Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Nu cred ca acest cta23 e politist. A scris numai prostii pe aici si doar pierdeti timpul cu el.

Orice politist are cel putin o vaga idee despre prevederile Legii 295, iar informatiile necesare sunt publice si aici:

Publicat

Sa speram ca nu e politist. Nu stiu de ce, dar am o vaga impresie ca e un ditamai comunitaru'.

Va dati seama ce ar insemna daca o astfel de persoana obtine dreptul de a purta o arma de foc? Asta in conditiile in care nici macar nu are habar, chiar si vag, despre prevederile legii 295. :doh:

Nici nu-mi imaginez, cam cat rad "acei colegi" ai sai de el, dupa ce l-au invatat sa faca raport catre seful politiei romane. Probabil ca este un fel de mascota in acel colectiv. :ner:

Publicat

Pai a postat clipul ala cu rusul care trage cu un Glock (probabil) 18 (nu 17, pentru ca 17 nu trage foc automat) si spune ca nu ar vrea sa-si ia o arma al carei propietar a facut ce prezinta clipul video, ceea ce inseamna ca habar nu are ca nu pot fi achizitionate in Romania arme care trag foc automat pentru autoaparare.

Amatorism ... :doh:

• Membru
Publicat (modificat)

da ce rai sunteti si voi...

Sunt si printre noi destui "necunoscatori" ca sa nu zic altfel. Cunosc un specimen care avea in tocul-tolba ala vechi un elastic cu care isi lega pistolul, sa nu il piarda :ner: , asa ca e mic copil cta23... Oricum sper ca e comunitar.

Modificat de bozo
  • Moderator
Publicat

Asta e tare rau cu elasticul ... :ner:

Revenind la subiectul topicului, am gasit pe YouTube un filmulet cu demontarea Glock-ului.

Chiar daca nu e Glock 17, diferentele sunt minore, iar principalele aspecte privind dezasamblarea sunt evidentiate foarte bine.

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

glock-ul de la mldguns l-am vazut eu nu este generatia 4.

pentru a aduce o arma de afara iti trebuie licenta de import care se ia de la agentia nationala de import export ( sau ceva de genul nu ii stiu numele exact)

sa nu fim rai, poate colegul se subordoneaza direct sefului igpr, si atunci el trebuie sa ii aprobe raportul si ii semneze adeverinta.

Modificat de livu
  • Membru
Publicat

nu iti trebuie licenta de import decat daca le aduci in scopuri comerciale.

Singurul impediment e obligativitatea de a folosii serviciul de curierat special care costa fix 300 de euro, in rest nu mai e nici o acciza, nimic. Si asta e o modificare recenta, de o luna sau doua. Se merita sa aduci doar arme scumpe, ca sa se amortizeze suma asta.

Publicat

Unde e prevazuta chestia asta?

chiar azi am intrebat pe cineva de la vama si mi-a spus ca pentru a aduce un pistol letal din strainatate trebuie sa ai licenta de la ANCEX, coletul sosoeste si se ridica doar de la vama din Otopeni. se aplica o taxa de 3,2 % plus tva, aceste taxe se calculeaza la valoarea pistolului + valoare transport.

la vamile de interior - ofiiciile postale speciale care primesc colete externe - se primesc doar armele neletale si armele cu alice- nu ele cu glont-

daca reglementarea care spui tu este recenta s-ar putea sa ai tu dreptate pentru ca la oficiile postale nu se mai primesc armele cu glont de ceva timp - un an, doi-, si atunci persoana respectiva care mi-a spus sa nu fie la curent cu ultimele modificari, de aceea sunt curios sa cunosc numarul reglementarii.

• Apreciez 1
Publicat

Are dreptate ai nevoie de ANCEX sa-l importi si il ridici doar de la Otopeni, ca persoana fizica nu te costa nimic ANCEX-ul, doar alergatura, daca este o arma deosebita se merita, daca o poti lua din tara cu garantie nu, puls ca trasportul te costa ~300 euro daca o aduci din Germania, acolo gasesti c-am cele mai ieftine arme si cele mai bine intretinute.

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

sal mai stie cineva cit mai este pretul la Glock 17...imi iese adeverinta de cumparare ....mai este oferta in trei rate valabile...

• Moderator
Publicat

Da. Zilele trecute şi-a cumpărat un coleg şi a optat pentru plata în trei rate.

Preţul este undeva în jurul sumei de 3200 lei.

Publicat

Multumesc. Am primit un e-mail de la dl Agripa si mi-a transmis preturile ..G 17 - 3150 ; G 26 - 3050 ; G 34 - 3450 , toate pistoalele sunt de Generatia 4 si sunt de la firma GLOCK de pe str PARIS 67.

CU STIMA.

Publicat

Referitor la procurarea armelor din strainatate iti trebuie licenta. Vedeti pe www.igpr.ro
Cu stima.

ACTE NECESARE ÎN VEDEREA OBŢINERII AVIZULUI PE LICENŢELE DE IMPORT-EXPORT DE CĂTRE AGENŢII ECONOMICI PENTRU ARME DE FOC ŞI MUNIŢII

ACTE NECESARE DEPUNERII DOSARULUI

1. La prima solicitare a unui aviz:

• cerere în care se solicită avizarea, pentru fiecare licenţă (dublu exemplar);

• copie după factura proformă tradusă şi legalizată;

• certificat constatator de la Registrul Comerţului;

• cazierul fiscal al societăţii care solicită avizul pentru operaţiuni de import-export, eliberat de Direcţia Generală a Finanţelor Publice;

• copie după statutul societăţii, în care să fie prevăzut, în mod expres faptul că societatea desfăşoară operaţiuni cu arme şi muniţii (comerţ, import-export, conform cod CAEN, 5147, 5248, 5250, etc.);

• copie de pe autorizaţia emisă de Inspectoratele Judeţene de Poliţie sau după caz D.G.P.M.B. în baza art. 108 din Legea nr. 295/2004;

• licenţele de import / export eliberate de Ministerul Afacerilor Externe - Direcţia Licenţe;

• copie după contractul cu unitatea de jandarmi care să asigure paza transportului armelor şi muniţiilor (conform art. 25 (2) din Legea nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor);

• chitanţa în original a plăţii taxei pentru acordarea avizului, în regim normal sau de urgenţă;

• delegaţia, în copie, a persoanei care depune dosarul, emisă de societatea care solicită avizul, cu semnătura şi ştampila conducătorului unităţii.

• Moderator
Publicat

Procurarea armelor din strainatate nu e acelasi lucru cu importul armelor de foc de catre agentii economici. :clip:

Publicat

Introducerea şi scoaterea din România a armelor şi muniţiilor

În conformitate cu H.G.nr.707/2006 privind Regulamentul de aplicare al Codului Vamal al României,articolul 156, persoanele fizice române sau străine au obligaţia de a declara la autoritatea vamală şi de a depune, la biroul vamal de intrare/ieşire în/din România, o declaraţie vamală scrisa în toate cazurile de introducere sau scoatere a armelor letale sau neletale, definite potrivit Legii nr.295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor.

I. Regimul vamal aplicabil persoanelor fizice române

Introducerea în ţară a armelor
Persoanele fizice care intentioneaza să introduca în România arme letale sau neletale achiziţionate din străinătate, trebuie să prezinte la Biroul vamal de intrare în ţară autorizaţia de procurare a armei care se eliberează de către Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Inspectoratele judeţene de poliţie în a căror rază teritorială îşi are domiciliul solicitantul, precum şi de către Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Persoanele fizice pot achizitiona din străinătate maximum doua arme pentru fiecare calatorie in afara teritoriului Romaniei.
Pentru armele achiziţionate dintr-un stat terţ (care nu este membru al U.E.) sau achiziţionate din U.E. dar care nu au statut comunitar, la biroul vamal de intrare trebuiesc achitate următoarele taxe:
Taxe vamale: 2,7% - revolvere şi pistoale;
3,2% - arme;
Accize: 100%;
T.V.A.: 24%.
Nivelul acestor taxe se aplică la valoarea în vamă a armelor achiziţionate, calculată conform H.G. nr.945/2006 pentru aprobarea Normelor privind determinarea valorii în vamă pentru bunurile aparţinând călătorilor şi altor persoane fizice şi Ordinului Ministrului Finanţelor nr.1076/2006.
Scoaterea din ţară a armelor
Persoanele fizice care deţin legal arme letale sau neletale şi intenţioneaza să călătorească în străinătate cu acestea, poate solicita organului de poliţie care i-a acordat permisul de armă eliberarea unei autorizaţii în baza căreia organele poliţiei de frontieră permit ieşirea de pe teritoriul României cu armele înscrise în autorizaţie, făcând menţiune despre acestea în documentul de călătorie al titularului.
Persoanele prevăzute mai sus au obligaţia ca, la întoarcerea în România, să prezinte la frontieră toate armele înscrise în documentul de călătorie, pe care le-au deţinut la ieşirea din ţară. În cazul în care, pe perioada şederii în străinătate, armele înscrise în documentul de călătorie au fost pierdute, furate sau distruse, titularul trebuie să prezinte, la întoarcere, cu ocazia controlului pentru trecerea frontierei de stat române, documente autentice, eliberate de organele de poliţie competente din statul în care s-a produs evenimentul, care să certifice faptul că persoana a reclamat pierderea, furtul sau, după caz, distrugerea armei, organele poliţiei de frontieră având obligaţia să facă menţiune despre aceasta în documentul de călătorie şi să informeze în scris Inspectoratul General al Poliţiei Române.

II. Regimul aplicabil persoanelor fizice străine

Introducerea în ţară a armelor
Străinii care călătoresc în România pentru a participa la concursuri oficiale de tir sau pentru a practica vânătoarea, în condiţiile legii, pe baza unei vize de scurtă şedere ori care beneficiază de scutire de la obligativitatea acestei vize, pot fi autorizaţi să deţină şi, după caz, să poarte şi să folosească armele de vânătoare sau de tir pe care le deţin, dacă armele şi muniţia sunt înscrise în documentele de trecere a frontierei.
Avizul de introducere a armelor în ţară se poate acorda străinilor de către Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.
Scoaterea din ţară a armelor
Străinii care au domiciliul sau reşedinţa în România sau călătoresc în România pe baza unei vize de scurtă şedere ori care beneficiază de scutire de la obligativitatea acestei vize, pot fi autorizaţi să procure din România numai arme de vânătoare, de tir sau de colecţie, în vederea scoaterii acestora din România. Persoanele fizice străine pot fi autorizate să scoată, personal, de pe teritoriul României, doar câte o singură armă dintre cele procurate în timpul unei călătorii în România. Scoaterea din România a două sau mai multor arme se poate face numai prin intermediul armurierilor români, autorizaţi să comercializeze aceste arme.
Autorizaţia de procurare a armelor se eliberează persoanelor fizice străine de către Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Publicat

Sal. Cine imi poate spune si mie unde pot lasa pistolul cind sunt in co...sa zic la mare....doar nu il pun sub cearcea. Cu stima.

Am un coleg care mi s-a plins ca i-a ruginit pistolul , un Glock 17 . Colegul tinea pistolul intr-o borseta cumparata de la VIPER.

A fost cu el la firma de unde a fost cumparat si i s-a schimbat pistolul dar alergatura cu noile acte.

Cu stima.

Unele hoteluri au seifuri pt valori dar nu stiu daca il pot lasa acolo.msm.

Cu stima.

• Displace 3
Publicat (modificat)

I-a ,,ruginit,, Glock-ul??? HA ! Asta e tare. Sigur are glock? Sau a zis-o la misto?Sau tu faci misto de noi?

Si mai ales tine pistolul in ,,borseta,,?? Tu sigur esti politist? localarii nu se pun in categoria ,,politist,,.

Modificat de arcan
  • Moderator
Publicat

arcan, n-ai cu cine!

Omu are o fixatie pe topicul asta ... scrie orice aici, chiar daca nu au nicio legatura cu subiectul acestui topic si vorbeste despre ceva total necunoscut pt el.

Ce legatura o avea faptul ca nu stie cum sa-si pastreze si sa-si asigure arma, cu Glock-ul 17, doar el stie! :doh:

Publicat

Mirmi, nu mi-ai raspuns la intrebare. A facut misto de tine prietenul sau tu nu ai vazut glock decat in Counter Strike?

sal mai stie cineva cit mai este pretul la Glock 17...imi iese adeverinta de cumparare ....mai este oferta in trei rate valabile...

...,,adeverinta,, de cumparare??

Publicat

referitor la imaginea nr 1... se vede niscai-va rugina pe tragaciul din ... plastic

sa avem pardon, insa una este sa ti un produs intr-o umezeala relativa ceva mai mare, si alta este sa il ti in conditii PENALE de pastrare.

• Membru
Publicat

si in poza a doua cadrul din plastic e ruginit. Nu e exclus sa "rugineasca", dar numai ajutat de o substanta coroziva.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.