamana pana dupa 4 dimineata. Am inteles ca s-au facut reclamatii, dar, cred ca amenda se plateste si se continua. Cel ptuin situatia asta continua de mai bine de 3 ani.

Nu stiu ce se mai poate face, eu m-am resemnat.

Ma rog, nu e singura data cand sunt pus cu botu pe labe in Romania, dar vreau sa-ti ofer o parere al unui locuitor al blocului de vis-a-vis.

Publicat

@Detox: din pacate, din punctul meu de vedere si poate cineva mai avizat ma poate contrazice, nu puteti decat sa va intelegeti pe cale amiabila cu persoana respectiva, el fiind in intervalul orar prevazut de lege ( mai exista o pauza undeva pe la orele pranzului gen 13-17 parca ).

@Madalina: nu este placut ce ai patit, dar iti fac o mica paralela: esti sofer la firma, patronul nu face ITP, RCA la masina care e pe firma, nu ai trusa medicala nici extinctor. Nu e vina ta, dar tu platesti pentru astea pentru ca ai ales sa iesi cu masina aia asa. In cazul tau, tu lucrai, tu puteai sa dai muzica mai incet daca iti ardea de simt civic atunci nu acum etc. Puteau sa vina si pompierii sa te intrebe de extinctoare. Stii unde sunt? Ca doar ai semnat pe fisa PSI daca ai fost cu acte in regula si nu la negru...

Publicat

ti-am raspuns mai sus, dar banuiesc ca nu este raspunsul pe care il doreai

Publicat (modificat)

Am citit,dar as dori sa stiu daca exista un raspuns mai pe larg.Daca are voie sa deranjeze tot blocul si intre ce ore,daca tot are voie :)

Modificat de Detox
Publicat

intervalul orar ar fi 22:00-8:00 şi 13:00-14:00 conform cu Legea nr. 61 din 27 septembrie 1991 (*republicată*) art. 28.

In plus fata de aceste ore asociatia de locatari poate stabili si alte reguli insa este o intelegere intre locatari deci nu il poti constrange pe om.

Trecand asa poate offtopic, iti poti insonoriza casa/camera daca ti se pare ok ideea.

Eu banuiesc ca are voie sa deranjez tot blocul spre ex. sa renoveze si sa te trezesti si fara apa :-D sa vad daca iti mai vine sa razi atunci.

Publicat

Deci doar intre acele ore nu are voie sa faca zgomot?Oricum mi se pare o aberatie legea asta.Adica ar trebui sa existe o limita maxim admisa de decibeli.Adica eu pot sa-mi aduc niste boxe de 5000 de wati sa le dau la maxim zilnic in orele permise de lege si sa nu patesc nimic?

Publicat

Exista si chestii legate de nivelul de zgomot. Insa exista si reversul alea trebuiesc masurate si demonstrate :-D

Cel mai bine incearca sa te intelegi cu vecini pe o cale amiabila sigur scapi mai ieftin (timp/bani) si rezultatul s-ar putea sa fie de o lunga durata.

Publicat

Detox,daca foloseste rotopercutanta este clar ca face anumite imbunatatiri in locuinta si trebuie sa fii si tu.mai intrlegator.Nu o foloseste ca instrument muzical.Cu totii poate am facut anumite modificari si stim ce zgomot se face,insa pe cale amiabila puteti stabili anumite ore de liniste.

Publicat

Detox, un pic offtopic: eu m-am trezit cu reclamatie la administratie ca prietena ar umbla cu tocuri prin casa si il deranjeza pe vecinul de dedesubt... sunt altii si mai sensibili ca tine.... asta e viata la bloc, obisnuieste-te daca pana acum ai trait intr-un paradis in munti si brusc ai descoperit viata in apartament cu alti colocatari.

Publicat

ridicol sa crezi ca unu-si da gauri in apartament cu scopul de a deranja vecinii

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Sunt polițist la OP de 22 ani și am avut tot felul de spețe. Locuiam la bloc, iar vecina de dedesubt m-a reclamat că apa de pe rufele mele pică pe rufele ei, toate scoase în afara balconului, deci în spațiul aerian al României. Neavând un sistem de levitație, pentru a dirija apa să curgă în sens invers, am convenit ca rufele mele să fie puse la uscat în zilele cu soț, iar ale ei în cele fără soț. Am plecat din acel apartament lăsându-i ca vecini o familie de țigani. La curte, altă dandana. Vecinii de unde cumpărasem terenul, se îmbătau des, 24/24, 7/7. Ori uitau ușa deschisă la wc, ori, mai comod, se ușurau din pragul casei pe fântâna lor. Am făcut gard regulamentar de 2,5 metri înălțime către ei, opac, să nu ne mai vedem.(Nici soarele nu mai ajunge pe jumătate din curtea lor, deci adio recolte). După ce m-au terorizat cu muzica, am chemat colegii de la patrulă, au constatat temeinicia celor sesizate de mine, i-au aplicat o contravenție la 61, cei de la rutieră pe traseu câteva cu puncte amintire, iar flăcăul s-a potolit subit.Ca sfat, pentru cel ce este deranjat de vecinii de deasupra, ca să nu primească amendă și totuși să-și oblige vecinul să stea cu geamurile închise, făi grătar cu pește sărat pus pe un reșou, ori de câte ori aerisește ori are rufe pe balcon. Sau oprește-i siguranța de la tabloul electric de pe scară, că doar nu are generator ...

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Buna ziua,

Am o rugaminte, imi puteti spune daca fac o reclamatie unor vecini pentru deranajarea linistii publice ( intr-o zi de luni ei au tinut muzica pana diminteata la 5:30 sa nu mai pun tipete, bubuieli, rasete si injuraturi). Acesti sunt niste lasi, cand aud batai in usa inchid muzica, lumina, nici "musca" nu se mai aude (am dorit sa vb civilizat cu ei si am fost la usa, eu femeie de 1,50 inaltime si nu au vrut sa deschida usa, 2 baieti in toata regula)... Intrb mea este urmatoare, daca chem politia, acestia se prezinta la fata locului, iar lasii inchid tot si nu rasp la usa ce se intampla?

Va multumesc anticipat.

• 2 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Stau la casa. Am sunat la 112 si au primit o amenda. Continua. Scot boxele in curte si dau chindie , aleator in weekend sau in timpul saptamanii ei neavand serviciu. Muzica lor canta la 10 metri de casa mea. Ii doare fix undeva de amenzi pentru ca amenzile se prescriu...m-au amenintat ca ma omoara daca ii deranjez cand sunt beti.

Fac reclamatie la politie dar sincer nu mai am incredere. In afara sa arunce cu amenzi nu stiu sa faca nimic ,si in general, risc sa iau eu amenda pentru ca ei declara orice doresc iar eu sunt in general singur.

In afara de a pune camere de luat vederi si sistem de inregistrare audio ce pot face? Spuneti ca romanii nu au curaj sa-si asume...dar politia rezolva vreodata ceva? Poate ca sistemul legislativ e problema..ei stau in casa respectiva 10-15 iar eu sunt singur in general. Cinci prieteni care ma mai viziteaza stiu ca e scandal de nici nu poti vorbi la telefon in casa ta...dar cu ce ma ajuta?

Va rog frumos sa-mi indicati daca totusi faptul ca eu nu pot folosi locuinta sa ma odihnesc nu intra sub incidenta codului penal pentru ca de amenzi inutile sunt satul.

Va multumesc.

Modificat de daniel777
  • Moderator
Publicat

Dacă asta prevede legea, ce ai dori să le facă? Să-i taie şi să le pună sare? Sau să-i bată cu pietre într-o piaţă publică? Te-ar mulţumi?

Asta e legea pe care societatea prin aleşii săi, a pus-o la dispoziţia poliţiştilor! Dacă i-au sancţionat contravenţional înseamnă că nu au stat impasibili. Dar asta e legea, mai mult nu pot face!

Spui că amenzile nu-şi ating scopul, că se prescriu, că nu sunt plătite, etc? Bine ai venit în lumea noastră!

• Moderator
Publicat

Ce ai vrea să le facă poliţia, dacă legea prevede pentru fapta respectivă doar amendă? Ai vrea să-i împuşte?

Dacă eşti sătul de amenzi inutile, caută demnitarul pe care l-ai votat să ajungă în Parlament şi vorbeşte cu el să propună modificarea legislaţiei.

• 4 ani mai târziu...
Publicat

Buna! De aproximativ un an in zona blocului in care locuiesc s-a deschis un bar cu aparate de jocuri de noroc. Asta n-ar fi o problema (oricum e plin orasul de asa ceva) daca acest bar nu ar fi doar un paravan pentru o retea de proxenetism. Acest lucru l-am dedus din convorbirile (intre ei sau telefonice) cu voce tare ale 'domnilor' care isi fac veacul in fata blocului nostru la orice ora din zi si din noapte. In fiecare zi, de cate ori intram si iesim din scara blocului sau iesim in parc cu copiii, (parcul este la cativa metri de barul cu jocuri de noroc) dumnealor 'se indeletnicesc' cu consumul de bauturi alcoolice (pe spatiul public), proferarea de injurii si cuvinte obscene, scuipatul pe jos, spartul de seminte... Pe langa asta, sensul de iesire din straduta din fata blocului nostru spre o strada principala este blocat de masinile dumnealor.
Toate demersurile facute de noi la politie si la politia locala nu s-au soldat cu rezolvarea acestei situatii. Am asistat acum cateva luni la o discutie absolut prieteneasca intre un politist (probabil de la sectia la care este arondata zona noastra), venit in urma reclamatiei unui vecin si domnii respectivi cu mormanul de coji de seminte in fata lor si cutiile de bere in mana. Deasemenea, politia rutiera nu a facut niciodata nimic, avand in vedere ca este perturbat accesul pe un drum public, fiind ocupat un sens de mers.
Precizez ca cel putin cateva ore pe zi o masina de politie (si nu de la  locala) se afla in zona liceului aflat la cativa metri de blocul nostru si de barul cu jocuri de noroc, dar nu au facut niciodata nimic macar pentru eliberarea strazii de masinile parcate ilegal.
In speranta ca-mi veti da un sfat, va multumesc anticipat!

• Marius a deschis acest topic
  • 9 luni mai târziu...
Publicat

Buna 

As avea o intrebare in legatura cu amenzile privind tulburarea linistii publice... in urma cu aprox 3 saptamani un vecin chemase un echipaj de politie si acestia , bineinteles , au venit , mi au luat datele si mi au spus ca imi va veni o amenda prin posta ... intrebarea mea este... fiind trecute 3 saptamani de atunci , abia acum am primit o recomandata , e posibil asa ceva? Maine ma duc la posta sa vad despre ce este vorba , insa nu mi se pare corect ca o amenda de genul acesta sa fie trimisa prin posta , fara niciun drept de contestatie sau altceva * vecinul acesta e destul de ... "infloritor " ca sa i spun asa * sau fara ca macar sa pot semna eu un fel de act la locul faptei .

• 7 luni mai târziu...
Publicat

Buna ziua,spuneti-mi va rog ce masuri se iau pentru stăpânii  ai caror câini de apartament latră in orele de liniste de exemplu noaptea. Din cate stiu se da o amendă. Dar cum procedez? Stăpânul nu înțelege de vorba buna de aceea va intreb. Ce fac? Sun la 112? Si se aplica si in Popesti Leordeni? Va multumesc 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.