Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Ai primit răspuns la întrebarea asta în topicul Ai de gând să postezi întrebarea pe toate topicurile ce îţi ies în cale? Te asigur că răspunsul e acelaşi.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna ziua

Supun si eu dezbaterii o mica problema: detin o masina pe care momentan nu o foloseam. Am fost rugat de o cunostinta sa i-o imprumut cateva ore, eu avertizandu-l ca nu are RCA valabil (expirat de 3 saptamani). A fost tras pe dreapta de ARR, masina a fost verificata si i-a fost retinut certificatul de inmatriculare. Problema mea este ca oricum masina era destinata radierii in viitorul apropiat. Intrebarea mea este daca poate fi radiata fara a avea certificatul de inmatriculare (doar cu dovada retinerii lui).

Publicat

Si daca nu il am (avand doar dovada retinerii lui), cum pot obtine certificatul?

Publicat

Ii faci o polita de asigurare de raspundere civila auto RCA pentru 6 sau 12 luni, iar apoi te prezinti la sediul Serviciului rutier din judetul tau cu actul de identitate, polita de asigurare, dovada primita si chitanta din care sa rezulte ca a fost platitia amenda contraventionala (daca a fost cazul) si ti se va restitui certificatul de inmatriculare.

• Moderator
Publicat

Eu sunt de altă părere. Zic că se poate radia fără a mai fi nevoie să obţină înapoi certificatul. Cel puţin înainte se putea, acum poate s-au mai schimbat regulile şi procedurile pe la înmatriculări, dar înainte era posibil. Bine, acum depinde şi despre ce fel de radiere vorbim. Dacă radierea se face după ce maşina este dusă la fier vechi, nu văd logica obligaţiei de a mai plăti asigurare pentru o maşină care oricum nu mai circulă pe drumurile publice, iar dovada înlocuitoare ar trebui să fie suficientă pentru a se îndeplini condiţia predării certificatului de înmatriculare. Cel puţin pe vremuri, când înmatriculările aparţineau de poliţie, era posibil, iar certificatul de înmatriculare reţinut ajunge la dosarul maşinii, acum de când înmatriculările nu mai au nicio legătură cu poliţia, nu e exclus să ceară la radiere certificatul în original.

Publicat

La noi in judet, cei de la Inmatriculari solicita si certificatul de inmatriculare.

Publicat

Buna Dimineata - sunt din Iasi, am cumparat o masina din neamt si sunt in proces de schimbare a numerelor ( astept ANAF sa imi elibereze adeverinta pt ecotaxa).  acum cateva zile mi-a expirat RCA-ul la 23:59 si am fost oprit de politie la 00:10 la 10 secunde distanta de zona in care stau, ma intorceam acasa linistit crezand ca am RCA -ul inca valid. Probabil mi-ar fi prins bine un ceas cu cuc sau cu palme.

Mi-au retinut numerele si certificatul, am platit in prima zi amenda si mi-am reinnoit RCA-ul... doar ca mi s-a spus ca nu pot sa ridic certificatul intrucat nu sunt eu proprietarul certificatului ...eventual il pot trimite la Neamt sa il ridice de acolo fostul proprietar ceea ce mi se pare putin incurcat intrucat chiar daca numele meu inca nu apare pe certificat eu am cumparat masina cu acte cu tot si sunt proprietarul lor, cel putin asa vad lucrurile... A doua varianta ar fi sa finalizez procesul de schimare a numerelor intai...

Intrebarea este: numerele si certificatul in acest caz imi sunt retinute in continuare intr-o baza legala sau pot sa contest undeva si sa le primesc mai repede inainte de terminarea procesului de schimbare a placutelor (nu mai am mult oricum, dar mi-ar trebui sa fac niste drumuri cu masina, deci mi-ar fi utila...)

Doamne'ajuta

• 5 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna ziua! Am o intrebare ,daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns. Ma oprit un agent de circulatie pentru viteza, am avut 70 in localitate, sa legat si de folia masinii, pe spate am omologare, iar pe fata am folie dar abia se observa, este transparenta. Agentul mi-a luat certificatul si mi-a dat amenda 1100 ron. Pot face contestatie in instanta, Daca imi dau folia jos si am avut martor cu mine in masina. Am sanse sa castig aceasta contestatie?

• Moderator
Publicat

Ce rol sau scop are martorul din maşină, din moment ce discutăm de o sancţiune din sfera deficienţelor tehnice, că nu-mi dau seama?

Publicat

Am si eu o problema.acuma o saptamana am fost oprit in trafic de cei de la R.A.R plus un echipaj de politie..cei de la R.A.R mi-au luat certificatu de inmatriculare pentru noxe.ieseau dublu mentionez ca am o DACIE berlina injectie 2004...am rezolvat problema e pusa la punct..vreau sa stiu cum imi recuperez certificatu.adica ce acte? ce sa le zic sa-mi puna stampila odata si sa-mi iau certificatu

• Moderator
Publicat

Trebuie să mergi la RAR, acolo îţi vor verifica noxele şi dacă totul este în regulă, îţi vor pune ştampila pe dovada înlocuitoare. După aceea, cu dovada înlocuitoare mergi la ghişeul poliţiei rutiere şi îţi vei recupera certificatul de înmatriculare.

Publicat

Buna seara !Am si eu o problema. Mi a fost retinut certificatul deoarece nu am avut omolgare la folii (spate+luneta) !!! Am rezolvat problema la R.A.R. Pe dovada imi scrie Avertisment , iar pe procesul verbal am si o amenda pentru viteza 360 RON ! Pentru a-mi recupera certificatul trebuie sa platesc si amenda? sau e suficient sa merg doar cu dovada de la R.A.R! va multumesc ! 

• 1 lună mai târziu...
Publicat

se poate vinde o masina cu certificat retinut pt lipsa rca fara sa mai fac asigurare eu ca vanzator ???

Publicat

Fara certificat, nu!

Fara polita de asigurare de raspundere civila auto RCA, da!

Publicat

daca fac asigurare in vederea inmatricularii pe numele viitorului proprietar se elibereaza certificatul retinut atat timp cat masina e asigurata ???

Publicat

Buna ziua,am cumparat anul trecut o masina din bucuresti,si nu am reusit sa trec masina pe numele meu deoarece am fost plecat din tara,de vreo 3 saptamani ma oprit un echipaj de politie si mi-a retinut talonul masini deoarece nu am trecut masina pe numele meu,acum talonul este la bucuresti,am inteles numai proprietarul din acte poate sa recupereze talonul de la politie dar masina este pe firma,si de la cine am luat eu masina nu era proprietar in acte,intrebarea mea este:daca acel om de la care am luat eu masina este trecut la (indtrainat catre...)el poate sa recupereze talonul de la politie?va rog mult sa-mi spuneti ce as putea face...

Publicat

Salut !

Eu am achizitionat in anul 2010 o masina ,dar nu am inmatriculat-o (doar contract de vanzare cumparare).Acum cateva zile am fost oprit de politie in trafic si mi-au fost luate numerele de inmatriculare si talonul deoarece proprietarul a depus o petitie la politie . Dupa ce am vorbit cu proprietarul a spus ca a recurs la acest lucru deoarece a primit mai multe amenzi pentru rovinieta(proprietarul are masina scoasa de la impozit de atunci) . Masina nu merita sa fie inmatriculata deoarece este foarte veche . Eu doresc sa o dau la dezmembrari/fier vechi .Ce ar trebui sa fac in acest caz ?

Multumesc anticipat.

• Displace 1
  • Moderator
Publicat

Nu îți răspunde nimeni, pentru că ai postat off topic și nu ai avut bunul simț să citești și să respecți regulile acestui forum.

Publicat

Buna ziua!

Am fost oprit de un agent de circulatie si mi-a fost retinut certificatul de inmatriculare pentru ca aveam ITP-ul expirat. Mi-a dat dovada pe 15 zile sa pot circula, mi-am facut programare la RAR, abia dupa 30 de zile m-au programat pentru ca atunci au ei loc.In acest caz ce fac?Am si dovada programarii la RAR printata

• Moderator
Publicat

Va trebui să apelezi la o firmă de tractări ce detine o platformă, remorcă, etc

Publicat

Am certificatul retinut pt lipsa rca . Vreau sa stiu daca se mai radiaza din oficiu avand in vedere ca a trecut mult timp de atunci si daca mi se elibereaza certificatul daca fac asigurare in vederea inmatricularii pe alt nume ? si daca apoi o pot vinde fara sa o mai inmatriculez pe numele din asigurarea noua ??? adik sa se faca iar alta asigurare pe alt nume si apoi inmatriculata pe acel nume .

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.