Jump to content
POLITISTI.ro

Detin un pistol airsoft

usernamen

Recommended Posts

Buna seara. Detin un pistol cu airsoft cu green gas pe care l-am luat de la un magazin din apropiere si pentru ele stiu ca nu e nevoie de permis. Am intrebat de fiecare data gardienii daca pot sa trag la tinte (copaci, sticle) in unele parcuri din apropiere sau in paduri cat timp nu e lume imprejur si am tras fara probleme. L-am luat pentru pura distractie si stiu masurile de precautiune. Insa parintii mei nu inteleg ce vreau sa fac eu cu el, cu toate ca le-am spus si mi l-au confiscat. As dori sa imi oferiti o lege, un document sau orice legat de aceste arme airsoft cu privire la normele legale de siguranta privind folosirea acestor "arme", prin care sa le demonstrez parintilor care sunt cam sceptici, ca nu exista niciun risc de vatamare atata timp cat il folosesc cu grija. Va multumesc anticipat. Ps, am si parc airsoft in apropiere

Edited by usernamen

Din cate stiu, armele de ar-soft nu au nici un fel de restrictii.

Ma uitam si eu la un AK47 la o firma de airsoft, dar nu-mi permit finantele. Toata chestia e sa nu umbli cu el pe strada la vedere

• Moderator

Nu e chiar asa, posesorul trebuie sa fie major, etc.
Gasiţi mai multe detalii aici:

• 1 year later...

bine ca ti l-au confiscat daca tragi prin parcuri....nu te uiti in jur si vezi ca nu e nimeni tu tragi. dar nu stiu ce rost are sa-ti explic asemnea lucruri. mai intereseaza-te in lume....

• 7 years later...

Salut am si eu o problema...am cumparat un pistol airsoft replica Bereta de la magazin in Piatra Neamt si la vreo 2 luni dupa s a stricat...mergeam la Iasi la magazin sa l repar...si pe drum in maxi taxi I l am aratat persoanei din spatele meu ( evident din prostie si ca sunt idiot...eram oleaca beat) tipul  s  a panicat mi l a luat din mana si I la dat soferului....eu le am spus ca nu e adevarat si ca e de jucarie...nu am facut scandal nu nimic...am stat in banca mea  nu am vrut sa complic situatia....pe la Targu Frumos a aparut politia si m au luat pe sus ( nu am fost arestat) ...mi au confiscat pistolul si acu imi zic ca imi fac dosar penal....sau cel putin pana nu se conving ei ca pistolul nu e real ......mentionez...pistolul era descarcat.....stricat...aveam bile pt el dar intr o plasa separata... nu am facut scandal...nu am amenintzat pe nimeni am vb si m am purtat civilizat.....ACU .....intrebarea mea este ....ce o sa se intample....inchisoare...amenda? ..

..mi  se pare ca au exagerat...

VA ROG NISTE SFATURI  MC 

Buna ziua. as dori sa va intreb daca aceasta arma cu aer comprimat din Praktiker Polonia este legala la noi fara a avea nevoie de vreun anume permis? Este ceva chinezarie. Gen BB gun ! Are bile de 4.5 mm si 180 metri pe secunda. Am citit undeva ca daca e sub 240 sau 230 M/S nu este nevoie de ceva permis pentru ea. Cineva de la un magazin gen vanatorul si pescarul m-a contrazis si a zis sa nu mai citesc :) Arma este a unui prieten strain care mi-ar face-o cadou. Din pacate nu are acte cum a achizitionat-o. El doreste sa plece inapoi in State, a luat-o pt copii lui. Au ei "jucarii" destule acolo. Alta intrebare ar fi, daca nu am nevoie de permis pt ea, dar nu am nici acte, este obligatia mea sa dovedesc ca e sub 230 m/s sau a celor care sunt in masura si m-ar intreba ? Multumesc ! 

https://imgur.com/DoeGTrO

Edited by Semakam

• Member

Din ce material sunt proiectilele cu care trage? 4.5 mm e calibru folosit la armele pe aer comprimat, folosite de obicei pentru tir, pentru care ai nevoie de permis. La airsoft se foloseste in general calibrul 6 mm si mai rar 8 mm.