Jump to content

Suspecţi de cămătărie, taxă de protecţie ori şantaj, prinşi de poliţişti


NewsBot
 Share

Recommended Posts

Buzoian suspectat de şantaj, prins în flagrant de poliţişti

Poliţiştii de la Investigaţii Criminale Buzău investighează un tânăr de 21 de ani, din Buzău, suspectat că, prin acte de şantaj, a transformat un împrumut de bani într-un „act de cămătărie”.

În cursul zilei de ieri, un tânăr de 28 de ani din comuna Cilibia s-a prezentat la sediul Poliţiei municipiului Buzău şi a sesizat faptul că un buzoian în vârstă de 21 de ani îi trimitea pe telefonul mobil mesaje de ameninţare, în vederea recuperării unei sume de bani.

Cazul a fost preluat de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, iar din primele cercetări a rezultat că persoana vătămată împrumuta diferite sume de bani de la tânărul din Buzău, pe care ulterior le restituia cu dobândă.

Tânărul le-a spus poliţiştilor că în luna martie a.c. i-a cerut buzoianului cu împrumut 300 de lei, urmând să îi înapoieze în aceleaşi condiţii. La data de 2 iulie a.c. a primit pe telefonul său mobil mai multe SMS-uri prin care suspectul îl ameninţa cu acte de violenţă în cazul în care nu îi înapoia banii şi dobânda aferentă.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au organizat prinderea în flagrant a suspectului, asupra căruia au fost găsiţi 400 de lei pe care tocmai îi primise de la persoana vătămată.

Împotriva tânărului de 21 de ani a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj, cercetările fiind continuate în vederea documentării tuturor aspectelor cazului.

CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE - I.G.P.R.

Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...
 • Replies 53
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • NewsBot

  48

 • Catalin

  3

 • bolund

  1

 • benkb

  1

Suspect de camatarie si santaj, prins in flagrant de politisti

Poliţiştii gorjeni au prins în flagrant un tânăr suspectat comiterea infracţiunilor de cămătărie şi şantaj. Suspectul a fost reţinut la scurt timp după ce şi-a însuşit suma de 10.000 de euro de la o femeie din Târgu-Jiu, pe care, în prealabil, o ameninţase cu acte de violenţă.
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au fost sesizaţi de către o femeie despre faptul că în anul 2010, a împrumutat de la suspectul R.M., de 38 ani, din municipiul Târgu-Jiu, suma de 10.000 euro şi că în ultima perioadă de timp acesta a ameninţat-o cu acte de violenţă, în mod repetat, pentru a-i remite suma de peste 30.000 euro, reprezentând valoarea împrumutului plus dobânda.

Având în vedere aspectele sesizate, în dimineaţa zilei de 23 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Gorj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, beneficiind de sprijinul de specialitate al ofiţerilor Direcţiei de Operaţiuni Speciale –I.G.P.R şi D.G.I.P.I. şi precum şi al poliţiştilor din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă şi Serviciului Criminalistic Gorj, au organizat acţiunea de prindere în flagrant a suspectului.

Astfel, partea vătămată s-a întâlnit cu tânărul suspectat de săvârşirea infracţiunilor de cămătărie şi şantaj, într-un loc indicat de către acesta din urmă, în municipiul Târgu-Jiu.

Suspectul R.M. a fost imobilizat de oamenii legii la scurt timp după ce a primit de la partea vătămată, un plic în care se afla suma de bani pretinsă în mod ilegal, respectiv 10.000 de euro.

De asemenea, pe parcursul cercetărilor efectuate la faţa locului, poliţiştii au găsit în autoturismul cu care suspectul venise la „întâlnire”, trei „arme albe”: o bâtă de base-ball şi două satâre, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Urmare a probatoriului administrat, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au dispus reţinerea suspectului pe bază de ordonanţă pe timp de 24 de ore şi l-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj.

Astăzi, 24 februarie a.c., poliţiştii îl vor prezenta pe suspect Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de cămătărie şi şantaj, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 3 din Legea nr. 216/2011 privind interzicerea activităţii de cămătărie şi art. 194 din Codul penal.

Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare a suspectului.

http://www.youtube.com/watch?v=kRPeoLx61okI.G.P.R. - CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Link to comment
Share on other sites

Tot respectul pentru eforturile depuse in aceasta actiune! M-am nascut in Gorj si stiu cata spaima creaza camatarii in unele zone.

Aveti idee cum se numeste coloana sonora?

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Arestat preventiv pentru şantaj

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au reţinut un bărbat suspectat că a accesat fără drept contul de socializare a fostei iubite, pe care a postat mai multe fotografii compromiţătoare.

În perioada ianuarie – martie 2012, în baza unei sesizări formulate de către de T. L., 36 de ani, din Timişoara, poliţiştii B.C.C.O. Timişoara – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice şi procurorii D.I.I.C.O.T. –Biroul Teritorial Timişoara au efectuat cercetări faţă de T.C.C., de 35 de ani, din Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de acces fără drept la un sistem informatic prin încălcarea măsurilor de securitate, modificarea, ştergerea sau deteriorarea de date informatice ori restricţionarea fără drept a accesului la aceste date şi transferul neautorizat de date dintr-un sistem informatic, introducere şi modificare fără drept de date informatice rezultând date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a fi utilizate în vederea producerii de consecinţe juridice şi şantaj.

În fapt, începând cu luna octombrie 2011, ca urmare a faptului că partea vătămată a întrerupt relaţia extraconjugală pe care a avut-o cu T. C. C. pe o durată de mai mulţi ani, a recurs la dobândirea fără drept a accesului la conturile acesteia de e-mail şi la un site de socializare, restricţionându-i fără drept accesul şi modificând conţinutul acestora prin introducerea, modificarea şi ştergerea de date în scopul de a obţine atenţia acesteia.

În timpul relaţiei avute cu fosta iubită, T. C. C. a fotografiat-o în ipostaze indecente fără acordul acesteia, postând apoi aceste fotografii pe contul de

socializare asupra cărora a dobândit controlul, însoţind aceste fotografii de anunţuri prin care femeia ar oferi servicii sexuale contra cost, indicând şi numărul de telefon precum şi adresa detaliată a acesteia.

În urma cercetărilor s-a stabilit că întreaga activitate infracţională desfăşurată de către T. C. C. avea ca şi scop determinarea fostei iubite să-l ducă în Austria şi să-i găsească de lucru acolo, întrucât aceasta lucrează de mai mulţi ani în această ţară şi tot acolo s-au cunoscut.

Deoarece bărbatul a recurs la ameninţări din care reieşea faptul că femeia ar putea deveni victimă, şi pentru că se deţineau date şi informaţii cu privire la faptul că bărbatul ar ascunde la domiciliu două pistoale cu glonţ, achiziţionate din Bulgaria în scopul revânzării, pentru care nu deţinea autorizaţie, la data de 8 martie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Informatice din cadrul B.C.O.O. Bucureşti, cu sprijinul celor din Serviciul de Intervenţie şi Acţiuni Speciale au efectuat trei percheziţii domiciliare la diferite spaţii din Bucureşti.

Cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, suspectul a fost escortat până la Timişoara unde a fost prezentat procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara.

În urma prezentării în faţa instanţei, Judecătoria Timişoara a emis pe numele lui T.C. C. mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Cercetările în cauză continuă în vederea probării întregii activităţi infracţionale.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Suspect de şantaj, reţinut de polițiștii mureșeni

Un bărbat din Târgu Mureş este cercetat de poliţiştii mureşeni pentru că ar fi obținut, prin ameninţări şi violenţă, de la un tânăr din aceeași localitate, aproximativ 2.000 de euro.

În urma unei acţiuni desfăşurate la acest sfârşit de săptămână, ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale de la I.P.J. Mureş l-au prins în flagrant pe A.J., de 30 de ani, din Târgu Mureş, în momentul în care primea de la victima sa, un tânăr în vârstă de 25 ani, din aceeași localitate, 200 de euro.

În sarcina suspectului s-a reţinut comiterea infracţiunii de şantaj constând în aceea că, în perioada 2011-2012, a obţinut prin ameninţări şi violenţă de la partea vătămată, aproximativ 2.000 de euro.

Acelaşi suspect mai este cercetat pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în urma unui scandal produs în urmă cu o săptămână în faţa unui club de pe raza municipiului Târgu Mureş.

Suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore în arestul I.P.J. Mureş, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş cu propunere de arestare preventivă.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

logo_DGPMB.jpg

Grupare “specializată” în cămătărie și șantaj, destructurată de polițiștii bucureșteni

În perioada ianuarie - aprilie 2012, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale - Poliţia Sectorului 4, au documentat activitatea unei grupări condusă de B. Costel de 35 de ani, care efectua activităţi de cămătărie şi şantaj pe raza municipiului Bucureşti.

În fapt, s-a reţinut că în luna decembrie 2011, P. Mircea de 46 de ani, prin întermediul lui B. Costel, a acordat un împrumut lui B. L. de 47 de ani, din judeţul Constanţa, în sumă de 15.000 de euro, pentru o lună de zile, cu dobândă de 2.000 de euro, iar pentru a garanta restituirea acestei sume a primit cu titlu de gaj un autoturism de lux, proprietatea părţii vătămate.

După restituirea sumei de 17.000 de euro, reprezentând împrumutul primit plus suma de 2.000 de euro dobândă, autoturismul gajat i-a fost restituit părţii vătămate.

În luna ianuarie 2012, P. Mircea, prin întermediul lui B. Costel, a acordat un nou împrumut lui B. L., în sumă de 15.000 euro pentru o lună de zile cu dobândă de 2000 euro, iar pentru a garanta restituirea acestei sume a primit cu titlu de gaj un autoturism de lux.

În luna februarie 2012, când partea vătămată a dorit să plătească suma de 19.000 de euro, reprezentând suma împrumutată şi 4.000 euro dobândă pentru 2 luni, B. Costel împreună cu P. Mircea au refuzat primirea acestei sume şi restituirea autovehicului lăsat gaj.

În luna aprilie, în timp ce se afla în faţa unui restaurant din sectorul 4, B. Costel l-a lovit în mod repetat în zona capului şi a corpului pe V. S. de 44 de ani, i-a rupt cămaşa, după care, continuând violenţele, i-a solicitat restituirea unei sume de 3.000 de euro dată la începutul anului 2011, cu dobândă lunară de 600 de euro, motivând aceste acţiuni prin faptul că B. L. a depus plângere la poliţie.

La data de 19.04.2012, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul Serviciului Special de Intervenţie Rapidă, au efectuat 4 percheziţii domiciliare, ocazie cu care au fost conduse la sediul poliţiei patru persoane, respectiv, B. Costel, P. Mircea, B. Dorel de 39 de ani şi P. Cristian de 21 de ani.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale - Poliţia Sectorului 4, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de cămătărie, abuz de încredere, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, uz de fals, fals în declaraţii şi tentativă la înşelăciune, cu B. Costel şi P. Mircea în stare de reţinere şi cu B. Dorel şi P. Cristian în stare de libertate.

D.G.P.M.B. - Compartimentul Comunicare Publică

Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...

Autor şantaj prins în flagrantLa data de 18.05.2012, poliţişti din cadrul Biroului Investigaţii Criminale al Secţiei 14 Poliţie, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi S.S.P.I.R. din cadrul Poliţiei Capitalei, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului Judecătoriei Sectorului 4, l-au prins pe S. G. de 24 de ani, la scurt timp după ce a primit suma de 500 de euro de la A. I.

În fapt, la data de 15.05.2012, Secţia 14 Poliţie a fost sesizată de către A. I., doctor, cu privire la faptul că în ziua de 03.05.2012, în jurul prânzului, în timp ce se afla în cabinetul său din sectorul 4, a fost lovit cu pumnul de către un individ necunoscut care a intrat peste el în cabinet. Motivul agresiunii a fost legat de efectuarea unei întreruperi de sarcină, pe care A. I. a realizat-o concubinei lui S. G., reproşându-i încălcarea deontologiei profesionale pe timpul operaţiei.

În aceeaşi zi, la scurt timp după producerea evenimentului, agresorul l-a contactat telefonic pe doctor şi i-a solicitat să îi achite suma de 12.000 euro ca despăgubire, invocând aceleaşi motive, ameninţându-l totodată că, dacă nu va achita suma de bani, îl va agresa fizic şi de asemenea va face publice filmări pe care le deţine din timpul efectuării intervenţiei medicale în care medicul apare în ipostaze compromiţătoare.

A doua zi partea vătămată i-a remis autorului suma de 1.000 de lei, întâlnindu-se cu acesta la cabinetul medical şi acesta i-a cerut restul sumei de bani până la 12.000 de euro. Solicitările telefonice s-au repetat până la data de 17.05.2012, când partea vătămată a stabilit să se întâlnească pe un bulevard din sectorul 4, în ziua de 18.05.2012, pentru a-i înmâna restul banilor, în schimbul cărora ar fi primit înregistrările deţinute de către S. G.

În continuare, în vederea realizării flagrantului, s-a procedat la marcarea operativă a 10 bancnote de 50 de euro, inscripţionate „şantaj 18.05.2012”. La scurt timp, S. G. l-a contactat telefonic pe A. I., întâlnindu-se în locul stabilit anterior, pentru a primi suma de 12.000 euro, în schimbul înregistrărilor pe care le deţine pe telefonul mobil. A. I. i-a înmânat bancnotele marcate, iar S. G. a mers la o casă de schimb valutar pentru a verifica bancnotele. Aici a fost imobilizat şi încătuşat, găsindu-se asupra sa banii marcaţi, după care a fost condus la sediul Secţiei 14 Poliţie pentru continuarea cercetărilor.

Cercetările sunt continuate de poliţişti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de loviri sau alte violenţe şi şantaj, cu autorul în stare de reţinere.

http://youtu.be/iYez5w00k0M

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Flagrant organizat de poliţiştii din Năvodari

Cercetat pentru şantaj, după ce a pretins şi primit 1400 lei de la un localnic, pentru a nu-i răpi copilul

Astăzi, 17 iulie a.c., în jurul orei 14.30, poliţiştii din Năvodari, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, cu sprijinul Serviciului Acţiuni Speciale şi Direcţiei Operaţiuni Speciale au realizat o prindere în flagrant.

În urma acestei acţiuni, O. Regep, de 47 ani, din localitate a fost prins în timp primea suma de 1400 lei, pretinsă lui P. C. de 42 de ani, pentru a nu-i răpi copilul.

Totodată, în baza autorizaţiei a fost efectuată o percheziţie la domiciliul suspectului, de unde au fost ridicate probe ce constau în înscrisuri având legătură cu săvârşirea infracţiunilor de cămătarie, şantaj şi ameninţare faţă de părţile vătămate.

Persoana în cauză a fost reţinută pe bază de ordonanţă, urmând a fi introdusă în arestul I.P.J. Constanţa.

http://youtu.be/SStBmxCtcsA

Sursa: IPJ Constanta

Link to comment
Share on other sites

Suspecţi de şantaj, depistaţi

Poliţiştii din Dâmboviţa au organizat un flagrant în urma căruia două persoane au fost arestate preventiv pentru şantaj

Ieri, 17 iulie 2012, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Dâmboviţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au organizat un flagrant, pentru documentarea activităţii ilicite a două persoane suspectate de comiterea infracţiunii de şantaj.

Poliţiştii i-au reţinut pe L.I., de 48 de ani, din municipiul Târgovişte şi P.A., de 50 de ani, din oraşul Buftea, membrii ai unei grupării infracţionale care acţiona pe raza municipiului Târgovişte.

În fapt, cei doi racolau tinere din mediul studenţesc pe care le constrângeau la plata injustă a unor sume de bani, prin ameninţarea cu postarea unor imagini compromiţătoare.

Cei doi au fost prezentaţi Judecătoriei Târgovişte cu propunere de arestare preventivă, instanţa de judecată a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru şantaj, P.A. fiind surprinsă în flagrant în timp ce primea de la una dintre părţile vătămate 2.000 de lei.

Cei doi suspecţi au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa.

http://youtu.be/vkfiC6noWqk

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Grupare infracționala "specializată" în șantaj, destructurată de polițiștii bucureșteni

La data de 1 august a.c., Poliţia Sectorului 2 – Serviciul de Investigaţii Criminale, cu sprijinul I.G.P.R. – Direcţia de Operaţiuni Speciale au prins în flagrant pe I.F., de 25 de ani, şi pe A.C., de 24 de ani, după ce aceştia au primit de la J.A., un intemediar, suma de 350 de lei, reprezentând banii solicitaţi pentru ca T.A., de 23 de ani, din Bucureşti, să nu mai fie agresat.

Cu ocazia controlului corporal efectuat, asupra celor doi a fost găsită suma de bani solicitată.

În fapt, în luna iulie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Sectorului 2 – Serviciul de Investigaţii Criminale, au identificat şi documentat activitatea unui grup infracţional ce acţionează pe raza capitalei, săvârşind infracţiuni de şantaj.

Cu ocazia activităţilor efectuate, s-a stabilit în sarcina membrilor grupului faptul că începând cu anul 2010, prin exercitarea de violenţe, ameninţări şi distrugeri au determinat pe T.A. să le înmâneze, prin intermediari, în mai multe rânduri sume de bani.

Cercetările sunt continuate de Poliţia Sectorului 2 – Serviciul de Investigaţii Criminale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj, cu autorii în stare de reţinere, urmând ca aceştia să fie prezentaţi Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

D.G.P.M.B. - Compartimentul Comunicare Publică

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Suspect de şantaj reţinut de poliţiştii bucureşteni

La data de 18 octombrie a.c., poliţiştii bucureşteni au identificat şi prins în flagrant un bărbat de 61 ani care, sub ameninţarea divulgării unor informaţii compromiţătoare, ar fi obţinut suma de 12.000 lei de la alte două persoane pentru a nu îşi duce la îndeplinire ameninţările de denigrare a imaginii publice a acestora.

În fapt, la data de 17 octombrie a.c., Poliţia Capitalei a fost sesizată cu privire la faptul că, sub pretextul unor datorii băneşti, suspectul ar fi solicitat de la părţile vătămate sume cuprinse între 8.000 şi 10.000 de euro pentru a nu mai face declaraţii publice denigratoare.

Din primele cercetări a rezultat faptul că, cel în cauză a transmis mai multe mesaje părţilor vătămate prin care le solicita suma de 8.000 euro, bani pe care acestea ar fi trebuit să îi plătească în cel mult 48 de ore. În caz contrar, suspectul ar fi urmat să facă publice anumite aspecte nereale dar compromiţătoare, lucru ce ar fi avut consecinţe deosebit de grave pentru imaginea celor doi.

Suspectul a fost reţinut de poliţiştii bucureşteni sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj, urmând a fi prezentat astăzi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

D.G.P.M.B. - Compartimentul Comunicare Publică

http://youtu.be/pMNqr4OIesA

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

Ăsta este flagrantul în urma plângerii depuse de domnul antrenorel Reghe şi soţia sa Prodanca. Aşa se întâmplă când aştia cu impresii sau "impresarii" încep să se certe între ei. :))

Link to comment
Share on other sites

Bărbat reţinut pentru şantaj în urma unui flagrant organizat de poliţişti

Poliţiştii din Bacău au prins în flagrant un bărbat de 34 de ani în timp ce primea 25.000 de lei de la directorul unei societăţi comerciale, în schimbul nepublicării unor fotografii. Bărbatul a fost reţinut şi va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Polițiştii de investigații criminale din cadrul I.P.J. Bacău, cu sprijinul ofițerilor D.G.I.P.I., au organizat astăzi o acțiune de prindere în flagrant a unui bărbat de 34 de ani, din Bacău.

Adrian B. solicitase suma de 25 000 lei directorului unei societăți cu profil alimentație publică, în schimbul nepublicării unor fotografii cu produse alimentare despre care sugera că erau alterate când au fost cumpărate de la restaurantul societății.

Reprezentantul societății, un bărbat de 43 de ani, din București, a anunțat polițiștii despre intenția bărbatului. Astfel, acesta a fost surprins în flagrant în timp ce lua banii de la reclamant.

Față de Adrian B. a fost luată măsura reținerii pe bază de ordonanță pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Suspectul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Bacău.

IGPR - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Grupare specializată în cămătărie, destructurată

În această dimineaţă, poliţişti din cadrul B.C.C.O. Alba-Iulia şi procurori D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba-Iulia, beneficiind de sprijinul de specialitate al ofiţerilor Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., efectuează 19 de perchiziţii domiciliare în judeţul Sibiu. / Sunt vizaţi 17 suspecţi, membri ai unei grupări infracţionale specializată în înşelăciune şi cămătărie, ori persoane care au sprijinit activităţile infracţionale ale grupării.

La acţiune participă şi poliţişti din cadrul I.P.J. Sibiu, S.A.S. Sibiu, S.A.S. Hunedoara şi S.A.S. Alba.

În fapt, din investigaţiile efectuate de poliţişti a reieşit că, perioada anilor 2008- 2012, pe raza judeţului Sibiu, suspecţii Constantin C., Dumitru D., Daniel I. şi Bogdan J. au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi alte persoane.

Scopul grupului era acordarea de împrumuturi cu camată şi majorarea, ulterior, în mod nejustificat, a dobânzilor stabilite iniţial, finalitatea acestui fapt fiind deposedarea persoanelor care au împrumutat bani, de bunurile mobile şi imobile aflate în proprietatea acestora sau a unor rude apropiate.

În perioada menţionată, zeci de persoane (părţi vătămate) au apelat la aceştia pentru împrumutul unor sume de bani, de regulă în valută, pentru care suspecţii impuneau în mod obligatoriu o dobândă între 10% - 50 % saptămânal sau lunar, precum şi constituirea unor garanţii imobiliare.

Totodată, din investigaţii a reieşit că suspecţii nu acordau niciodată banii trecuţi în contract şi reţineau la împrumuturile mai mari sume de 5.000 - 10.000 de euro, cu titlu de garanţie pentru plata dobânzii.

Dobânzile erau majorate ulterior de suspecţi, astfel că valoarea acestora şi sumele împrumutate ajungeau la cifre uriaşe, iar părţile vătămate, aflate în imposibilitatea de a plăti, pierdeau bunurilor gajate. Pentru recuperarea banilor, membrii grupului recurgeau la ameninţări, acte de violenţă şi şantaj asupra părţilor vătămate sau a membrilor familiilor acestora.

Până în prezent au fost identificate şi audiate 15 părţi vătămate.

Prejudiciul stabilit până în prezent depăşeşte 1.000.000 de euro.

30 de persoane urmează să fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba – Iulia în vederea audierii şi luării măsurilor legale.

Membrii grupării sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire, aderare, sprijinire a unui grup infractional organizat în scopul comiterii infracţiunilor comise cu violenţă (ca şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, vătămare corporală, loviri şi alte violenţe), înşelaciune şi activităţi de cămătărie.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Edited by Catalin
Link to comment
Share on other sites

Ai uitat colegii de la S.A.S. Hunedoara :)

Edited by Catalin
Am adăugat eu acum. Aşa a fost redactat comunicatul de presă. NewsBot-ul le preia automat.
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Suspecţi de şantaj, depistaţi

Poliţiştii şi procurorii au destructurat o grupare infracţională care se ocupa cu şantajarea mai multor oameni de afaceri din Reşiţa.

La data de 13 decembrie a.c., poliţiştii B.C.C.O. Timişoara – S.C..C.O. Caraş-Severin şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Caraş-Severin, cu sprijinul D.O.S.- I.G.P.R. şi I.P.J. Caraş-Severin au organizat o acţiune de prindere în fragrant a membrilor unei grupări specializată în infracţiuni cu violenţă.

Astfel, suspecţii au fost prinşi imediat după ce au primit o sumă de bani de la un om de afaceri ca urmare a şantajului exercitat asupra sa. Banii reprezentau o parte din suma de 142.000 de euro pe care suspecţii au pretins-o de la victimă.

În cadrul actelor de şantaj, în scopul ameninţării şi intimidării aceluiaşi om de afaceri din Reşiţa, în noaptea de 4 spre 5 decembrie a.c., membrii grupării au executat două focuri de armă în portiera stângă faţă a autoturismului ce aparţinea acestuia după care au lăsat pistolul pe capota autoturismului.

În baza probelor obţinute până în prezent în cauză, la data de 13 decembrie, D.I.I.C.O.T. Biroul Teritorial Caraş-Severin a emis ordonanţe de reţinere faţă de trei suspecţi pentru 24 ore, aceştia fiind prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Faţă de suspecţi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire în grup infracţional, şantaj şi distrugere.

Activităţile în cauză au început în luna aprilie a.c., când s-au demarat investigaţii faţă de şapte persoane suspectate de implicarea în mai multe acte de violenţă: incendieri, distrugeri, şantaje desfăşurate pe raza municipiului Reşiţa.

Pe parcursul investigaţiilor, la data de 23 mai a.c. a fost stopată o tentativă de asasinat asupra lui R.L., fiind depistaţi doi bărbaţi asupra cărora au fost găsite două pistoale unul de calibru 9 mm şi 12 cartuşe aferente şi unul de calibru 7,62, cu 8 cartuşe aferente, 2 perechi de mănuşi, 2 perechi ochelari de soare, o perucă, un pumnal şi 2 pet-uri cu miros de carburant.

La data de 29 mai a.c., poliţiştii B.C.C.O. Timişoara – S.C.C.O. Caraş-Severin şi procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Caraş-Severin au organizat o acţiune pentru destructurarea grupării conduse de M. D. şi B. B.. Întrucât primul nu a participat direct la niciun act infracţional, organizând totul prin intermediul celui de-al doilea, neluând contact direct cu membrii palierului de execuţie, au fost trimişi în judecată doar alţi patru membri ai grupării, procesul fiind pe rol.

După circa trei luni, M.D. şi-a reluat activităţile infracţionale, acţionând în principal pe raza municipiului Reşiţa, unde este suspectat de săvârşirea infracţiunilor de ameninţări şi acte de violenţă, intimidări şi şantaje asupra unor oameni de afaceri locali. În aceste activităţi era sprijinit atât de membri mai vechi ai grupării, cât şi de unii noi.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

http://youtu.be/RY57d7or6_M

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Suspect de şantaj, reţinut

Un bărbat din municipiul Bucureşti, suspectat că a ameninţat două persoane cu darea în vileag a unor fapte compromiţătoare, a fost prins de poliţiştii din cadrul I.P.J. Iaşi. / Suspectul a fost reţinut pentru şantaj.

Ieri, în urma verificărilor şi investigaţiilor efectuate de poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Iaşi, a fost identificat un bărbat de 63 de ani, din municipiul Bucureşti, principalul suspect al unei infracţiuni de şantaj.

În fapt, la nivelul Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Iaşi au fost primite plângerile a două părţi vătămate: un bărbat de 49 de ani, din municipiul Iaşi şi o femeie de 39 de ani, din municipiul Bucureşti, care au reclamat faptul că, în perioada octombrie 2012 – februarie 2013, au primit pe telefoanele mobile mai multe mesaje text prin care au fost ameninţate cu darea în vileag a unor fapte compromiţătoare.

Pentru probarea activităţii infracţionale a suspectului, la data de 8 aprilie a.c., poliţiştii au efectuat două percheziţii în municipiul Bucureşti, atât la domiciliul bărbatului, cât şi la locul de muncă al acestuia, ocazie cu care au fost identificate bunuri şi înscrisuri susceptibile a fi fost folosite la comiterea faptei.

În urma probatoriului administrat în cauză, suspectul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi cu propuneri legale.

Sursa: IPJ IASI

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Suspect de comiterea infracţiunii de şantaj, prins în flagrant de poliţiştii bucureşteni

 

În cursul zilei de luni, 20 mai a.c., poliţiştii Sectorului 2, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, cu sprijinul de specialitate al Serviciului de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., au prins în flagrant un bărbat în vârstă de 30 de ani, imediat după ce acesta a primit de la partea vătămată suma de 1.000 de lei cu titlul de “taxă de protecţie”.

În fapt, la data de 25 aprilie a.c., Poliţia Sectorului 2 a fost sesizată de către partea vătămată cu privire la faptul că suspectul i-ar fi solicitat şi ar fi primit în repetate rânduri diverse sume de bani pentru a putea efectua o rută de maxi-taxi în zona autogării Basarab.

Astfel, după documentarea activităţii suspectului, poliţiştii bucureşteni au procedat la efectuarea flagrantului, fiind stabilită o întâlnire între victimă şi bărbatul suspectat de comiterea infracţiunii de şantaj, poliţiştii Sectorului 2 reuşind să-l prindă pe suspect, imediat după ce acesta a primit de la partea vătămată suma de 1.000 de lei.

De asemenea, în urma cercetărilor efectuate de judiciariştii bucureşteni a rezultat faptul ca suspectul ar fi solicitat şi primit sume de bani cuprinse între 400 şi 3.600 lei lunar de la mai multe persoane cu titlul de “taxă de protecţie”, de aproximativ 6 luni.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii bucureşteni, sub aspectul săvârşirii infracţiunii şantaj, cu autorul în stare de reţinere, acesta urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Poliţia Capitalei revine cu recomandarea adresată tuturor persoanelor care se confruntă cu astfel de situaţii sau care au cunoştinţă de săvârşirea unor astfel de fapte, să apeleze de urgenţă numărul unic 112 sau să sesizeze de îndată cea mai apropiată secţie de poliţie.

D.G.P.M.B. - Serviciul Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

UPDATE: Marcel Duman, zis ,,Matache,, și concubina sa Mihaela Bârlea cercetați în stare de libertate pentru cămătărie şi şantaj

Postat de JurnalulDeBuzau Adaugat la data de vineri, 24 mai, 2013, ora 17:29

 

,,Matache,, împreună cu concubina sa Mihaela au fost arestați de polițiști pentru 24 de ore în data de joi, 23 mai. Cum termenul a expirat cei doi sunt acum cercetați în stare de libertate pentru cămătărie şi şantaj.

 

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, cu sprijinul ofiţerilor Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă au constatat că în perioada 2012 – 2013 Marcel Duman, zis ,,Matache,, și concubina sa Mihaela Bârlea împrumutau cu bani către diverse persoane aflate în impas financiar care erau nevoite să returneze împrumutul cu dobânzi între 10 și 20 la sută lunar. Cei care nu reușeau să înapoieze banii primiți ajungeau să fie amenințați de concubina lui ,,Matache,, , Mihaela.

 

În urma cercetărilor polițiștii au constatat că, numai în ultimul an, 9 persoane au picat în plasa celor doi. Oamenii au fost împrumutați cu suma totală de 25 de mii de euro, iar unii dintre ei au ajuns să se teamă pentru viețile lor după ce au primit amenințări serioase de la cămătăreasă.

În ziua de 23 mai, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat două percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Buzău.

Cei doi concubini sunt cercetați pentru cămătărie şi şantaj.

Link to comment
Share on other sites

Suspect de şantaj şi cămătărie, reţinut

 

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au surprins în flagrant un bucureştean, în timp ce primea bani de la o persoană, după ce, anterior, a şantajat-o şi ameninţat-o.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Bucureşti, au prins în flagrant un bărbat de 32 de ani, din municipiul Bucureşti, membru al grupului infracţional organizat ”SPORTIVII”, în timp ce primea de la o parte vătămată bani cu titlu de camătă, ca urmare a acţiunilor anterioare de şantaj şi ameninţare.

Flagrantul s-a realizat în municipiul Bucureşti.

Suspectul a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bucureşti, pentru audieri.

În urma probatoriului administrat în cauză, faţă de acesta s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de aderare la un grup infracţional organizat, cămătărie şi şantaj, urmând ca astăzi să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Grupare infracţională organizată, destructurată de poliţişti 

 

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare infracţională organizată specializată în infracţiuni cu violenţă, şantaj, cămătărie şi înşelăciuni. Opt suspecţi au fost conduşi la audieri.

Poliţişti din cadrul B.C.C.O. Alba Iulia şi procurori D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Alba Iulia, împreună cu poliţişti din cadrul I.P.J. Alba, au reuşit destructurarea unei grupări infracţionale organizate deosebit de violentă care a acţionat în principal pe raza judeţului Hunedoara, specializaţi în comiterea unor infracţiuni de şantaj asupra unor oameni de afaceri locali, cămătărie şi înşelăciune.

Pentru destructurarea grupării, astăzi au fost efectuate şapte percheziţii, în judeţul Hunedoara.
În urma cercetărilor a rezultat că liderul grupării, transmitea ordinele către un alt suspect din anturajul său, acesta asigurând punerea lor în executare. Astfel, au fost executate mai multe acte de violenţă la comandă, răpiri şi şantaje asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate adresele unde se află datornici de la care acesta avea de recuperat sume de bani sau pentru ca aceştia să-şi retragă memoriile şi plângerile formulate către diverse instituţii.

La sediul D.I.I.C.O.T. urmează a fi aduşi opt suspecţi, precum şi alte 11 persoane în vederea audierilor.
Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de S.R.I. şi D.I.P.I.

I.G.P.R. - Centrul de Informare si Relatii Publice

Link to comment
Share on other sites

Percheziţii la o persoană suspectată de şantaj

 

În această dimineaţă, poliţişti din cadrul I.G.P.R. - Direcţia de Investigaţii Criminale, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale, desfăşoară două percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Dâmboviţa, la reşedinţa şi domiciliul unei persoane suspectate de şantaj.

În fapt, un bărbat de 41 de ani, este suspectat că, în perioada noiembrie 2012 - martie 2013, ar fi şantajat mai mulţi primari din judeţul Dâmboviţa cu publicarea unor articole compromiţătoare la adresa acestora, cu scopul de a-i determina să încheie contracte de publicitate pentru a obţine, astfel, foloase materiale injuste, respectiv sume între 200-500 de lei lunar/contract.

Suspectul ar fi contactat mai mulţi primari din judeţul Dâmboviţa, cărora le-ar fi propus să încheie contracte de publicitate.

Întrucât aceştia ar fi refuzat, suspectul ar fi publicat mai multe articole denigratoare, cu scopul de a-i determina să încheie respectivele contracte. Ulterior, pentru a evita publicarea altor astfel de articole, o parte dintre părţile vătămate ar fi fost de acord, să încheie contractele de publicitate, astfel articolele denigratoare ar fi fost înlocuite cu unele pozitive.

După finalizarea percheziţiilor, suspectul va fi condus la sediul Direcţiei de Investigaţii Criminale- I.G.P.R., pentru audieri în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt.


I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

Suspect de şantaj, reţinut de poliţişti

 

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Buzău au efectuat trei percheziţii domiciliare la imobilele deţinute de un bărbat, suspectat de şantaj şi cămătărie şi au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 30.000 de euro, 150.000 de lei şi mai multe înscrisuri.

 

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au reţinut ieri, 20 iunie a.c., un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Buzău, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de cămătărie şi şantaj.

 

Buzoianul este suspectat că, începând cu luna august 2011 şi până în prezent, împreună cu o femeie, în vârstă de 35 de ani, din Buzău, a împrumutat cu diverse sume de bani mai multe persoane fizice, percepându-le diferite dobânzi lunar.

 

Cei doi mai sunt suspectaţi că ar fi recuperat banii prin ameninţări cu acte de violenţă, în situaţia în care debitorii nu-şi îndeplineau obligaţiile financiare.

 

La data de 20 iunie a.c., în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Buzău, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au efectuat 3 percheziţii domiciliare, la imobile deţinute/folosite de către suspecţi şi au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 30.000 de euro, 150.000 de lei, precum şi mai multe înscrisuri.

 

Cei doi suspecţi au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, împotriva bărbatului fiind luată măsura reţinerii pentru 24 de ore.

 

Poliţiştii continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Grupare infracţională specializată în cămătărie, destructurată

 

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Alba Iulia, au destructurat un grup infracţional organizat, ce acţiona în scopul obţinerii unor sume importante de bani, din săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, cămătărie în formă continuată şi evaziune fiscală. Astfel, prejudiciul cauzat se ridică la 1.000.000 de lei şi 54.200 de euro.

La data de 16 iulie a.c., au fost efectuate patru percheziţii la locuinţele membrilor grupării, în urma cărora au fost descoperite sumele de 9.100 USD şi 1.100 de euro. În cauză, a fost instituit sechestru asigurator asupra sumelor de bani, precum şi asupra a 10 locuinţe ale suspecţilor.


La data de 16 iulie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au efectuat patru percheziţii domiciliare la locuinţele a patru membri ai grupării infracţionale.

Din investigaţiile desfăşurate, s-a reţinut faptul că, în perioada 2008, până în prezent, pe raza judeţului Hunedoara, cei patru suspecţi, cu vârste cuprinse între 41 şi 48 de ani, au constituit o grupare infracţională, în scopul obţinerii de bani şi foloase materiale din comiterea unor infracţiuni de înşelăciune şi cămătărie.

Membrii grupării sunt suspectaţi că ar fi acordat împrumuturi cu camătă şi ar fi majorat ulterior, dobânzile stabilite iniţial, nu ar fi eliberat chitanţe pentru plăţile din capital şi dobânzi, pretinzând în continuare bani, deşi sumele împrumutate şi dobânda erau achitate.

Astfel, suspecţii le-ar fi luat persoanelor împrumutate bani, bunurile imobile aflate în proprietatea acestora sau a unor rude apropiate. Începând cu 2008, mai multe persoane ar fi apelat la aceştia pentru împrumutul unor sume de bani, de regulă în valută, pentru care suspecţii impuneau în mod obligatoriu o dobândă între 10 %-50 % săptămânal sau lunar, precum şi constituirea unor garanţii imobiliare, ce se realizau prin contracte autentice încheiate de notari din judeţul Hunedoara.

Din cauza dobânzilor foarte mari percepute, persoanele vătămate nu reuşeau plăti la termene şi astfel pierdeau proprietatea bunurilor ipotecate.

Până în prezent, în cauză au fost identificate şapte părţi vătămate. Valoarea prejudiciului se ridică la 1.000.000 de lei şi 54.200 de euro.

De asemenea, din cercetări a rezultat că suspecţii ar fi realizat împrumuturi de 348.790 de euro, pentru care ar fi încasat dobânzi de 113.890 de euro, fără a declara aceste sume, pentru calcularea impozitului datorat bugetului de stat.

Pentru acoperirea prejudiciului în cauză, s-a instituit sechestru asigurator asupra a 10 imobile (o casă şi 9 apartamente) din zona Valea Jiului, judeţul Hunedoara, aflate în proprietatea suspecţilor, precum şi asupra sumelor de 9.100 USD şi 1.100 de euro, descoperite în urma celor patru percheziţii efectuate în cursul zilei de ieri.

Trei dintre suspecţi au fost reţinuţi pe baza de ordonanţă pentru 24 de ore. Faţă de cel de-al patrulea suspect s-a luat măsura preventivă de obligare de a nu părăsi ţara.

La data de 17 iulie a.c., cei trei suspecţi au fost prezentaţi Tribunalului Alba, cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 7 al.1 din Legea nr. 39/2003, înşelăciune, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 215 al. 1,3 şi 5 Codul Penal, cămătărie în formă continuată, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 3 al.1 din Legea nr. 216/2011 şi evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 9 alin. 1 lit. b din Legea nr. 241/2005. Instanța de judecată a dispus arestarea preventivă a celor în cauză pentru 29 de zile.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.