Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Ai avut noroc  cu politistii care i-au retinut certificatul actualului detinator al autoturismului ca avei toate sansele ca pe viitor sa mai primesti si alte amenzi acasa. Cu siguranta detinatorul autoturismului nu te contacta daca nu ramanea fara certificatul de inmatriculare. Acum lasa-l sa alerge un pic dupa certificatul fiscal de la intermediar si ii mai dai certificatul de inmatriculare al autoturismului doar la ghiseu cand depune actele sa inmatriculeze autoturismul pe numele sau, dupa ce eventual  iti plateste si amenda la rovigneta daca el detinea autoturismul la acel moment.  

• Apreciez 2
Publicat

Iti multumesc pentru sfat, dar din pacate e din alt judet si nu pot face manevra aceasta. 

Am inteles ca nu actualul detinator ar fi facut amenda.Cred ca voi scapa de ea datorita contestatiei, iar pe viitor posibilele amenzi nu le voi primi eu, datorita adaugarii in Baza de Date a mentiunii de "vandut catre..." facuta in urma notificarii de vanzare.

Sigur as vrea ca amenzile posibile sa nu ajunga nici la intermediar, ci la cel ce incalca legea. Pentru aceasta ar trebui ca si intermediarul sa depuna o notificare de vanzare ca amenzile sa fie trimise spre detinator? Daca nu figureaza el ca proprietar, poate fi operata in Baza de Date o astfel de operatiune?

Cred ca ar trebui sa profit de ocazie pentru a impinge lucrurile spre rezolvare, dar nu stiu cum sa fac ...

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna ziua! Am si eu o respectuoasa intrebare - domiciliez in Targoviste si am fost oprit in trafic la Valenii de Munte, unde desi exista o masina cu insemnele CTT, agentul constatator mi-a spus sa introduc masina in service. Urmare a constatarilor efectuate - frana serviciu ineficienta, noxe peste limita admisa, furtun crapat-, mi-a intocmit un singur raport, desi in lege scrie ca trebuia un raport de CTT si unul de service. Este legal intocmirea unui singur raport, fara drept de apel?

In continuare, subliniez ca am primit  amenda si retinerea permisului si a certificatului de inmatriculare.

Desi am fost la IPJ Dambovita - Targoviste, cu certificat de grefa, mi-a restituit doar permisul, spunand ca nu au competenta necesara sa prelungeasca dovada certificatului de inmatriculare. De asemenea, am fost la IPJ Prahova - si mi-a precizat ca nu imi pot prelungi ei dovada, ci IPJ Dambovita imi restituie certificatul de inmatriculare dupa ce repar defectiunile constatate, nu imi pot prelungi dovada in baza certificatului de grefa.

Mi se pare absurd ca, desi am introdus plangere contraventionala, pentru motive de nelegalitate a pv, totusi imi este privat dreptul de a circula cu ACEA masina, datorita declinarii de competenta. Si astefl revin cu intrebarea - cine imi poate prelungi dovada certificatului de inmatriculare in baza certificatului de grefa - IPJ Dambovita sau Prahova?

• Moderator
Publicat

Nimeni, valabilitatea dovezii pentru certificat nu se prelungeşte. Certificatul de înmatriculare îl poţi recupera după ce RAR-ul verifică maşina şi spune că este ok din punct de vedere tehnic pentru a circula pe drumurile publice.

Publicat

Acum gandesti intr-un fel dar peste ceva timp odata cu trecerea timpului devenim mai intelepti si iti vei schimba opinia. Ce este mai important viata ta sau permisul de conducere ? Faptul ca ai fost oprit in trafic inainte de a fi implicat in vreun accident de circulatie cu consecinte negative atat pentru tine cat si pentru ceilalti participanti la trafic este un lucru bun.

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

cum trebuie procedat daca a fost retinut certificatul pentru triple si folii?unde trebuie sa merg ce trebuie sa fac  si cat costa cu aproximatie astept raspuns multumesc :)

• Moderator
Publicat

După remedierea problemelor tehnice semnalate, maşina trebuie prezentată la Registrul Auto Român pentru verificare, iar după ce se constată remedierea defecţiunilor, reprezentantul RAR va menţiona acest lucru pe originalul dovezii înlocuitoare a certificatului de înmatriculare.

Cu dovada respectivă pe care se află aplicate menţiunile inginerului RAR te prezinţi la gişeul Poliţiei Rutiere şi primeşti certificatul de înmatriculare înapoi.

Baftă!

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Buna seara,

Mi s-a ridicat talonul pentru xenon aftermarket, iar acum trebuie sa merg la rar sa fac dovada ca am pus becuri normale. Eu doresc sa vand masina tatalui si as dori sa stiu daca as putea face cumva, ca atunci cand merg la RAR pentru a se verifica ca am remediat problema pentru care mi s-a luat talonul sa fac identificarea necesara in cazul vanzarii-cumpararii de auto si cum ar trebui sa procedez? (mai exact daca pot sa fac contractul de vanzare-cumparare si sa ma duc la identificare cu talonul retinut?)

Iar o a doua intrebare este daca am nevoie la rar de dovada ca a fost platita taxa auto?

Multumesc,

• Moderator
Publicat

Deşi întrebările tale nu au vreo legătură cu poliţia, ci ţin de bucătăria internă a registrului auto român, sincer nu văd de ce nu ai putea obţine şi certificatul de autentificare. Acea operaţiune este un serviciu pe care RAR-ul îl prestează contra-cost. Completezi o cerere, plăteşti şi ei verfică seriile maşinii şi eliberează certificatul. La fel şi în cazul verficării sistemului de lumini. 

Publicat

Am intrebat aici deoarece la politie atunci cand o inmatriculez am nevoie si de talon...talon care este deja la ei retinut, iar la rar intrebarea era mai mult daca pe langa autentificare se poate si verificarea sistemului de lumini (acolo stiu ca trebuie sa-mi stampileze pe spatele dovezii ca s-a remediat defectiunea) in sensul de a nu fii doua operatiuni diferite pentru care trebuie efectuate doua vizite...in viziunea celor de la rar.

• Moderator
Publicat

În dosarul de înmatriculare pui dovada înlocuitoare în locul talonului.

Apropo maşina nu o înmatriculezi la poliţie. Poliţia Română nu mai are astfel de atribuţii din 2002. Instituţia care se ocupă de aşa ceva este una separată, ce nu mai are legătură cu poliţia. 

• 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

salutare!

Am avut ghinionul sa mi se retina certificatul de inmatriculare din cauza ca a expirat itp-ul. Greseala mea este,culmea,ca am uitat ca trebuie sa fac si itp-ul si uite asa mi-a expirat.

Vreau sa stiu daca trebuie obligatoriu sa fac itp la rar sau la orice statie autorizata? sau ce trebuie sa fac? Ca din cate am inteles trebuie sa scrie pe dovada ca am facut itp si apoi merg la iasi la politia rutiera sa imi iau certificatul.

Multumesc!

• Moderator
Publicat

Valentin nu e vorba de ghinion, ci de neglijenţă. Pentru viitor poţi folosi una dintre multele aplicaţii pe telefon care te anunţă la un termen prestabilit când îţi expiră inspecţia tehnică, asigurarea obligatorie, rovinieta, etc. Eu folosesc una şi să ştii că este foarte utilă.

Dacă certificatul nu era reţinut puteai face inspecţia la orice staţie ITP. În cazul celor reţinute în trafic de poliţia rutieră, doar verficările efecuate de RAR sunt valabile.

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Salut in aceasta dimineata mia fost retinut certificatul de inmatriculare pentru defectiuni la sistemul de iluminare pentru ca semnalul de pe dreapta spate nu era asa de luminos in locul certificatului de inmatriculare mia fost data o dovada de 15 zile in care sa recuperez talonul vreau sa mentionez ca eu sunt din bucuresti iar masina din arges si nici nu stiu cum sa dau de propietar as vrea sa stiu care este procedura prin care as putea sa imi recuperez certificatul de inmatriculare va rog mult ajutatima !!

Publicat

imi poti spune unde trebuie sa ma duc pentru a rezolva problemacu becul si a pune stampila pe dovada la rar sau la orice service?

Publicat

Salut revin din nou cu o intrebare am fost la rar asa cu mai indrumat , a venit unul dintre ingineri sa uitat la masina si nu a vrut sa imi puna stampila pe dovada pentru ca am jantele si anvelopele mai mari decat scrie in carte , intrebarea mea este daca schimb rotile si pun unele cum zice in carte mai verifica si altceva?

• Moderator
Publicat

Alex000,

Chiar nu pot să ştiu (ori să ghicesc) eu ce o să-ţi verifice inginerul de la RAR.

În mod normal inginerul trebuie să verifice dacă au fost remediate defecţiunile ori modificările ce sunt consemnate în dovada înlocuitoare a certificatului de înmatriculare.

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Buna ziua.

Am achizitionat o masina second hand de la o persoana din Bucuresti, eu fiind din alt oras. In timp ce circulam in orasul meu mi-a fost ridicat certificatul de inmatriculare pe motiv de ITP expirat (vina mea ca nu am observat ). Am platit amenda, am fost la RAR unde am facut ITP-ul si cand m-am dus sa ridic certificatul mi s-a spus ca a fost trimis la Bucuresti. Intrebarea mea este: nu trebuia pastrat certificatul pe toata perioada de valabilitate a dovezii (15 zile) si dupa aceea trimis in orasul unde domiciliaza cel trecut in certificatul de inmatriculare? Multumesc.

Publicat

Oricum, certificatul de inmatriculare putea fi ridicat doar de catre proprietarul autoturismului!

Publicat (modificat)

Conform contractului de vanzare cumparare eu sunt proprietarul, deja este inscris la primarire si platesc impozit pe el :). El are doar numele pe o foaie de hartie. Sunt facute toate actele pentru a-l inscrie in circulatie cu noile numere. Exagerand putin (pentru ca inca nu am luat legatura cu cel inscris in certificatul de inmatriculare) sa nu mai dau de vanzator si atunci care este rezolvarea?

Modificat de cgh
  • Moderator
Publicat

Efectuezi transcrierea maşinii şi vei primi certificatul cel nou de înmatriculare.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.