Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Posesorul acestui tip de arma ar trebui sa stie ca aceasta e facuta special pentru conditii in care orice alta arma de acelasi gen nu ar avea nici o sansa.Stima

Este adevarat ca GLOCKUL reprezinta cea mai noua cucerire stiintifica si a cunoasterii umane in general, insa ... in fata unui element de genul asta...

luger.jpg

care utilizeaza ACEEAS munitie, s-ar putea sa va reconsiderati parerile ;)

• Displace 2
Publicat

hai sa nu exageram...iar il facem arma suprema?

...............................................

nu va apucati sa faceti cu glock-ul testele din reclama, ca s-ar putea sa plangeti dupa el.

Ne cunoastem de pe arw si ai vazut ce arme am in semnatura. Nu cred ca reiese din postarea mea ca ar fi arma suprema. Pur si simplu este o arma conceputa pentru conditiile vitrege din desert (si nu numai). Glock-ul l-am vazut la lucru in conditiile pentru care a fost produs si de aceea mi-am permis sa scriu randurile de mai sus. O simpla clatire sub jet de apa pentru indepartarea nisipului fin si-l poti utiliza mai departe ca si cand abia l-ai scos din rastel. Sau sa vezi ce frumos trage sub apa. Nu-s povesti bozo.

Cu toate astea am optat catre BUL M-5 Ultra-X cal.9mm iar inaintea acestuia am avut un Smith&Weson MP9 QA.

Stima

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Curatarea armei

Odată demontat partial, teava si camera cartusului sunt usor de curătat prin partea din spate a acesteia. Interiorul mansonului si al corpului trebuie sterse si curătate. Se pot folosi solventi standard pentru arme de foc (whitespirit).

Lubrifiantul colorat (pe bază de cupru) existent în unele portiuni nu se va curăta. El asigură o lubrifiere de lungă durată a mansonului.

Ca orice pistol semiautomat, pistolul Glock nu trebuie curătat numai prin blocarea mansonului în pozitia din spate si introducerea periutei prin partea din spate a tevii. Acest lucru ar putea cauza rămânerea unei cantităti mari de solvent în corp si manson, ceea ce ar putea produce functionări anormale ale pistolului. Pistolul trebuie demontat partial înainte de a fi curătat.

Interiorul tevii si al camerei cartusului trebuie să fie sterse până la uscare după ce au fost curătate.

Fata (suprafata) închizătorului si suprafata de sub gheara extractoare trebuie să fie complet uscate si eliberate de orice corp străin după curătare.

Ghidajele mansonului trebuie curătate bine, utilizând vergeaua pistolului si un petic de material textil. Cu materialul textil înfăsurat pe periută, se curătă bine ghidajele mansonului si se îndepărtează orice corp străin.

Toate celelalte suprafete ale mansonului si corpului trebuie să fie verificate dacă sunt curate. Cele mai multe părti ale corpului pot fi sterse cu un material textil moale, usor umezit în solvent de curătare. După ce părtile componente ale corpului au fost curătate, acestea trebuie sterse uscat cu un material textil curat si moale. Tot solventul trebuie sters complet de pe piese, astfel încât acestea să fie curate si uscate.

Ungerea armei

Pentru ungerea corectă a pistolului Glock după ce a fost bine curătat si uscat, utilizati un petic de material textil care a fost umezit cu ulei de armă. Stergeti teava, suprafata exterioară a tevii, interiorul mansonului în locurile unde teava se freacă de acesta si inelul mansonului, sau puneti câte o picătură de ulei si ungeti fiecare ghidaj al mansonului si fiecare sant al ghidajului. Când mansonul se miscă pe corp, după reasamblare, picătura de ulei se va distribui în mod egal în ghidajele mansonului în timpul miscării acestuia.

Un lucru important este punerea unei picături de ulei în locul de întâlnire a conectorului cu bara trăgaciului.

Acest mod asigură ungerea normală a pistolului Glock fără a avea exces de lubrifiant.

Nu puneti lubrifiant în exces. O cantitate mare de lubrifiant va permite colectarea de pulbere nearsă sau alte reziduuri, care ar putea dăuna functionării corecte a pistolului.

• Apreciez 2
Publicat

Cele scrise de mine nu fac o regula in exploatarea acestei arme ci scot in evidenta faptul ca poate sa faca fata cu brio unor conditii din care alte arme pot sau nu sa iasa cu greu. Cei care au fost prin teatrele de opreratii sau in locuri asemanatoare stiu la ce fel de conditii ma refer. Evident ca nu te scuteste de o curatare normala la intoarcere in camp sau unitate.

Stima

• Apreciez 1
Publicat

În ce condiţii se pot folosii cartuşele de manevră (cunoscute ca blank la magazinele de profil)? Mă refer în primul rând la locaţie (poligon sau sau curtea casei :rolleyes: ), trebuiesc justificate câte cartuşe şi de ce s-au folsit? Întreb pt. că am auzit opinii contrare, dar nu m-a lămurit nimeni.

Publicat (modificat)

Nu te intreaba nimeni unde le-ai folosit, numai daca exista reclamatii ca ai folosit arma, atunci vei fi luat la intrebari. Sincer nu vad rostul folosirii minitiei respective la armele cu glont, cu banii pe un blank cumperi 2 normale si le tragi in poligon cel putin ai o satisfactie si te antrenezi, nu sunt bune nici ca avertisment deoarece nu-ti reincarca ca la munitia cu glont si pierzi timp pretios in cazuri extreme.

Modificat de dcrist
  • Apreciez 2
Publicat

În ce condiţii se pot folosii cartuşele de manevră (cunoscute ca blank la magazinele de profil)? Mă refer în primul rând la locaţie (poligon sau sau curtea casei :rolleyes: ), trebuiesc justificate câte cartuşe şi de ce s-au folsit? Întreb pt. că am auzit opinii contrare, dar nu m-a lămurit nimeni.

Alte păreri vă rog?

• Moderator
Publicat

ART. 34 din LEGA nr. 295 din 28 iunie 2004 privind regimul armelor si al munitiilor

Limitele exercitarii uzului de arma

(1) Titularii dreptului de a purta si folosi armele de aparare si paza pot face uz de arma numai in poligoanele autorizate in conditiile prezentei legi sau in caz de legitima aparare ori stare de necesitate.

Acelasi lucru e valabil si in cazul armelor neletale.

ART. 63 din LEGA nr. 295 din 28 iunie 2004 privind regimul armelor si al munitiilor

Uzul de arma neletala destinata pentru autoaparare

(1) Titularii dreptului de a purta si folosi arme neletale, destinate pentru autoaparare, pot face uz de arma numai in poligoanele autorizate in conditiile prezentei legi sau in caz de legitima aparare ori stare de necesitate.

Publicat

Alte păreri vă rog?

Parerea mea e ca alte pareri nu-si mai au rostul dupa parerea lui dcrist

Cristi, glumesc si sper sa nu te superi. Adevarul exista atat in postul lui dcrist cat mai ales in postul lui marius care a redat articolele de lege corecte.

Am cochetat si eu cu manevra (fiind cea mai mica problema incarcarea manuala in comparatie cu ranirea unui gura casca de la etajul 8 sau 10 ce-si fuma linistit tigarea in balcon) insa am realizat ca nu ai face decat sa intarati un eventual agresor (pentru ca arma personala nu o poti folosi pentru imobilizare, depasindu-si menirea de arma de aparare si paza). Pe langa toate acestea risti sa-ti incarci ghinturile cu reziduri de la capacelul de carton ce inchide gura tubului cartus. Daca ar exista manevra cu capatul ambutisat (cum am la revolver), atunci cred ca s-ar elimina problema de mai sus.

Stima

Publicat

Parerea mea e ca alte pareri nu-si mai au rostul dupa parerea lui dcrist

Cristi, glumesc si sper sa nu te superi. Adevarul exista atat in postul lui dcrist cat mai ales in postul lui marius care a redat articolele de lege corecte.

Am cochetat si eu cu manevra (fiind cea mai mica problema incarcarea manuala in comparatie cu ranirea unui gura casca de la etajul 8 sau 10 ce-si fuma linistit tigarea in balcon) insa am realizat ca nu ai face decat sa intarati un eventual agresor (pentru ca arma personala nu o poti folosi pentru imobilizare, depasindu-si menirea de arma de aparare si paza). Pe langa toate acestea risti sa-ti incarci ghinturile cu reziduri de la capacelul de carton ce inchide gura tubului cartus. Daca ar exista manevra cu capatul ambutisat (cum am la revolver), atunci cred ca s-ar elimina problema de mai sus.

Stima

Exact din ăstea am de manevra cu capatul ambutisat şi vroiam să văd cum funcţionează. :ner: Nu după infractori că nu merită. :emo-yessir:

Publicat (modificat)

Dar esti sigur ca sunt cartuse de 9x19? Eu am pentru revolver 9x17 insa exista si blank ambutisat de 9x19.

post-574-094251300 1300035880_thumb.jpg

De la stanga la dreapta:

- 9mm x 19 Exploder Exploding-Bullet (USA)

- 9mm x 19 CBAP Velet Exploding-Bullet (USA)

- 9mm x 19 High-Explosive (USA)

- 9mm x 19 Blank Star (Belgium)

- 9mm x 19 Blank (Poland)

- 9mm x 19 Blank (RSA)

- 9mm x 19 Blank (Plastikmanöverpatrone) (Germany)

- 9mm x 19 Dummy (UK)

Modificat de videosuzy
Publicat

Daca sunt blankuri produse la noi, trage unul in poligon si imediat unul cu glont sa vezi diferenta de zgomot mai putin ~50% fata de cel cu glont, e posibil sa il faca sa rida pe infractor cind aude pocnetul, nici macar cit o petarda mai serioasa, de blankurile produse in alta tara nu stiu nimic, au pe la arrow dar costa cit 2 cu glont, si personal consider ca nu se merita.

Publicat

Dar esti sigur ca sunt cartuse de 9x19? Eu am pentru revolver 9x17 insa exista si blank ambutisat de 9x19.

post-574-094251300 1300035880_thumb.jpg

De la stanga la dreapta:

- 9mm x 19 Exploder Exploding-Bullet (USA)

- 9mm x 19 CBAP Velet Exploding-Bullet (USA)

- 9mm x 19 High-Explosive (USA)

- 9mm x 19 Blank Star (Belgium)

- 9mm x 19 Blank (Poland)

- 9mm x 19 Blank (RSA)

- 9mm x 19 Blank (Plastikmanöverpatrone) (Germany)

- 9mm x 19 Dummy (UK)

9 mm x 19 Libra (Cezka Republika)

• 2 luni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

Vreau sa ii inteb si eu cate ceva pe cei mai experimentati. Nu cred ca am nimerit bine locul in care sa postez insa prin alte locuri nu prea pot posta. Doresc sa imi cumpar o arma personala cu glont (am optat pentru un G17) si m-am interesat la mai multi ,,cunoscatori" in domeniu. De curand l-am sunat pe reprezentantul Glock Romania si mi-a spus ca pretul pistolului de undeva la 3200 lei, insa pe mldguns.ro l-am vazut la 2800 lei. Pe de alta parte unii spun ca se pot aduce de afara asemenea pistoale, la second hand, undeva la pretul de 400 Euro. Altii mi-au spus ca inainte de a-mi cauta arma ar trebui sa fac raportul catre IGPR, intrucat dureaza foarte mult pana primesti un raspuns. Astept sfaturi, sugestii, explicatii, lamuriri ...multumesc.

Modificat de Catalin
Nu e nevoie sa scrii cu alt font. Regulamentul forumului interzice astfel de practici. Multumesc pt intelegere.
  • Moderator
Publicat

Daca cumperi o arma din afara, pe langa pretul ei, trebuie sa iei in calcul si achitarea unei accize (care din cate stiu e destul de consistenta).

Esti politist?

Despre ce raport catre IGPR vorbesti?

• Membru
Publicat

300 de euro costa mai exact serviciul de curierat special pentru arma letala.

Un mare avantaj la glock este garantia de 10 ani. Asa ca merita nou daca tot vrei Glock. Probabil cel la 2800 e generatia 3.

Esti politist? Ai dreptul sa detii arme letale?

Publicat

Da sunt politist si am inteles si eu ceea ce-am zis vorbind cu alti colegi. Am inteles ca pentru a-mi achizitiona o arma letala trebuie sa fac un raport catre seful IGPR, inafara de actele ce trebuie sa le fac pe plan local. Din ce mi s-a spus am tras concluzia ca singurul impiediment in acest demers il reprezinta raportul sus amintit despre care nu stii daca si in cat timp iti va fi aprobat. Cu armele aduse de afara am vorbit tot cu un coleg, insa nu stiu cat de adevarat este ceea ce mi-a spus. Oricum nu as fi prea incantat de achizitionarea unei arme la mana a 2-a mai cu seama una de afara, unde oamenii au bani, poligoane si trag mii de cartuse cu un pistol. Asta e G17 de care vorbeam www.arme.mldguns.ro/pistol_glont_glock_17-r419.html si din cate cunosc eu pare sa fie unul de ge. IV. N-as cumpara un Glock a carui propietar ar fi facut asta cu el

.
  • Membru
Publicat (modificat)

nu iti trebuie nici un raport la IGPR.

iti trebuie cazier, adeverinta ca esti cadru si ai arma letala in dotare, ca esti apt medical si psihologic (la DGPMB exista un tipizat, la judete nu stiu), taxa la trezorerie de 100 lei, 2 poze, si factura sau bon fiscal de la cutie pentru pistol.

Modificat de bozo

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.