Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Am o intrebare daca se poate.
Daca mi-a fost retinut certificatul pentru lipsa rca pot sa vand masina sau trebuie sa fac neaparat asigurare apoi dupa ce primesc certificatul sa o vand ?
Daca fac asigurare pe alt nume in vederea inmatricularii si ma duc la politie mi se elibereaza certificatul ?
Sau pot sa o radiez de tot apoi sa o inmatriculez pe un nume unde asigurarea este mai ieftina pt ca pe numele meu ajunge undeva la 1200 ron asigurarea . Idee e ca vreau sa o trec pe numele tatalui .

• Moderator
Publicat

O poţi vinde. Iar în dosarul de transcriere în locul certificatului de înmatriculare noul proprietar va pune originalul dovezii înlocuitoare.

Publicat

Daca pe dovada scrie fara drept de circulatie dar nu mi-au luat si placutele cu numerele doar certificatul , in cazul acesta circulatia cu acea masina ar fi contraventie sau infractiune ???

• Moderator
Publicat

Membrul cineva din câte văd nu a mai intrat pe forum de aproape un an de zile.  :naughty:

Până intră să-ţi răspundă, nu ar fi rău să citeşti şi regulile forumului. Vei afla că posturile de genul "bump" sunt interzise.

Publicat

Buna ziua,

Am si eu certificatul de inmatriculare retinut ptr anvelope neconforme, maine voi face RAR-ul. Am schimbat rotile cu cele conforme cartii de identitate, voi achita la RAR taxa dar intrebarea este :

- de unde ridic certificatul de inmatriculare dat fiind ca masina este inmatriculata in Bucuresti, eu sunt din Bacau si folosesc auto in baza unui contract de comodat (facut la un notar, bineinteles ) ? Proprietarul este plecat din tara ptr. o perioada mai indelungata si mi-a dat masina s-o utilizez in baza acestui contract. Pot ridica eu certificatul de inmatriculare ? De unde ?

Multumesc, astept raspuns, D.

• Moderator
Publicat

Certificatul de înmatriculare va ajunge la Bucureşti. Şi îl poţi ridica şi tu cu o procură la notar prin care proprietarul de drept te împuterniceşte să ridici certificatul în locul său de la poliţia rutieră.

Publicat
Buna ziua,
  Am o problema legata de restituirea certificatului de inmatriculare si a placutelor.

Context:
  Mi-au fost ridicate placutele de inmatriculare si certificatul masinii pentru circularea cu asigurare expirata.
  Am inteles de la agent ca se pot ridica odata ce e platita amenda si odata ce am facut o nou asigurare.  
  In acelasi timp masina nu mai poate fi deplasata decat pe platforma deoarece legea in Romania am inteles ca interzice inclusiv tractarea vehiculelor neinmatriculate. 
  Fiindca "evenimentul" a avut loc joi dimineata am reusit sa platesc amenda si sa fac o asigurare noua in aceeasi zi, asigurarea devenind valabila din ziua urmatoare, vineri.
  Exista un risc prin faptul ca zona in care am fost obligat sa parchez masina nu e una protejata iar pentru a o muta ar trebui sa platesc o platforma. In acest moment masina sta de 4 nopti acolo desi mi-am achitat din prima zi toate datoriile fata de stat. 

Problema:
  Durata si lipsa de transparenta a procesului.
  As vrea sa inteleg parcursul in general urmat de actele si placutele confiscate prin sistemul Politiei Rutiere.
  Pana acum am facut 3 drumuri in 2 zile diferite la sediul Politiei pentru a-mi recupera bunurile si de fiecare data mi s-a spus ca nu au fost inca primite si sa vin mai tarziu sau a doua zi. Lipsa unui telefon pentru a se putea verifica de la distanta mi se pare ciudata.
  Din punctul meu de vedere procesul este total ne-transparent, nu exista timpi prestabiliti cunoscuti iar asta m-a impiedicat sa stiu daca e rentabil sau nu sa platesc transportul. In acelasi timp ma impiedica sa vad cat e de eficient procesul (mai mult de 3 zile pentru a muta un set de placute si o hartie 2 km iar in weekend nu se lucreaza ? :)  ) si sa urmaresc parcursul bunurilor mele prin sistem.
  Vreau sa am o intelegere mai buna a subiectului asa ca as dori sa intreb daca stie cineva care sunt pasii si timpii de procesare normali in aceste situatii.
  Incerc sa inteleg daca s-a facut o greseala sau daca sistemul e chiar atat de greoi, cu mentiunea ca agentul de la ghiseu nu m-a putut ajuta in acest sens.
  • 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna seara!

Am si eu o problema

Anul trecut am cumparat o masina marca Dacia Logan de la un individ, acesta nefiind proprietarul din acte al masinii, am facut actele cu acest domn, contract de vanzare cumparare, si domnul mi-a dat carte talon act de vanzare cumparare + fiscal+fisa intre el si proprietarul din acte  si contract+fiscal+fisa intre mine si domnul de la care eu am cumparat propriuzis masina. La vreo saptamana de la data vanzarii plecat cu masina la Bacau, unde m-a oprit politia pentru un control de rutina si mi-au retinut talonul intrucat pe spate scria instrainat catre "x" la data de..., acest x fiind domnul de la care eu am cumparat masina, i-am explicat domnului politist care e situatia de fapt iar acesta mi-a cerut contractul de vanzare cumparare pentru a face dovada ca sunt in interiorul termenului de 30 de zile, evident ca nu am avut contractul la mine inrucat nu m-am gandit la aceasta situatie...oricum ideea e in felul urmator...Nu pot inmatricula masina intrucat nu am talon, nu pot ridica talonul intrucat nu pot da de propritarul din certificat al masinii....m-am dus in bucuresti la adresa inscrisa in talon plus copia de buletin a proprietarului pe care am gasit-o in acte, undeva la capatul bucurestiului intr-un bloc de nefamilisti unde nimeni nu-ti spune nimic...decat ca persoana respectiva nu sta acolo....a mers la sectia de politie de acolo in speranta ca dam cumva de domnul acela iar domnii de acolo ne-au spus ca am avut mare curaj sa mergem acolo, ca acela este un bloc unde au domiciliu fictiv peste 1000 de persoane...in concluzie ce e de facut....stau cu masina in fata blocului si nu o pot folosi si sincer chiar imi doresc sa o inmatriculez...cum pot face acest lucru legal? De aproape un an de zile incerc sa rezolv aceasta problema...ma gandesc pana la urma sa deschid actiune in instanta, masina este luata in evidenta de atunci si platesc si impozit ca sa o tin in fata blocului... Va multumesc!

• Moderator
Publicat

Nu e nevoie să obţii talonul înapoi, pentru a putea înmatricula maşina. De fapt nici nu-l mai poţi lua înapoi dacă a fost reţinut pentru neperfectarea actelor de vânzare-cumpărare, chiar dacă l-ai fi găsit pe cel menţionat în talon şi mergea cu tine la ghişeu.

E simplu, în dosarul cu acte pentru a înmatricula maşina, în locul talonului (cetificatului de înmatriculare) pui dovada înlocuitoare pe care ai primit-o de la poliţist când talonul a fost reţinut. Repet, în locul talonului depui la înmatriculări, dovada înlocuitoare. 

Dacă ai toate actele necesare poţi înmatricula maşina fără probleme, reţinerea talonului nu te încurcă absolut deloc la înmatriculare sau transcriere.

• Apreciez 1
Publicat

Am fost si am intrebat la IPJ Prahova, Serviciul inmatriculari auto si mi-au zis ca am nevoie de talon si ca trebuie sa ma duc cu proprietarul sa-l ridic de la Bucuresti...Multumesc pentru raspuns ...am sa incerc sa merg cu dosarul facut sa vedem ce-mi mai zic atunci desi imi e foarte teama ca trebuie achitat timbrul de mediu care e vreo 37 mil am decizia dar nu am platit-o inca pentru a nu sta cu banii blocati...am sa merg cu actele pe care le am deja sa vedem daca-mi spun ca este in regula am sa platesc taxa si gata! 

• Moderator
Publicat

Serviciul de înmatriculări nu are nicio legătură cu IPJ-ul. Face parte dintr-o altă instituţie, mai exact DPRCIV. 

Inspectoratul judeţean de poliţie nu înmatriculează maşini, poliţia nu mai are nicio legătură cu acest domeniu.

Sincer nu cred că ţi-au spus aşa ceva. N-are nicio logică să mergi cu fostul proprietar pentru a ridica talonul, din moment ce acesta a fost reţinut tocmai pentru că datele menţionate în el nu mai corespund realităţii, concret proprietarul menţionat în talon nu mai este în realitate propietar. Tocmai de aceea ţi-am spus că şi dacă vei merge cu fostul proprietar la ghişeu, acestuia nu-i va fi înapoiat acel talon. Nu ar avea niciun sens.

• Apreciez 1
  • 5 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna ziua.

Problema mea este urmatoarea. Acum 6 ani mi-a fost retinut talonul masinii care este pe numele tatalui meu decedat. Am incercat atunci sa iau talonul inapoi insa am dat peste problema ca nu aveam certificatul de mostenitor si am lasat-o balta... Intre timp mi-am facut certificate de mostenitor si am pus si masina cat de cat pe "roate" si as dorii sa iau acel talon inapoi .

Ma poate ajuta cineva cu niste informatii, care sunt pasii de urmat?

Multumesc!

Publicat

Cam multi acesti sase ani, poti sa te adresezi cu o intrebare la Servicul Rutier pe raza caruia era inmatriculat autoturismul si poate mai gasesti documentul.

• Moderator
Publicat

Dar eu zic că nici nu mai are nevoie să obţină înapoi certificatul de înmatriculare vechi. Acum dacă are documentele din care reiese că a moştenit maşina şi este proprietar, iar maşina are inspecţie tehnică periodică, asigurare, etc poate merge direct la Serviciul de Înmatriculări să o treacă pe numele noului proprietar. Iar în dosarul pentru transcrierea proprietarului, în locul talonului pune dovada înlocuitoare.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Tatalui meu ia fost ridicate de politie numerele si talonul de la masina fiindca nu avea i.t.p. De atunci au trecut 4 ani ,el si-a platit amenda, dar intre timp a paralizat si nu mai vorbeste fiind practic o leguma. Doresc sa trec masina pe numele meu si sa pot recupera talonul si numerele,dar nu stiu care este procedura fapt pentru care va rog respectuos sa ma indrumati, mentionez ca nu port acelasi nume de familie cu cel al tatalui meu.Multumesc

• Moderator
Publicat

Pentru a trece maşina pe numele tău, trebuie să dobândeşti dreptul de proprietate asupra ei.

Dreptul de proprietate se poate dobândi, în condiţiile legii, prin convenţie (ex. contract de vânzare-cumpărare), mostenire legală sau testamentară, prin hotărâre judecătorească şi aşa mai departe.

Asta e primul pas care trebuie făcut.

Publicat

Am inteles asta,dar cum recuperez talonul si numerele masinii nu stiu.Ce pasi trebuiesc urmati?.Multumesc anticipat

Publicat

Acestea se restituie proprietarului autoturismului la incetarea motivelor pentru care acestea au fost retinute.Citeste cu atentie cele mentionate in dovezile inlocuitoare pe care le-a primit tatal tau de la politist la momentul respectiv.

Publicat

Daca am certificatul retinut pt lipsa asigurare si fac asigurare pe alt nume in vederea inmatricularii mi se elibereaza certificatul atat timp cat masina e asigurata ???

• Moderator
Publicat

Certificatul de înmatriculare se eliberează titularului (persoanei menţionate în document).

Publicat

Asta stiu . Ma duc eu sa il ridic dar conteaza daca e asigurarea pe alt nume fata de cel inscris pe certificat ???

Publicat

Salut . Incerc sa inmatriculez o motocicleta, insa ma tot lovesc de tot felul de probleme...

Motocicleta a fost inmatriculata initial pe o firma de leasing. Dupa terminarea leasing-ului, ar fi trebuit sa fie inmatriculata la politie pe noul propietar(persoana juridica), insa din indolenta nu s-a intamplat asa... in schimb a fost trecuta doar la finante pe noul propietar. In carte, la propietar apare doar firma de leasing momentan.

Intre timp, certificatul de inmatriculare a fost pierdut, itp-ul a expirat si bineinteles si RCA-ul. 

Cum pot sa o inmatriculez? ITP-ul poate fi facut daca se prezinta certificatul de inmatriculare. In cazul asta ... Banuiesc ca trebuie facuta o declaratie pe undeva cum ca talonul a fost pierdut. Unde anume imi scapa... am intrebat la inmatriculari de 2 ori si am primit 2 variante: 1. ori la politia de pe raza caruia domiciliaza propietarul actual, sau 2 . chiar la sectia ITP?? 

Publicat

Pot sa imi recapat certificatul daca e pe numele tatalui? El este plecat din tara si nu are cum sa se prezinte sa i se restituie. As putea sa il iau eu?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.