Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Niciodată nu s-au radiat din oficiu. Se suspendă înmatricularea, adică dreptul de a circula pe drumurile publice. Ceea ce diferă de radierea din circulatie. Masina rămâne si figurează tot pe numele proprietarului.

Publicat

Ms. dar mi se elibereaza certificatul chiar daca asigurarea nu e pt numele proprietarului de pe certificat ??? asta ma intereseaza daca ma puteti ajuta cu un rsp

• Moderator
Publicat

Certificatul se eliberează numai titularului, adică celui menţionat ca şi proprietar. 

Dacă maşina a fost vândută şi vrei să o transcrii pe numele noului propietar, atunci nu-ţi mai trebuie vechiul certificat de înmatriculare. La dosarul cu documente pe care-l depui la DRPCIV pentru transcriere a proprietăţii, în locul certificatului de înmatriculare depui dovada înlocuitoare ce dovedeşte că certificatul este reţinut şi se află la poliţie.

Publicat

Eu vreau sa iau certificatul atat . ma mai plimb cu ea 29 de zile apoi fac transcrierea pe noul proprietar .

Asta ma interesa daca mi-l da sau nu ???

• Moderator
Publicat

Certificatul se eliberează numai titularului, adică celui menţionat ca şi proprietar. 

Dacă tu eşti cel menţionat în certificatul de înmatriculare, îl poţi ridica, în caz contrar, numai fostul proprietar sau tu cu o procură notarială.

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna. Am si eu o problema si va rog sa ma ajutati cu un sfat. Aseara am fost oprit in trafic de un agent de la rutiera si mi-a retinut talonul si am primit amenda pentru ca la masina (golf 4) in locul unde trebuie sa fie montate proiectoarele de ceata eu am o banda led de 8cm. Cum procedez sa im recapat innapoi talonul?. Ma gandesc sa fac si contestatie la PV, am ceva sanse. Mentionez k domnul agent nu  m-a intrebat sau spus k as putea remedia problema pe loc. puteam sa le iau jos acolo pe moment si gata. Direct dansul a mers la masina si a venit cu procesul verbal si dovada de circulatie pentru talon de 15 zile. Cum sa procedez? RESPECTE!!

• Moderator
Publicat

Legislaţia rutieră interzice montarea la autovehicul a altor lumini ori dispozitive decât cele omologate. Asta înseamnă că orice modificare a sistemelor cu care maşina este echipată din fabrică necesită obţinerea unei omologări individuale de la RAR.

Referitor la remedierea deficienţelor pe loc, poliţistul nu ţi-a spus pentru că nu e obligat şi în legislaţie nu mai este prevăzută această situaţie. Mai exact, vechiul Regulament de aplicare al OUG 195/2002 într-adevăr prevedea la art. 237 alin. 2 o situaţie de excepţie de genul:

În situaţiile prevazute la alin. (1) certificatul de înmatriculare nu se reţine dacă conducătorul autovehiculului sau tramvaiului remediază pe loc deficienţele constatate, caz în care se aplică numai sancţiunea contraventională.

Acest Regulament a fost modificat şi republicat, iar în prezent H.G. 1391 din 2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice are numai 225 de articole şi nu mai conţine această prevedere.

Pentru restituirea certificatului de înmatriculare sunt necesare înlăturarea motivelor care au determinat reţinerea acestuia, iar vehiculul trebuie prezentat la Registrul Auto Român pentru verificare. După ce se constată remedierea defecţiunilor, inginerul R.A.R. va menţiona acest lucru pe originalul dovezii înlocuitoare a certificatului de înmatriculare şi se aplică elementul de securizare RAR.

Proprietarul menţionat în certificatul de înmatriculare se va prezenta la Serviciul Poliţiei Rutiere, unde i se va restitui certificatul de înmatriculare în baza următoarelor documente:

- actului de identitate original şi o copie a acestuia

- dovada înlocuitoare a certificatului de înmatriculare oroginal, cu menţiunea RAR.

• Moderator
Publicat

La VW Golf 4 proiectoarele de ceaţă sunt în far (la modelele ce sunt echipate din fabrică cu o astfel de opţiune).

• Apreciez 2
Publicat

Buna ziua,

Mi a fost retinut certificat inmatriculare pentru foli neomologate fata. intrebarea mea este ca daca dupa ce remediez si merg la rar pt a mi se stampila dovada (15 zile), la elibererea certficatului mi se va cere obligatoriu dovada ca am platit amenda sau pot sa platesc amenda dupa?

In cat timp ar trebui sa ajunga certificatul retinut in bucuresti, la rm valcea? (au trecut 12 zile si nu a ajuns)

Publicat

Va salut!se da urmatoarea problema:in urma cu o saptamana intorcandu-ma de la serviciu la ora 23:00 aprox sunt oprit de un echipaj de politie pe motiv ca nu imi functiona faza lunga pe partea stanga,imi cere actele se duce la masina pt aprox 15-20 min dupa care imi da flash-uri sa merg la masina la ei...si imi spune ca mi se retine certificatul de inmatriculare pt ca am condus autovehiculul pe drumul public cu defectiuni la sistemul de iluminare mai exact pt nefunctionarea fazei de drum pe partea stanga plus 6 puncte amenda in valoare de 585 lei,nu am fost de acord cu procesul verbal refuzand semnarea acestuia si imi spune  Domnul agent ca daca refuz sa semnez mai imi da inca 6 puncte penalizare,in final semnez platesc amenda in 48 ore 295 lei  si fac o imputernicire si la notar cu propietarul masinii putand umbla in locul lui pt a recupera talonul masina nefiind pe numele meu,iar propietarul fiind  mai tot timpul la serviciu,acum dupa ce v-am spus intamplarea mea rog pe cei care au cunostiinta de caz  sa imi spuna cat e de drept ceea ce a facut domnul politist si sa imi spuneti daca cu imputernicirea de la notar pot merge si la rar?la rar imi mai fac si alte verificari sau verifica doar remedierea problemei pt care sa retinut talonul?inca o problema ar fi ca propietarul si-a schimbat domiciliul iar adresa din talon nu mai corespunde cu cea din buletin ce se poate intampla in cazul asta?talonul  se duce in situatia data la politia de care apartine domiciliul actual al propietarului sau la cea de care apartine vechiul domiciliu din talon?va multumesc si astept raspuns!o zi buna!!!

• Moderator
Publicat

@relax007

E cât se poate de legală şi corectă sancţiunea aplicată de poliţist.

Răspunsuri pentru întrebările referitoare la RAR le primeşti dacă te adresezi instituţiei respective.

În termen de 30 de zile de la data schimbării domiciliului proprietarul este obligat să solicite preschimbarea certificatului de înmatriculare.

Certificatul de înmatriculare se restituie propietarului sau în lipsa acestuia unei persoane desemnate prin procură notarială, de către serviciului poliţiei rutiere din judeţul care are în evidenţă vehiculul respectiv (ori după caz, de către Brigada Rutieră pentru cei din Bucureşti), de la ghişeul de restituiri certificate de înmatriculare.

PS: E o adevărată tortură pentru oricine să citească ce ai scris. Dacă nu ai cunoştinţele necesare să scrii corect în limba română, cere ajutorul unui cunoscut care să redacteze textul în locul tău. Câte clase ai?

Publicat

Multumesc pentru raspuns si timpul acordat!Procura am facto la notar sa pot merge eu in locul propietarului dar ma interesa daca mai pot ridica talonul in cazul in care el nu a modificat actuala adresa  din buletin...

PS:nu vad legatura dintre intrebarea pe care mi-ai adresato si problema mea :)) ...nu pentru  asta am intrat pe forum

Publicat

Am talonul suspendat de politie.Doresc sa duc masina la REMAT (RABLA 2015) dar nu pot fara talon. Pot ridica talonul de la politie fara sa-i fac nimic la masina pentru casare? Se poate pune o stampila (scrie) pe talon pentru casare sau ceva de genul acesta?  Va multumesc.

• Moderator
Publicat

Poţi duce maşina la fier vechi cu dovada înlocuitoare a certificatului. Nu se poate elibera certificatul de înmatriculare pentru un astfel de motiv.

Publicat

Buna ziua!

Am o problema si doresc un sfat. Am vandut o masina in 2013 (taxa platita si nerecuperata) si noul proprietar nu a inregistrat-o pe numele lui. Eu am primit amenzi din romania si strainanate pe care le-am platit deoarece nu am putut sa le contest. Cele din strainatate trebuie contestate in tara de unde au venit. Acum 2 sapatamani i s-a retinut certificatul deoarece el si-a pus folie pe masina. Azi am fost la politia rutiera si mi-au spus ca ceritifcatul a fost ridicat. Cum este posibil sa ridice certificatul fara mine? El are o copie a buletinului meu, dar e expirata. E posibil sa ridice certificatul fara mine daca a luat masina la fisc pe numele lui (nu cred ca are masina inregistrata la fisc)?

• Moderator
Publicat

În mod normal nu are cum să ridice el certificatul de înmatriculare în locul tău. Te sfătuiesc să mergi în audienţă la şeful serviciului şi eventual să depui o plângere în acest sens. E posibil ca individul să fi folosit documentel false.

Publicat

Am sunat la Brigada restituire permise Bucuresti si mi-au spus ca i-au dat certificatul deoarece a facut dovada ca masina e la fisc pe numele lui. Domnul de la telefon mi-a spus ca e certificatul lui daca i-am vandut masina si i-am dat certificatul.

• Moderator
Publicat

Eu ştiu altceva, că există reglementări interne în acest sens, iar dacă nu cumva au fost modificate recent, doar titularul documentului îl poate ridica de la poliţie.

Poate nu mai sunt eu la curent cu ultimele reglementări în domeniu, dar te sfătuiesc să mergi totuşi în audienţă la şeful serviciului şi să lămureşti situaţia. ;)

Publicat

Va salut ,Am luat o masina de la samsar(prima masina din viata mea..23 ani)ma pacalit ca pot merge fara sa o inscriu pe numele meu..doar sa o bag la primarie..sa-i platesc darile.cea cea am si facut din prima zi.15.12.2013.Pe 28.02.2015 mi s a retinut talonul pentru faruri neconforme (xenoane)4 puncte.si nu-l mai pot recuperapentru ca s a scris in procesul verbal si acte neconforme(cred ca transcrierea pe numele meu..Precizez ca pe talon nu era scris nimic la rubrica instrainat.Am fost si am remediat problema la rar (xenoane) mi s a trimis talonul la Sibiu (masina e pe Sibiu,eu locuiesc in Arges si tot in Arges mi s a retinut) si acum a ajuns la prefectura in Arges.Masina este un Opel Astra G motorina.Nu am cum sa pot plati aceasta taxa de timbru !se ma poate face ceva cu vechiul proprietar ,freun act de comodat sau e prea tarziu ?

Publicat

Buna seara, am si eu o problema mi sa retinut ceritficatul de inmatriculare pentru placuta de inmatriculare neconform...bun pana aici totul ok, dar din pacate am pierdut dovada si amenda....ce ar trebuii sa fac mai departe??multumesc anticipat

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna ziua mia fost retinut talonul de inmatriculare acum 2 zile, pentru ca aveam un numar de inmatriculare care nu era conform cu originalul, masina nu este inmatriculata pe numele meu cum as putea sa scot eu talonul?

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Salut.

Am cumparat o masina, destul de recent, si nu am reusit sa o pun la punct in timp de 30 de zile de la actiunea de vanzare cumparare.

Dupa ce am iesit cu ea din service , am fost oprit, si mi s-au retinut talonul si placutele, pentru ca asigurarea expirase cu 2 zile in urma iar eu am uitat sa o verific ( clar vina mea aici ).

Intrebarea mea este, cum recuperez placutele si talonul ?

Am platit amenda.

Ceea ce doresc eu sa fac, e sa trec masina pe numele parintilor, o pot trece prin procedura de vanzare-cumparare din nou ?

Trebuie sa dau de proprietarul original ( care se afla in Bucuresti, iar eu din jud. Galati ) ?

Multumesc pentru rabdare in avans.

• 1 lună mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna ziua!

Sunt din Iasi si certificatul de inmatriculare mi-a fost retinut acum doi ani pentru ITP expirat. Nu am dorit sa mai investesc in masina, asa ca a stat in fata blocului pana acum. Doresc sa scap de ea prin programul Rabla, insa asa cum s-a mai scris pe-aici, e nevoie de certificatul de inmatriculare. 

Am fost la Serviciul de Inmatriculari si domnul de-acolo mi-a spus ca pot sa ma duc la un centru de dezmembrari fara certificatul de inmatriculare (desi peste tot scrie ca este necesar), doar cu cartea de identitate a vehiculului. Apoi, pe baza certificatului de distrugere obtinut, sa ma duc la Politia Rutiera, sa recuperez certificatul de inmatriculare, apoi sa revin la Serviciul de Inmatriculari pentru radiere.

Pe urma am mers la reprezentanta Dacia din zona. Acolo mi s-a spus ca nu ma pot inscrie la ei in programul Rabla decat daca le aduc certificatul de inmatriculare original plus o copie legalizata. I-am prezentat metoda de mai sus si a spus ca nu e posibil, degeaba mai vin cu certificatul daca masina a fost predata deja la dezmembrare. Mi-a sugerat sa ma duc la Politia Rutiera si sa le explic situatia. La reprezentanta ar accepta si doua copii legalizate, se pare ca nu trebuie neaparat originalul. 

Azi nu am mai apucat sa trec pe la Politia Rutiera, o voi face luni. Insa, din cate am inteles, certificatul se restituie doar daca problema a fost remediata (exclus) sau masina a fost scoasa din circulatie (posibil, dar nu mai pot obtine tichet Rabla).

Asadar, ce variante am la dispozitie? Se poate face o cerere speciala de eliberare a certificatului de inmatriculare in vederea dezmembrarii/radierii? Pot sa mi-l dea cat sa fac niste copii legalizate, sa las buletinul acolo, ceva de genul asta?

Va multumesc anticipat!

Modificat de Dynamix

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.