Jump to content
POLITISTI.ro

Inlocuirea conectorului pentru modificarea fortei tragaciului la Glock


Catalin

Recommended Posts

  • Moderator

Mi-am schimbat conectorul ce modifică forța trăgaciului, ocazie cu care am făcut un mic tutorial cu câteva imagini și fotografii pentru cei ce vor dori să facă aceeași operațiune.

Am trecut de la o forță a trăgaciului standard de 2,5 la una de 2. Conectorul este achiziționat de la Glock, este piesă oriciginală (OEM) și costă până în 50 de lei, nu mai rețin exact prețul.

Toată treaba e destul de simplă și nu necesită scule speciale, găsiți tot ce aveți nevoie în cutia cu care vine pistolul. Mai exact veți folosi chestia aceea ajutătoare pe care producătorul o pune în cutie pentru a vă putea schimba cele două grip-uri cu are vine pistolul din fabrică. Dar la fel de bine puteți folosi și o simplă șurubelniță mai finuță.

Sper să vă fie de folos, iar dacă imaginile nu sunt destul de edificatoare, nu ezitați să postați aici, pentru că nu îmi pot da sema acum, unde și dacă a rămas ceva neclar.

Enjoy!

  • Upvote 5
Link to comment

Si eu am schimbat conectorul cu unul de 2, dar mi l-au schimbat la sediul Glock si m-a costat 40 de lei cu montaj.

Domnul Pavelescu l-a inlocuit pe loc.

Link to comment
  • 2 months later...
  • Moderator

Da, este o diferență sesizabilă. Mai dispare din acel „prag” prezent la început, iar acționarea trăgaciului devine ceva mai uniformă și ușoară.

Link to comment
  • Moderator

Vă rog să reveniți la subiectul topicului și să nu mai postați aici „recomandări” pentru înlocuirea altor componente. Aici se discută numai despre modificarea forței trăgaciului. Următoarele posturi offtopic vor fi sancționate. Mulțumesc pt înțelegere.

Link to comment
  • 6 months later...

si se simte la tragaci schimbarea?

Eu, la 17-le meu, l-am inlocuit la reprezentanta Glock pe cel de 2,5 cu unul de 2. Initial nu am simtit diferenta, ba chiar simteam ca "agata". Dupa circa 400 de boabe trase deja totul statea mult mai bine, iar senzatia initiala s-a diminuat. Curatat, uns si o alta repriza de 400, deja lucrurile stau exact cum imi doream. Dupa parerea unui partener de poligon, exista posibilitatea ca eu sa ma fi obsnuit cu arma si de aceea sa simt tragaciul mai moale si fara sa ma agate, dar eu cred ca o usoara rodare si ungerea au modificat radical functionarea.

Link to comment

Mda, buna intrebare pentru un junior, nu !? Cate o picatura de ulei in cele doar citeva puncte unde se lubrefiaza un glock: pe manson si pe teava, cu eliminarea excesului. Ma " joc" cu traznai din astea de vreo 7 ani, asa ca am mai invatat si eu cite ceva ;), chiar daca nu e nimic de lauda in asta.

Link to comment

Si am uitat sa precizez: pistolul era nou, deci ceva mai rigid, si cu multe puncte de oxid prin interior. In ciuda legendelor din jurul glockurilor, componentele interne oxideaza destul de usor, chiar daca asta nu influenteaza radical tragerea si nici nu produc incidente mai mult decit cele de tip 1.

Link to comment

Am vazut multe Glock-uri in viata mea,dar jur ca nu am vazut niciunul ruginit, decat in poze.Oricat de teniferat este,daca il tii in medii corozive,nu are cum sa nu fie atacat de rugine.Este un proces normal si natural....

Toate Glock-urile pe care le-am vazut,era folosite normal,si fara absolut nici o picatura de rugina.

Link to comment

glock-ul sefului meu a capatat rugina pe exteriorul mansonului dupa doar cateva luni.a fost tinut doar intr-o borseta cumparata de la viper concept )si un toc de pistol fobus si acasa a fost tinut intr-un seif unde tine arma

ulei a folosit doar ballistol la interior

100 si ceva de boabe trase in poligon in rest nimic

mansonul a fost schimbat pe loc la glock

nu se stie ce a cauzat rugina

Edited by ora86
Link to comment
  • Active member

Arkan, daca ajungi in Bucuresti in curand iti arat eu glock ruginit.

Sau mai simplu suna la domnul importator (il stii) si intreaba-l de problema asta.

Brunajul nu e facut cum trebuie si au aparut multe pete de rugina (mici deocamdata).

Pistolul e cumparat anul asta de la reprezentanta.

Edited by bozo
Link to comment

Ideea este ca cei de la glock ofera 10 ani garantie, asa ca rugina e cea mai mica problema. Eu sunt usor dezamagit de calitatea polimerului, precum si de faptul ca gen 4 nu este la fel de "inchegat" ca 2 sau 3, aspect ce influenteaza precizia.

Link to comment
  • Active member

Armele militare au o anumita toleranta intre piese, aceasta ajutand sa functioneze in conditii dificile (praf, calamina, nisip, indoituri minore, etc)

Ia un PM si zguduie-l putin, sa vezi cat de "neinchegat" e. Si totusi functioneaza in conditii grele.

Link to comment

Arkan, daca ajungi in Bucuresti in curand iti arat eu glock ruginit.

Sau mai simplu suna la domnul importator (il stii) si intreaba-l de problema asta.

Brunajul nu e facut cum trebuie si au aparut multe pete de rugina (mici deocamdata).

Pistolul e cumparat anul asta de la reprezentanta.

Mi-a zis de el, sau de unul asemanator ruginit. Totul tine de modul cum este intretinut, zic eu.

Link to comment
  • Active member

A fost tinut numai in cutie exact ca a mea, cea cu sina glisanta, nu a fost purtat, si s-au tras numai 50 de cartuse. Pistolul este chiar al unui coleg de-al meu, si am fost cu el cand l-a cumparat.

Si eu m-am mirat cand am vazut, si daca mi-ar fi spus fara sa vad nu credeam. Cand o sa am la indemana si pistolul si o camera foto sau un telefon cu mai multi megapixeli o sa ii fac poze si le pun aici.

Edited by bozo
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.