Jump to content
POLITISTI.ro

Directioneaza 2% din impozit catre site-ul www.politisti.ro


Administrator

Recommended Posts

 • Administrator

După cum vă spuneam cu ceva vreme în urmă, acum pot anunța că oficial a luat naștere:

Asociaţia Independentă a Poliţiştilor

Este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, apolitică şi independentă, înfiinţată în temeiul OG nr. 26/2000, al cărei scop este:

 • promovarea respectului fată de lege
 • stimularea legaturilor de prietenie, intrajutorare si respect reciproc
 • creşterea prestigiului si a imaginii poliţiştilor români
 • dezvoltarea schimbului de experienţă profesională
 • promovarea si facilitarea întâlnirilor politistilor şi familiilor acestora

  Cei care doriți, puteți direcționa 2% din impozitul pe care îl datorați statului către această asociație. Vă pot asigura că în anul 2013, sumele primite din 2% vor fi utilizate pentru acoperirea cheltuielilor de functionare ale site-ului www.politisti.ro

  Atenție! Aceasta este o optiune si nu o obligatie.
  Nici o autoritate a statului, nici o organizație sau angajatorul dvs, nu vă pot obliga să faceți acest lucru.
  Prin acest mecanism un cetatean poate decide modul in care sunt cheltuiti 2% din impozitul datorat pe venit, directionand aceasta suma catre o organizatie neguvernamentala, practic cetateanul spune statului modul in care vrea sa fie cheltuita o parte din impozitul sau. Acești bani provin din impozitul pe venit anual datorat – ei fac parte din bugetul de stat. Dacă nu direcționați acești 2%, procentul nu va rămâne la voi, statul ia oricum acești bani.
  Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau o donație, ci este în esență o parte a bugetului de stat care este direcționată de către fiecare cetațean în parte către sectorul neguvernamental.

  Dacă v-ați hotărât să direcționați cei 2% către Asociaţia Independentă a Poliţiştilor pentru a ajuta la acoperirea cheltuielilor de functionare ale site-ului www.politisti.ro, trebuie să completați formularul 230 (valabil pentru cei ale căror venituri privin exclusiv din salariu).
  Acesta este formularul:

  dec_230_2012.pdf

  După ce îl dați jos și îl printați, trebuie să completați datele voastre de identificare de la rubrica I. "DATE DE IDENTIFICARE A CONTRIBUABILULUI".
  Datele de identificare ale asociației sunt:

  • Denumire entitate nonprofit Asociaţia Independentă a Poliţiştilor
  • Cont bancar (IBAN) RO58BPOS17408396961RON02
  • Cod de identificare fiscală a entității nonprofit 29872296
  • și trebuie completate in rubrica III. "DESTINAȚIA SUMEI REPREZENTÂND PÂNĂ LA 2% DIN IMPOZITUL ANUAL, POTRIVIT ART.57 ALIN.(4) DIN LEGEA NR.571/2003" la pct.2. Susținerea unei entități nonprofit

   Formularul completat se depune direct la registratura organului fiscal sau se pune în plic și se expediază pe adresa Administratiei Financiare de care apartineți, prin scrisoare recomandată O puteți face până în data de 25 mai 2012.

   Dacă sunt nelămuriri sau aveți întrebări legate de acest subiect al direcționării celor 2%, vă rog să o faceți în acest topic. De asmenea aș avea rugămintea să ne anunțați și aici dacă ați trimis formularul 230 pentru ca cei 2% să fie direcționați către Polițiști.ro

   Vă mulțumim anticipat pentru susținere!

Link to comment

Admin. cred ca ai venit cam tarziu, cu aceasta solicitare, deja au fost o gramada de fundatii si organizatii de la cea SNPPC-ului, a SMURD-ului, diverse biserici, copilul de la Scoala a venit cu formular pentru asociatia de parintisi fondul scolii, ceea ce ma face sa cred ca s-a pierdut startul. Cel putin in cazul meu, poate ai noroc la ceilalti colegi de forum.

O alta problema este ca nu ar lipsi un pic mai multa transparaenta cu aceasta Asociatie Independenta a Politistilor, (ca sa nu semene a masonerie ) ar fi bine ca in sectiunea privata sa publici un eventual statut/regulament, cine este presedinte, membrii fondatori, daca se primesc membri cotizanti in ce conditii, sediu sau date de contact , etc. In opinia mea, aceasta deschidere ,care presupune sa cunosti partenerul de dialog si intentiile acestuia ,ar genera mai rapid colectarea de fonduri, inclusiv prin donatii directe.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Administrator

Nu este nicio problemă dacă deja ai direcționat cei 2% către alte organizații nonprofit. Nu suntem în vreo competiție cu alte asociații și nici nu dorim să colectăm cei 2% de la toți polițiștii sau membri ce accesează acest forum. Doar numai de la cei ce au încredere în noi și doresc să ne ajute.

După cum v-am spus și când au mai existat întrebări referitoare la , deoarece costurile de mentenanță ale site-ului au crescut iar traficul generat este mai mare decât am estimat la început, am luat decizia de a înființa o asociație non-profit, independentă, care să ne ofere posibilitatea atragerii unor surse de finanțare într-un mod legal pentru a acoperi costurile de funcționare ale forumului, iar cei care vor dori să dea o mână de ajutor, o vor putea face fără să riscăm apariția unor probleme. Deci pentru început principalul obiectiv al acestei asociații este să asigurare finanțarea acestui website.

Voi publica și statutul asociației, dar vă pot spune încă de pe acum că acest statut nu prevede atragerea unor sume de bani din cotizații ale membrilor. Nu ne-am propus să creăm o altă entitate obsedată în a atrage membri cotizanți. Polițiștii au deja destule organizații unde li se cere să cotizeze. Asociația Independentă a Polițiștilor nu are ca scop strângerea și colectarea de cotizații. Dacă vor exista sume de bani provenite din cei 2% direcționați de membri forumului, voi avea grijă să public extrasele de cont și cheltuielile către care se vor îndrepta aceste sume într-un mod cât se poate de transparent.

În privința datelor mele de stare civilă, nu e deloc corect ceea ce soliciți tu, tocmai pentru că eu nu v-am solicitat niciodată aici să-mi furnizați date de identificare. Chiar dacă veți trimite formularul către finanțe, datele voastre nu vor ajunge la mine și nici nu mă interesează să obțin astfel de detalii. Dar vă rog să nu uitați că această asociație NU este un sindicat și membrii fondatori nu beneficiază de protecția pe care o mai au cei de acolo.

Totuși vă reamintesc că nimeni nu este obligat să direcționeze cei 2% către această asociație, mai ales dacă i se pare că seamnă cu ceva masonerii sau alt gen de organizații oculte.

Link to comment
 • Member

Admin, conteaza pe mine! :clip:

Stiu sigur ca banii proveniti din cei 2% vor merge cu siguranta la finantarea websitelui politisti.ro

Edited by eti
 • Upvote 4
Link to comment

Eu voi completa cererea pentru directionarea celor 2% catre www.politisti.ro

Vad ca unii nu prea stiu ori nu au inteles cum sta treaba cu cei 2% din impozitul pe venit. Acest procent nu sunt niste bani din buzunarul vostru cum sunt cei pentru cotizatia la sindicate sau alte organizatii.

Aceste sume oricum sunt retinute de angajator si sunt virate la bugetul de stat, indiferent daca completati sau nu aceasta cerere de directionare. Prin directionarea celor 2% nu faceti altceva decat sa spuneti statului modul in care doriti sa fie cheltuita partea respectiva din impozitul vostru.

Nu trebuie sa confundati cotizatia la sidicate cu directionarea celor 2%, pentru ca nu au nicio legatura.

Chiar crede-ti ca cei care au directionat cei 2% din impozit pentru SMURD au solicitat datele cu caracter personal al celor care fac parte din fundatia respectiva? :doh:

Sa fim seriosi!

Edited by Horia
 • Upvote 5
 • Downvote 2
Link to comment

iti spun eu ca nu deoarece donez la SMURD/Spitalul de Urgenta Floreasca de ani buni din profit. lor doar le intra banii in cont, nici nu stiu de unde le vin sumele.

 • Upvote 3
Link to comment
 • 4 weeks later...
 • Member

Am sa te anunt eu cand sunt fisele fiscale gata, eu astept dupa ea, oricum saptamana viitoare rezolv. Daca vii maine dimi la sectie, treci pe la mine si vorbim, nu la telefon ca nu mai am... :(:emo-box:

Link to comment

Gata cefu! Traiti'. Poate facem o cheta cu colegii de pe forum sa iti luam un telefon. :ner:

Edited by Tyropol
Link to comment

Va salut!

Azi am depus formularul 230 la administratia fiscala.

Trebuie si copie dupa fisa fiscala pe 2011.

Cei 2% merg catre o cauza buna: Asociatia Independenta a Politistilor.

 • Upvote 4
Link to comment
 • Moderator
Trebuie si copie dupa fisa fiscala pe 2011.

Curios!

Pe site-ul ANAF scrie:

Se completează de mână, în două exemplare, din care unul rămâne la contribuabil. Cererea se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată.

Ma gandesc sa o trimit prin posta, cu scrisoare recomandata pe adresa Administratie Fiscale.

Link to comment

Da,se completeaza in dublu exemplar,una i se returneaza contribuabilului avand stampila administratiei fiscale si numar de intrare.

Mie mi-au cerut copie dupa fisa fiscala,presupun ca au o procedura standard in toata tara.

Oricum,e foarte simplu de completat si acesti bani merita sa fie redirectionati catre cauze nobile.

Link to comment
 • Moderator

Azi am depus și eu formularul meu și al soției. Dar la noi nu mi-au cerut fișa fiscală sau vreo copie după ea.

Femeia de acolo mi-a spus că puteam trimite formularul și prin poștă, fără nicio problemă, dar mi-a recomandat să o trimit cu confirmare de primire pentru a avea dovada că am trimis-o.

Probabil că aceea condiție cu fișa fiscală este numai acolo, pe plan local.

 • Upvote 3
Link to comment

Personal consider utila si prezentarea fisei fiscale.

Asa,ca speta:teoretic cineva poate completa in numele altcuiva acea declaratie(CNP-ul unei persoane nu e usor de aflat dar nici imposibil)

Din experienta mea de viata pot spune ca multi oameni sunt neglijenti in ceea ce priveste datele lor.

Dumneavostra,fiind politisti stiti cu siguranta acest lucru.

Aici totusi nu intra doar politisti iar sfatul meu ar fi:aveti grija de actele voastre si implicit datele confidentiale!

Link to comment
 • Member

M-am tinut de cuvant si am depus si eu formularul meu si al nevestei, dupa cum spuneam mai sus, dar nici mie nu mi-au cerut fisa fiscala.

 • Upvote 2
Link to comment
 • Member

Ieri am depus la administratia financiara formularul 230, cei 2% vor fi directionati pentru finantarea websitelui politisti.ro !

 • Upvote 4
Link to comment

@reddog: legat de CNP pot spune ca insusi statul este in culpa grava privind protectia datelor personale prin simplu fapt ca esti obligat sa iti treci CNP pe factura fiscala - atit cel care o emite cit si cel care cumpara. Altfel, shpagarii de la GF baga amenzi la greu ptr aceasta eroare grava. similara cu o instigare la evaziunea fiscala :)

Link to comment
 • Member

Cu scuzele de rigoare, colegul nicufix tot ieri a depus formularul 230, iar cei 2% vor fi directionati pentru finantarea website-ului politisti.ro!

 • Upvote 2
Link to comment

Nu se cere CI!

Toti, sau, ma rog, foarte multi dintre noi sunt impotriva birocratiei dar in acest acest caz cu acest 2% aceasta simplificare a procedurii mi se pare o mina de aur pentru "baietii destepti"...

Foarte multi bani pot fi redirectionati catre ONG-uri etc in numele altor persoane fara ca acestea sa stie.

Edited by reddog
Link to comment
 • 2 weeks later...

Astept un PM cu traficul care se face, spatiul necesar functionarii acestui forum, care e actuala configuratie a server-ului si daca e ok o configuratie de

Intel® Core i5-2310 CPU @ 2.90GHz, 4 cores , Real memory 15.77 GB total, 1.19 GB used , 2TB hdd . Pot oferii loc pe acest server situat in franta, cu banda nelimitata de 100Mbps .

Numai bine .

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.