Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Sunt arme din al doilea razboi mondial care arata si se comporta impecabil.Serhente Garcia stie mai bine.''Secretul'' este ca au fost pastrate ca lumea.Daca a ruginit Glockul acela inseamna ca a fost tinut in bataie de joc.Parerea mea care este.

Publicat

,,Cum e turcul si pistolul."

Daca cel care il detine este politist nu are pic de respect pentru aceasta meserie.

Daca nici de arma care ti-ar putea salva viata nu ai grija............

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Confirm cele spuse mai sus. Eu imi spal glock-ul cu apa si Axion, nu il curat in modul traditional cu ulei. Pun doar cate o picatura in zonele de frecare dupa ce e uscat si curat.

Deci nu rugineste. Ce vedem in poze, cred ca este o incercare a unor firme concurente de a discredita legendara rezistenta a acestui pistol. Si nu cred ca apa l-a adus in starea aia ci un acid...sau ceva coroziv...

Modificat de arcan
  • Apreciez 1
  • Membru
Publicat

exact. Eu nu sunt fan Glock, dar confirm cele spuse de Arcan

• Apreciez 2
Publicat

Stiu un caz in care arma un CZ a fost tinuta in rastel alaturi de un plic de silicagel sa ,,traga umezeala" rezultatul a fost ca pe arma au aparut pete de rugina din cauza substantei din plic, dupa cum arata a fost tinut ori in aer sarat(apropiere de mare sau lacuri sarate ori substante corozive).

• Membru
Publicat

Daca le ungi cum trebuie dupa ce le folosesti, nu o sa ai probleme cu rugina. Tin 3 arme in rastel si am 2 pungute cu silicagel in compartimentul armelor si una in compartimentul munitiei.

Ce ne-a aratat colegul Browning, e bataie de joc!

Acolo a fost intentionat tratat cu acizi, oxizi...sa arate asa un Glock!

Publicat

Ce ne-a aratat colegul Browning, e bataie de joc!

Acolo a fost intentionat tratat cu acizi, oxizi...sa arate asa un Glock!

Pana acum, doar @dcrist a sesizat adevarata cauza ! Arma a stat timp indelungat , in cutia ei, intr-o locatie de pe malul marii, cu atmosfera puternic salina. Chiar si armele asa-zise "inox" pot rugini, pastrate in conditii improprii, mai greu, ce e drept.

Publicat

orice arma poate rugini deoarece unele componente sunt confectionate din metal..depinde unde le tii si cum ai grija de ele.....ARCAN am scris atunci din cauza oboseli adeverinta de cumparare a armei de fapt era ,, autorizatie de cumparare,, eliberata in Bucuresti de DGPMB ET 6, CAM 633. Nu am vrut sa fac misto de nimeni. Cred ca multi au facut armata si au vazut o multime de arme ruginite din diferite cauze : conditii de pastrare, proasta intretinere, deseori uleiul de stergere si intretinerea armelor erau de proasta calitate.

Publicat

Repet:daca tu compari arma Glock cu ce ai vazut in armata, nu pot sa cred decat ca ai vazut Glock doar in filme sau pe la expozitii.Pistolul nu e facut din otel, ci din compusi, printre care si ceramica.

Capisci ?

Publicat

dar pistol carpati ai vazut ruginit?

eu la asta ma refeream ca sunt o multime de arme si in 20 de ani de serviciu am vazut o multime de arme ruginite.

• Moderator
Publicat

În acest topic se discută numai despre Glock 17 calibru 9mm. Vă rog să rămâneţi on topic.

Mulţumesc pt înţelegere.

Publicat (modificat)

Omule, ai vazut glock ? da sau nu?cunosti arma?

Modificat de arcan
Publicat

Rectificare.Teava si mansonul glock sunt din otel. Otel care e tratat prin procesul numit ,,teniferare,,. De asta nu rugineste. Mea culpa cu compusii ceramici.Asa e cand informatia vine trunchiata. Deci, am gresit. :wacko:

Publicat

Nitrurarea

pz832v3388qzzg
Este tratamentul termochimic cu azot aplicat otelurilor si fontelor cu o anumita compozitie de chimica, la o temperatura de inferioara punctului Ac1, intr-o atmosfera de amoniac sau in alt mediu capabil sa puna in libertate azot activ. Acest tratament se aplica ptr. obtinerea uni strat superficial bogat in azot, co scopul de a mari duritatea superficiala rezistenta la uzura, la oboseala si la coroziune. Nitrurarea este precedata, dar nu este urmata de un alt tratament termic.
Nitrurarea otelului (sau fontei )se poate efectua in mediu solid, lichid sau gazos ; in toate cazurile, insa nitrurarea se datoreste azotului activ in stare atomica. In industrie se foloseste frecvent nitrurarea in mediu gazos. Azotul atomic se obtine prin disocierea amoniacului (NH3) la temperaturi de peste 500
۫
C.
Procesul de nitrurare consta din urmatoarele faze : disocierea amoniacului, saturarea stratului superficial cu azot si difuziunea azotului in miez
2NH
3
→3H2+2N.
Azotul care se degaja rectioneaza cu fierul, formand nitruri. Racirea de le temperatura de nitrurare se efectueaza in cuptor, asfel incit in hotel nu se produc tensiuni interne.
Stratul nitrurat al otelurilor este foarte subtire , de numai cateva zecimi de mm . Duritatea stratului nitrurat ajunge la valoarea cea
mai
mare ce se poate obtine printr-un tratament termic sau termochimic. Structura straturilor nitrurate este foarte diferita si depinde de conditiile de nitrurare (temperatura si timp ) si in special de compozitia chimica a otelului.

Nitrurarea

pz832v3388qzzg
Este tratamentul termochimic cu azot aplicat otelurilor si fontelor cu o anumita compozitie de chimica, la o temperatura de inferioara punctului Ac1, intr-o atmosfera de amoniac sau in alt mediu capabil sa puna in libertate azot activ. Acest tratament se aplica ptr. obtinerea uni strat superficial bogat in azot, co scopul de a mari duritatea superficiala rezistenta la uzura, la oboseala si la coroziune. Nitrurarea este precedata, dar nu este urmata de un alt tratament termic.
Nitrurarea otelului (sau fontei )se poate efectua in mediu solid, lichid sau gazos ; in toate cazurile, insa nitrurarea se datoreste azotului activ in stare atomica. In industrie se foloseste frecvent nitrurarea in mediu gazos. Azotul atomic se obtine prin disocierea amoniacului (NH3) la temperaturi de peste 500
۫
C.
Procesul de nitrurare consta din urmatoarele faze : disocierea amoniacului, saturarea stratului superficial cu azot si difuziunea azotului in miez
2NH
3
→3H2+2N.
Azotul care se degaja rectioneaza cu fierul, formand nitruri. Racirea de le temperatura de nitrurare se efectueaza in cuptor, asfel incit in hotel nu se produc tensiuni interne.
Stratul nitrurat al otelurilor este foarte subtire , de numai cateva zecimi de mm . Duritatea stratului nitrurat ajunge la valoarea cea
mai
mare ce se poate obtine printr-un tratament termic sau termochimic. Structura straturilor nitrurate este foarte diferita si depinde de conditiile de nitrurare (temperatura si timp ) si in special de compozitia chimica a otelului.
cu scuzele de rigoare ca am facut tehnologia materialelor prin liceu ...
  • Apreciez 1
Publicat (modificat)

Exista destule rele tratamente aplicate unor arme , in scopul de a discredita in mod voit un anume producator, in cazul de fata Glock !

Aveti un exemplu mai jos , luat la intamplare de pe net........

Este absolut incredibil la ce tortura a fost supus acest pistol !

Daca tinem seama ca este destinat sa-ti aperi viata si integritatea fizica , se pare ca cineva nu intelege asta si isi bate joc de propria-i viata !

2heeova.jpg

Modificat de hpavictor
Publicat

Eu spuneam de ,,teniferare,,.:

,,

Salt bath ferritic nitrocarburizing

Salt bath ferritic nitrocarburizing is also known as liquid ferritic nitrocarburizing or liquid nitrocarburizing[8] and is also known by the trademarked namesTufftride[2] and Tenifer.,,

[9wsursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Ferritic_nitrocarburizing

Tenifer este denumirea comerciala(una din ele, caci mai sunt si altele folosite de diverse firme) a tratamentului termochimic descris de @serhente Garcia. Dar si acest tratament nu ofera o protectie absoluta impotriva ruginii.Procedeul este folosit si la S&W, si la Colt, chiar si la Caracalul despre care se vorbea pe aici. Cum am mai spus, orice metal, cand intalneste conditiile propice, rugineste.De ce ar face Glockul exceptie?

Publicat (modificat)

Probabil ca e acelasi procedeu.Nu sunt chimist, si nu mi-a placut niciodata chimia.

Dar eu ziceam ca tinutul armei in borseta nu duce la ruginirea ei.Mai ales glock-ul.

Poate ca doar cand borseta sta in acid sulfuric sau stiu eu ce mediu coroziv...

Si am mai zis ca noi practicam curatarea pistolului prin spalare cu Axion, la propriu.

Apoi uscare si trei picaturi de ulei in zonele de frecare.Deci, in conditii normale NU rugineste.

Nici fierul ordinar nu rugineste daca este ingrijit, cu atat mai putin otelurile extradure tratate special...

Modificat de arcan
  • Membru
Publicat (modificat)

Sa va spun un secret... fierul, in cazul in care e in puritate de minimum 98 la suta, NU rugineste.Rugina reprezinta un oxid care ataca celelalte elemente ce compun asa-zisul fier, respectiv carbon, fosfor, nichel si altele. Drept dovada, coloana de fier de la New Delhi care nu rugineste niciodata.

Modificat de Cristi
  • Membru
Publicat

si oxidul de fier ce e? Ca sa obtii un aliaj inoxidabil trebuie sa bagi crom sau alte substante, si sa renunti la carbon. Sau, ca sa nu pierzi din duritate tratezi numai suprafata, cum e in cazul Glockului.

Publicat (modificat)

am vaga impresie ca s-a inteles gresit rolul interventiei mele fata de postul lui arcan.

din motive "de marketing" se folosesc "nume patentate" fata de unul si acelas procedeu (generic vorbind)

cum nu toata lumea a auzit de filubilare si bilibistrocizare, insa cei care au facut (la vremea lor) un liceu indistrial unde se facea la greu tehnologia/rezistenta/studiul materialelor, cunosc denumirile generice ale tratamentelor de baza, am considerat ca poate daca traduc "echimoza in vanataie", discutia ar deveni mai pe intelesul tuturor.

revenind "a' notre mouton" - discutiile pe marginea pozelor prezentate - atrageam atentia intr-un post anterior ca exista rugina pe tragaciul care este din plastic, exista de asemenea rugina INTRE manson si corp, insa NU pe manson, ceeace ma duce cu gindul ca de fapt acea rugina este provenita de la piesele componente DIN manson (cui percutor, resort al cuiului, parghiile de blocare /asigurare ale cuiului).

la poza cu partea anterioara a corpului deformata.... cred ca s-a jucat cu el la calorifer, altfel nu-mi explic. sensul acelei indoiri denota o forta aplicata contrar oricarei alta care apare/exista calculat in procesul normal de functionare.

Modificat de serhente Garcia

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.