Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Am o problemă privind afişarea textului în browser, după ce am trecut pe Windows 8.

Până acum textul de pe web (inclusiv aici pe forum) era afişat clar, dar după ce am trecut pe windows 8, indiferent de browserul care îl folosesc, textul (font-ul) este afişat neclar şi fonturile sunt mult prea supţiri.

Am încercat să caut prin setările browserului (atât în Firefox, Chrome şi Internet Explorer), dar nu am reuşit să-i dau de cap.

Mă gândesc serios să revin la Windows 7 din cauza asta.

Mă puteţi ajuta cu câteva sfaturi? Mulţumesc.

• Moderator
Publicat

Dacă textul de pe ecran arată neclar, probabil nu ai activat opţiunea ClearType. Tehnologia ClearType din Windows afişază textul de pe ecran cât mai clar şi neted posibil şi astfel face textul mai uşor de citit.

Încearcă să activezi această funcţie şi vezi dacă se rezolvă problema.

Pentru activare, mergi cu mouse-ul în partea din dreapta jos a ecranului, iar în caseta de căutare scrie "Clear Type". Selectează secţiunea "setări" şi îţi va fi afişată o iconiţă care te duce la setarea funcţiei "Ajustare text ClearType".

Bifează caseta de selectare "Activare ClearType", apoi dă click pe butonul "Următorul". Pe fiecare fereastră afişată, trebuie să selectezi mostra de text care arată cel mai bine, iar la final dai click pe butonul "Terminare" pentru a salva setările.

Dacă problema nu se remediază, înseamnă că tebuie să ajustezi şi setările privind calibrarea culorilor pe ecran.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.