Jump to content
POLITISTI.ro

Proces verbal - Contravenţie


AlexMCon

Recommended Posts

Bună seara,

 

În primul rând, doresc să îmi cer scuze în avans. Nu sunt sigur dacă pe acest forum s-a mai vorbit despre această situație, dar eu nu am găsit. Îmi cer scuze pentru situația în care nu am fost eu foarte atent când am căutat.

 

Situația despre care doresc să întreb se prezintă în felul următor:

 

Două cunoștiințe dintre ale mele au săvârșit o contravenție (mai specific au lipit niște materiale publicitare în locuri publice fără a avea autorizație). Agentul constatator le-a spus că vor primi cea mai mică amendă (doar unul dintre ei) și anume cea de 500 de lei. Aceștia au spus că nu vor semna oricum (deși nu au procedat corect, pentru că nimeni nu i-a întrebat dacă doresc să o semneze, ci doar le-a fost spus ce vor primi). Agentul s-a supărat (cred eu) și le-a transmis că vor primi cea mai mare amendă.

 

Datele le-a trecut doar pe un carnețel, nu a mai întocmit proces verbal, iar după câteva zile (3-4), procesele verbale au și ajuns la locuința lor, dar ei nefiind acasă, părinții lor au refuzat să le primească.

 

Întrebările mele sunt:

 

1. Următorul pas în legătură cu cele două procese verbale pentru contravenție vor fi afișate? Și dacă da, unde? Și dacă nu, ce se va întâmpla cu ele?

 

2. În cazul acestei amenzi (cea de lipire a unor materiale publicitare fără autorizație) se poate plăti jumătate din minim de la primirea amenzii ? Și dacă da, 48 de ore înseamnă din momentul afișări sau au început în momentul în care părinții au refuzat să primească plicul ? În 48 de ore se va achita jumătate din întreaga amendă sau jumătate din minim (adică nu jumătate din 50=25+25, ci jumătate din 10= 5 + 5)

 

Menționez că actul contravenției s-a desfășurat în sectorul 3, iar cei doi locuiesc în alte județe (diferite unul față de celălalt), în municipiile de județ.

 

Vă mulțumesc anticipat și aștept cu nerăbdare răspunsul dumneavoastră!

 

Toate cele bune.

Link to comment
  • Member

Tu ne intrebi cum să eludezi primirea amenzilor de către cel amendat! Nu te va învăța asta niciun polițist din lume. Amenzile la Legea 61/1991 nu se plătesc jumătate din minim, in 48 de ore. Ai puțină răbdare și ANAF-ul te va informa de amenzi și vei constata cu stupoare că ele se măresc în timp, dacă nu sunt plătite la timp.

  • Upvote 1
Link to comment

Cred că 'vă întreb' unde găsesc acele procese verbale în primul rând, fiindcă părinții celor doi nu le-au primit când au venit la domiciliu.

 

În rest, niciuna dintre celelalte întrebări nu are legătură cu 'scăpatul' de amendă.

 

Vă mulțumesc din nou pentru înțelegere.

Link to comment
  • Moderator

Procesele verbale se găsesc la unitatea din care face parte agentul constatator pentru o perioadă de 30 de zile, după care vor ajunge la fisc.

Link to comment

Eu cred ca amenzile au fost aplicate de asa zisii politisti locali ai primariei de sector in baza unei HCL si ca atare trebuie sa te adresezi lor.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.