Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

Pe la noi, circula zvonul ca in octombrie am primi, din urma - octobrie 2010 pana in prezent, o marire de 30 lei pe luna.

Deci cam 360 lei. Mai are cineva informatii asemanatoare, sau e un bluff?

Link to comment

Informatia conform careia norma de hrana a fost marita este reala.

Din octombrie 2010, cu 1 leu pe zi (norma nediminuata), in Ministerul Apararii. Si MAI aplica aceeasi norma de hrana , deci este sigur ca vor fi acordate aceste sume. Data exacta insa nu este anuntata inca .

  • Upvote 2
Link to comment

Pozitia oficiala a fost postata intr-o adresa pe intrapol, in urma cu circa doua saptamani , respectiv IGPR (intreba ) a formulat o adresa catre ministru daca si cand se vor achita restantele la norma de hrana, iar raspunsul de la cabinetul ministrului a fost urmatorul (reproduc din memorie ) : ,, platile privind restanta la norma de hrana vor fi achitate la o data ulterioara, care va fi stabilita de minister ,, .

Vorba lui Ion Iliescu ne poarta prin ,,meandrele neantului ,, insa am o banuiala ca aceste drepturi vor fi achitate in preajma Sarbatorilor de iarna, daca nu , cu certitudine inainte de alegeri . Sper sa ma insel, dar cum astia nu vor sa iasa din bugetul convenit cu F.M.I. si ceilalti creditori externi, nu vad un termen mai apropiat .

Link to comment

Azi am am vorbit cu cineva de la SRI...nu spun cine...persoana importanta...si ei iau acest leu pe zi...chiar din octombrie anul trecut...si ma intreb...cate de cate drepturi ,ei beneficiaza DEJA ?

Link to comment
  • 11 months later...

A mai auzit cineva de o restanta la norma de hrana in urma unei mariri incepand cu Oct.2010? E vorba de 1200-1400 lei. Se spune ca va fi data odata cu salariul din Sept.

Link to comment

Nu mai exista restante de achitat pentru norma de hrana. Banii despre care se vorbeste s-au luat in ianuarie (aprox. 350 de lei), iar de atunci primim norma de hrana actualizata.

  • Upvote 4
Link to comment
  • 3 months later...

Cine poate afla cat era stabilita norma de hrana pe zi conform Ordinului ministrului apărării naționale nr. 117/03.12.2008 cu aplicare din 01.01.2009? Marirea normei de hrana de la 01.01.2012 depinde de valoarea aia !!!

Edited by danpin
Link to comment

Norma de hrana este stabilita intr-adevar de ministrul MAPN.

Pentru politisti, norma 6 a fost stabilita din 01.01.2009 la 24 lei/zi, iar din 01.10.2010 la 25 lei/zi (norma intreaga) .

Noi am primit pana acum varianta diminuata si marita de 25 de lei -25%+15%+8% adica 23.2875 lei/zi.

Logic in decembrie ar trebui sa primim 25 lei/zi, dar in conditiile de astazi nimic nu mai e logic.

  • Upvote 1
Link to comment

Intr-adevar, dar ce mai e logic in tara asta!?! Atata timp cat s-a conditionat sa nu se depaseasca valoarea din iunie 2010, o sa avem o marire de doar 24-23.2875=0.7125 lei/zi. Daca s-ar renunta la improvizatiile astea de a calcula salariile, n-ar mai aparea atatea tampenii fara nicio logica.

Link to comment
  • 4 weeks later...

buna seara colegi.

L-am tot auzit de cateva zile pe noul nostru ministru ca prioritatea sa (?!!!) este sa achite angajatilor pana in luna martie , restantele pe care institutia le inregistreaza la norma de echipament si norma de hrana. Am incercat sa ma documentez si am gasit pe un site al unui sindicat o adresa a MAI din decembrie 2011 in care se consemna ca norma de hrana nr 8, se modifica de la 4315 la 4462 calorii, om/zi.

Ce restante au astia la noi fratilor ca nu mai inteleg nimic? 20% din 50%........au mai ramas 30% din restul de 60%............................

Link to comment

Pana la urma,nu vom mai primi nici un leu.Bugetul va fi mai sarac,de unde bani de restante?

Aici si sindicatele au partea lor de vina , nu doar ministerul. Ar fi trebuit sa sa iesim in strada in decembrie 2012 dupa alegeri si nu sa ascultam promisiunile lor.

Edited by alex7474
Link to comment
  • 3 weeks later...

SED LEX =LA ORIZONT MARE SĂRĂCIE

Astăzi 22.01.2013 la invitaţia M.A.I. organizaţiile sindicale s-au întâlnit cu ministrul afacerilor interne Radu Stroe, secretarul general dl. chestor de poliţie Stoica Ion şi şefii direcţiilor generale din M.A.I.

În cadrul întâlnirii dl. ministru ne-a informat cu unele probleme privind proiectul de buget al M.A.I. pentru anul 2013 în sensul că:....................

"restanţa la norma de hrană din luna august şi până la zi se va acorda după aprobarea bugetului".

Link to comment

Norma de hrana este stabilita de catre MAPN.

Daca exista restanta din luna august, inseamna ca MAPN a marit norma de hrana, dar in MAI nu a aparut nici o informare oficiala referitoare la cuantumul actual al normei de hrana.

In plus, nu se acorda nici macar norma stabilita de MAPN la 01.10.2010, de 25 de lei/zi pentru norma 6-politisti, ci 24 lei/zi .

In sfarsit, daca ar fi acordata in februarie, pentru perioada dec2012-ian2013 (2 luni) eu cred ca este vorba de aproximativ 120 lei/persoana.

Link to comment

O intrebare..Daca s-a marit salariul cu 7,4 % atunci trebuia sau nu sa se mareasca si norma de hrana ? Pentru ca e destul de neclar...Conform art.4 din O.U.G. 19 din 2012care stabileste recuperarea reducerilor salariale,se prevede majorarea,,cuantumului compensatiei banesti,respectiv al alocatiei valorice pentru drepturile de hrana ,si respectiv, valoarea financiara anuala a normelor de echipare ,precum si valoarea financiara a drepturilor de echipament''. Adica ar trebui ca banii de haine si norma de hrana sa le primim indexate cu 7,4%. Stie cineva mai exact despre ce este vorba ? Multumesc anticipat.

  • Upvote 1
Link to comment

Bun,dar norma de echipare pentru anul 2012,datorita faptului ca a venit majorarea cu 7,5%,nu ar trebui sa o primim majorata ?Situatia asta e cam neclara.Cine stie cum e situatia aste de fapt ? Majorarea la norma de hrana nu s-a prea vazut.

Edited by alex7474
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.