Jump to content
POLITISTI.ro

Portofel cu acte pierdut in Germania

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Buna ziua, 

Am nevoie de ajutorul Dvs. 
Tatalui meu i-a fost furat portofelul ce conținea și acte ( buletin , permis conducere și altele) in Germania, mai deține doar pașaportul. In urma Declarației de furt, organele competente din Germania i-au emis o dovada cu care poate circula, însă i-au spus ca este valabilă doar pe teritoriului Germaniei. 
Cum trebuie procedat in acest caz sa poată veni in România? Cei de la consulat nu au știu sa îmi spună . 
Multumesc anticipat, 

Modificat de CITADELA
  • CITADELA a modificat titlul în Portofel cu acte pierdut in Germania
  • Moderator
Publicat

Daca are cel putin un act de identitate (pasaportul) poate sa circule fara niciun fel de problema!

Pentru a obtine o noua carte de identitate, are doua optiuni:

1. cand revine in tara sa solicite acest lucru, prezentand dovada de la autoritatile germane

ori

2. daca nu poate sa revina curand in tara, prin intermediul Consulatului, unde solicita o imputernicire speciala pentru obtinerea cartii de identitate, mandatand astfel pe cineva din Romania sa se ocupe de acest lucru (la fel cum se face o imputernicire notariala, insa aceasta pt cartea de identitate are si poza titularului)

Cu privire la permis, trebuie precizat ca, daca tatal are rezidenta in Germania, este obligat sa-l obtina de acolo (conform legislatiei europene); daca era doar in trecere, atunci solicita obtinerea unui duplicat, dupa ce are cartea de identitate noua.

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.