Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

 • Moderator

O noua interfata este disponibila pentru toate conturile urilizatorilor retelei de socializare Facebook denumita Timeline.

Timeline pentru contul de Facebook

timelinen.png

Noua interfata este disponibila pentru orice utilizator si poate fi activata printr-un singur click.

Pentru a face acest lucru trebuie sa mergeti la aceasta adresa: http://www.facebook.com/about/timeline si va trebui sa dati click pe butonul verde Get Timeline care este situat in partea de jos a paginii pe partea dreapta.

facebooktimeline2.jpg

Trebuie sa stiti ca odata activata noua interfata Timeline, nu se mai poate trece la interfata veche. Oricum aceasta va fi adoptata in curand in mod automat pentru toti utilizatorii Facebook fara sa fie nevoie de activarea ei sau de acordul utilizatorului de a o activa.

Link to comment
 • Moderator

Am văzut-o şi eu pe la unii, dar sincer mi se pare o interfaţă mut mai încurcată, prea încărcată şi grea de urmărit. Nu mi se pare deloc inspirată această modificare a celor de la facebook.

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

Noua interfata de profil Timeline afiseaza toate activitatile intr-o ordonare temporala a evenimentelor asociate contului: like-urile, schimbarile de status, comentariile si orice alte activitati.

Acestea vor fi sortate cronologic pe ani si fiecare an cuprinde cele 12 luni calendaristice grupate ca o sub-categorie.

Se pot edita sau sterge orice elemente care nu doriti sa fie afisate.

Puteti face acest lucru prin tinerea cursorului peste coltul din dreapta sus al unui element pe care doriti sa editati, apoi faceti click pe pictograma care arata ca un creion - aceasta va deschide o eticheta pe care scrie "Editati" sau "Eliminare".

facebooktimeline3.jpg

Exista si posibilitatea sa modificati data unui element, sa adaugati o locatie, sa-l ascundeti, sa stergeti postul cu totul, sau sa-l raportati ca spam.

facebooktimeline4.jpg

Link to comment

Eu o folosesc de mult timp, la inceput aveam aceiasi impresie ( asa m-a enervat )... mai nou m-am obisnuit cu ea si chiar imi place ! Numai ca trebuie sa-i descoperi " chitibusurile " .

Link to comment
 • 2 weeks later...
 • Moderator

Cei care folosesc noul profil timeline şi doresc să revină la vechiul profil o pot face cu ajutorul câtorva trucuri.

Acest truc este valabil, numai pentru cei ce folosesc ca browser de internet Crome, mai exact trebuie să faceţi următorii paşi:

1. Click dreapta pe iconiţa de la Chrome şi alege Properties.

2. În căsuţa Target adaugă o linie de cod lasând un spaţiu după chrome.exe

 • dacă foloseşti Windows 7/Vista cu copy/paste adaugă următorul cod

  –user-agent=”Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0)”

  • dacă foloseşti Windows XP cu copy/paste adaugă următorul cod
  • –user-agent=”Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)”

   512927qaeegltb.png

   După ce aţi introdus codul, apăsaţi butonul "Apply" şi "Ok"

 • Upvote 2
Link to comment
 • 1 month later...
 • Moderator

Nu e deloc incomplet.

Ceea ce a prezentat mai sus e doar o solutie temporara de modificare a modului de afisare de catre browserul de internet Chrome.

Aceasta modificare produce consecinte doar pe calculatorul celui care o face, ceilalti utilizatori vad profilul normal, cum este in realitate, iar asta are efect pentru ca profilul Timeline de pe Facebook nu este compatibil cu browsere mai vechi, cum ar fi Internet Explorer 6 sau 7.

In plus, ca sa functioneze, trebuie sa nu uitati sa lasati un spatiu dupa chrome.exe si sa dai restart browserului dupa efectuarea acestor modificari.

Si inca ceva, daca ati facut ultimul update la Chrome (la inceputul lui februarie a aparut) nu mai merge modificarea asta.

Link to comment
 • Moderator

Iar această soluție este una temporară sau mai corect e doar un artificiu. O dată ce ați trecut la profilul Timeline, nu mai puteți reveni. Iar acest nou tip de profil va fi adoptat de către toți utilazatorii în perioada următoare, fie că doresc sau nu.

Link to comment
 • 8 months later...
 • Moderator

Facebook pregăteşte o nouă versiune a interfeţei Timeline, mai exact se va reduce numărul de coloane pentru postări la una singură, faţă de două cum este în prezent.

A doua coloană nu o să dispară, doar că pe ea vor fi afişate casetele cu modulele cu informaţii, activitatea recentă, lista de prieteni, albumele cu fotografii, etc.

Deocamdată este în fază de testare şi este vizibilă doar pentru o mică parte din utilizatori, însă va fi introdusă în cele din urmă pentru întreaga reţea de socializare, înlocuind vechiul Timeline cu două coloane.

facebook-timeline.png?width=480&height=353

Prin adoptarea acestui model de interfaţă, cei de la facebook preia într-o oarecare măsură modelul şi design-ul pe care cei de la Google+ îl folosesc de ceva vreme pe reţeaua lor de socializare.

Link to comment
 • 4 months later...
 • Moderator

Facebook schimbă înfăţişarea pentru News Feed, noua pagina de noutăţi a Facebook va aduce un design mai simplu şi mai curat, foarte asemănător cu varianta mobilă a website-ului.

Vom avea un meniu extensibil în partea dreaptă, de unde vom putea selecta ce anume dorim să se afişeze. De exemplu vom putea opta să ne apară doar noutăţile prietenilor, fotografiile postate de prieteni, actualizările paginilor pe care le urmărim şi încă câteva categorii.

http://www.youtube.com/watch?v=_PW54Sm99ck

http://www.youtube.com/watch?v=YaQQHYQHnMk

Utilizatorii interesaţi de accesul mai rapid la noul News Feed, se pot înscrie manual pe această pagină, schimbările urmând să fie disponibile în săptămânile care urmează.

 • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.