Jump to content
POLITISTI.ro

Tragerile anuale pentru vizarea permisului de port armă


2323

Recommended Posts

Buna ziua,

In vederea reinnoirii unui permis de port arma, am aflat ca este necesara dovada unor trageri anuale. Daca nu am respectiva dovada din anii precedenti (2016-2019) ce se poate face?

Inteleg ca este datoria mea sa fiu la curent cu schimbarile legislatiei, dar aparent am ratat aceasta modificare...

Poate fi reinnoit permisul cu o singura dovada a tragerii (anul 2020) sau ma astept la anularea permisului?

Orice sfat este apreciat.

 

Multumesc anticipat,

Dan

Link to comment
  • Marius changed the title to Tragerile anuale pentru vizarea permisului de port armă
  • Moderator

Articolul 25 - Valabilitatea permisului de armă
[...]
(3) Valabilitatea permisului de armă se prelungeşte de către autoritatea competentă pentru o perioadă de 5 ani, dacă titularul îndeplineşte condițiile prevăzute la art. 14 alin. (1) lit. c)-f), h) şi i) şi prezintă dovada efectuării unei şedinţe de tragere anual, într-un poligon autorizat, cu excepţia posesorilor de arme de vânătoare. 

Condiţiile prevăzute la art. 14 sunt următoarele:
c) nu au fost condamnate, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de un an, cu executare, pentru infracţiuni comise cu intenţie;
d) nu sunt inculpate în cauze penale pentru fapte săvârşite cu intenţie;
e) sunt apte din punct de vedere psihologic și medical pentru a deține și folosi arme și muniții;
f) nu prezintă pericol pentru ordinea publică, siguranţa naţională, viaţa şi integritatea corporală a persoanelor;
h) nu le-a fost anulat în ultimii 2 ani dreptul de procurare, deținere sau, după caz, port și folosire a armelor letale ori a armelor neletale supuse autorizării, cu excepția situațiilor în care măsura anulării s-a dispus ca urmare a pierderii calității prevăzute la art. 13 alin. (2)-(5);
i) nu au pierdut sau nu le-au fost sustrase în ultimii 5 ani arme letale sau arme neletale supuse autorizării, din motive imputabile lor, procurate în condițiile prezentei legi.

Link to comment

asta e problema..

Intrebarea este daca permisul poate fi reinnoit cu o singura sedinta de tragere, daca exista o amenda sau daca pur si simplu nu imi va fi reinnoit permisul

Multumesc pentru raspuns

Link to comment
  • Moderator

Din punctul meu de vedere, situaţia e destul de clară, serviciul arme competent va fi obligat de prevederile legale să refuze prelungirea valabilităţii permisului de armă pentru că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege.

Link to comment
  • 9 months later...

Salut!

Am depus actele pentru vizarea permisului de port-arma, cea de la 5 ani. Imi lipseste tragerea anuala din 2016 (primul an dupa ce fusese vizat prima oara). Credeti ca imi pot refuza vizarea si implicit sa imi impuna renuntarea la arma? 

Link to comment
  • Member

Dacă citeai postarea anterioară a lui Marius ai fi observat că în cazul neîndeplinirii acestei condiții, serviciul a.e.s.p. competent va refuza prelungirea valabilității permisului de armă.

Momentan situația e oarecum atipică întrucât conform art. 4 alin.(5) din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID - 19, valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice, precum și de entitățile private autorizate conform legii se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări. 

Așadar, chiar dacă ți se va refuza prelungirea, să fii atent și să te documentezi cu privire la evoluția stării de alertă, perioadă în care permisul tău de armă va rămâne valabil.

Totodată, chiar dacă ți se refuză prelungirea valabilității, ulterior, poți oricând solicita reautorizarea ca în cazul primei arme pe care ai procurat-o, nefiind incident termenul acela de 2 ani în care nu te poți reautoriza, așa cum e în situația în care se dispune anularea dreptului, fapt care în prezent te-ar avantaja, având în vedere că procedura autorizării este în mare parte similară celei de prelungire a valabilității permisului (după caz, în funcție de tipul armelor pe care le deții) și poți folosi documentele de la dosarul de prelungire (certificat medical, aviz psihologic etc.).

 

Edited by BogdanAlx
  • Like 1
Link to comment

Citisem ceea ce era mai sus dar avand in vedere situatia atipica am zis sa cer o parere. Mulțam pentru sfat , o sa tin cont .🙋

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.