Jump to content
POLITISTI.ro

Modificarea modului de evaluare anuala a personalului


Catalin

Recommended Posts

  • Moderator

În ultimele zile, la Oradea a avut loc o întâlnire a conducerii Poliţiei Române cu toţi şefii inspectoratelor judeţene de poliţie din ţară, pentru analizarea situaţiei operative.

Igaş, şi chestorul Liviu Popa, le-au cerut şefilor de inspectorate de poliţie ca evaluarea ofiţerilor şi a subofiţerilor pe acest an să fie "corectă şi obiectivă", astfel încât calificativul "foarte bine" să fie acordat doar celor care s-au remarcat.

"Azi (sâmbătă - 19.11.2011) am transmis un mesaj foarte clar şefilor de inspectorate judeţene, că data de 1 decembrie va fi o zi în care vom face anumite avansări în grad, iar cei care vor fi propuşi de jos în sus să fie doar cei care s-au remarcat în cursul anului. Poliţiştii care au acţionat cu dăruire şi profesionalism - nu voi ezita să-i avansez chiar a doua zi, pentru că vrem să dăm un semnal clar celor care vor să muncească şi să fie profesionişti. De asemenea, le-am cerut ca evaluarea ofiţerilor şi subofiţerilor pe acest an să fie corectă, să reflecte activitatea fiecărui angajat. Cei care şi-au făcut datoria şi s-au remarcat să primească calificativul «foarte bine», dar cei care nu s-au remarcat în mod deosebit să primească calificativele pe care le merită", a declarat Igaş.

Igaş a mai adăugat că "în trecut, peste 95 la sută din poliţişti aveau calificative «foarte bine» şi în judeţele unde lucrurile mergeau bine, şi în judeţele unde lucrurile mergeau prost".

La rândul său, şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a afirmat:

"Este important să avem o apreciere obiectivă a activităţii poliţiştilor, pentru că nu vreau să mai existe niciun fel de aprecieri de genul că «hai să-i dăm calificativul pentru că altfel nu poate fi avansat sau că altfel, săracul, o să aibă nu ştiu ce alte probleme»…"

sursa: dcnews.ro

Link to comment
  • Member

Asta ce inseamna Catalin ca de 1 Decembrie v-or fi avansati cei cu calificativ FB?Eu stiam ca de 1 Dec. sunt avansati doar cei la exceptional!

Link to comment

conform legii 360 se fac avansari de ziua politiei si de 1 decembrie...da nu e specificat nicaieri ca de ziua politiei se avanseaza palmasii si la 1 decembrie ofiterii sau excpetionalele. depinde de la inspectorat la inspectorat.

da nea'popa si tamp-larul de igas nu stiu si reversul medaliei " hai sa-i dam FB ca sa-l avansam sa nu-i facem probleme" ??? ei nu stiu ca exista si " te-ai pus rau cu sefu i-ai comentat hai sa-i dam satisfacator"

parerea mea e ca ar trebui doar 3 calificative: nesatisfacator, bine si exceptional. nu-ti faci treaba iei NS, treci ca gasca prin apa tot anu fara probleme iei B, daca te remarci cu un rn mare de amenzi, infractiuni constatate, informatii, iei E...cat d egreu poate fi?

Link to comment
  • Moderator

Păi tocmai asta mi se pare o anomalie în sistemul acesta nou ce se doreşte a se introduce.

Dacă ei vor ca FB să primească numai cei care "s-au remarcat în mod deosebit", atunci ce trebuie să facă cei ce vor primi "excepţional"?

Link to comment

Legea 133/2011 care a modificat legea 360/2002, a modificat printre altele si calificativele care se acordau la evaluarea anuala. Art. 26 are acum urmatorul cuprins:

"Art. 26

(1) Activitatea si conduita politistului sunt evaluate o data pe an, iar concluziile se consemneaza in evaluarea anuala de serviciu, cu acordarea uneia dintre urmatoarele calificative: foarte bine, bine, satisfacator, nesatisfacator.

Link to comment

Asta cu avansarile la exceptional este o mare pacaleala.

In primul rand nu stiu cati politisti avansati la exceptional au avut si calificativul exceptional la sfarsitul anului.

In al doi-lea rand numarul de,,avansati" este comunicat de la minister. Adica ceva de genul ,,doar ata puteti sa ".

Anul acesta la Dolj cvor fi avansati 2 ,,suptofiteri" si un ofiter.La exceptinal.

Astia doi tampul si pe zero pa s-au trezit pentru a nu stiu cata oara vorbind.

Realitatea virtuala uin care traiesc nu are nimic comun cu meseria noastra.

Edited by Elvis
Link to comment
  • Member

Iata ce au mai precizat cei doi printi:

Popa a spus că a numit un nou şef al Direcţiei Logistice a Inspectoratului General al Poliţiei, care are sarcina să găsească o soluţie pentru optimizarea folosirii resurselor. "Lunar, noi cheltuim numai pentru benzină 1,8 - 2 milioane de euro, nu cred că este puţin, dar cred că trebuie să fim mai atenţi cu folosirea acestor resurse", a exemplificat Liviu Popa, adăugând: "Nu se poate spune dacă e mult sau e puţin, dar, sigur, putem analiza dacă folosim eficient resursele. Sigur că pot veni anumiţi plângăcioşi care pot spune că nu le ajunge benzina, dar eu i-aş pune pe toţi să jure cu mâna pe inimă că au folosit corect resursele pe care le au la dispoziţie".

La rându-i, ministrul Traian Igaş a dat, fără a preciza numele judeţului, exemplul unui inspectorat judeţean unde cantităţi importante de combustibili au fost pregătite în vederea sustragerii, în complicitate cu reprezentanţii unei firme anchetate pentru infracţiuni economice, motiv pentru care a ordonat un control la toate structurile MAI din toate judeţele.

Sursa Bihoreanul

Daca intradevar s-a intamplat asa ceva sa ii sanctioneze conform legii pe vinovati,dar Popa nu stie altcumva in afara de a generaliza!

De mine sa i-o bage pe gat lui Igas toata benzina ,eu nu vreau doar sa imi de-a salariul pe care m-i l-au taiat!

Link to comment

Domnilor colegi de la sectiile din rural domnul va da o veste buna, se va micsora cota de la 100 de litrii pe luna la 60.

Adica de la 3,3 pe zi la 2 litrii.Auzi ,plangaciosi...............

Link to comment

Alooo! domnu' ministru !!!

Ce evaluare domnule? Nici nu mai trebuie facuta o evaluare a politistilor in acest an, pentru ca doar ce s-a inceheiat cea ordonata de pirat. Si conform celor declarate de domnia voastra, s-a facut o curatenie fara precedent in politie. Au plecat cei cu probleme si cei care nu munceau ...

Deci nu mai e nevoie sa faceti nicio evaluare, daca nu cumva ati mintit cu nerusinare pe la televizor si prin presa?

Link to comment

Dar pe ei cine si cum ii evalueaza in afara de criteriile pupici in ... si obedienta maxima?

Si apoi faptul ca lucram cu salariile taiate, fara resurse, fara acoperire in fata legii, fara asigurari de viata si sanatate nu sunt exemple de excelenta? Calificativele ar trebui sa fie doar FB si E.

Edited by anila
Link to comment

avind in vedere ca deja sunt agent sef premortal, sa inteleg ca urmatoarea avansare va fi la loc linistit, la loc cu verdeata ?

as prefera totusi un lung purgatoriu prin pensie ;)

Edited by serhente Garcia
Link to comment

la galati de vreo luna ni s-a spus ca pe schimb sa nu facem mai mult de 100 de km cu autoturismele in conditiile in care se fac 2 schimburi iar fiecare patrula are cate 7 comune de acoperit.de curand au primit atentionari cei care au depasit limita de km

Link to comment

aredreptate domnul ministru, dati dovada de o crasa lipsa de implicare. "a-ti" putea optimiza traseul cu ajutorulunui dispozitiv gepese, ati putea studia o leaca de geometrie, sa aflati ca drumul cel mai scurt dintre doo puncte este o linie dreapta si nu serpuitele drumuri nationale, judetene, comunale, satesti, etc .... astfel incit sa se agunga la o drastica reducere a consumului de combustibil.

ce ziceti, am trecut examenul psihologic? :ner:

Link to comment

Domnule gigikent aveti dreptate, litri se scrie cu un singur i.

Insa nu stiam ca dumneavoastra sunteti profesor universitar doctor in limba romana.

Va cer scuze ca v-am jignit retina cu greseala pe care am facut-o, va rog frumos sa nu ma omorati.

Insa sunt sigur ca m-am facut politist dupa ce-i sapte ani de acasa.

Dumneavoastra cu siguranta v-ati nascut la 8 anisori.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment

100 litri se scrie cu un"i" nu cu doi.voi n-ati facut scoala generala?v-au facut politisti imediat dupa ce ati terminat gradinita?

Off topic. Domnule gigikent dacă tot sunteţi aşa la curent cu gramatica poate vă faceţi şi o autocorectură a postului dvs. înainte de a da lecţii la colegi. Domnia voastră nu a învăţat pe la şcoală că primul cuvînt al unei propoziţii începe cu literă mare ?

Edited by Dan
Link to comment

daca ma poate lumina cineva...apropo de avansari :

- L360/2002 (cu toate completarile ei...cred) nu prevede decat atat : Art. 73 ..." Acordarea gradelor profesionale pentru politisti se face, de regula, o data pe an, cu prilejul "Zilei Politiei Romane"..."

...poate nu am citit foarte atent sau mai este vreo modificare care prevede ca zi de avansare, ziua de 1 Decembrie ?

Link to comment

Bogdan11 de cand suntem politisti, cel putin eu, avansarile la exceptional s-au facut de doua ori pe an.

De ziua Politiei Romane si la 1 Decembrie.

Asta in cazul in care vreun politist nu a facut ceva deosebit in timpul anului intre cele doua perioade.

Dar sa revenim la topic.

Vor fi 8 criterii de evaluare.

Evaluarile pentru perioada 01.12.2010- 01.12.2011 se vor face dupa cum urmeaza:

- pentru o perioada cumulata mai mare de 6 luni;

- daca aceasta perioada este mai mica de 6 luni se va face o evaluare partiala care nu poate fi luata in calcul la o eventuala avansare;

- se va da o mai mare importanta interviului de evaluare a performantelor profesionale;

- dispare calificativul exceptional;

- calificativul FB se acorda celor care au performante peste cerintele din fisa postului , punctajul va fi de la 1- 1,40;

- se poate avansa la gradul urmator si cu calificativul de ,,Bine";

- fostii sefi de post vor intocmi fisa de evaluare pentru ajutorii sefi de post pe primele 6 luni;

- pe urmatoarele 6 luni calificativul il vor acorda sefii de sectii din rural;

-daca seful de post a iesit la pensie calificativul va fi acordat pentru primele 6 luni de urmatorul sef;

- rezolvarea contestatiilor se va face in 15 zile;

-la data de 13.01.2012 calificativele se vor comunica la Bucuresti.

Asa ca dragi colegi daca din intamplare veti avea 3-4 fise de evaluare anul acesta sa nu va mirati.

De ce?

Pentru ca ati fost pusi la dispozitie, cei din rural au trecut la sectii, unii au fost in concedii medicale, altii ati fost ,,reorganizati" etc.

Multa sanatate sa avem ca belele curg.

Edited by Elvis
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.