Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Va salut colegi ... ma bucur sa vad discutii despre Glock si sper ca intr-un viitor nu prea indepartat toti politistii romani sa aiba in dotare o asemenea arma. E intr-adevar o diferenta enorma intre Glock si celelalte arme de mana folosite de politie (makarov si Modelul 74 - Carpati), cam aceeasi diferenta intre un Audi 80 model 85 si unul model 2005...

In primul rand e vorba de priza pe care o ai pe un Glock, simti efectiv crosa armei in mana, apoi fiabilitatea, manevrabilitatea si nu in ultimul rand capacitatea magaziei ( 18-19 cartuse in loc de maxim 8)...

Venind vorba de siguranta , intr-adevar Glock-ul e un pistol rapid, dar functioneaza pe aceleasi principii... simple, adica :

- nu cred ca cei care poseda Carpati in dotare merg in teren cu cartus pe tzeava chiar daca pistolul are sigurantza.

- daca ai introdus cartus in camera cartusului atunci trebuie sa fi avut un motiv temeinic si vei executa foc deci oricum siguranta mai mult te-ar incurca in acele momente.

- invatarea manuirii armamentului se face intr-adevar deficitar la noi, mai ales pentru politistul obisnuit, deci nu poate scoate eficient pistolul din holster (care este de cacao de obicei - cel din dotare), nu stie de obicei ce inseamna un schimb tactic, tehnic sau de viteza al incarcatorului (schimburi care ar fi f utile in anumite cazuri) etc

Revenind la dotarea cadrelor cu acest pistol parerea mea e ca inca nu sunt destul de pregatiti oamenii pentru acest lucru adica politistii... si se vor intampla destule incidente ... am vazut nu de putine ori cum se descarca munitia din pistol si cum se verifica acesta "clantanindu-l" de manson de mai multe ori apoi percutand in directii total aiurea...

De asemenea am vazut ca majoritatea poarta incarcatorul in pistol in teren existand riscul ca la inghesuiala sa ti-l ia careva si sa te execute cu el ... bineinteles ca asa am fost toti invatati si din cauza ca nu se fac antrenament pentru incarcare rapida si altele ...

Scuze daca am fost un pic off topic dar , desi Glock-ul este un pistol excelent, din toate pct de vedere, nu cred ca suntem totusi inca in masura sa fim dotati cu asemenea arme...cel putin nu cu actuala legislatie si cu actualele antrenamente privind tragerile si manuirea armamentului...

Cu respect, Delta.

Crezi ca este corect sa umbli cu pistolul fara incarcator in el in timpul executarii misiunii?

Sau altfel spus unde(in ce tara )politistul face acest lucru.Parerea mea(fara suparare)este ca nu ar fi corect.

Respect.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Cred ca in nici o tara politia si structurile insarcinate cu siguranta nationala nu umbla cu arma goala fara incarcator, este cea mai mare timpenie sa faci asa ceva, mai bine o lasi in rastel, se pierde timp pretios si cind o incarci dar sa mai cauti si incarcatorul sa-l introduci si pe urma sa bagi cartus pe teava, se duce infractorul sa bea si o cafea si revine, ca are timp destul, dupa ce iti mai da si vre-o doua sa te trezesti la realitate. :emo-yessir:

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Filmul ...ca filmul , dar foarte interesante au fost comentariile !!!

Publicat

skymedic la cat ajunge la voi un glock 17 9 mm?

La Glock România 3.200 lei cu tot cu TVA.

Publicat

cam scump, mai ales ca se fabrica si la cugir...

Datorita stimatilor nostri guvernanti care au reintrodus acciza de 100% la arme ( considerate produse de lux).... :angry:

Publicat

Din câte ştiu a fost doar un zvon că se reintroduce acciza 100%, în martie 2010 preţul unui glock 17 de generaţia 3 era 2950 lei, aşa că diferenţa e doar de 250 lei.

Mai degrabă diferenţa e din creşterea TVA+rotunjirea magazinului.

• Membru
Publicat

da, acciza nu e reitrodusa, cel putin nu la arme, dar acciza se plateste la produsele importate, nu la cele fabricate in romania.

Sau poate cei de la Glock le fabrica in romania si apoi le trimit in Austria si scriu pe ele "Austria" :hmmmt:

• Moderator
Publicat

Pistoalele Glock nu au fost produse niciodata la Cugir, au fost doar asamblate acolo si este vorba doar de pistoale achizitionate de Armata Romana.

Cele aflate in dotarea Politiei Romane, cat si cele care se achizitioneaza de la Glock Romania sunt produse in Austria.

• 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

Va salut colegi ... ma bucur sa vad discutii despre Glock si sper ca intr-un viitor nu prea indepartat toti politistii romani sa aiba in dotare o asemenea arma. E intr-adevar o diferenta enorma intre Glock si celelalte arme de mana folosite de politie (makarov si Modelul 74 - Carpati), cam aceeasi diferenta intre un Audi 80 model 85 si unul model 2005...

In primul rand e vorba de priza pe care o ai pe un Glock, simti efectiv crosa armei in mana, apoi fiabilitatea, manevrabilitatea si nu in ultimul rand capacitatea magaziei ( 18-19 cartuse in loc de maxim 8)...

Venind vorba de siguranta , intr-adevar Glock-ul e un pistol rapid, dar functioneaza pe aceleasi principii... simple, adica :

- nu cred ca cei care poseda Carpati in dotare merg in teren cu cartus pe tzeava chiar daca pistolul are sigurantza.

- daca ai introdus cartus in camera cartusului atunci trebuie sa fi avut un motiv temeinic si vei executa foc deci oricum siguranta mai mult te-ar incurca in acele momente.

- invatarea manuirii armamentului se face intr-adevar deficitar la noi, mai ales pentru politistul obisnuit, deci nu poate scoate eficient pistolul din holster (care este de cacao de obicei - cel din dotare), nu stie de obicei ce inseamna un schimb tactic, tehnic sau de viteza al incarcatorului (schimburi care ar fi f utile in anumite cazuri) etc

Revenind la dotarea cadrelor cu acest pistol parerea mea e ca inca nu sunt destul de pregatiti oamenii pentru acest lucru adica politistii... si se vor intampla destule incidente ... am vazut nu de putine ori cum se descarca munitia din pistol si cum se verifica acesta "clantanindu-l" de manson de mai multe ori apoi percutand in directii total aiurea...

De asemenea am vazut ca majoritatea poarta incarcatorul in pistol in teren existand riscul ca la inghesuiala sa ti-l ia careva si sa te execute cu el ... bineinteles ca asa am fost toti invatati si din cauza ca nu se fac antrenament pentru incarcare rapida si altele ...

Scuze daca am fost un pic off topic dar , desi Glock-ul este un pistol excelent, din toate pct de vedere, nu cred ca suntem totusi inca in masura sa fim dotati cu asemenea arme...cel putin nu cu actuala legislatie si cu actualele antrenamente privind tragerile si manuirea armamentului...

Cu respect, Delta.

As dori sa te intreb care e diferenta intre schimbul tactic si cel tehnic de incarcator...

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Ce tipuri de muniţie se poate folosi la Glock 17 9x19mm, în afară de cea letală?

Publicat (modificat)

Cartusele de manevra (cunoscute ca blank la magazinele de profil) si cartusele cu gaz iritant-lacrimogen.Nu sunt recomandate cele cu bila de cauciuc datorita incarcarii ghinturilor cu resturi de cauciuc existand toate sansele producerii unui incident neplacut pentru tragator..

Oricum, ca persoana fizica, nu ai voie sa utilizezi alta munitie decat cea inscrisa in permisul port-arma, insa si eu am primul cartus de manevra chiar daca, la nevoie, pentru a introduce al doilea cartus, ar trebui sa incarc manual (reculul blancului neavand puterea reincarcarii datorita lipsei sicanei prezente pe teava armelor de autoaparare). Mi-am zis ca daca e sa fac o somatie sa nu am pe constiinta vreun gura-casca aflat in vreun balcon...

La multi ani

Modificat de videosuzy
  • Apreciez 1
  • Membru
Publicat

Inca odata se confirma ca a trage in sus pentru somatie este o tampenie criminala existenta, cred,doar la noi...doamne, ce idiot o fi gandit somatia asta? de ce sa trag in aer? Sa vada ca am pistol? Incredibil asa ceva.

• Membru
Publicat

Parerea mea e ca in momentul in care ai scos pistolul, il folosesti direct asupra tintei, ca presupun ca tinta ti-a dat motiv de a-l scoate din toc, nu tragi cu el in aer sa impusti vreun nevinovat aflat pe la vreun balcon. Ati vazut voi in statele unite sau ma rog, intr-o tara cu apa calda,somatie de genul asta? Mai bine arunc o petarda pe jos decat sa trag in aer, mai ales in mediul urban. Sa fim seriosi, este o tampenie criminala somatia asta.

• Membru
Publicat

depinde de situatie... mai bine sa eviti, poate sperie...

somatia nu e obligatorie in toate cazurile...

ce esti asa razboinic?

Publicat

Din pacate pentru noi (cei din sistem) uzul de arma se face invariabil cu o somatie ("s-a analizat urma de glont din victima si s-a constatat ca aceasta nu prezenta urme de ulei ars fapt ce conduce la concluzia ca s-a procedat in consecinta prin executarea unui foc in plan vertical si apoi asupra agresorului" suna invariabil raportul).

Din fericire in cazul autoapararii si mai ales a apararii (unde folosesti munitie de razboi) nu e necesar acel foc de avertizare.

Poate ca intr-un viitor apropiat o sa se scoata si la noi acel prim foc tras in aer asa cum kmcoio mentioneaza ca e la americani...

Stima

• Membru
Publicat

si la noi specifica in unele cazuri(cele mai importante) ca se foloseste si fara somatie daca nu avem timp.

va vad asa nerabdatori sa impuscati pe cineva... ati folosit vreodata armamentul... nu cred ca nu ati avut ocazia daca lucrati in strada

Publicat (modificat)

Posted Yesterday, 06:32 PM

Cartusele de manevra (cunoscute ca blank la magazinele de profil) si cartusele cu gaz iritant-lacrimogen.Nu sunt recomandate cele cu bila de cauciuc datorita incarcarii ghinturilor cu resturi de cauciuc existand toate sansele producerii unui incident neplacut pentru tragator..

Oricum, ca persoana fizica, nu ai voie sa utilizezi alta munitie decat cea inscrisa in permisul port-arma, insa si eu am primul cartus de manevra chiar daca, la nevoie, pentru a introduce al doilea cartus, ar trebui sa incarc manual (reculul blancului neavand puterea reincarcarii datorita lipsei sicanei prezente pe teava armelor de autoaparare). Mi-am zis ca daca e sa fac o somatie sa nu am pe constiinta vreun gura-casca aflat in vreun balcon...

La multi ani

La mulţi ani!

Mulţumesc de info. videosuzy. Mă gândeam să folosesc din ălea cu bile de cauciuc pt. nişte câini comnitari că îmi dipseră familia.

Modificat de cristiand20
Publicat

Un Record 15 cu bile rezolva elegant problema. Poti sa folosesti munitie cu bila insa ar fi bine sa nu tragi dupa aceasta una reala. Mai bine cureti teava intai, pentru orice eventualitate. De retinut ca 9x19 cu bile se gaseste destul de greu, cea mai uzuala fiind 10x22 T, care nu-ti este de folos.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.