Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0
AlexMCon

Proces verbal - Contravenţie

Question

AlexMCon

Bună seara,

 

În primul rând, doresc să îmi cer scuze în avans. Nu sunt sigur dacă pe acest forum s-a mai vorbit despre această situație, dar eu nu am găsit. Îmi cer scuze pentru situația în care nu am fost eu foarte atent când am căutat.

 

Situația despre care doresc să întreb se prezintă în felul următor:

 

Două cunoștiințe dintre ale mele au săvârșit o contravenție (mai specific au lipit niște materiale publicitare în locuri publice fără a avea autorizație). Agentul constatator le-a spus că vor primi cea mai mică amendă (doar unul dintre ei) și anume cea de 500 de lei. Aceștia au spus că nu vor semna oricum (deși nu au procedat corect, pentru că nimeni nu i-a întrebat dacă doresc să o semneze, ci doar le-a fost spus ce vor primi). Agentul s-a supărat (cred eu) și le-a transmis că vor primi cea mai mare amendă.

 

Datele le-a trecut doar pe un carnețel, nu a mai întocmit proces verbal, iar după câteva zile (3-4), procesele verbale au și ajuns la locuința lor, dar ei nefiind acasă, părinții lor au refuzat să le primească.

 

Întrebările mele sunt:

 

1. Următorul pas în legătură cu cele două procese verbale pentru contravenție vor fi afișate? Și dacă da, unde? Și dacă nu, ce se va întâmpla cu ele?

 

2. În cazul acestei amenzi (cea de lipire a unor materiale publicitare fără autorizație) se poate plăti jumătate din minim de la primirea amenzii ? Și dacă da, 48 de ore înseamnă din momentul afișări sau au început în momentul în care părinții au refuzat să primească plicul ? În 48 de ore se va achita jumătate din întreaga amendă sau jumătate din minim (adică nu jumătate din 50=25+25, ci jumătate din 10= 5 + 5)

 

Menționez că actul contravenției s-a desfășurat în sectorul 3, iar cei doi locuiesc în alte județe (diferite unul față de celălalt), în municipiile de județ.

 

Vă mulțumesc anticipat și aștept cu nerăbdare răspunsul dumneavoastră!

 

Toate cele bune.

Share this post


Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
coosstti

Tu ne intrebi cum să eludezi primirea amenzilor de către cel amendat! Nu te va învăța asta niciun polițist din lume. Amenzile la Legea 61/1991 nu se plătesc jumătate din minim, in 48 de ore. Ai puțină răbdare și ANAF-ul te va informa de amenzi și vei constata cu stupoare că ele se măresc în timp, dacă nu sunt plătite la timp.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
AlexMCon

Cred că 'vă întreb' unde găsesc acele procese verbale în primul rând, fiindcă părinții celor doi nu le-au primit când au venit la domiciliu.

 

În rest, niciuna dintre celelalte întrebări nu are legătură cu 'scăpatul' de amendă.

 

Vă mulțumesc din nou pentru înțelegere.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Catalin

Procesele verbale se găsesc la unitatea din care face parte agentul constatator pentru o perioadă de 30 de zile, după care vor ajunge la fisc.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
cipri83

Dar AlexMCon de ce nu te pui tu sa citesti legea pentru ca nu este secreta!

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
coosstti

Mda, poate era greu de scris întrebarea: Unde se găsesc cele 2 procese - verbale? Te cred!

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
drAGO5

Eu cred ca amenzile au fost aplicate de asa zisii politisti locali ai primariei de sector in baza unei HCL si ca atare trebuie sa te adresezi lor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • Tournique
   By Tournique
   Buna ziua,
   Dupa cat timp se inregistreaza in sistem o amenda? 
   In cazul meu, am parcat masina la 1m de stalpul unde se termina, legal, parcarea (mai erau masini multe parcate dupa semn). Nu am incurcat trotuarul sau traficul, doar acolo am avut ghinionul sa gasesc loc.
   Am plecat din Bucuresti sambata, intre timp am fost sunat de cineva care mi-a spus ca sunt niste politisti ce se uita (sau fac poze?) masinilor parcate acolo. 
   Nu am gasit un fluturat in geam si din pacate nu am acces la cutia postala prea curand. Am dat un telefon la taxe si impozite si mi s-a comunicat ca nu este o amenda pe CNP-ul meu.

   In cat timp se inregistreaza in sistem amenzile? 
   Multumesc,
  • Marius
   By Marius
   Conform art. 28 din Ordonanţa Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor - actualizată, cu modificările şi completările ulterioare, contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, agentul constatator făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal
   Amenzile se plătesc/achită astfel:
   cele cuvenite bugetelor locale se achită, prin mijloace de plată online, prin instituţii de credit autorizate cu care există încheiate convenţii sau la casieriile autorităţilor administraţiei publice locale ori ale altor instituţii publice abilitate să administreze veniturile bugetelor locale indiferent de localitatea pe a cărei rază acestea funcţionează, de cetăţenia, domiciliul sau de reşedinţa contravenientului ori de locul săvârşirii contravenţiei, precum şi la ghişeul unic din punctele de trecere a frontierei de stat a României (ex. amenzile la regimul rutier); cele care se cuvin bugetului de stat pot fi achitate, prin mijloace de plată online, în conturile dedicate, la instituţiile de credit autorizate cu care există încheiate convenţii sau la unităţile Trezoreriei Statului; O copie de pe chitanţă se predă de către contravenient agentului constatator sau se trimite prin poştă sau electronic, prin e-mail, organului din care acesta face parte.
   Plata amenzilor contravenţionale achitate prin intermediul sistemelor electronice de plată prevăzute de lege se dovedeşte prin prezentarea extrasului de cont al plătitorului sau a dovezii de plată emise de către sistemele de plăţi, aceasta specificând data şi ora efectuării plăţii; în aceste situaţii se elimină obligativitatea pentru plătitor de a preda o copie de pe extrasul de cont sau de pe dovada de plată emisă de sistemul de plăţi către agentul constatator sau organul din care acesta face parte.
  • Alin3
   By Alin3
   Salut,
    In wk am avut placerea sa ma trezesc cu o invitatie la Udriste pentru intocmirea procesului verbal deoarece am parcat in fata unui garaj din beton ce nu este folosit.
   Proprietarul nici nu mai are masina. Probabil are o sanie si muraturi in el.
   Cum pot contesta amenda?
   Le-am scris deja celor de la ADP sector 1 pentru a verifica legalitatea acelor garaje.
   Puteti sa-mi recomandati ceva?
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.