Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Tragerile anuale pentru vizarea permisului de port armă


2323

Question

Buna ziua,

In vederea reinnoirii unui permis de port arma, am aflat ca este necesara dovada unor trageri anuale. Daca nu am respectiva dovada din anii precedenti (2016-2019) ce se poate face?

Inteleg ca este datoria mea sa fiu la curent cu schimbarile legislatiei, dar aparent am ratat aceasta modificare...

Poate fi reinnoit permisul cu o singura dovada a tragerii (anul 2020) sau ma astept la anularea permisului?

Orice sfat este apreciat.

 

Multumesc anticipat,

Dan

Link to post
Share on other sites

9 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator
Marius

În anii respectivi (2016 - 2019), ai fost cel puţin o dată pe an în poligon?

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Moderator
Marius

Articolul 25 - Valabilitatea permisului de armă
[...]
(3) Valabilitatea permisului de armă se prelungeşte de către autoritatea competentă pentru o perioadă de 5 ani, dacă titularul îndeplineşte condițiile prevăzute la art. 14 alin. (1) lit. c)-f), h) şi i) şi prezintă dovada efectuării unei şedinţe de tragere anual, într-un poligon autorizat, cu excepţia posesorilor de arme de vânătoare. 

Condiţiile prevăzute la art. 14 sunt următoarele:
c) nu au fost condamnate, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de un an, cu executare, pentru infracţiuni comise cu intenţie;
d) nu sunt inculpate în cauze penale pentru fapte săvârşite cu intenţie;
e) sunt apte din punct de vedere psihologic și medical pentru a deține și folosi arme și muniții;
f) nu prezintă pericol pentru ordinea publică, siguranţa naţională, viaţa şi integritatea corporală a persoanelor;
h) nu le-a fost anulat în ultimii 2 ani dreptul de procurare, deținere sau, după caz, port și folosire a armelor letale ori a armelor neletale supuse autorizării, cu excepția situațiilor în care măsura anulării s-a dispus ca urmare a pierderii calității prevăzute la art. 13 alin. (2)-(5);
i) nu au pierdut sau nu le-au fost sustrase în ultimii 5 ani arme letale sau arme neletale supuse autorizării, din motive imputabile lor, procurate în condițiile prezentei legi.

Link to post
Share on other sites
 • 0

asta e problema..

Intrebarea este daca permisul poate fi reinnoit cu o singura sedinta de tragere, daca exista o amenda sau daca pur si simplu nu imi va fi reinnoit permisul

Multumesc pentru raspuns

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Moderator
Marius

Din punctul meu de vedere, situaţia e destul de clară, serviciul arme competent va fi obligat de prevederile legale să refuze prelungirea valabilităţii permisului de armă pentru că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege.

Link to post
Share on other sites
 • 0
RobertoVladut

Salut!

Am depus actele pentru vizarea permisului de port-arma, cea de la 5 ani. Imi lipseste tragerea anuala din 2016 (primul an dupa ce fusese vizat prima oara). Credeti ca imi pot refuza vizarea si implicit sa imi impuna renuntarea la arma? 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Membru
BogdanAlx
Posted (edited)

Dacă citeai postarea anterioară a lui Marius ai fi observat că în cazul neîndeplinirii acestei condiții, serviciul a.e.s.p. competent va refuza prelungirea valabilității permisului de armă.

Momentan situația e oarecum atipică întrucât conform art. 4 alin.(5) din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID - 19, valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice, precum și de entitățile private autorizate conform legii se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări. 

Așadar, chiar dacă ți se va refuza prelungirea, să fii atent și să te documentezi cu privire la evoluția stării de alertă, perioadă în care permisul tău de armă va rămâne valabil.

Totodată, chiar dacă ți se refuză prelungirea valabilității, ulterior, poți oricând solicita reautorizarea ca în cazul primei arme pe care ai procurat-o, nefiind incident termenul acela de 2 ani în care nu te poți reautoriza, așa cum e în situația în care se dispune anularea dreptului, fapt care în prezent te-ar avantaja, având în vedere că procedura autorizării este în mare parte similară celei de prelungire a valabilității permisului (după caz, în funcție de tipul armelor pe care le deții) și poți folosi documentele de la dosarul de prelungire (certificat medical, aviz psihologic etc.).

 

Edited by BogdanAlx
 • Like 1
Link to post
Share on other sites
 • 0
RobertoVladut

Citisem ceea ce era mai sus dar avand in vedere situatia atipica am zis sa cer o parere. Mulțam pentru sfat , o sa tin cont .🙋

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • Viorel94
   By Viorel94
   Buna ziua. 
   Am facut scoala auto in Slobozia si am dat sala precum si traseul acolo, insa l-am picat. Acum m-am mutat in Oradea in chirie si as vrea sa stiu daca pot sa dau examenele aici cu ajutorul vizei de flotant... Daca este posibil as vrea sa stiu ce acte sunt necesare avamd in vedere ca stau si in chirie... Va multumesc frumos, anticipat.
  • Catalin
   By Catalin
   Auto Assault-12 (AA-12), a fost initial cunoscuta sub denumirea de "Puşca de Asalt Atchisson" si purta aceasta denumire dupa numele celui ce a conceput-o inca din anul 1972, respectiv Maxwell Atchisson. Insa versiunea actuala a fost dezvoltata dupa ce brevetul de inventie a fost achizitionat de catre un fabricant de armament. Totusi, design-ul original a stat la baza conceperii ulterioare chiar a mai multor arme, un exemplu ar fi pusca de lupta USAS-12.
   Pusca poate executa foc in regim semiautomat sau complet automat, iar cadenta de tragere este undeva pe la 300 de cartuse/min. Alimentarea acesteia se poate face din magazii de tip conventional cu o capacitate de 8 cartuse sau din magazii de tip tambur, care pot stoca 20 sau 32 cartuse, in functie de model.

   De-a lungul vremii pusca a suferit peste 188 de modificari pana sa ajunga la forma actuala. Poate fi folosita pentru a executa foc cu o mare diversitate de munitie calibru 12.
   Modelul standard are o greutate de aprox. 4.76 kg si o lungime de cca. 966 mm, in timp ce versiunea dezvoltata si conceputa special pentru CQB (close quarters battle) este mai usoara cu o jumatate de kilogram. Fabricantul declara ca aceasta arma nu necesita curatire sau lubrifiere.
   Reculul armei este aproape inexistent si poate executa foc indiferent de mediul inconjurator conform celor declarate de producatorul ei.
   Pentru a va face o idee, priviti acest clip (accentul rusului e mortal ):

   http://youtu.be/WOoUVeyaY_8

   Prezentul topic are ca singur si unic scop, doar informarea voastra. Nu trebuie sa o cumparati, sa v-o doriti sau sa postati comentarii de genul: "noi nu avem coli de scris/benzina/etc si ne dorim astfel de arme ..."
   Repet, are doar un rol informativ, iar daca pe undeva, vreodata, veti auzi de "AA 12", nu cred ca strica, sa stiti despre ce e vorba si la ce se refera cel ce aduce in discutie aceasta denumire.
   Multumesc pt intelegere.
   Enjoy!


  • ALeonard
   By ALeonard
   Se poate achiziona o arma letala ( glock 17 ) si sa folosesc armament neletal ( gloante de caiuciuc ) ?
    
   Ce permis de port arma voi avea nevoie ?
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.