Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Deci am primit de la politie un proces verbal in care e mentionat faptul ca am lasat telefonul pe mana lor. Acum ce trebuie sa fac? Sa vizitez eu sectia lor si sa le spun ca vreau sa ma implic in chestia asta?

Publicat

Catau, in momentul cand ai platit 1000 lei pentru un telefon despre care presupun ca valoreaza cel putin dublul sumei pe care ai dat-o, nu te-ai gandit ca s-ar putea sa fie un bun furat? Daca tot ai dat 1000 lei pe un telefon, de ce nu l-ai cumparat dintr-un magazin de profil, nu de la un necunoscut de pe strada?

Publicat

Este vorba despre un galaxy S2 si nu m-am gandit ca e furat... pur si simplu cineva vrea sa-si ia altul mai bun si il vinde pe asta...unul nou e vreo 16-17 mil si nu aveam de gand sa dau atatia bani pe el...in fine,faza este consumata,pe mine ma intereseaza sa-mi recuperez banii...mentionez faptul ca l-am luat de la cineva ,care la randul lui l-a luat de la alcineva...la politie am zis exact istoria telefonului(atat cat am stiut eu),acum sper sa se ajunga la radacina ca nu am de gand sa renunt la 1000 de lei asa usor.

Publicat

Catau, nu ti-a spus nimeni sa renunti la bani, ci doar ca puteai sa te gandesti ca "e ceva putred in Danemarca"...succes la recuerarea banilor.

• Membru
Publicat

Asta ca sa iti fie invatare de minte. Romanul asa e, cand stie ca e un bun furat si il poate lua la sfert de pret, nu e nicio problema, nu il intereseaza ca poate altul plange dupa bunul respectiv.. Dar cand il pierde, incepe sa se dea lovit in aripa.

Publicat

Nu stiam ca e furat,''domnule cel mai corect" ! Am si precizat,e cineva care isi vinde telefonul sa-si cumpere altul mai bun...dar vezi tu,asa e romanul,face acuze fara sa cerceteze si se mai da si destept pe deasupra.

• Displace 2
  • Membru
Publicat

Si il vindea la jumatate de pret, nu-i asa? Ma scutesti? Romanul e fript dupa chilipiruri si nu pune intrebari prea multe. Si da, daca iti vine sa crezi, sunt corect, nu cumpar si nu am cumparat niciodata bunuri furate.

Publicat

Daca dai cautare vanzare galaxy S2 pe okazii asta e pretul lui la mana a2a... in fine,daca nu intelegi,nu intelegi ! Eu am cerut sa stiu situatii reale asemanatoare,nu critici !

Si nu aveam bani sa-mi iau unul nou si pentru asta am impartit pliante in campanie pentru ca mi-l doream ... asa ca eu stiu ca am fost corect si acuzele pe care mi le aduci sunt in necunostiinta de cauza.

• Membru
Publicat

Nu intotdeauna primesti ce vrei in viata. Nu imi explica de telefoane mobile si preturile lor, ca s-ar putea sa stiu nitel mai mult decat tine referitor la acest domeniu. Nu te-a acuzat nimeni de nimic, eu am vorbit la modul general, daca te-ai simtit, e problema ta. Acum hai sa revenim on-topic.

Publicat

Va salut stimati domni !

Am trecut si eu printr-o intamplare de agest gen.

Mi s-a furat telefonul din masina. Am facut reclamatie la politie. S-a intamplat in Valea Calugareasca, jud. Prahova.

In cazul meu telefonul era nou, cumparat cu factura. Am dus la sectie copie dupa FF si cutie, pe care era specificat IMEI-ul telefonului.

Mi s-a spus la ceva vreme (nu mai stiu - doua, trei luni) ca s-a dat de urma telefonului, ca s-au gasit cativa utilizatori ai telefonului, si ca fiecare la vremea respectiva il vanduse altcuiva.

Cam asta e ce stiu momentan despre telefon.

Mi s-a spus la telefon, de catre agentul respectiv din Valea Calugareasca, ca voi fi contact cand vor avea noutati. Nu m-au sunat niciodata si nici nu mi-au trimis ceva in scris.

Am gasit intre timp hartiuta pe care mi-au dat-o: sectia nr. 11, Valea Calugareasca, nr. 241308/24.04.2012, acestea sunt detaliile plangerii.

Va rog sa ma ajutati cu informatii despre modalitati de a intra in posesia informatiilor despre acest caz.

Cu deosebita consideratie,

Mircea TUDOR

• Membru
Publicat

Simplu. Mergi la Sectia de Politie unde a fost inregistrata plangerea ta si cere detalii.

Publicat

@Cristi

multumesc mult pentru raspunsul tau concret si, mai presus de toate, cel mai elocvent posibil.

nu era oare la mintea cocosului acest raspuns ? daca nu ai chef sa raspunzi ... nu te baga. asteapta sa raspunda altcineva.

intrebarea mea era pertinenta si asteptam un raspuns pe masura.

ca sa iti raspund la ce ai scris: am fost la politie ... cu ceva vreme in urma si raspunsul a fost unul la fel ca al tau, stati linistit ca va contactam noi la telefon cand aflam ceva. detaliile de mai sus le-am aflat tot la telefon. nu la fata locului.

eu vroiam sa stiu o modalitate legala de a afla mai multe detalii despre dosar si nu de la cei din sectie care nu mi s-au parut a fi profesionisti deloc (aici sunt de acord cu angajarea in politie numai a celor care au absolvit studii de specialitate nu a tuturor neavenitilor cu sau fara studii superioare si cu in IQ limitat, si nu fac nici o aluzie la persoanele "de fata"). o modalitate prin care sa ajung sa aflu date concrete din dosar, un forum superior ... ceva cumva, o procedura, un sfat pertinent cum spuneam.

daca se afla printre cei care urmaresc acest post o persoana care imi poate da un sfat, il rog sa o faca.

multumesc

• Displace 4
Publicat
manimaker, poti solicita date cu privire la stadiul verificarilor printr-o cerere inaintata prin posta, adresata fie sefului sectiei respective de politie, fie sefului IPJ Prahova, cu referire la numarul de inregistrare mentionat de tine. Un numar de acest gen nu pare a fi de plangere penala ci mai degraba de petitie.Trebuia sa fii anuntat in scris in momentul in care se faceau cercetari sub aspect penal pentru comiterea infractiunii de furt. Este posibil sa fii primit raspunsul la alta adresa? For superior( nu forum) este IPJ Prahova. Spor la scris si asteptam si raspunsul.
Publicat

eu vroiam sa stiu o modalitate legala de a afla mai multe detalii despre dosar si nu de la cei din sectie care nu mi s-au parut a fi profesionisti deloc (aici sunt de acord cu angajarea in politie numai a celor care au absolvit studii de specialitate nu a tuturor neavenitilor cu sau fara studii superioare si cu in IQ limitat, si nu fac nici o aluzie la persoanele "de fata"). o modalitate prin care sa ajung sa aflu date concrete din dosar, un forum superior ... ceva cumva, o procedura, un sfat pertinent cum spuneam.

daca se afla printre cei care urmaresc acest post o persoana care imi poate da un sfat, il rog sa o faca.

multumesc

manimaker faci tot felul de aprecieri privind IQ-ul unor poliţişti, dar te asigur că nici tu nu excelezi deloc la acest capitol.

Informaţiile despre cazul tău şi despre stadiul lucrării, nu avem cum să le ştim noi, cu excepţia cazului în care am avea puteri paranormale, ori vreo colaborare cu o ghicitoare. Astfel de activităţi nu sunt publice, iar ce te interesează pe tine nu poţi afla decât de la poliţistul care instrumentează lucrarea respectivă. Mai mult, chiar dacă am avea astfel de informaţii, fii sigur că nu le postam aici, în public şi te las pe tine să îţi dai seama de ce. Dar tu, tipic telespectatorilor fideli ai OTV-ului şi a altori televiziuni de acest gen, ai preferat să-ţi etalezi limitările şi să faci pe grozavul aruncând tot felul de jigniri asupra poliţistilor.

• Apreciez 2
  • 4 ani mai târziu...
Publicat

Buna ziua. Sper sa ma puteți ajuta. Va rog sa îmi Spuneti cum sa procedez. Am cumpărat un telefon de pe un site de anunțuri și acum m a sunat proprietarul de drept al telefonului și mi a spus ca voi fi chemat la poliție etc. Eu nu am știut ca este furat, doar l am ferificat sa nu aibe probleme și atat. Nu avea niciun accesoriu sau act, dar l am luat. Am avut încredere. Acum, după 5 zile de la achiziționare, aflu ca este telefonul de serviciu al unui angajat al statului (poliție sau ceva de genul) și ca trebuie sa îl returnez. Sunt minor, am 17 ani și vreau sa știu ce pățesc? O sa duc telefonul poliției și o sa îl predau pe cale amiabila. O sa pierd banii, dar nu ma interesează. Tot ce vreau este sa nu îmi facă mie dosar, cazier pătat sau amenda. Exista probe video cum ca nu eu l am furat, ci respectivul, la care poliția are acces. Eu scap? Telefonul a fost furat in timp ce proprietarul se afla intr un magazin. (Asta mi a zis proprietarul când m a sunat, astăzi) Resoectiva persoana de la care am cumpărat telefonul este plecată in Anglia. O cunosc vag. Numele, mașina, blocul, casa de la țara. Luni expira cele 10 zile de înapoiere a telefonului (mi a zis respectiva).  Dacă îl duc mâine? Și declar ca nu l am furat? Scap de orice pedeapsa?

va rog din tot sufletul meu sa ma ajutați, răspunzându-mi

multmesc anticipat 

• Marius a deschis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.