Jump to content
POLITISTI.ro

Desfiintarea posturilor de Politie din Campusurile studentesti


Marius

Recommended Posts

  • Moderator

Fara politsti, in campusul studentesc din Galati se fura ca-n codru

Desfiinţarea postului de Poliţie din Campusul studenţesc pune pe jar studenţii căminişti, care nu se mai simt deloc în siguranţă. O dovadă în plus ar fi şi numărul mare al infracţiunile comise de la începutul anului universitar.

Motivul pentru care Poliţia a decis retragerea agenţilor din Campus a fost unul destul „şubred": foarte puţine apeluri la 112 vizau infracţiuni comise în Campus.

„De la începutul anului universitar, în doar o lună de zile, au fost anunţate la 112 nu mai puţin de patru furturi de calculatoare sau laptopuri, dar şi mai multe intrări abuzive în camerele studenţilor. Din 2006, de când sunt eu în Campus, dacă s-au produs 10 astfel de infracţiuni", spune Dorin Coteţ, preşedintele Ligii Studenţilor din Universitatea „Dunărea de Jos".

Cel mai proaspăt păgubit, Gabriel Ivanciu, spune că a rămas fără un laptop de 3.500 de lei în doar cinci minute.

„Am fost până la baie... Am încuiat bine uşa, dar am lăsat geamul întredeschis. Probabil că hoţul a pândit momentul şi a «lucrat» printre gratiile de la fereastră", spune tânărul. Acesta a sunat imediat la 112, dar Poliţia a venit abia după 45 de minute.

„Nu este normal, sunt 3.000 de studenţi lăsaţi fără pază", a ţinut să mai adauge Dorin Coteţ.

Până la debutul anului universitar, Secţia 5 de Poliţie Galaţi avea desemnaţi cinci lucrători care să vegheze în permanenţă asupra ordinii din campus. Ei aveau chiar un birou amenajat într-o cameră a Căminului C. Acum, doar în zilele în care este discotecă în Club S mai vezi patrule de poliţişti.

sursa: Adevarul.ro

Link to comment

tocmai fiinda erau acolo politisti nu existau infractiuni!! cit de cretini pot fi sefii?? cine a stat vreodata in camin studentesc stie ce se poate intimpla in lipsa politiei. nu cred ca mi-as lasa fata intr-un campus fara politie.

  • Upvote 1
Link to comment
  • Moderator

Nu trebuie să ne mai mire nimic. Nu cred că Poliţia Română a avut vreodată o conducere mai incompetentă, formată din indivizi ce nu au habar pe ce lume trăiesc. Sunt complet rupţi de realitate şi toate deciziile sunt luate pe considerente contabiliceşti.

În acest domeniu al muncii de poliţie ei încă nu au aflat că eficienţa şi profesionalismul nu se poate măsura numai în cifre. Nu ar fi rău dacă cineva le-ar face un pustiu de bine să-i trezească şi să le spună că în această meserie eficienţa şi profesionalismul sunt dovedite şi de ceea ce NU se întâmplă!

  • Upvote 1
Link to comment

asta vroiam sa spun si eu, prevenirea nu este cuantificata deloc si nici macar apreciata!! prefera sa vada infractiuni rezolvate (in masura in care se va putea face asta) decit sa existe infractiuni prevenite.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.