Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Nici vechiul proprietar(adica cel inscris in acte) nu l-ar putea recupera daca i-as vinde masina inapoi?

Publicat

Buna, ma numesc Ionut 

Am un autovehicul din Franta , proprietate personala ... dar in urma unui filtru d politie am ramas fara acte + numere din cauza  lipsei politei d asigurare ( care o aveam doar in copie  , originalul e in tranzit prin posta) si lipsa itp . 

Sunt interesat  ce pot face:

asigurarea o am ... nu este o problema

Ce fac cu itp. care trebuie facut in franta ?

se poate face in tara  chiar daca am fost prins fara Si sa pastrez aceleasi numere?

pot intra in cele 3 seturi d numere rosii  , chiar daca am certificatul retinut , pentru prematriculare? 

am: actul de vanzare original al masinii + actul d vanzare intre fostul proprietar si mine , copii dupa certificatul d inmatriculare retinut . dovada  retinerii .

cea ce mi se pare ciudat este ca in dovada  retinerii scrie doar  numarul masinii , nu serie sasiu sau serie motor ... cea ce imi ingreuneaza si mine  sansa de a vinde acest autovehicul..

Mersi mult

Publicat

De ce nu ti-ai facut asigurare si itp inainte sa te opreasca la timp politia? Autoturismul trebuia sa il inmatriculezi pe numele tau in termen de 30 de zile de la data la care ai intrat in posesia acestuia.  Vinde masina la dezmembrari mai pune ceva bani si cumpara-ti una inmatriculata in Romania. O sa vezi ca iesi mai bine asa.

Publicat

actele sunt in regula  doar partea cu itp e problema nu stiu c sa fac cu ea,  acum ceva timp mi sa spus ca se poate face in romania.. e posibil?

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna Seara! Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta? Mi-a fost retinut certificatul de inmatriculare, am fost la RAR, am rezolvat problema pentru care mi sa retinut, mi-au stampilat dovada in regula totul. Intrebarea mea este acum cand ma voi duce la politie sa ridic certificatul imi trebuie cartea de identitate autovehiculului, pentru ca intre timp am reusit sa o pierd si stiu ca dureaza pana cand fac alta. Va rog mult sa imi spuneti si mie!!! Va doresc o seara placuta si astept raspuns de la dumneavoastra.

Publicat

buna, am si eu o intrebare vreau sa cumpar o masina care este adusa din italia, romanul care a cumparat masina i-a vandut-o altuia, pe ala care a cumparato la prins politia in martie fara asigurare si i-a retinut placutele si certificatul de inmatriculare ( de italia), la randul lui el nevand ce face a vandut-o la cel care o are acum si asta a scos 2 seturi de numere rosii si mai are unu, exista contract de vanzare cumparare intre cel de acum si italian dovezile cum ca i-a luat placutele si certificatul, certificat de proprietate trecut italianul o copie a cartii de identitate de-a italianului,deci toate actele in afara de placute si certificatul de inmatriculare. Eu acuma vreau sa stiu se mai poate face ceva cu masina asta adica se mai poate inmatricula sa stiu si daca da cum procedez???

Publicat (modificat)

Cum a scos numerele rosii daca certificatul si placutele au fost retinute in luna martie? Stii unde este certificatul de inmatriculare acum?

Modificat de 25tess
Publicat

Am dat o fuga la politia rutiera si mi-au spus ca placutele si certificatul au fost trimise in italia asa cred ei, si azi a mers proprietarul din nou la ei cu actele originale (in afara de certf. inm) si cei de la rutiera nu au dat nici un raspuns decat sa mearga la serviciul de inmatriculari cu actele si sa intrebe acolo, acuma de ce mie mi-a spus sa il aduc pe proprietar la ei la rutiera si nu i-au spus nimic nu au verificat nimic in baza de date, si mie mi-au spus ca dupa ce verifica actele o sa spuna daca se poate inmatricula s-au nu, si pentru numerele rosii are o cerere sa o completeze. proprietarul a spus ca se poate inmatricula dar nu ma pot risca sa i-au masina si sa stau cu ea prin curte sa sterg praful as dori sa stiu daca pot sa o inmatriculez sau nu??

Publicat

daca ma duc la Serviciul Inmatriculari cu toate actele dovezi imi pot elibera certificatul de inmatriculare?

Publicat

Poti sa apelezi cu incredere la un centru de fier vechi sau dezmembrari auto.

Publicat

Buna ziua, am si eu o nelamurire si m-as bucura sa scap de ea. Acum cateva saptamani am fost oprita de organele de politie din cauza vitezei, iar cand mi-au fost cerute actele masinii mi s-a retinut certificatul de inmatriculare pentru ca avea ITP-ul expirat. Am primit dovada si proces verbal. Masina nu era a mea, era a unei cunostinte si este trecuta pe firma acesteia. Intre timp ITP-ul a fost facut, dar nu stiu cum pot recupera certificatul. Am pierdut procesul verbal, dovada mi se pare ca o mai am. In cazul in care gasesc procesul verbal pot sa ma duc sa recuperez certificatul? Avand in vedere faptul ca numele meu a fost trecut pe procesul verbal se poate sa il ridic eu fara sa posesorul de drept al masinii? Iar daca nu gasesc procesul verbal ce pot sa fac? Multumesc.

• Moderator
Publicat

Nu ai nevoie de procesul verbal.

Cu dovada înlocuitoare a certificatului, plus cartonul acela eliberat de staţia ITP, ce atestă că maşina a făcut inspecţia tehnică şi cu o hârtie ştampilată de la firma pe care este înmatriculată maşina, în care să scrie că te deleagă să ridici certificatul de la poliţie, mergi direct la ghişeul poliţiei rutiere.

Publicat

Buna ziua.  

Ma numesc Alex Dinu din Bucuresti si am si eu o intrebare....: Mi-sa ridicat talonul pentru defectiuni sistem iluminare(lumina intalnire stanga) in Bucuresti.Am remediat problema,am fost la R.A.R.,am stampila pe dovada.Mentionez ca masina este inscrisa pe Mehedinti nefinalizand schimbarea talonului pe numele meu.Am contract vanzare-cumparare,fisa fiscala,dovada ca am luat-o pe rol la financiar,dovada ca fostul propietar a  scoso de pe rol financiar si pe spatele talonului la rubrica "Instrainat" apare numele meu cu CNP si semnatura.Am mers la Udriste pentru ridicarea talonului,relatandu-le situatia de mai sus si cei de acolo mi-au recomandat sa trimit 1 mail catre Brigada de Politie Drobeta Turnul Severin cu toate documentele mentionate mai sus pt a-mi trimite talonul inapoi la Bucuresti.Am trimis mail dupa care am si sunat,iar raspunsul a fost ca nu pot ridica eu talonul,deci nu il vor trimite la Bucuresti.Le-am explicat si trimis toate documentele care atesta faptul ca eu sunt propietarul masinii dar dansii nu vor sa imi inapoieze talonul.Mentionez ca nu mai am nici 1 contact cu fostul propietar. Ce pot face in aceasta situatie? Cui pot sa ma adresez? Sunt propietarul masinii conform documentelor deci platesc impozit si asigurare si nu ma pot deplasa cu acea masina pentru ca domnii nu vor sa imi restituie talonul si dovada de circulatie a expirat. 

Cu deosebit respect, Alex Dinu.

• Moderator
Publicat

Am contract vanzare-cumparare

[...]

Mentionez ca nu mai am nici 1 contact cu fostul propietar.

Pentru început trebuie să te hotărăşti, dacă ai sau nu ai contract de vânzare cumpărare.

Sunt propietarul masinii conform documentelor deci platesc impozit si asigurare

NU eşti proprietarul maşinii, pentru că în certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate a autovehiculului nu este trecut numele tău.

Din punct de vedere legal ai obligaţia să soliciţi transcrierea dreptulului de proprietate asupra maşinii în termen de 30 zile.

Pentru a intra în posesia certificatului de înmatriculare trebuie să treci maşina pe numele tău, întrucât certificatul de înmatriculare nu se restituie decât titularului.

Publicat

Te duci cu proprietarul de mana ca sa poti ridica certificatul si acum ai si ocazia sa inmatriculezi autoturismul pe numele tau.

Publicat

Buna seara...Am si eu nevoie de cateva informatii si indrumari. In urma cu un an de zile, mi s-a ridicat certificatul de inmatriculare pentru ITP-ul expirat. Masina se afla in orasul natal si circulam cu ea doar la sarbatori, cand ajungeam acasa. Eu plecand din localitate si nefiind utila pentru nimeni, certificatul de inmatriculare se afla si in ziua de azi la Politia Romana, dar am hotarat ca trebuie luate masuri si am ajuns la solutia de radiere. Acum, am nevoie de informatii care ar fi pasii ce trebuie urmati pentru a realiza acest lucru: mai este nevoie de ridicarea certificatului de inmatriculare ( conform celor de mai sus, ar fi nevoie de dovada refacerii Itp-ului pentru ridicarea acestuia, dar pe mine nu ma mai intereseaza reintroducerea ei in circulatie ) sau pot sa merg cu dovada platii amenzii, cererea de radiere si restul de acte necesare procesului de radiere? Inca un lucru...masina va ajunge la fier vechi, din pacate...in setul de acte pentru radiere, este nevoie de vreo dovada cum ca aceasta a ajuns la fier vechi? Multumesc mult si o seara buna!

• Moderator
Publicat

Vezi aici documentele necesare: iar în dosarul pentru radiere depui dovada înlocuitoare a certificatului de înmatriculare.

Publicat (modificat)

Ai nevoie de o dovada care sa ateste faptul ca ai predat autoturismul unui centru de fier vechi. Cu acea dovada de la centrul de fier vechi si dovada prin care a fost retinut certificatul mergi la Serviciul Rutier si solici restitituirea certificatului in vederea radierii din evidente a autovehiculului. Apoi cu dosarul complet pentru radiere mergi la Serviciul Inmatriculari Auto.

Modificat de 25tess
  • 4 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna ziua.

In urma cu un 11 luni mi-am vandut autoturismul, si in Iulie am primit acasa amenda pentru rovigneta. Am luat legatura cu cumparatorul, care intre timp a dat-o mai departe, si fiindca nu am reusit sa contactez detinatorul, la sfatul celor de la CNADR, am depus contestatie la Judecatorie si notificare de vanzare la Politie. De la Politie am primit instiintarea ca in Baza de Date a fost trecuta mentiunea cu vandut catre.....

In urma cu o saptamana, a venit cineva cu Cartea de Identitate, sa-i fac procura pentru a ridica talonul, care fusese retinut pentru gaze. La Notariat, nu au vrut sa faca aceasta procura, deoarece:

1- persoana care a venit nu avea sirul de acte de vanzare-cumparare pana la ea, si

2-eu nu mai pot da o astfel de procura, pentru ca desi sunt proprietarul de drept, nu mai sunt proprietarul de fapt...... 

Noul proprietar, mi-a propus sa facem un nou contract de vanzare cumparare intre mine si el, propunere cu care a fost de acord si intermediarul contactat telefonic, dar am refuzat deoarece vechiul contract era intre mine si altcineva si nu pot vinde un bun de doua ori, in plus vechiul contract este inregistrat la Politie si la Judecatorie.....

Am stabilit ca dupa ce expira 15 zile si talonul va fi trimis din Gorj la Cluj, ei sa-mi trimita sirul complet de cantracte de vanzare-cumparare si Cartea de Identitate a masinii, si eu sa iau talonul de la Politie.

E posibil asa, sau trebuie indeplinite si alte proceduri?

Va multumesc pentru raspuns.

Modificat de fanepi

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.