Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Hai nu mai spune! Ai intrat aici şi nu te-ai putut abţine să nu arunci cu puţin noroi în munca colegilor mei, spunându-ne că te-au oprit "fără bază legală" mânat de mania abuzului, ce domină conştiinţa populară. Cu alte cuvinte, ai încercat să pozezi într-o victimă, pentru că nu-i aşa, poliţiştii români "au ceva" cu poseorii de maşini înmatriculate în străinătate. Probabil că se plictiseau acasă cu familia şi s-au îmbrăcat repejor în uniformă, după care au ieşit în stradă să asuprească cetăţeanul român, care după ce că nu-şi înmatriculează maşina în ţara unde o foloseşte, mai şi circulă fără asigurare şi ITP. Ce s-o mai lungim, nişte nenorociţi, obsedaţi să asuprească cetăţeanul!

Iar după ce ne spui aşa voalat cât de nenorociţi şi măgari sunt poliţiştii, cu un tupeu fantastic, ne ceri sfaturi şi informaţii utile, încercând să faci şi puţină ordine, stabilind cine şi ce se poate posta în continuare. Învaţă cum să pui o întrebare, dacă tot apelezi la bunăvoinţa cuiva. Dacă pe stradă ceri unui cerşetor nişte coordonate, mă îndoiesc că îi spui înainte că miroase urât. Gândeşte, dacă tot ai ţinut să menţionezi că ai mai mult de patru clase! Indiferent cum îi consideri pe poliţiştii din ţara asta ... când apelezi la bunăvoinţa lor, educaţia şi inteligenţa ar fi trebuit să îţi oprească dorinţa de a ne spune cât de josnici ne consideri.

Reciteşte ce s-a postat înainte să mai acuzi. Nu te-a tratat nimeni ca pe un neica nimeni cu 4 clase, ci ţi-am vorbit frumos şi cât se poate de serios, iar spre deosebire de tine, eu nu ţi-am pus nicio etichetă, nu te-am acuzat de nimic gratuit şi nici nu am spus că nu ai fi de bună credinţă, am făcut referire doar la acele detalii lipsite de vreo relevanţă, pe care ai ţinut morţiş să le menţionezi.

• Moderator
Publicat

Eu am fost oprit pentru o verificare de rutina, despre care am înțeles ca nu mai este de actualitate în Romania.

Legislaţia rutieră e publică şi trebuie cunoscută de toată lumea, mai ales de cei care sunt posesori ai unui permis de conducere şi au anumite obligaţii.

Renunţă la aberaţiile ăstea ce sunt contrazise clar de lege:

Hotărârea Guvernului nr.1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice

Art. 182. – (1) Oprirea vehiculelor pe drumurile publice se realizează prin executarea semnalelor regulamentare de către poliţistul rutier sau, după caz, de către poliţistul de frontieră, atunci când constată încălcări ale normelor rutiere ori în situaţia în care există indicii temeinice despre săvârşirea unei contravenţii ori a unei fapte de natură penală, pentru identificarea persoanelor care au comis astfel de fapte şi a bunurilor care fac obiectul urmăririi, precum şi pentru verificarea deţinerii de către conducătorii vehiculelor a documentelor prevăzute de lege. Oprirea vehiculelor pe drumurile publice se realizează şi în condiţiile producerii unor calamităţi naturale, dezastre sau a altor situaţii care pun în pericol siguranţa circulaţiei.

Atâta timp cât legea îi oferă posibilitatea poliţistului să oprească orice autovehicul pentru "pentru verificarea deţinerii de către conducătorii vehiculelor a documentelor prevăzute de lege" nu mai putem discuta de oprirea fără motiv şi alte legende urbane de acest gen. 

Publicat

Asadar, observ ca inca exista multa frustrare nejustificata. M-am exprimat clar si cuprinzator pentru nivelul meu de intelegere a problemei, citez: "m-au oprit nu neaparat pe o baza legala", de aici reiesind fie e in regula legal, fie nu e in regula legal in opinia mea si atat, insa in orice caz nu era o chestie pe care sa tot bateti apa in piua.

Insa, din pacate, din cauze uneori lesne de inteles, in loc sa raspundeti la obiect sau sa nu raspundenti deloc pentru a nu devia doleanta unui forumist, ati tot scris despre NIMIC.

Sa o spunem pe calea cea dreapta, se poate sa lasati cale libera celor care doresc sa raspunda la subiect sau nu? Inteleg ca sunteti moderatori, dar daca ceva din ce am scris nu e in regula, scrieti-mi pe privat si voi ruga un moderator sa stearga cuvintele ce aduc jignire gratuita colegilor politisti ai dvs, insa nu mai spam-ati inutil subiectul, deja problema principala expusa a ajuns pe pagina anterioara din cauza discutiilor interminabile fara sens pentru nimeni, poate doar pentru dvs caci v-ati simtit jigniti.

Am gresit ca v-am deranjat? atunci nu mai scrieti nimic, eu am sperante caci ma va ajuta cineva in continuare.

Spre exemplu, am fost personal la Biroul Rutier si ieri, de Rusalii si m-am interesat si azi (marti, 10 iunie) pentru a mai afla anumite detalii, iar colegii dvs. au fost foarte saritori in a ma ajuta, au vorbit foarte frumos cu mine. Deci, se poate si asa. In speranta ca cineva va mai citi aceste randuri cu scopul de a-l ajuta la ceva, am sa raspund singur la intrebarile adresate de catre mine in postul principal, pierdut pe pagina 10 cu bunavointa colegilor de bine:

"1. Catre ce institutie trebuie facuta cererea prin care sa cer ca certificatul sa nu plece din Romania si cat timp i-ar prelungi existenta in evidentele romane?"

Raspuns: Catre domnul Comandant al Biroului Rutier.

"2. Mi se returneaza certificatul daca fac dovada MOT-ului (i.e. ITP-ul englezesc) si a asigurarii englezesti, sau trebuie musai ca pe dovada retinerii certificatului sa apara stampila de la RAR?"

Rapuns: Mi se vor returna daca fac dovada MOT-ului si a asiguararii englezesti.

La 3 nu am aflat inca raspunsul.

"4. Pot prezenta o asigurare facuta pe numele tatalui meu daca tot masina va urma sa ruleze inca ceva timp in Anglia (dupa ce o trimit acolo pe platforma)? Dupa cum stiti, in Anglia asigurarea se face pe numele celui care o conduce, nu pe masina."

Raspuns: Da, daca urmeaza sa o conduca doar el.

De asemenea, domnului @25tess, ii doresc numai bine, chiar daca ma trimitea cu masina de 2050 de lire la dezmembrari, unde nu as primi poate nici 1000 de euro. Si as vrea sa ii reamintesc domnului ca si din salariul meu din Romania ce depaseste salariul mediu in Romania, i se plateste o particica din salariul sau. Si sa nu uitam amenda de 1765 de lei pe care am platit-o pentru a ajunge tot la Stat, cu alte cuvinte tocmai am platit echivalentul a 15 ani de impozit pe masina in Romania. Intrebare de baraj: "De ce credeti ca am platit atat amar de amenda cat mai repede posibil?" - de prost ce sunt sau pentru ca sunt un om care incearca sa fie cat de corect posibil in Romania.

• Displace 4
  • Moderator
Publicat

N-ai priceput mai nimic. Din câte se vede eşti destul de deficitar la mai multe capitole, dar te las să ghiceşti, pentru că dacă îţi spun direct o să zici că te-am jignit. Uite îţi spun mai pe înţelesul tău: pe viitor când mai întrebi pe cineva ceva, e recomandabil să te limitezi la întrebare şi să laşi comentariile generate de frustrări şi stereotipuri sau prejudecăţi, deoarece te vei mira că nu ţi se răspunde.

Nu-ţi convin răspunsurile primite, la revedere. Nu eşti tu cel în măsură să faci ordine aici. 

Faptul că circuli cu o maşină înmatriculată în străinatate pentru a nu plăti taxa aia celebră spune destul despre cât de corect posibil eşti. Aşa că placa asta cu impozitele plătite de tine nu ţine aici. Păstreaz-o pentru amicii tăi la şedinţele de spart semniţe. Aşa ca fapt divers, e bine să ştii că amenda aia plătită de tine ajunge în bugetul autorităţilor locale, deci niciun bănuţ de acolo nu o să ajungă în veci în salariul unui poliţist, aşa că poţi să dormi liniştit şi să nu mai aberezi recitând nişte stereotipuri penibile.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna seara! Am si  eu o "dilema". mi-a fost retinut certificatul de inmatriculare pentru jante de alte dimensiuni. vreau sa stiu daca acesta se poate recupera de o alta persoana, si din alt judet decat cel din care sunt eu,proprietarul...talonul a  fost retinut in bucuresti,locul din care sunt si eu, insa vreau sa stiu daca talonul se poate recupera si de la politia rutiera din iasi de exemplu.

mentionez ca am si cartea autovehiculului pierduta..la fel,aceasta poate fi recuperata de la un centru R.A.R din alt judet, de catre o alta persoana?

multumesc!

• Moderator
Publicat

Unde este înmatriculată maşina, în Bucureşti sau Iaşi?

Publicat (modificat)

Masina e inmatriculataa pe bucuresti,locul in care a fost retinut si certificatul. Aceasta se afla acum in iasi,la o cunostinta,aceasta nefiind proprietar in acte. Poate face ea toate demersurile pt recuperarea talonului acolo in iasi?

Modificat de iioonnuut
  • Moderator
Publicat

Certificatul de înmatriculare se restituie doar propietarului sau în lipsa acestuia unei persoane desemnate prin procură notarială, de către serviciului poliţiei rutiere din judeţul care are în evidenţă vehiculul respectiv (ori după caz, de către Brigada Rutieră pt cei din Bucureşti, la ghişeul de restituiri certificate de înmatriculare).

Publicat

buna ziua..am si eu o nelamurire:in urma cu vreo saptamana mi a fost  retinut certificatul din cauza numarului din spate neconform cu standardul in jud Cluj eu fiind din Maramures...intre timp mi-am rezolvat treaba cu numarul,am platit si amenda!intrebarea mea ar fii mai trebuie sa merg la R.A.R l sau e de ajuns sa constate politistii de la rutiera ca mi am pus numarul??

Publicat

Va constata acest lucru colegul de la ghiseu, nu este nevoie de o vizita la RAR in acest caz.

• Apreciez 1
Publicat

salut.am si eu o preoblema.mi sa retinut certificatul pentru folie...il pot recupera daca nu platesc amenda??? :(

Publicat

imi cere chitanta de la amenda sau cva cand ma duc sa il ridic?? in afara de foaia aia de la RAR...

Publicat

Am si eu o intrebare.

Am o masina in leasing, am uitat de ITP, am fost oprit in Ungaria, mi s-au retinut numerele si talonul. Am facut ITP-ul la RAR, toate bune, doar ca am fost informat de politie ca deobicei, numerele retinute in Ungaria se restituie undeva intre 6 luni - un an.

Evident nu pot plati leasing 1 an fara sa utilizez masina( numerele provizorii nu sunt solutie, fiindca am nevoie de masina pentru drumuri in strainatate). Intrebarea mea este, cum as putea sa transcriu masina( dupa ce achit firma de leasing) pe numele meu, fara sa astept pana vin numerele retinute? Este vreo metoda de a transcrie masina cu talon si numere retinute?

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Am urmatoarea problema. A fost reținut talonul mașinii in Bucuresti, pentru ca nu l-am transcris. Am plătit absolut tot impozite, taxe, taxa verde, si totusi nu pot ridica talonul si numerele noi pana nu se trimite din București talonul vechi. Cam cât durează ? Se poate urgenta?

Publicat

Dupa 15 zile certificatul de inmatriculare este trimis la Servicviul Rutier care il are in evidenta.

Publicat

Da, a fost trimis la București. Mi s-a zis ca este acolo. Dar cand si cum ajunge la Brașov?

Eu merg zilnic la Poliție sa mă interesez dacă a sosit, dar din păcate toți trag din umeri.

Iar de o luna nu pot circula cu mașina dovada nefiind valabilă.

Publicat

Vin cu urmatoarea intrebare, mi-a fost ridicat certificatul de inmatriculare pt ca nu aveam bara din spate montata, trebuie sa mai merg la RAR sau merg la politia rutiera din localitate pt a constata un politist ca am montato?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.