Jump to content
POLITISTI.ro

Acţiuni pentru pentru verificarea activităţii de taximetrie


NewsBot

Recommended Posts

Acţiune naţională pentru depistarea persoanelor care practică taximetria ilegal

Aproximativ 800 de sancţiuni contravenţionale şi 7 infracţiuni la regimul circulaţiei au constatat poliţiştii, în timpul unei acţiuni, desfăşurată la nivel naţional, privind activităţile de taximetrie din zona aeroporturilor şi gărilor. / 4 autovehicule folosite la practicarea taximetriei au fost indisponibilizate.

Ieri, Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R. au coordonat o acţiune de verificare a legalităţii desfăşurării transportului de persoane în regim taxi. Acţiunea s-a desfăşurat la nivel naţional, activităţile de control desfăşurându-se, cu preponderenţă, în zona aeroporturilor şi gărilor.

Peste 500 de poliţişti rutieri şi de la transporturi, precum şi peste 100 de reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii de control în domeniu, au urmărit respectarea normelor legale care reglementează activitatea de taximetrie, depistarea persoanelor care practică ilegal această activitate sau care nu respectă regulile de tarifare, corectitudinea funcţionării aparatelor de taxat şi calitatea serviciilor. De asemenea, poliţiştii au verificat starea tehnică a taxiurilor.

În urma controlării a 2.266 de autovehicule tip taxi, poliţiştii au constatat 7 infracţiuni, dintre care 5 la regimul circulaţiei şi 2 de natură economico-financiară.

De asemenea, au aplicat 796 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 113 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi 665 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

Pentru comiterea unor fapte ce atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 16 permise de conducere, iar pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare neomologate au fost retrase 60 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, poliţiştii au dispus imobilizarea a 4 autovehicule inscripţionate taxi, prin reţinerea plăcuţelor de înmatriculare.

Exemple:

~ Emil B., de 43 de ani, din localitatea Budeşti, judeţul Vâlcea a fost depistat, pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, efectuând în mod repetat transport ilegal de persoane în regim de taxi, fără a fi autorizat în acest sens. Faţă de acesta s-a dispus efectuarea de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de exercitarea fără drept a unei profesii, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 281 Cod Penal.

~ Victor C., de 37 de ani, din Rm. Vâlcea, judeţul Vâlcea, a fost depistat efectuând transport ilegal de persoane în regim de taxi, pe traseul Rm Vâlcea – Budeşti şi retur, fără a fi autorizat în acest sens. Şi acestuia i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de exercitarea fără drept a unei profesii.

~ Tiberiu B., de 48 de ani, din Oradea, a fost depistat conducând un autoturism ce avea dotări pentru transport persoane în regim taxi, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-au întocmit dosar penal.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 1 month later...
 • Replies 47
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • NewsBot

  48

Acţiuni ale poliţiştilor pentru verificarea activităţii de taximetrie

Luni, 13 august a.c., sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, vor fi organizate acțiuni de control în trafic, în Bucureşti şi judeţele Bacău, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Dolj, Hunedoara, Iași, pe linia transporturilor rutiere în regim taxi.

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Bacău, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Dolj, Hunedoara și Iași şi de la Brigada Rutieră București, alături de reprezentanți cu competențe în domeniu din cadrul primăriilor, vor verifica luni, 13 august a.c., modul în care taximetriștii respectă normele rutiere, precum și legalitatea efectuării acestui tip de transport.

Astfel, poliţiştii vor urmări verificarea respectării normelor legale care reglementează circulația pe drumurile publice, identificarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare şi calitatea serviciilor.

Se vor verifica, de asemenea, dacă sunt respectate normele legale care reglementează activitatea de taximetrie, dacă inspecția tehnică periodică a fost efectuată în termen şi dacă aparatele de taxat funcționează corectă.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Acţiuni ale poliţiştilor pentru verificarea activităţii de taximetrie

În timpul unei acţiuni derulată în cursul zilei de ieri în Bucureşti şi în alte şapte judeţe din ţară, poliţiştii rutieri au depistat 115 conducători auto care nu au respectat prevederile legale privind activitatea de transport în regim de taxi. 7 autovehicule au fost imobilizate, întrucât pericolul creat de defecţiunile tehnice constatate era major.

La data de 13 august a.c., în municipiul Bucureşti şi în judeţele Bacău, Braşov, Caraş-Severin, Cluj, Dolj, Hunedoara şi Iaşi, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., poliţiştii rutieri au desfăşurat acţiuni care au vizat identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule destinate transportului de persoane în regim de taxi, care nu respectă prevederile legale în vigoare.

Astfel, poliţiştii au urmărit verificarea respectării normelor legale care reglementează circulația pe drumurile publice, identificarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare şi calitatea serviciilor.

S-a verificat, de asemenea, dacă sunt respectate normele legale care reglementează activitatea de taximetrie, dacă inspecția tehnică periodică a fost efectuată în termen şi dacă aparatele de taxat funcționează corectă.

În cadrul acţiunii, la care au participat poliţişti rutieri şi reprezentanţi ai primăriilor, au fost controlate 2.466 autovehicule, fiind aplicate 1.024 sancţiuni contravenţionale, dintre care 115 pentru nerespectarea prevederilor legale privind activitatea de transport în regim de taxi, 4 pentru neacordarea priorităţii pietonilor, 3 pentru neacordarea priorităţii altor vehicule, 84 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru lipsa asigurării obligatorii de răspundere civilă auto, 1 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 şi 714 pentru nerespectarea altor norme rutiere.

Totodată, au fost constatate 2 infracţiuni la regimul circulaţiei, au fost reţinute 23 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice şi retrase 35 certificate de înmatriculare.

În 7 cazuri s-a dispus imobilizarea autovehiculelor respective, întrucât pericolul creat de defecţiunile tehnice constatate era major, evitându-se, în acest fel, producerea unor evenimente rutiere.

Informaţii de background:

Urmare analizei accidentelor grave de circulaţie produse în semestrul I 2012, a relevat faptul că la nivel naţional s-au produs 56 accidente grave de circulaţie, în care au fost implicate, cu vinovăţie, autovehicule destinate transportului de persoane în regim de taxi, soldate cu decesul a 5 persoane şi rănirea gravă a altor 53.

Principalele cauze identificate, care au generat comiterea acestor accidente grave au fost:

 • neacordarea priorităţii pietonilor, cu 23 accidente, soldate cu 24 răniţi grav;
 • neacordarea priorităţii vehiculelor, cu 11accidente soldate cu un mort şi 10 răniţi gav.
 • viteza, cu 6 accidente, soldate cu 1 mort şi 3 răniţi grav.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 3 weeks later...

Taxiuri controlate de poliţişti în zona gărilor

În ultimele zile, poliţiştii de la Rutieră şi Transporturi au desfăşurat acţiuni de control în zona Gării de Nord şi a staţiilor CF Basarab şi Obor, pentru verificarea respectării legislaţiei referitoare la transportul de persoane în regim taxi.

În intervalul 31 august - 1 septembrie a.c., poliţiştii au continuat acţiunile prin care s-au urmărit depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor. Acţiunile au fost coordonate de către Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R..

Astfel, poliţiştii de la Rutieră şi Transporturi au verificat 137 de autovehicule care se aflau în zona gărilor, fiind aplicate 71 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.180 de lei.

Din totalul sancţiunilor contravenţionale, 17 au fost aplicate în conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2003, privind transportul de persoane în regim de taxi, 29 în conformitate cu prevederile OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 9 pentru abateri prevăzute de alte acte normative,valoarea acestora fiind 7.000 de lei.

Pentru comiterea unor fapte ce atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 3 permise de conducere, iar pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

În cadrul acţiunii poliţiştii au constatat 4 infracţiuni, dintre care 3 la regimul circulaţiei.

Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R. vor continua acţiunile pentru verificarea respectării legislaţiei referitoare la transportul de persoane în regim taxi.

Poliţişti de la Rutieră şi Transporturi, împreună cu specialişti de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului, Registrul Auto Român, Biroul Român de Metrologie şi primăriile locale vor controla autovehiculele care circulă în regim taxi, acţionând pe traseele dinspre/către aeroporturile civile, în zonele de debarcare şi de preluare ale pasagerilor.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
 • 1 month later...

Transportul de persoane în regim de taxi, verificat de poliţişti

În două zile, peste 50 de sancţiuni au fost aplicate de poliţişti, în Bucureşti şi Ilfov, pentru nerespectarea legislaţiei referitoare la transportul rutier în regim de taxi.

În zilele de 11 şi 25 octombrie a.c., poliţiştii au continuat, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, acţiunile pentru verificarea legalităţii activităţilor desfăşurate în domeniul transportului rutier în regim de taxi şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere nedorite.

S-a urmărit depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor. De asemenea, echipele de control au verificat starea tehnică a autovehiculelor taxi, efectuarea în termen a inspecţiei tehnice periodice şi corectitudinea funcţionării aparatelor de taxat.

În cadrul acţiunilor de control în trafic, coordonate de Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R, poliţiştii din cele două structuri care au verificat 356 de autovehicule.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 252 de sancţiuni contravenţionale, 52 dintre acestea fiind pentru încălcări ale prevederilor Legii 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi, 194 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi 6 în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Pentru comiterea unor fapte ce atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 2 permise de conducere, iar pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 25 certificate de înmatriculare. De asemenea, în cadrul acţiunii poliţiştii au constatat o infracţiune la regimul circulaţiei.

IGPR - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 2 weeks later...

Transportul în regim de taxi, în atenţia poliţiştilor

Poliţia Română a desfăşurat ieri, 9 noiembrie o acţiune pentru verificarea activităţii de transport de persoane în regim de taxi în Bucureşti şi zona aeroporturilor civile din judeţul Ilfov.

Pentru prevenirea oricăror abateri de la normele legale rutiere şi pentru menţinerea unui climat de legalitate în domeniul transportului rutier în regim de taxi, la data de 9 noiembrie a.c., Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R. au organizat o acţiune de control în trafic în municipiul Bucureşti şi în zona aeroporturilor civile din judeţul Ilfov. La acţiune a participat şi un reprezentat al R.A.R..

Poliţiştii au urmărit depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi sancţionarea celor care deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare şi calitatea serviciilor.

În acest sens, a fost verificată funcţionarea corectă a aparatelor de taxat şi s-a urmărit ca starea psiho-fizică a conducătorilor auto să permită desfăşurarea acestei activităţi în condiţii optime.

În urma controlului efectuat asupra a 89 de autovehicule în regim taxi, au fost aplicate 52 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 39.160 de lei. Dintre acestea, 13 au fost aplicate pentru nerespectarea reglementărilor din Legea 38/2003, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar 39 au fost aplicate la O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.

Au fost ridicate 2 autorizaţii/licenţe. De asemenea, pentru neregulile constatate, au fost ridicate 11 certificate de înmatriculare şi 2 seturi de plăcuţe de înmatriculare.

Exemplu

M.A., de 52 ani, din Bucureşti a condus un autoturism în regim taxi, fără a deţine autorizaţie legală în acest scop, fapt pentru care a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 25.000 lei, fiindu-i suspendat dreptul de utilizare al vehiculului pentru 6 luni prin reţinerea certificatului şi plăcuţelor cu numerele de înmatriculare.

I.G.P.r. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 4 weeks later...

Acţiuni ale poliţiştilor rutieri pentru verificarea activităţilor de taximetrie

Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, coordonează astăzi mai multe acţiuni de control în trafic, în zona Aeroportului Internaţional Henri Coandă şi în zona Gării de Nord Bucureşti, pe linia transporturilor rutiere în regim taxi şi a firmelor de tip rent a car cu şofer.

Astăzi, 5 decembrie a.c., începând cu ora 13.30, poliţiştii Brigăzii Rutiere Bucureşti, ai Secţiei de Poliţie Autostrăzi şi ai Serviciului de Poliţie Rutieră Ilfov, sub coordonarea Direcţiei Rutiere şi a Direcţiei de Poliţie Transporturi, împreună cu reprezentanţi ai R.A.R. efectuează verificări, privind modul în care taximetriştii şi şoferii aparţinând firmelor de tip „rent-a-car” cu şofer respectă normele rutiere, precum şi legalitatea efectuării acestui tip de transport.

Astfel, poliţiştii vor urmări respectărea normelor legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice, identificarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare şi calitatea serviciilor.

Se va verifica, de asemenea, dacă sunt respectate normele legale care reglementează activitatea de taximetrie, dacă inspecţia tehnică periodică a fost efectuată în termen şi dacă aparatele de taxat funcţionează corect.

IGPR - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Acţiuni ale poliţiştilor rutieri pentru verificarea activităţilor de taximetrie

Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, a coordonat astăzi mai multe acţiuni de control în trafic, în zona Aeroportului Internaţional Henri Coandă şi în zona Gării de Nord Bucureşti, pe linia transporturilor rutiere în regim taxi şi a firmelor de tip rent-a-car cu şofer.

Astăzi, 5 decembrie a.c., în intervalul orar 13.00 – 15.00, poliţiştii Brigăzii Rutiere Bucureşti, ai Secţiei de Poliţie Autostrăzi şi ai Serviciului de Poliţie Rutieră Ilfov, sub coordonarea Direcţiei Rutiere şi a Direcţiei de Poliţie Transporturi, împreună cu reprezentanţi ai R.A.R., au efectuat verificări privind modul în care taximetriştii şi şoferii aparţinând firmelor de tip „rent-a-car” cu şofer respectă normele rutiere, precum şi legalitatea efectuării acestui tip de transport.

Poliţiştii au urmărit respectarea normelor legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice, identificarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare şi calitatea serviciilor.

S-a verificat, de asemenea, dacă sunt respectate normele legale care reglementează activitatea de taximetrie, dacă inspecţia tehnică periodică a fost efectuată în termen şi dacă aparatele de taxat funcţionează corect.

Astfel, poliţiştii cu atribuţii de control în domeniul taximetriei au verificat 181 autovehicule, aplicând 81 sancţiuni contravenţionale. Din totalul sancţiunilor, 25 au fost aplicate în conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi 56 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 18 certificate de înmatriculare.

În cadrul acţiunii, poliţiştii a fost depistată o infracţiune de conducere cu permisul suspendat.

Exemple:

În zona Aeroportului Internaţional Henri Coandă, a fost depistat K.C., care conducea un autoturism în timp ce avea suspendat exercitarea dreptului de a conduce. În cauză, s-au întocmit actele premergătoare pentru infracţiunea prevăzută şi sancţionată de art.86 alin.(2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

A fost oprit în incinta Aeroportului Internaţional Henri Coandă un autoturism condus de S.F., care efectua transport rutier de persoane în regim taxi. La controlul efectuat, conducătorul auto nu a putut prezenta certificatul de pregătire profesională, fapt pentru care a fost sancționat conform art. 52/3/s din lg. 38/2003, cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

Poliţiştii au oprit pentru control un alt autoturism în incinta aeroportului, condus de C.V., care efectua transport rutier de persoane în regim taxi, care nu a putut prezenta poliţiştilor autorizația taxi în original. Conducătorul auto a fost sancționat conform art. 52/3/s din lg. 38/2003, cu amendă în valoare de 1.000 lei.

Acest gen de acţiuni vor continua.

IGPR - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Activitatea de taximetrie, verificată de poliţişti

30 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în doar două ore, de poliţişti, în timpul unei acţiuni de control în trafic, în zona Aeroportului Internaţional Henri Coandă, pe linia transportului rutier în regim taxi.

În noaptea de 6 spre 7 decembrie a.c., în intervalul orar 23:30 – 01:30, Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au organizat o acţiune de control în zona Aeroportului Internaţional Henri Coandă, pentru menţinerea unui climat de legalitate în domeniul transportului rutier în regim de taxi şi diminuarea numărului accidentelor de circulaţie.

Astfel, poliţiştii au urmărit eliminarea pirateriei în domeniu, verificarea legalităţii activităţii taximetriştilor autorizaţi şi impunerea respectării normelor legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice. Totodată, s-a verificat starea tehnică a autovehiculelor taxi şi funcţionarea corectă a aparatelor de taxat.

În timpul acţiunii au fost verificate 67 de autovehicule, fiind constatată o infracţiune privind conducerea unui autovehicul de către o persoană având permisul de conducere suspendat şi au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale. Din totalul amenzilor aplicate, 7 au fost aplicate în conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi 23 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

Acest gen de acţiuni vor continua, pentru menţinerea unui climat de legalitate în domeniu şi reducerea implicării vehiculelor de tip „taxi” în evenimente rutiere.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 2 weeks later...

Taxiurile din zona Aeroportului Otopeni, verificate de poliţişti

51 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în două ore şi jumătate, de poliţişti, în timpul unei acţiuni de control în trafic, în zona Aeroportului Internaţional Henri Coandă, pe linia transportului rutier în regim taxi.

În noaptea de 19 spre 20 decembrie a.c., în intervalul orar 23:00 – 01:30, Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au organizat o acţiune de control în zona Aeroportului Internaţional Henri Coandă, pentru menţinerea unui climat de legalitate în domeniul transportului rutier în regim de taxi şi diminuarea numărului accidentelor de circulaţie.

Poliţiştii au urmărit eliminarea pirateriei în domeniu, verificarea legalităţii activităţii taximetriştilor autorizaţi şi impunerea respectării normelor legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice. Totodată, s-a verificat starea tehnică a autovehiculelor taxi şi funcţionarea corectă a aparatelor de taxat.

În timpul acţiunii au fost verificate 118 autovehicule, fiind aplicate 51 de sancţiuni contravenţionale. Din totalul amenzilor aplicate, 23 au fost aplicate în conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi 28 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Acţiunile de acest gen vor continua, pentru menţinerea unui climat de legalitate în domeniu şi reducerea implicării vehiculelor de tip „taxi” în evenimente rutiere.

Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
 • 3 weeks later...

Activitatea de taximetrie, verificată de poliţişti

Astăzi, în intervalul orar 13.00-14.00, Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R. vor coordona, în zona Aeroportului ,,Henri Coandă” Bucureşti – Otopeni, o acţiune pentru verificarea respectării legislaţiei referitoare la transportul de persoane în regim taxi.

Acţiunea se va desfăşura pe traseele dinspre/către aeroport, în zonele de debarcare şi de preluare a pasagerilor şi urmăreşte depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

Totodată, echipele de control vor verifica şi activitatea taximetriştilor autorizaţi, starea tehnică a autovehiculelor în regim taxi şi funcţionarea corectă a aparatelor de taxat.

La acţiune vor participa, alături de poliţişti din cadrul Poliţiei Rutiere şi Poliţiei Transporturi, specialişti din cadrul Oficiului pentru Protecţia Consumatorului, Registrului Auto Român şi primăriile locale.

Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
 • 2 weeks later...

Transportul în regim de taxi, în atenţia poliţiştilor

Poliţişti ai Direcţiei Rutiere - I.G.P.R. desfăşoară astăzi, între orele 12.00-13.30, o acţiune pentru verificarea activităţii de transport de persoane în regim de taxi în Bucureşti şi zona aeroporturilor din Timişoara, Cluj, Iaşi şi Bacău.

Pentru prevenirea oricăror abateri de la normele legale rutiere şi pentru menţinerea unui climat de legalitate în domeniul transportului rutier în regim de taxi, astăzi, 19 ianuarie, Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R. organizează o acţiune de control pe traseul dinspre/către aeroporturile Henri Coandă Bucureşti, din Timişoara, Cluj, Iaşi şi Bacău, precum şi în zonele de debarcare şi de preluare ale pasagerilor.

În acţiune vor fi angrenaţi specialişti din cadrul Oficiului pentru Protecţia Consumatorului, Registrului Auto Român şi primăriilor locale.

Poliţiştii vor urmări depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi sancţionarea celor care deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare şi calitatea serviciilor.

Va fi verificată funcţionarea corectă a aparatelor de taxat şi se va urmări dacă starea psiho-fizică a conducătorilor auto permite desfăşurarea acestei activităţi în condiţii optime.

IGPR - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Transportul în regim de taxi, în atenţia poliţiştilor

126 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiști în cadrul unei acțiuni desfășurate în cursul acestei zile, în intervalul orar 12.00-13.30, în zona aeroporturilor din București, Timișoara, Cluj, Iași și Bacău.

La data de 19 ianuarie a.c., Direcţia Rutieră și Direcția de Poliție Transporturi - I.G.P.R. au coordonat o acțiune pentru verificarea activităţii de transport de persoane în regim de taxi în zona aeroporturilor din Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi şi Bacău.

Acțiunea a vizat prevenirea abaterilor de la normele legale rutiere şi menţinerea unui climat de legalitate în domeniul transportului rutier în regim de taxi.

În cadrul acesteia, au fost verificate 274 de autovehicule destinate activităţii de transport de persoane în regim de taxi, fiind aplicate 126 de sancţiuni contravenţionale.

Dintre acestea, 10 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 38/2003, privind transportul de persoane în regim de taxi, 113 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 18 pentru încălcări ale Legii 61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 3 pentru abateri de la alte acte normative.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 3 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumuri publice, iar pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 1 month later...

Taxiurile care efectuează activităţi în zona otopeni, verificate de poliţişti

Pe parcursul a două zile, poliţiştii au aplicat 128 de sancţiuni contravenţionale în timpul unei acţiuni pentru verificarea respectării legislaţiei referitoare la transportul de persoane în regim taxi, desfăşurată în zona Aeroportului Otopeni.

În perioada 6 - 8 martie a.c., poliţiştii Direcţiei Rutiere şi ai Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R. au desfăşurat o acţiune pe traseul dinspre/către Aeroportul Internațional Henri Coandă București – Otopeni.

Principalele obiective ale acţiunii au fost depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie şi eliminarea pirateriei în domeniu, diminuarea concurenţei neloiale, precum şi verificarea stării tehnice a autovehiculelor taxi şi a funcţionării corecte a aparatelor de taxat.

Poliţiştii au aplicat 126 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 42 la Legea 38/2003 privind taximetria şi 84 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Astfel, în timpul acţiunii, poliţiştii au depistat un taximetrist care efectua transport rutier de persoane în regim taxi, având verificarea metrologică expirată a aparatului de taxat.

De asemenea, a mai fost depistat un conducător auto care efectua transport rutier de persoane în regim taxi fără a deţine atestat de pregătire profesională, fapt pentru care a fost sancţionat contravențional.

În urma controlului efectuat de poliţişti la un alt taximetrist s-a constatat că, acesta, nu avea afișată în interiorul autoturismului lista cu tarifele de transport.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 3 weeks later...

Activitatea de taximetrie, verificată de polițiști

În urma unei acțiuni desfășurate ieri, pe parcursul a două ore, în vederea verificării legalității desfăşurării transportului rutier în regim ,,taxi” şi ,,rent a car cu şofer” polițiștii au aplicat 192 de sancțiuni.

Ieri, pe durata a două ore, Direcţia Rutieră şi Direcția de Poliție Transporturi din cadrul I.G.P.R. au coordonat o acțiune care a avut ca scop verificarea legalității desfăşurării transportului rutier în regim ,,taxi” şi ,,rent a car cu şofer”, în zona Aeroporturilor „Henri Coandă” Bucureşti - Otopeni, Timişoara, Cluj, Bacău şi în zona Gării de Nord, staţiilor C.F. Basarab şi Obor din București.

Pe parcursul acțiunii desfășurată împreună cu specialiști ai Registrul Auto Român au fost aplicate 192 de sancţiuni contravenţionale, 27 în conformitate cu prevederile Legii nr.38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi, 157 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice și 8 pentru abateri prevăzute de alte acte normative.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare neautorizate au fost retrase 15 certificate de înmatriculare, iar pentru comiterea unor fapte ce atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice poliţiştii au reţinut 10 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumul public.

În cadrul acţiunii au fost identificaţi doi conducători de autovehicule care efectuau ilegal transport de persoane în regim de taxi. Aceștia au fost sancţionați contravenţional, iar în paralel s-a dispus măsura suspendării exercitării dreptului de utilizare a autovehiculelor prin reţinerea certificatelor de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.

Data: 28/03/2013 Sursa: IGPR

Link to comment
 • 3 weeks later...

Activitatea de taximetrie, verificată de poliţişti

Astăzi, în intervalul orar 13.00 – 14.30, sub coordonarea Direcției Rutiere și a Direcției de Poliție Transporturi, în zona Aeroportului „Henri Coandă” Bucureşti - Otopeni, va avea loc o acţiune de control în trafic pentru verificarea legalității desfăşurării transportului rutier în regim "taxi" şi "rent a car cu şofer".

Principalul obiectiv al acţiunii este impunerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prin depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

Poliţiştii vor acţiona pentru diminuarea pirateriei şi a concurenţei neloiale. Pe parcursul activităţilor urmărindu-se verificarea modului în care sunt respectate normele legale ce reglementează activitatea de taximetrie.

De asemenea, se va verifica starea tehnică a autovehiculelor taxi şi funcţionarea corectă a aparatelor de taxat.

Todată, alături de poliţişti, la acţiunile de control vor participa specialişti din cadrul Registrului Auto Român şi Primăriei Ilfov.

Link to comment
 • 1 month later...

Acţiune a poliţiştilor pentru combaterea taximetriei ilegale

 

45 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti, pe parcursul a două ore, în timpul unei acţiuni desfăşurată în zona Aeroportului Henri Coandă Bucureşti - Otopeni, Gării de Nord şi Gării de Est Bucureşti, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale de taximetrie.

   
La data de 23 mai a.c., în intervalul orar 13.00 – 15.00, poliţişti din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi – Serviciul de Transporturi Aeriene, împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi - Serviciul de Poliţie Transporturi Aeriene Henri Coandă, Biroul de Poliţie Transporturi Feroviare Gara de Nord, Postul de Poliţie Transporturi Feroviare Gara de Est şi poliţişti rutieri de la Brigada de Poliţie Rutieră a Municipiului Bucureşti şi ai Serviciul Rutier Ilfov, au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale de taximetrie, în zona Aeroportului Henri Coandă Bucureşti-Otopeni, Gării de Nord şi Gării de Est Bucureşti.

La acţiune, alături de poliţişti, au participat şi reprezentanţi ai Registrului Auto Român.

Principalul obiectiv al acţiunii a fost impunerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prin depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, care acostează persoane pentru a le oferi astfel de servicii, precum şi sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor. Totodată, s-a verificat starea tehnică a autovehiculelor taxi, precum şi funcţionarea corectă a aparatelor de taxat.

În timpul acţiunii, au fost controlate 84 de autoturisme, fiind aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 11 aplicate la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, 32 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 2 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Valoarea sancţiunilor contravenţionale a fost de 17.450 de lei.

Totodată, patru persoane au fost depistate de poliţişti că au abordat pasageri în vederea efectuării transportului de persoane în regim taxi. După luarea măsurilor legale, acestea au fost îndepărtate din perimetrul Aeroportului Internaţional Henri Coandă.

De asemenea, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării un permis de conducere auto şi au retras nouă certificate de înmatriculare.

 

Sursa:  IGPR

Link to comment

Acţiune a poliţiştilor pentru combaterea taximetriei ilegale

 

Peste 20 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi şapte certificate de înmatriculare au fost retrase de poliţişti, pe parcursul a două ore, în timpul unei acţiuni desfăşurată în zona Aeroportului Henri Coandă Bucureşti - Otopeni, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale de taximetrie.

 

La data de 30 mai a.c., în intervalul orar 13.00 – 15.00, poliţişti din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi – Serviciul de Transporturi Aeriene, împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi - Serviciul de Poliţie Transporturi Aeriene Henri Coandă, şi poliţişti rutieri de la Serviciul Rutier Ilfov, au desfăşurat o acţiune pentru depistarea persoanelor care transportă pasageri fără îndeplinirea prevederilor legale, în zona Aeroportului Henri Coandă Bucureşti-Otopeni.

La acţiune au participat şi reprezentanţi ai Registrului Auto Român.

 

Principalul obiectiv al acţiunii a fost impunerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prin depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, care acostează persoane pentru a le oferi astfel de servicii, precum şi sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

 

În timpul acţiunii, au fost controlate 61 de autoturisme, fiind aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 8 aplicate la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere şi 13 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea sancţiunilor contravenţionale a fost de 4.375 de lei.

De asemenea, poliţiştii au retras şapte certificate de înmatriculare.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare si Relatii Publice

Link to comment

Activitatea de taximetrie, verificată de poliţişti

 

Astăzi, în intervalul orar 12.00 – 14.00, sub coordonarea Direcţiei Rutiere şi a Direcţiei de Poliţie Transporturi, în zona Aeroportului „Henri Coandă” Bucureşti – Otopeni şi în zona Gării de Nord Bucureşti, va avea loc o acţiune de control în trafic pentru verificarea legalităţii desfăşurării transportului rutier în regim ,,taxi” şi ,,rent a car cu şofer”.

În cadrul acţiunii se urmăreşte depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor. Poliţiştii vor acţiona pentru diminuarea pirateriei şi a concurenţei neloiale.

De asemenea, se va verifica starea tehnică a autovehiculelor taxi şi funcţionarea corectă a aparatelor de taxat.

La acţiune vor participa poliţişti din cadrul Poliţiei Transporturi şi din cadrul Poliţiei Rutiere, împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român, Metrologiei Legale şi primăriilor locale.

I.G.P.R. - Centrul de Informare si Relatii Publice

Link to comment
 • 4 weeks later...

Acţiune pentru verificarea legalităţii activităţii de taximetrie

 

În urma acțiunii din zona Aeroportului „Henri Coandă” Bucureşti – Otopeni, polițiștii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, au suspendat două autorizații de defășurare a activității și au reținut un certificat de înmatriculare.

 

Astăzi, poliţiştii din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi – Serviciul de Transporturi Aeriene şi ai Direcţiei Rutiere, împreună cu poliţişti rutieri din cadrul I.P.J. Ilfov, au verificat legalitatea transportului rutier în regim de ,,taxi” şi ,,rent a car cu şofer”, în zona Aeroportului „Henri Coandă” Bucureşti – Otopeni.

 

Echipele care au acţionat în zona aeroportului au verificat 29 de taximetre și au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 3.000 de lei. Din totalul sancțiunilor aplicate, patru au fost pentru încălcări ale Legii nr.38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi și șase pentru încălcări ale OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

 

De asemenea, în două cazuri polițiștii au suspendat două autorizații de desfășurare a activității de taximetrie întrucât listele de tarife nu îndeplineau cerințele legale.

 

Totodată, pentru probleme de ordin tehnic, polițiștii au retras un certificat de înmatriculare.

 

Pe durata acțiunii, pentru identificarea persoanelor care deţin substanţe cu efecte psihoactive, polițiștii au folosit un câine specializat în depistarea acestor substanţe.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 1 month later...

Activitatea de taximetrie, verificată de poliţiştiActivitatea de taximetrie, verificată de poliţişti

 

Aproximativ 175 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti, în urma unei acţiuni desfăşurată în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti - Otopeni, Timişoara, Cluj - Napoca, Bacău şi Iaşi, privind legalitatea desfăşurării transportului rutier ,,în regim TAXI” şi ‚‚în regim de închiriere”.

 

La data de 2 august a.c., Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R. au organizat o acţiune de control în trafic, la nivel regional, pentru verificarea legalităţii desfăşurării transportului rutier în regim ,,taxi” şi ,,rent a car cu şofer”, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti-Otopeni, Timişoara, Cluj-Napoca, Bacău şi Iaşi.

 

Principalul obiectiv al acţiunii a fost impunerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prin depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

De asemenea, împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român a fost verificată starea tehnică a autovehiculelor taxi şi funcţionarea corectă a aparatelor de taxat.

 

Pe durata acţiunii, poliţiştii au controlat 184 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate au aplicat 174 de sancţiuni contravenţionale. Din totalul sancţiunilor, 14 au fost aplicate în conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, 155 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi 2 pentru abateri prevăzute de alte acte normative.

 

De asemenea, 2 permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 5 weeks later...

Taxiurile din zona aeroporturilor, verificate de poliţişti

 

Poliţia Română a acţionat, la data de 4 septembrie a.c., în zona aeroporturilor din Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Bacău şi Iaşi, pentru a verifica legalitatea activităţii de taximetrie. Au fost aplicate 167 de sancţiuni contravenţionale şi a fost ridicată o licenţă.

La data de 4 septembrie a.c., Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R. au coordonat o acţiune pentru verificarea legalităţii desfăşurării transportului rutier în regim ,,taxi” şi „rent a car”, în zona Aeroportului „Henri Coandă” Bucureşti, precum şi în zona aeroporturilor din Timişoara, Cluj-Napoca, Bacău şi Iaşi.

La acţiune au participat efective de poliţie rutieră şi poliţie transporturi din cadrul Serviciilor Rutiere ale Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Ilfov, Timiş, Cluj, Bacău şi Iaşi şi a Secţiilor Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, Timişoara, Cluj şi Iaşi.

Poliţiştii au acţionat şi pe traseele dinspre şi către aeroporturi, precum şi în zonele unde are loc debarcarea şi preluarea pasagerilor.

În urma acţiunii, a fost ridicată o licenţă şi au fost aplicate 167 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 8 prevăzute de Legea 38/2003republicată privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, 154 de sancţiuni prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 5 prevăzute de alte acte normative, în valoare totală de 33.960 de lei.

De asemenea, au fost retrase 16 certificate de înmatriculate şi au fost reţinute 4 permise de conducere.

Alături de poliţişti, la acţiunile de control au participat şi specialişti din cadrul Registrului Auto Român, Metrologiei Legale şi primăriilor locale şi jandarmi.

Informaţii de background:

Poliţia Română a coordonat în perioada 26 august – 1 septembrie a.c., o acţiune pentru verificarea legalităţii activităţii de taximetrie, în zona Aeroportului Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti – Otopeni.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Transporturi şi Poliţiei Rutiere au acţionat zilnic, în zona aeroportului, iar în urma abaterilor constatate a aplicat 94 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 54 în conformitate cu prevederile Legii 38/2003 şi 31 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea amenzilor se ridică la 40.270 de lei.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 3 weeks later...

Acţiune pentru verificarea legalităţii activităţii de taximetrie

În două ore, în urma unei acţiuni privind legalitatea transportului rutier în regim “taxi” desfăşurată în zona Aeroportului „Henri Coandă” Bucureşti – Otopeni, poliţiştii au aplicat 16 sancţiuni contravenţionale.

La data de 19 septembrie a.c., în intervalul orar 13-15, poliţiştii Direcţiei de Poliţie Transporturi – Secţia Regională de Poliţie Transporturi Bucureşti, împreună cu poliţişti rutieri din cadrul I.P.J. Ilfov, au verificat legalitatea transportului rutier în regim de ,,taxi”, în zona Aeroportului „Henri Coandă” Bucureşti – Otopeni. La acţiune au participat şi doi jandarmi.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat 67 de taximetre. Pentru neregulile constatate, au aplicat 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 3.000 de lei.

Din totalul sancţiunilor, 14 au fost aplicate pentru încălcări ale OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, una pentru încălcări ale Legii nr.38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi una pentru încălcări ale altor norme.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 1 month later...

Transportul de persoane în regim taxi, în atenția poliţiştilor

 

Poliţiştii rutieri și cei de la transporturi au acţionat, în cursul zilei de ieri, la nivel național, pentru a verifica legalitatea activităţii de taximetrie. Peste 2.500 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, pentru nerespectarea prevederilor legale privind transportul de persoane în regim de taxi şi pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

 

Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R. au coordonat, la data de 6 noiembrie a.c., la nivel național, o acţiune pentru verificarea legalităţii desfăşurării transportului rutier în regim ,,taxi”.

 

La activităţi au participat 961 de polițiști rutieri și 207 de la poliția transporturi.

 

Poliţiştii au urmărit în principalul sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

De asemenea, au verificat starea tehnică a autovehiculelor taxi şi funcţionarea corectă a aparatelor de taxat.

 

Pe parcursul acţiunii, au fost verificate 5.254 de autovehicule, iar în urma neregurilor constatate au fost aplicate 2.531 de sancţiuni contravenţionale.

 

Din totalul sancţiunilor, 347 au fost aplicate în conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, 2184 au fost aplicate pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice (dintre care 18 pentru neacordare prioritate pentru pietoni, 15 pentru neacordarea de prioritate vehiculelor, 145 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru defecțiuni grave la sistemul de frânare, 7 pentru defecțiuni grave la sistemul de direcție și 235 pentru alte defecțiuni tehnice).

 

De asemenea, poliţiştii au reţinut 39 de permise de conducere și au retras 148 de certificate de înmatriculare.

 

Pentru efectuarea, în mod ilicit, a transportului de persoane în regim de taxi, polițiștii rutieri au dispus în 7 cazuri suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului.

La acțiune au participat și inspectori din cadrul Regiei Autonome Registrul Auto Român.

 

 • Un bărbat a fost depistat de polițiștii din Arad în timp ce conducea un autoturism cu certificatul de agreere expirat. Acesta a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere.
 • Polițiștii din Brăila au depistat un bărbat care efectua transport de persoane în regim taxi fără a avea afişat la loc vizibil legitimaţia şi lista de tarife și fără a deţine atestat profesional. Acesta a fost sancționat conform Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere.
 • Un bărbat a fost depistat, în municipiul Medgidia, în timp ce conducea un autoturism destinat transportului în regim taxi şi nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii.
 • Polițiștii au depistat, în București, un bărbat care efectua transport de persoane în regim taxi şi a intervenit neautorizat asupra aparatului de taxat în scopul neincluderii veniturilor realizate din transport în memoria fiscală a aparatului. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, iar autorizaţia taxi a fost reţinută în vederea suspendării.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 2 weeks later...

Transportul de persoane în regim taxi, în atenţia poliţiştilor

 

Poliţiştii rutieri şi cei de la transporturi au acţionat, în cursul zilei de ieri, în zona aeroporturilor Henri Coandă Bucureşti, Timişoara, Cluj Napoca, Bacău şi Iaşi, pentru a verifica legalitatea activităţii de taximetrie. 60 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, pentru nerespectarea prevederilor legale privind transportul de persoane în regim de taxi şi pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

La data de 20 noiembrie a.c., Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R. au coordonat o acţiune pentru verificarea legalităţii desfăşurării transportului rutier în regim ,,taxi” în zona aeroporturilor Henri Coandă Bucureşti, Timişoara, Cluj Napoca, Bacău şi Iaşi, precum şi în zonele de debarcare şi de preluare ale pasagerilor.

La activităţi au participat poliţişti rutieri şi de la transporturi din cadrul Serviciilor Rutiere ale Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Ilfov, Timiş, Cluj, Bacău şi Iaşi şi a Secţiilor Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, Timişoara, Cluj şi Iaşi.

Poliţiştii au acţionat pe traseele dinspre şi către aeroporturi, precum şi în zonele unde are loc debarcarea şi preluarea pasagerilor.

Principalul obiectiv al acţiunii a fost impunerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prin depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

Poliţiştii au acţionat pentru diminuarea pirateriei şi a concurenţei neloiale. Pe parcursul activităţilor, s-a verificat modul în care sunt respectate normele legale ce reglementează activitatea de taximetrie.

Totodată, s-a verificat starea tehnică a autovehiculelor taxi şi funcţionarea corectă a aparatelor de taxat.

Pe parcursul activităţilor, au fost controlate 240 de autoturisme.

Poliţiştii au aplicat 65 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 6 la Legea 38/2003 privind taximetria şi 54 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi una la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică. Valoarea amenzilor contravenţionale se ridică la 17.900 de lei.

De asemenea, au fost retrase 11 certificate de înmatriculate şi un permis de conducere reţinut.

Alături de poliţişti, la acţiunile de control au participat specialişti din cadrul Registrului Auto Român, Metrologiei Legale.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.