Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Actualizare date certificat de inmatriculare


ClaudiuGab
 Share

Question

Bună seara, am o mașină în leasing (societatea de leasing fiind proprietar) și sunt trecut pe talon ca și utilizator cu nume și adresa. Acum în august mi-am schimbat domiciliul din județul Buzău în județul Cluj. As dori sa știu dacă este obligatorie actualizarea adresei din certificatul de înmatriculare considerând ca am schimbat și cartea de identitate pe noul domiciliu. Mulțumesc anticipat

Link to comment
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
  • Moderator

Da, este obligatorie.

Art. 11 din OUG 195/2002 republicată
(10) Proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul este obligat să solicite autorităţii competente înscrierea în certificatul de înmatriculare sau de înregistrare a oricărei modificări a datelor de identificare a vehiculului respectiv sau, după caz, ale proprietarului, în termen de 30 de zile de la data la care a intervenit modificarea.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Începând cu mulțumirile de rigoare pentru timpul acordat, citind textul de mai sus eu înțeleg ca doar dacă se modifica datele de identificare ale autovehiculului sau ale proprietarului este necesara transcrierea lor în certificatul de înmatriculare. Fac aceasta afirmație nu pentru a polemiza ci pentru a înțelege mai bine. Mulțumesc frumos

Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Moderator

Citește cu atenție întreg textul. "deţinătorul mandatat al unui vehicul este obligat să solicite ..."

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Cum se procedeaza pentru transcrierea documentelor masini pe o noua adresa in acelas oras . Demersurile care trebuiesc facute . Unde si ce acte trebuiesc.

Va multumesc

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Salut,

 

Mi-am schimbat acum un an adresa din buletin. Din motive obiective, nu am modificat și talonul/CI a masinii în termenul legal de 30 de zile, dar așvrea să o fac acum. Aș vrea să întreb dacă se plătește vreo amendă sau sumă suplimentară față de pașii standard descriși pe drpciv.ro? Nu aș vrea să prelungesc inutil procedura și să achit din timp, dacă e cazul.

Mulțumesc anticipat pentru răspuns.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.