Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Deci conform raționamentului tău, glock-ul se potrivește numai pentru austrieci, colt-ul americanilor, makarov-ul rușilor și așa mai departe?

Publicat

nu... glockul se potriveste celor care sunt conditionati mental sa puna degetul pe tragaci DOAR atunci cind vor sa traga. rusul, mai putintel la minte si mai aprig la tras, ii trebuie piedica de siguranta.

suna mai bine acum ?

• Moderator
Publicat

Eu văd în alt mod lucrurile. Tehnica și tactica evoluează. După apariția glock-ului în anii 80, ușor, ușor lucrurile au evoluat, tacticile de mânuire și manipulare au evoluat și acum avem o groază de producători cunoscuți sau nu care și-au adaptat oferta și au lansat modele care au preluat ceea ce au adus nou austriecii de la glock.

Chiar și rușii au o replică după glock.

• Membru
Publicat

Degetul nu se tine in garda tragaciului nici la SA-DA. La un pistol cu piedica separata se formeaza un reflex si anume acela de a dezasigura in timp ce arma se scoate din toc, si nu pierzi timp suplimentar cu aceasta operatiune. Mi se pare mai sigura, pentru ca tragaciul se poate agata in ceva cand il bagi sau scoti in toc(mai ales astea ascunse).

Daca v-ati invatat cu glock, e normal sa vi se pare aiurea acea siguranta.

• Membru
Publicat (modificat)

Pistolul semiautomat pana la urma nu e un lucru foarte complicat, iar tehnologia actuala din marile fabrici de armament permite sa se faca lucruri de calitate. Eu unul nu am mai dat de vreun incident de tragere de foarte multi ani. Acum ramane la latitudinea fiecarei fabrici sa faca mici inovatii pentru a face tragerea mai precisa, incarcarea altui incarcator mai rapida, comenzi ambidextre, gripuri interschimbabile pentru a face arma sa stea bine in orice mana, aparate de ochire, etc...

La latitudinea cumparatorilor si utilizatorilor acestor arme ramane sa aleaga ce fel de sistem de siguranta vor, ce fel de actiune a tragaciului, marime, calibru, etc... Astfel unii campioni prefera CZ altii 1911, altii Glock, altii Beretta, STI, etc... Aceste arme au sisteme de asigurare complet diferite, si totusi rezultate foarte bune se obtin cu toate, si ca timp de tragere si ca precizie.

Discutia asta cu o arma versus alta arma nu se va termina niciodata, pentru ca fiecare prefera, ori s-a invatat cu o anumita arma.

Revenind la subiect, zilele trebute am tinut in mana un Glock cu un accesoriu care mie mi s-a parut foarte util, si de abia astept sa si trag cu el, sa imi confirm parerea.

E ceva de genul http://gripforceprod...com/PHOTOS.html (coada de castor cum ii zice la 1911). In mana pistolul se simte mult mai bine, si cred ca reculul va arunca pistolul mult mai putin in sus.

Modificat de bozo
  • Moderator
Publicat

Interesană jucăria. Să ne povestești și nouă dacă ai ocazia să îl încerci.

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

astazi, intamplator, am stat un pic de vorba cu un baiat de la antitero... si a rezultat ca au trecut pe USP, considerand Glock'ul depasit fata de aceasta scula... voi ce parere aveti?

• Moderator
Publicat

Prinde fluturi cu damigeana băiatul.

Spune-i că usp-urile pe care le au ei în dotare nu sunt deloc vreo noutate, iar HK a început de ceva vreme să ofere și modele fabricate pe conceptul austriecilor.

• Apreciez 1
Publicat

ma gandeam eu.... se stie ca majoritatea "bocancea" de acolo nu sunt chiar "cel mai luminos bec".. :P intrebarea pe care mi-o pun insa... de ce o instutie de genul acesta ar trece la standard side gun pe USP considerand Glock "depasit"..... undeva imi da cu virgula...

• 10 luni mai târziu...
Publicat

glock este un pistol foarte bun dar necestia ceva training pina te ineveti cu el si cind spun asta nu ma refer la 6 cartuse la o sedinta de tragere . cel mai bine este sa il modifici configuratia standard este un pic mai dificila pentru incepatori

Publicat

Ce intelegi tu prin a modifica o conf. standard la un pistol? Chiar is curios ...

Publicat

Cred ca se refera la schimbarea conectorului tragaciului, sper sa nu gresesc.

Publicat

Forta tragaciului poate sa fie si de 2,5kg si de 3 kg si de 3,5 kg ... degeaba daca nu sti sa tragi. In plus de asta, pentru a simti diferenta intre 3 si 2,5 iti trebuie cateva sedinte zdravene in poligon ... asta in cazul in care nu se referea la altceva ...

P.S: Ca o parere personala, nu m-as apuca sa-mi "customizez" pistolul in niciun fel pana nu fac cateva zeci de trageri cu el nou, sa ma obisnuiesc, pana nu il demontez si il montez ca sa-l invat si pana nu am cel putin 3-4 optiuni de customizare pentru teste. Am mai vb eu cu cineva zilele trecute care si-a luat G19 acum o luna si e innebunit ca vrea sa-si schimbe mansonul din negru in gri ... doar asa ca i se pare lui mai feng-shui si ca "trage mai bine" ....

• Apreciez 1
  • 3 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Salut,

Am o nedumerire legată de Glock 17. Blocarea se realizează cu ajutorul unei siguranţe aflate pe trăgaci, siguranţă care se dezactivează tocmai în sensul apăsării trăgaciului. Înţeleg că această caracteristică este foarte utilă cînd viaţa ta este în pericol şi vrei să poţi trage imediat, fără să mai pierzi timpul cu deblocarea pistolului.

Dar, pe de altă parte, mie personal, ca ageamiu în ale armelor, mi se pare că o astfel de piedică e ca şi cum n-ar fi. Singurul mod în care te poţi asigura că un Glock nu trage accidental este să nu ţii degetul pe trăgaci. Or dacă nu-l ţii pe trăgaci, atunci oricum nu eşti în pericol să tragi accidental, nu? Şi-atunci, ce rost mai are piedica?

Ce-mi scapă? :hmmmt:

Mulţumesc.

Modificat de VladSoare
  • Moderator
Publicat

Cele mai multe dintre incidentele privind tragerea/descărcarea accidentală a armei nu se realizează când trăgătorul are degetul pe trăgaci. Mecanismele de acţionare a cuiului percutor, în cele mai multe cazuri accidentale, eliberează cuiul percutor fără acţionarea trăgciului, în urma unor şocuri etc.

Publicat (modificat)

Înţeleg. Deci piedica Glock-ului este de fapt doar împotriva descărcărilor accidentale, nu şi a apăsării accidentale pe trăgaci.

La faptul că s-ar putea descărca singur de la un şoc nu m-am gîndit. Într-adevăr, are sens.

Mulţumesc.

Modificat de VladSoare
  • Moderator
Publicat

Apăsarea accidentală nu a fost şi nici nu va fi vreodată considerată/încadrată ca un incident de tragere, este în cel mai fericit caz pentru autor o faptă săvârşită din culpă (ucidere din culpă etc.) pentru care legea penală o prevede pedeapsă deloc neglijabilă. ;)

Publicat

VladSoare, niciodata cand manevrezi pistolul NU tii degetul pe tragaci, ci pe garda tragaciului, sub manson! Pe tragaci nu pui degetul decat in momentul cand executi foc, de avertisment sau in plin, dupa caz!

Publicat

Corect. Îmi închipui că dacă te antrenezi suficient de mult, pînă la urmă îţi intră în reflex să nu pui degetul pe trăgaci cînd nu e nevoie.

Eu mă mai gîndeam şi la altceva, şi anume la cazul cînd pistolul ar ajunge din greşeală la cine nu trebuie, de exemplu copii cărora, la o anumită vîrstă, li s-ar putea părea "cool" că tati are o armă în casă şi le-ar veni ideea s-o studieze mai îndeaproape. Sigur că există o procedură, arma trebuie încuiată, stocată separat de muniţie, etc., dar na, oamenii mai fac şi greşeli, iar copiii sînt inventivi. Între timp însă am mai citit despre Glock şi am văzut că pentru astfel de cazuri există ca accesoriu o siguranţă cu cheie care se bagă în mîner, în spatele încărcătorului. Mi se pare foarte bună ideea pentru cineva care ar scoate arma din cutie doar ocazional, în scopuri sportive, şi nu ca armă de serviciu de uz zilnic.

Publicat (modificat)

Copii pot fi invatati de mici ce efect poate avea o arma, cum se umbla cu ea si ce nu trebuie niciodata sa se faca cu ea, adica sa te joci indreptand-o impotriva cuiva( asta este valabil si la astia mai mari si la unii care chiar folosesc asa ceva zilnic) , daca o sa te feresti de ei exista posibilitatea sa puna mana pe o arma reala si nestiind cum se manevreaza sa produca o tragedie, al meu copil a crescut cu arme in casa, de pe la 6 ani si nu m-am ferit de el deloc ( nu stau armele aruncate prin casa ci in rastel) dar cand vin de la poligon, sau le curat, este un lucru firesc, a fost curios sa puna mana pe ele doar o singura data, i-am aratat pricipiul de functionare si c-am ce pot produce daca sunt folosite iresponsabil, si i-am spus ca o sa ajung cu el in poligon cand o sa aiba varsta adecvata sa vada ca nu este ca si la CS, copii sub 10 ani rar pot introduce cartus pe teava, nu au puterea necesara, daca in schimb o gasesc gata armata........ Prin alte parti, peste garla, au fost destule cazuri de copii de la 12 ani in sus care si-au aparat viata a lor si altor copii cu care erau cu armele parintilor, dar deja vorbim de sf pentru noi.   

Modificat de dcrist
  • Apreciez 1
Publicat

E o diferenta enorma, oricum, din momentul in care scoti arma din toc si pana la momentul in care bagi glont pe teava ... iar la Glock lucrul asta se simte. Imi aduc aminte o replica dintr-un documentar pe Discovery in care se facea diferenta intre modul de actiune al politistilor din NY si agentii SS la o actiune in care, din pacate, si-au pierdut viata doi politisti acum vreo 5-6 ani. Reporterul a intrebat-o pe agenta  supraveghetoare a agentilor SS de ce agentii ei au scapat si politistii au murit -- agenta a raspuns ceva de genu` "Atunci cand un politist scoate arma din toc, o scoate in primul rand pentru intimidare, in al doilea rand pentru somatie si in al treilea rand pentru a face uz de ea. Atunci cand un agent Secret Service scoate arma din toc, o scoate pentru a face uz de forta letala". DIn acel moment, politistii din majoritatea US cand ies in serviciu, ies cu glont pe teava :)

Publicat

Copii pot fi invatati de mici ce efect poate avea o arma, cum se umbla cu ea si ce nu trebuie niciodata sa se faca cu ea, adica sa te joci indreptand-o impotriva cuiva( asta este valabil si la astia mai mari si la unii care chiar folosesc asa ceva zilnic) , daca o sa te feresti de ei exista posibilitatea sa puna mana pe o arma reala si nestiind cum se manevreaza sa produca o tragedie, al meu copil a crescut cu arme in casa, de pe la 6 ani si nu m-am ferit de el deloc ( nu stau armele aruncate prin casa ci in rastel) dar cand vin de la poligon, sau le curat, este un lucru firesc, a fost curios sa puna mana pe ele doar o singura data, i-am aratat pricipiul de functionare si c-am ce pot produce daca sunt folosite iresponsabil, si i-am spus ca o sa ajung cu el in poligon cand o sa aiba varsta adecvata sa vada ca nu este ca si la CS,

Foarte bine zis. 

Înțeleg ce zici. Sînt pasionat de fotografie clasică, pe film, și de asemenea de toată chimia aferentă fotografiei. Am laborator foto acasă și lucrez cu tot felul de chimicale, prepar tot felul de rețete din diverși compuși. Deși nu am în casă nimic care s-ar putea numi cu adevărat "periculos", am totuși cîteva substanțe care-s foarte toxice. Și mai am și unele care în mod normal sînt inofensive, dar pot deveni extrem de toxice, chiar mortale, dacă faci o prostie majoră. 

Deocamdată fetele mele n-au voie să intre în laborator fără mine, și chiar dacă ar intra, tot n-ar putea să facă nici o prostie gravă (chimicalele sînt încuiate, iar cheia e stocată separat). Intenționez însă ca în viitorul apropiat să încep să le arăt tot ce se întîmplă în laborator, să le arăt tot ce fac eu acolo și cum fac, iar mai tîrziu, cînd mai cresc un pic, să le învăț să umble în condiții de siguranță cu orice fel de substanță. Poate că n-o să le atragă, cine știe, dar dacă le va atrage am să le susțin. 

O educație sănătoasă e cea mai bună asigurare.  :good:

Momentan n-am armă. Aveam de gînd ca atunci cînd voi avea una, să țin totul secret, să nu știe nimeni din familie în afară de soție. Dar acum mă gîndesc că abordarea ta ar putea fi mai sănătoasă... :hmmmt:

Scuze de off-topic.

• 3 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

mai baieti! tot respectul pentru politia romana! eu unul nu sunt politist, dar familia mea e jumate politista, jumate in armata si jumate... ei bine, nu exista... asa ca am fost crescut in a intelege lumea asta. am ajuns pe forumul asta, fiindca mai nou, m-am apucat de un curs de instructor de tir in poligon cu arme letale... si m-ar interesa ca la sfasitul acestuia sa imi cumpar un glock... preferabil 17. nu am foarte multa experienta cu pistoalele, dar sper sa acumulez. cea mai indelungata experienta a fost cu ak-urile... :))) dar am fost in poligon si am tot tras cu glock 17... mie unul, mi s-a parut genial. ce spuneti? eu, ca outsider, nu ma hazardez la nimic deocamdata... astept opinii de la oameni avizati, care chiar stiu despre ce e vorba... :) multumesc

A! Am tras si cu CZ. Mi s-a parut bun si ala... Usor mai precis. Dar sincer mi-a placut mai mult Glock-ul. Acum, eu nu am experienta voastra... asa ca m-ar ajuta opiniile voastre!

Multumesc din nou!

:D

Si mi-ar placea maxim sa aprofundez partea cu IPSC-ul... Acum nu stiu daca o sa fiu bun la asta sau nu, dar as vrea cel putin sa incerc... :)

Deci, astept sfaturi... cat se poate de practice! :)

Modificat de Duz
  • Apreciez 1
  • Displace 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.