Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Salut.Am o masina de Anglia am fost oprit de catre organele de politie si mi-a fost retinut certificatul si numerele pentru ca imi expirase itp de 2 zile ne stiind asta,Ce trebuie facut pentru a mi lua numerele si certificatul.Organele de politie imi pot verifica asigurare de anglia ? (mia zis domnul politist ca asigurarea expirat nu erea buna) desi eu am venit cu masina din anglia personal si asigurarea a fost facuta acolo.Ms mult

Publicat (modificat)

Daca erai in UK ramaneai si fara masina. Asa ca fii multumit ca ai scapat numai asa. Masina poti sa o incarci cu pamant de flori si sa o duci la un centru autorizat de reciclare a fierului vechi . Daca este o masina solida asa poti sa obtii macar banii pentru plata amenzii.

Modificat de 25tess
  • Apreciez 1
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

buna ziua... Mi s-a retinut certificatul de inmatriculare deoarece au trecut mai mult de 30 de zile de cand am achizitionat masina si nu am trecut-o pe numele meu!! Am fost oprit de un organ de politie in judetul Prahova iar eu sunt din judetul Maramures!!

Mentionez ca proprietarul masini a fost LA GHIŞEUL DE ELIBERARE PERMISE RIDICATE ÎN VEDEREA SUSPENDĂRII ŞI CERTIFICATE DE ÎNMATRICULARE REŢINUTE DIN MARAMURES si i-a spus ca certificatul se elibereaza doar dupa 20 de zile iar dovada mea este valabila 15 zile care a expirat chiar azi!!

Intrebarea mea este:1 cat timp dureaza sa imi trimita certificatul din Prahova in Maramures??

2 pot sa mai prelungesc dovada ??

3 trebuie sa fac programare la R.A.R??

Modificat de mihaigixxxer
Publicat

Buna ziua,

Mi s-a retinut certificatul de inmatriculare, pentru circulatie fara inspectie valabila.Masina are o defectiune la motor care nu am reusit sa o identific, asa ca mi am cumparat alta. As dori sa vand masina, insa certif. e retinut de politie, iar eu nu vreau sa cheltui bani cu reparatia masinii.Am gasit o persoana dispusa sa o cumpere sa o repare si ulterior sa mergem sa recuperm talonul. Ideea e ca pers respectiva nu vrea sa transcrie masina dupa recuperarea talonului( necesita taxa).

Legal pot vinde o masina fara a detine talonul?

Daca se poate vinde cum pot sa ma acopar, ca pe viitor sa nu am probleme-gen amenzi de la persoana care nu a mai facut transcrierea?

• Moderator
Publicat

Dacă ne se face transcrierea dreptului de proprietate, tu vei încasa eventualele amenzi.

Publicat

Salut.Am o intrebare.Se poate circula cu masina de la rar la sediul politiei , dupa ce a incetat motivul retinerii talonului?

Publicat

Buna seara , am si eu o intrebare .. vreau sa cumpar o masina dar propietaru' este plecat din tara , si are cineva procura pe masina care are dreptul sa o vanda , dar masina are talonul ridicat . pot face ceva doar cu un simplu contract de vanzare cumparare si cartea masinii ? Multumesc ! 

Publicat

HRISTOS A INVIAT . Am o problema , as vrea sa cumpar o masina care este inmatriculat in Marea Britanie ,dar care politia rutiera ia retinut numerele si actele . Pot recupera actele in vederea inmatricularii pe Ro?

Publicat

buna ziua, mi-a fost retinut talonul de inmatriculare pentru anvelope uzate peste limita maxima admisa, ce trebuie sa fac pentru al redobandi, multumesc

• Moderator
Publicat

Îţi schimbi anvelopele, după care mergi la o staţie RAR. Inginerul RAR verifică dacă au fost remediate deficienţele şi menţionează pe dovada înlocuitoare ce a constatat. Cu această dovadă având pe ea menţiunea inginerului de la RAR te prezinţi la ghişeu şi primeşti certificatul de înmaticulare înapoi.

Publicat
Marius eu stiam ca trebuie sa mergi la rar si cu o factura cu care ai achizitionat noile anvelope ..... nu cunosc metodologia exact asa ca nu ma omorati daca gresesc
  • Moderator
Publicat

Păi şi dacă îţi cumperi second, de la mica publicitate, nu ai ce factură să le arăţi. Nu e musai să-ţi cumperi anvelope noi, important este ca ele să nu fie uzate astfel încât să îndeplinească condiţiile minime de siguranţă. Iar inginerul trebuie doar să le vadă, măsoare şi ce mai fac ei acolo, astfel încât să stabilească dacă ai anvelope sigure pentru a circula pe drumulrile publice.

Publicat

buna ziua !

Mi s a ridicat  certificatul de inmatriculare de catre politisti pentru ca era expirat .Intrebare: Pt recuperarea actului trebuie sa ma duc neaparat la RAR sau la orice statie ITP ? Mentionez faptul ca masina nu are probleme ... Va multumuesc !

Publicat

Daca inspectia tehnica periodica era expirata trebuie sa mergi la RAR.

Publicat

Buna ziua,

Imi cer scuze daca deranjez deoarece am observat ca nu aveti la inima romanii care conduc masini venite din Anglia.

Problema cu care ma confrunt este legata punctual de acest subiect "Procedura de restituiere a certificatului de inmatriculare".

Mi-au fost retinute in weekend placutele si certificatul de inmatriculare pentru Asigurare si ITP expirat dupa un control de rutina in Iasi, imediat ce ieseam din parcarea unui supermarket, i.e. mi s-a comunicat ca am fost oprit pe motivul "verificare a autoturismelor straine, deoarece sunt implicate in multe accidente si nu au actele in regula". Nu ma deranjeaza ca m-a oprit fara neaparat o baza legala, important este ca eu am gresit si am circulat fara sa am asigurare valabila.

Ceea ce ma intereseaza este cum recuperez actele masinii, caci doresc sa mai ajung in Anglia?

Mi s-a comunicat ca placutele le pot ridica dupa ce achit amenda (ceea ce voi face cat mai repede cu putinta) si dupa ce fac dovada ca masina este asigurata. Eu fac asigurare, dar actele ajung in cateva zile abia la adresa tatalui meu ce se afla in Anglia, pana ajung in Romania vor mai trece cateva zile, iar din ce mi-a spus agentul constatator, in 15 zile certificatul pleaca in Anglia. De asemenea, mi-a spus ca pot face o cerere catre o institutie si din pacate am uitat despre care era vorba, cerere in care sa subliniez ca certificatul sa ramana in Romania deoarece doresc sa il recuperez.

Ar mai fi de facut si ITP-ul, pentru acesta am in gand chiar sa duc masina in Anglia pe platforma sa imi fac ITP-ul acolo, deoarece cu ITP facut la RAR nu mai pot ajunge in Anglia deoarece nu e valabil in afara Romaniei. Dupa acel moment, masina ar urma sa ramana la tatal meu.

Intrebarile mele adresate oamenilor binevoitori de pe acest forum:

1. Catre ce institutie trebuie facuta cererea prin care sa cer ca certificatul sa nu plece din Romania si cat timp i-ar prelungi existenta in evidentele romane?

2. Mi se returneaza certificatul daca fac dovada MOT-ului (i.e. ITP-ul englezesc) si a asigurarii englezesti, sau trebuie musai ca pe dovada retinerii certificatului sa apara stampila de la RAR?

3. In cazul asigurarii englezesti, pot prezenta la Biroul Rutier copii scanate dupa asigurare pentru a nu mai pierde timpul cu posta (din Anglia in Romania) care mi-a mai pierdut chiar certificatul masinii acum cateva luni, fiind nevoit sa mai fac odata cerere catre DVLA-ul englezesc pentru a-mi mai trimite un certificat?

4. Pot prezenta o asigurare facuta pe numele tatalui meu daca tot masina va urma sa ruleze inca ceva timp in Anglia (dupa ce o trimit acolo pe platforma)? Dupa cum stiti, in Anglia asigurarea se face pe numele celui care o conduce, nu pe masina.

Va multumesc mult si imi cer scuze inca o data pentru problema expusa si pentru lungimea acestui post. De asemenea, as aprecia daca nu m-ati certa pentru situatia in care am ajuns, s-a intamplat, am avut nenumarate mustrari de constiinta, m-am stresat enorm, acum imi doresc doar sa fiu din nou in regula cu totul.

PS. Va rog mult nu ma catalogati din start ca roman smecher, nu umblu cu golanii, nu am nicio datorie nicaieri, nici la stat, nici la prieteni, insa imi recunosc greseala, dupa ce s-a interesat tatal meu, asigurarea a fost anulata, nu pentru ca nu am mai platit-o (banii se luau lunar de pe cardul tatalui), ci pentru ca tatal meu si-a schimbat resedinta si intre timp asiguratorul a cerut confirmarea ca eu locuiesc la acea adresa si nemaifiind tatal meu acolo, nu a mai avut cine sa confirme. 

• Moderator
Publicat

Dacă spui că ai fost oprit "fără o bază legală", luminează-ne si spune-ne si nouă care e baza aia legală datorită căreia consideri că ai putea fi oprit?

Publicat

Dacă spui că ai fost oprit "fără o bază legală", luminează-ne si spune-ne si nouă care e baza aia legală datorită căreia consideri că ai putea fi oprit?

Publicat

Vă rugam frumos și în postul original și va rog și acum dacă ma puteți ajuta cu un răspuns la subiect, v-aș fi recunoscător în măsura in care v-ar putea fi recunoscător o persoana de pe forum.

Totuși trebuie sa va răspund pentru a demonstra ca sunt o persoana de buna credinta. După părerea mea, o baza legala este atunci când un participant la trafic încalcă regulile de circulație și este observat de către organele de politie sau este suspect din diferite alte motive. Eu am fost oprit pentru o verificare de rutina, despre care am înțeles ca nu mai este de actualitate în Romania. Dar cum am spus și în postul original, recunosc ca sunt vinovat, nu are sens sa avem discuții în contradictoriu. Va rog mult sa ma ajutați, amenda de 1765 de lei o plătesc azi, asigurarea mi-am reinoit-o, urmează sa vad cu mot-ul și cum duc masina în Anglia.

Scuzați ora târzie la care răspund, de când cu problema asta și cu stresul, nu am somn.

• Moderator
Publicat

Foloseşti termeni pe care nu-i cunoşti. Ştii ce înseamnă d.p.d.v. juridic "baza legală"? Care este actul normativ ce interzice oprirea vehiculelor de către poliţişti decât în cazul în care se constată o încălcare a regulilor de circulaţie? Priviţi la televizor sau citiţi prin presă ce debiteză toţi prostăvanii şi luaţi de bun aberaţiie lor. Nicăieri în lumea asta nu există o asemenea aberaţie, nici chiar în România. 

De asemenea te şi contrazici singur. Chiar tu spui că o maşină poate fi oprită dacă eşti suspect sau din diferite alte motive. Păi în cazul tău e clar că existau suspiciuni privind dreptul maşinii de a circula pe drumurile publice. Şi ce să vezi, s-au confirmat! Conduceai o maşină ce nu avea dreptul să circule în România tocmai pentru că asigurarea nu era valabilă şi nici inspecţie tehnică periodică valabilă nu mai are.

De unde ai înţeles că nu verificările de rutină nu mai sunt de actualitate? Care este actul normativ ce le interzice?

Publicat

@Catalin,

Domnul meu, am inteles ca sunt pe dinafara, am inteles ca sunt vinovat, am gresit in cele scrise mai sus, folosesc termeni pe care nu ii cunosc, am fost sanctionat contraventional conform legii pentru fapta savarsita, insa puteti va rog sa nu spam-ati subiectul discutiei? Va rog frumos, caci se pierde esenta si poate daca exista cineva care cunoaste raspunsul la intrebarile mele si ar fi dragut sa ma ajute, sa fie in imposibilitatea de a ma ajuta caci nu poate urmari toata discutia. Va rog, daca ma puteti ajuta, sa imi dati un sfat util... daca nu, va rog frumos sa nu mai deviati de la subiectul discutiei.

Va multumesc pentru intelegere, sunt o persoana de buna credinta, nu ma mai tratati ca un neica nimeni cu 4 clase, nu ma cunoasteti pur si simplu.

Publicat

Sir, please contact an auto dismantling here in Romania and enjoy your trip back to U.K.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.