Jump to content
POLITISTI.ro

Cum pot sa ajung voluntar în cadrul Poliţiei?


monica

Recommended Posts

buna seara!

Am cateva intrebari legate de colaborarea in regim de voluntariat cu Politia Romana. Sunt interesata de acest aspect, dorind sa activez ca voluntar, avand domiciuliul pe raza sectorului 6, Bucuresti.

1) este necesar sa activez doar pe raza sectorului pe raza caruia domiciliez, sau se poate in orice alt sector?

2) Am absolvit Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei si masterul Psihologie Judiciara, si as dori sa fiu implicata intr-un domeniu care sa aiba legatura cu cunostintele mele teoretice si practice, din domeniul psihologiei. Se poate alege acest domeniu (exemplu antidrog)?

nu as dori Rutiera.

Multumesc.

Link to comment

Monica, ce presupune voluntariat in acceptiunea ta? Termenul "voluntar" are multe inteleruri...iti trebuie cumva o adeverinta de la vreo unitate/subunitate de politie pentru facultate? Nu vreau sa intelegi gresit, dar ofera mai multe detalii, motive. Aceste intrebari sunt uzuale pentru noi, nu doresc sa te simti ofensata.

Link to comment

Stimata Monica, de obicei activitatea de voluntariat se desfasoara pe raza de competenta teritoriala a unitatii cu care se incheie contractul de voluntariat. Exista in acest sens Legea 195 din 2001 privind activitatea de voluntariat. Masterul tau se potriveste foarte bine cu poligraful dar nu stiu in ce masura vei avea acces la o astfel de testare; iti trebuie inclusiv acordul psihologului care lucreaza cu el. Specificul facultatii acopera cam tot ce se face in munca de politie, dar tu vrei sa si alegi un domeniu (antidrog) extrem de complex si cu o doza mare de periculozitate. Cel mai bine, sfatul meu, ar fi sa te adresezi cu o cerere sau sa mergi in audienta la conducerea DGPMB si sunt convins ca toate doleantele si asteptarie tale vor fi rezolvate. Si inca o problema: daca ai drept de libera practica ca psiholog intr-o anumita specializare, este recomandat sa te interesezi la colegiul psihologilor daca se tine cont de activitatea de voluntariat pentru accederea la o treapta superioara, caci din cate stiu eu nu. Spor mult.

Edited by eduardpsih
Link to comment
 • 8 years later...

Buna ziua, sunt voluntar in cadrul politiei locale sector 2 si as vrea sa stiu daca, cu legitimatia  pot circula gratuit cu transportul public pe raza secrorului.  Multumesc!

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Ai greșit site-ul stimată doamnă sau domnișoară. Acest site nu are absolut nicio legătură cu gardienii publici denumiți mai nou “poliție” locală. 
Acest site este dedicat, frecventat și utilizat de polițiști adevărați, cei din cadrul Poliției Române.

Mai mult, conform Legii nr. 78/2014 privind reglementarea activității de voluntariat în România, voluntariatul se poate desfășura doar în următoarele domenii de activitate: arta și cultura, sportul și recreerea, educația și cercetarea, protecția mediului, sănătatea, asistența socială, religia, activismul civic, drepturile omului, ajutorul umanitar și/sau filantropic, dezvoltarea comunitară, dezvoltarea socială.
După cum se poate vedea, activitățile desfășurate de Poliția Română nu se regăsesc între cele prevăzute de această lege.

Link to comment

Va multumesc pentru raspuns. Sa stiti ca nu am stiut ca acest site este dedicat doar politiei romane. Am crezut ca ma poate ajuta cineva cu un raspuns. Sa stiti ca cererea mea de voluntariat a fost trimisa catre politia romana si politia locala, insa doar ei au acceptat cererea si m au invitat sa discutam despre ce ar trebui sa fac si cum as putea ajuta.

Link to comment
 • Moderator

Aşa cum am precizat anterior, activităţile desfăşurate de Poliţia Română nu se regăsesc între cele prevăzute de Lega nr. 78/2014 privind reglementarea activităţii de voluntariat în România.

Link to comment
 • 1 year later...

Îmi doresc să ajung voluntar în cadrul poliției Române, dar am fost săptămâna trecută la IPJ Arad, fiindcă aici aparțin și mi sa spus că ei nu știu, am sunat la sediul poliției Române din București, mi sa spus că nu ei nu știu nimic despre asta, ajutați mă,va rog frumos fiindcă chiar îmi doresc foarte mult acest lucru.

Link to comment
 • Marius changed the title to Cum pot sa ajung voluntar în cadrul Poliţiei?
 • Moderator

Conform Legii nr. 78/2014 privind reglementarea activității de voluntariat în România, voluntariatul se poate desfășura doar în următoarele domenii de activitate: arta și cultura, sportul și recreerea, educația și cercetarea, protecția mediului, sănătatea, asistența socială, religia, activismul civic, drepturile omului, ajutorul umanitar și/sau filantropic, dezvoltarea comunitară, dezvoltarea socială.
După cum se poate vedea, activitățile desfășurate de Poliția Română nu se regăsesc între cele prevăzute de legea voluntariatului, drept consecinţă în poliţie nu se pot desfăşura sub nicio formă activităţi de voluntariat.

Link to comment
 • Active member
în urmă cu 7 ore, radacionut a scris:

Îmi doresc să ajung voluntar în cadrul poliției Române

Deci, după cum se vede, nu se poate....

Link to comment
 • 3 weeks later...

Buna, ma numesc Marin Cristian locuiesc in Arad si in 2010 mi-am dat seama ca am abilitati telepatice. Am cunoscut un domn politist de la Criminalistica in 2012 si in 2016 l-am intrebat daca pot sa il ajut cu telepatia si a acceptat. Comunicam pe e-mail.

 

In 2008 mi-am bagat in ambele urechi multe difuzoare metalice hands free, sa copiez la facultate, si nu le-am mai scos niciodata si asta cred ca este explicatia ca am telepatie.

 

As vrea sa vorbesc cu cineva despre ceea ce fac pentru ca sunt tot timpul singur.

 • Downvote 1
Link to comment
 • Active member

Pai de ce nu vorbești cu propriul ego?

Mai ales ca voi ăștia "telepatici" aveți și aptitudini d-astea, cu siguranță 

Eu cred ca te-ar ajuta sa te descoperi mai bine și cine știe ce abilități neștiute mai ai !?

Succes!

Link to comment
 • Moderator

Cred că dacă-l convinge pe criminalist să-și bage și el în urechi difuzoare hands free … șansele să comunice amândoi prin telepatie ar crește considerabil 🤣😂

 • Like 1
Link to comment
 • 7 months later...
 • Active member
în urmă cu 10 ore, Andrei62 a scris:

Buna seara, as dori sa devin voluntar în Politia Rutiera daca se poate, mulțumesc

Nu prea se poate

Citește mai sus.

Link to comment
în urmă cu 14 ore, Andrei62 a scris:

Sau voluntariat la SRI ,se poate?

Da, acolo se poate! Se numeşte TURNĂTOR sau SIFON😂

 • Downvote 1
Link to comment
 • Member
45 minutes ago, Calliope said:

Da, acolo se poate! Se numeşte TURNĂTOR sau SIFON😂

Dacă nu cunoști această muncă de informații, abține-te să spui astfel de păreri.

Edited by bozo
Link to comment
 • 8 months later...

Eu sunt  informator al politie asa din umbra neoficial si îmi convine . Nu o fac pt bani imi zic politistii atat adtian urmareste de ex unul a zis sa urmaresc unde oamenii au garaje ca se comit furturi . Daca prind criminalul il inregistrez si chem politia . 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.