ursuletul Posted January 21, 2012 Share Posted January 21, 2012 Buna ziua, sunt nou pe aici si am si eu o intrebare, multi se lasa pagubiti dar eu nu mai am de gand. In primul rand sa va explic putin problema. Eu am un serviciu inchiriat pe internet cu contract la o firma din bucuresti, la care platesc lunar o anumita suma legal. Cineva tot din romania ofera niste servicii contracost pentru imbunatatirea serviciului pe care il am eu. Eu am platit acestei persoane in decursul a 10 luni de zile aproximativ 300 euro, desii el nu mi-a oferit in totalitate serviciile doar 50%, acum mai exact astazi am platit iar acestui individ 100 ron dupa care am primit ignore pe messenger si la telefon nu raspunde. Luni am de gand sa ma duc la o sectie de politie si sa fac o plangere ceva. Prima intrebare este daca se poate face ceva, eu am ca dovezi niste chitante paypal, conversatii pe messenger si in arhiva si poze, i-am trimis si email-uri 2 la care nu am primit nici un raspuns, mai am o chitanta cand am cumparat un cod de reincarcare care ii l-am spus lui pe messenger si conversatia si cam atat. Acest individ are un site nu stiu sigur daca are firma dar nu cred, chestia este ca a dat o gramada de tepe la o gramada de lume care nu a depus nici un fel de plangere, dar din cauza ca am fost tepuit o gramada de timp de el vreau sa fac ceva sa imi recuperez macar jumate din bani. Multumesc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Marius Posted January 21, 2012 Moderator Share Posted January 21, 2012 Ce servicii ai cumpărat? Există vreo factură sau un contract între tine şi persoana despre care vorbeşti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BauX78 Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 Poți merge la poliție dar nu garantez că vei rezolva ceva. Dacă ești hotărât să începi război pe frontul legal, mai bine demarează procedura de litigiu comercial pentru neîndeplinirea unei (sau mai multor) obligații izvorâte dintr-o convenție (contractul care zici că l-ai semnat cu firma respectivă). În penal o să reușești cel mult o infracțiune de înșelăciune dar și aia trasă de păr... Părerea mea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator danpin Posted January 22, 2012 Moderator Share Posted January 22, 2012 Daca am inteles eu bine, contractul nu este incheiat cu acel "cineva", furnizor de servicii, ci cu o firma pentru care tu oferi servicii. Cat timp ai ales sa mergi la "mica intelegere" cred ca ti-ai si asumat riscurile ce decurgeau de aici. Daca nu ai un contract incheiat, din care sa rezulte obligatiile celuilalt, asumate de acesta, cred ca ai facut doar niste acte de caritate. In afara de adresa de mail mai cunosti altceva despre el? Ca de ex. de unde este, cum se numeste, ce firma are, daca este abilitat si autorizat sa iti furnizeze serviciile respective? Si cam ce ai vrea tu sa faca Politia pentru tine daca depui o plangere? Daca respectivul ar fi condamnat la pedeapsa cu inchisoarea ai fi multumit? . ... dar din cauza ca am fost tepuit o gramada de timp de el ... Teapa se da o singura data. Daca tu te complaci in situatia de tepuit o perioada de timp si continui sa ii platesti, se numeste masochism. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxu08 Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 nu este treaba politiei, este litigiu civil. faci degeaba plingere. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ursuletul Posted January 22, 2012 Author Share Posted January 22, 2012 Ce servicii ai cumparat? Exista vreo factura sau contract intre tine si persoana despre care vorbesti? Am un server de jocuri, toata lumea stie de jocul Counter Strike, in fine, acest individ iti baga playeri pe server contra unei sume de bani, are preturi tot etc la el pe site. Nu exista nici un contract ... Poți merge la poliție dar nu garantez că vei rezolva ceva. Dacă ești hotărât să începi război pe frontul legal, mai bine demarează procedura de litigiu comercial pentru neîndeplinirea unei (sau mai multor) obligații izvorâte dintr-o convenție (contractul care zici că l-ai semnat cu firma respectivă). În penal o să reușești cel mult o infracțiune de înșelăciune dar și aia trasă de păr... Părerea mea. Contractul este intre mine si firma, dar intre individ si mine nu este nimic, doar conversatii din care rezulta ca am platit si pot sa dovedesc ca nu am primit nimic. Daca am inteles eu bine, contractul nu este incheiat cu acel "cineva", furnizor de servicii, ci cu o firma pentru care tu oferi servicii. Cat timp ai ales sa mergi la "mica intelegere" cred ca ti-ai si asumat riscurile ce decurgeau de aici. Daca nu ai un contract incheiat, din care sa rezulte obligatiile celuilalt, asumate de acesta, cred ca ai facut doar niste acte de caritate. In afara de adresa de mail mai cunosti altceva despre el? Ca de ex. de unde este, cum se numeste, ce firma are, daca este abilitat si autorizat sa iti furnizeze serviciile respective? Si cam ce ai vrea tu sa faca Politia pentru tine daca depui o plangere? Daca respectivul ar fi condamnat la pedeapsa cu inchisoarea ai fi multumit? . Teapa se da o singura data. Daca tu te complaci in situatia de tepuit o perioada de timp si continui sa ii platesti, se numeste masochism. Cunosc nume adresa oras cod postal tot, nu este autorizat iar ceea ce face este ilegal daca o anumita firma si anume Valve il prinde va sta cativa ani dupa gratii pe putin, dar nu ma intereseaza pe mine. As vrea sa imi recuperez banii atat, deoarece nu sunt singurul pagubit, mai sunt o gramada dar ei nu pot face ceva deoarece au sub 18 ani, iar probabil parintii lor habar nu au de ce fac. Daca ar fi condamnat la inchisoare as fi multumit daca nu as recupera banii, pentru ca el face pe luna aproximativ 2000 euro cu chestia asta din care mai da tepe de 200-300 deci ii merge bine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator danpin Posted January 22, 2012 Moderator Share Posted January 22, 2012 Cunosc nume adresa oras cod postal tot, nu este autorizat iar ceea ce face este ilegal daca o anumita firma si anume Valve il prinde va sta cativa ani dupa gratii pe putin, dar nu ma intereseaza pe mine. Cand ai "batut palma" cu el nu stiai ca ceea ce face este ilegal? Daca ar fi condamnat la inchisoare as fi multumit daca nu as recupera banii... E perfect, deja cineva in minister face demersurile sa il dea in urmarire generala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ursuletul Posted January 22, 2012 Author Share Posted January 22, 2012 Eu nu stiu daca e legal sau ilegal nu ma intereseaza. Ok, il astept pe basescu sa vina sa il caute. Eu am avut o intrebare la care credeam ca gasesc un raspuns nu sa ma iei la misto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator danpin Posted January 22, 2012 Moderator Share Posted January 22, 2012 Sa-mi fie rusine! Eu nu stiu daca e legal sau ilegal nu ma intereseaza. Daca ti-ar fi pasat, poate acum nu ai mai fi fost pus in situatia sa scrii pe aici. De ce crezi tu ca politia ar trebui sa iti recupereze tie niste bani pe care singurel, cu manuta ta, i-ai dat aluia? La intrebarea ta a raspuns deja maxu08. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kraft Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 (edited) ma te duci degeaba la politie atat cat nu ai un act sau ceva semnat de el(fie intre noi:si eu pot sa pretind ca i-am platit,dar conversatia dupa mess e facuta de mine)+cand ai vb cu ei nu ai luat in calcul ca poti sa iei si teapa sau te-ai gandit ca daca esti mai mare ca ei vei da tu teapa )ehh uite ca mai sunt si dastia printre noi.Politia nu are ce sa iti faca decat poate sa iti zica ca nu ai deloc "materie cenusie" data viitoare fi si tu atent si vezi cu cine faci parteneriat. Edited January 22, 2012 by Kraft 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kayne Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 serverul tau este autorizat Valve? sa nu te caute pe tine mai intai.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kraft Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 si nu inteleg de ce ai dat atatia bani pt un sv de cs,crede-ma ca si eu am sv de cs(PGL.PSS-LIVE.RO -SCZ DACA E RECLAMA)dar sa sti un lucru: sv de cs sunt hostate pe dedicate sau vps(cele pe windows) iar ca firma buna de host care ocupa locul 1in Romania este KROND(autorizata) dar sunt si altele autorizate nu mai lua sv de la firme fantome ca nimeni nu iti va returna banii.Imi dau seama ca nu poti sa ai mai mutl de 15-16ani daca habar nu ai de hostu de games(cs). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kraft Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 ma sunt chesti care le iei dupa net dar faza e cu dus si intors, cand iti iei dupa net ceva iti asumi responsabilitatea pt ca nimeni nu iti va restutui nimic,uite exemplu cu cei care descarca ca nebunii dupa torrent si dupa intra la mititica-deci care e devina?ala care a facut torrentu sau tu ca nu esti responsabil si nu gandesti ce ti se intampla.?(asta e doar un ex ca sa intelegi mai bine cum e faza cu comanda pe net) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kayne Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 de obicei la cumparaturile de pe net vanzatorul nu isi asuma nici o responsabilitate pentru produs dupa ce a fost preluat de firma de curierat, decat, eventual, daca sunt lucruri care clar nu aveau cum sa fie stricate la transport. am avut exemplul unui individ care si-a comandat pe net parbrizul de la o masina mai rara in romania, si a comandat de vreo 3 ori pana i-a ajuns intreg... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ursuletul Posted January 22, 2012 Author Share Posted January 22, 2012 si nu inteleg de ce ai dat atatia bani pt un sv de cs,crede-ma ca si eu am sv de cs(PGL.PSS-LIVE.RO -SCZ DACA E RECLAMA)dar sa sti un lucru: sv de cs sunt hostate pe dedicate sau vps(cele pe windows) iar ca firma buna de host care ocupa locul 1in Romania este KROND(autorizata) dar sunt si altele autorizate nu mai lua sv de la firme fantome ca nimeni nu iti va returna banii.Imi dau seama ca nu poti sa ai mai mutl de 15-16ani daca habar nu ai de hostu de games(cs). Am 12 ani, asta nu conteaza. Serverul meu e hostat la krond, in ultimii 2 ani de la ei am. Si nu am dat atatia bani pe un server de cs, am dat pe dropuri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kraft Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 Nu cred ca ai host de la krond pentru ca nu ai varsta de 18ani si strumf nu da la minori sv.Sau poate plateste alcineva...app cum platesti?ref. la dropuri sunt foarte multi parsivi care abuzeaza de "multa pricepere a vostra in domeniul asta" si va zice ca are dropuri+va da si printuri(eu cunosc oameni dastia) cele mai bune dropuri sunt cele de la setti..de la jucausii.>>..dar acolo sar putea sa iti iei si teapa si sa nu iti bage atatea dropuri cate cumperi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ursuletul Posted January 22, 2012 Author Share Posted January 22, 2012 Ba kraft dute tati de aici si lasa-ma ok?!!! Dute si vorbeste cu altcineva de cs si lasa-ma, esti zeu esti tare da lasa-ma. Eu am pus o intrebare, am platit ceva si nu am primit, am dovada ca am platit si am dovada ca nu am primit, nu am intrebat eu altceva. Si pentru cunostinta ta generala am peste 20 de ani si joc cs de peste 8 ani, si am avut o gramada de servere, u ai zis ca ai serverul ala pgl.pss-live.ro, ia frumos si intreabal pe ca1ne cu cine a deschis comunitatea pss-live acum 2-3 ani. Si inca ceva sa iti demonstrez ca esti pe langa """cele mai bune dropuri sunt cele de la setti..de la jucausii"""" Stii ce e ala Setmaster (Mastere Setti)? eu iti garantez ca nu. Si ca sa iti faci o idee cum face el dropurile iti explic, are dedicat cu banda de 1 gb am impresia ca e a lui personal, daca nu o fi inchiriat, a bagat redirecte la greu pe el si toate redirectionarile i le face pe un ip si anume ip-ul lui 89..... pe care are platforma care redirectioneaza jucatorii si se fac repartizarile de ?% ... cam asta e ..... In fine nu ma intereseaza ce si cum, doar sa primesc raspuns la intrebarea care am pus-o atat, oricum o sa merg maine la politie sa intreb si acolo dupa care o sa consult un avocat. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kraft Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 (edited) ai zis ca ai 12acum ai 20 =))hai laso balta si daca la 20de ani iei teapa ca la 12ani e clara ca habar nu ai de viata ...si macar alea sunt firme autorizate care iti baga playeri cu firme fantome care fraieresc oameni de "20"inch Edited January 22, 2012 by Kraft Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Catalin Posted January 22, 2012 Moderator Share Posted January 22, 2012 Eu am pus o intrebare, am platit ceva si nu am primit, am dovada ca am platit si am dovada ca nu am primit, nu am intrebat eu altceva. Nu mă pricep la CS şi ce mai spui tu acolo. Dar referitor la întrebarea ta, după cum ţi-au spus şi colegii mei, dar şi maxu (ce este avocat, deci nu poate fi bănuit de vreo lipsă a obiectivităţii) chiar dacă vei depune o plângere la oricare secţie de poliţie, nu te vor putea ajuta cu nimic. Doar vei pierde vremea. Litigiul dintre tine şi "amicul" respectiv este de natură civilă. Asta înseamnă că trebuie să-l chemi în judecată. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kraft Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 iar daca are 12ani amicul tau nu cred ca mai are rost sa il mai chemi in instanta,incearca sa vb cu parintii lui si cu el. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ursuletul Posted January 22, 2012 Author Share Posted January 22, 2012 ai zis ca ai 12acum ai 20 =))hai laso balta si daca la 20de ani iei teapa ca la 12ani e clara ca habar nu ai de viata ...si macar alea sunt firme autorizate care iti baga playeri cu firme fantome care fraieresc oameni de "20"inch Ba tu te auzi ce zici? Ce firme autorizate visezi acolo? este ilegal sa "imprumuti" Setmasterele sa le bagi in "afacerea ta"si sa bagi servere false in lista de internet pentru a produce o cantitate de playeri care mai apoi sa o vinzi + este ilegal sa detii un server de cs fara licenta asta este o acuzare si mai primesti incauna ca apare serverul pe lista masterelorsetti pe care au voie doar serverele licentiate de Valve. Inceteaza sa mai scrii aberatii,si cred ca tu ai 12 ani ca vad ca vrei sa te dai mare in chiloti mici si esti pe langa. Documenteaza-te daca nu stii si nu mai asculta ce zice unu si altul. Si daca nu ai sa imi dai un raspuns, la ce am intrebat eu nu mai posta ca nu ma intereseaza ce ai de zis. Nu mă pricep la CS şi ce mai spui tu acolo. Dar referitor la întrebarea ta, după cum ţi-au spus şi colegii mei, dar şi maxu (ce este avocat, deci nu poate fi bănuit de vreo lipsă a obiectivităţii) chiar dacă vei depune o plângere la oricare secţie de poliţie, nu te vor putea ajuta cu nimic. Doar vei pierde vremea. Litigiul dintre tine şi "amicul" respectiv este de natură civilă. Asta înseamnă că trebuie să-l chemi în judecată. Ok ms de raspuns, si as avea vreo sansa? E foarte simplu eu am un serviciu inchiriat legal (contract etc) si pentru ca sa imbunatatesc acest serviciul am cumparat de la el (nestiind daca e legal sau nu) un produs, am platit pentru el (am dovezi dupa cum am zis) iar el nu mi-a dat produsul (nefiind contract intre mine si individ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kraft Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 ma ca sa nu o mai lungesc,eu iti zic sa te lasi de cs ca nu e de tine mai ales ca zci ca setti nu e legala)habar nu ai daca zici ca ala tine redirecte) dute si lasa-ma te rog nu mai incepe iarasi o discutie,daca zici ca nu m eu habar asa sa fie, DACA NU ESTE CONTRACT INTRE TINE SI INDIVID -POLITIA NU TE POATE AJUTA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VladM Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 Ursulet... "tati". Ce trebuie sa iti intre in cap, e faptul ca ala a scapat "basma curata" iar tu ai ramas cu dintii ranjiti si nu prea ai ce sa faci, practic. Daca te hotarasti in privinta varstei, te-as sfatui sa tii cont de ce ti-a spus maxu, si ce a concreztizat Catalin. Norme legale sunt, insa mustaria e mare. "Afacerile" astea pe internet nu sunt niciodata de bun augur prin simplul fapt ca in astfel de cazuri nu exista o dovada clara, scrisa, iar escorci care fac mult pentru putin se gasesc la tot pasul. Ai avut ghinionul sa intalnesti unul, si mai rau de atat sa ai incredere in serviciile acestuia. Prima greseala, din spusele tale e ca nu te-ai informat de la bun inceput privind natura serviciului acordat; parafrazand "(nestiind daca e legal sau nu)..." aflu oarecum graba ta de a gasi acel bun si probabil ieftin. Sfatul meu e sa iti asumi responsabilitatea faptei tale si sa renunti in cautarea tapilor ispasitori. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 (edited) iar daca am luat un produs dar cand a ajuns la mine nu functiona ce pot face? el zice ca mergea cand l-a trimis prin curier si zice ca poate e de vina firma de curierat.... mai pot face ceva? iar acum persoana respectiva nu mai raspunde la telefon...... Edited January 23, 2012 by dark Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxu08 Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 daca ai factura, mergi la opc. daca nu, tzeapa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts