Jump to content
POLITISTI.ro

Furt săvârșit de soție / concubină / amantă

cocaadrian

Recommended Posts

buna ziua

am aflat pe 24 decembrie ca sotia mea deschidea seiful care apartine parintilor mei spunetimi la un proces poate fi testata cu detectorul de minciuni amprente se mai pot lua dupa seif sau adn sau nu stiu cum as putea sa o acuz

• Moderator

Da, în principiu se poate.

Furtul săvârşit între soţi ori între rude apropiate, sau de către un minor în paguba tutorelui său, ori de către cel care locuieşte împreună cu persoana vătămată sau este găzduit de aceasta, se urmăreşte numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

• Moderator

Depinde si ce a luat de acolo... nu asa vrea sa fac pe avocatul, dar daca sunt "bunuri comune", este greu de dovedit ca a sustras ceva.

• Upvote 2
  • 8 years later...

Buna ziua! Acum ceva timp am depus o plangere la politie pentru ca mi-au fost furate toate electrocasnicele dintr-un apartament proprietate personala. Tatal meu a permis amantei lui, fara stirea mea sau a sotiei lui, ca acea femeie sa locuiasca in apartmentul meu. Tatal meu a decedat si acea femeie a furat tot ce a putut cara de acolo, inclusiv masina de spalat etc. In ziua inmormantarii si-a permis sa imi dea mesaj folosindu-se de contul tatalui meu, fact care mi-a provocat un soc imens. Vreau ca aceasta femeie sa plateasca pentru fapta comisa, nu este nici legal, nici moral sa iti insusesti obiecte care nu iti apartin. Daca ma puteti sfatui va rog, dupa depunerea plangerii la politie, care sunt urmatorii pasi, si de asemenea, care este pedeapsa de care este pasibila acea femeie. Va multumesc.

• Marius changed the title to Furt săvârșit de soție / concubină / amantă
  • Moderator

Art. 231 - (1) Faptele prevăzute în prezentul capitol (Titlul II Infracțiuni contra patrimoniului Capitolul I Furtul), săvârșite între membrii de familie de către un minor în paguba tutorelui ori de către cel care locuiește împreună cu persoana vătămată sau este găzduit de aceasta, se pedepsesc numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

(2) În cazul faptelor prevăzute la art. 228 și 230, împăcarea înlătură răspunderea penală.

Art. 228 - Furtul

(1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detenția altuia, fără consimțământul acestuia, în scopul de a și-l însuși pe nedrept, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

în urmă cu 23 ore, DanaS a scris:

Tatal meu a permis amantei lui, fara stirea mea sau a sotiei lui, ca acea femeie sa locuiasca in apartmentul meu.

Dacă este vorba de concubinaj (dacă tatăl era despărţit în fapt de soţie şi trăia/locuia cu respectiva amantă), lucrurile se complică puţin şi există posibilitatea să nu fie faptă penală.