Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Unde trimit dovada platii pt. amenda luata pe autostrada A2?


ganton
 Share

Question

Buna ziua,

Am luat o amenda pt. depasire viteza pe A2 in jurul KM 160. Am incercat sa o platesc la un OMV insa persoana de la casa m-a intrebat in ce localitate s-a intamplat ca cica ar trebui asta. Ori nu stia ea ori trebuie o localitate? 

Ce intrebari am eu:

Unde o pot plati si unde trimit dovada? Eu sunt din Bucuresti, sector 5. Pe procesul verbal scrie 

 

Incheiat azi zi | luna | an | ora | localitatea A2 KM 160

Agent constatator bla bla din IGPR BAMS Br. A2 (unitatea).

 

Presupun ca inseamna IGPR Brigada Autostrazi si Misiuni Special Biroul A2. Deci la ce adresa trimit si sub forma de ce? Scrisoare?

 

E prima amenda la mine, deci de aia nu stiu prea multe.

Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator

Biroul de poliţie

al autostrăzii

Telefon/Fax e-Mail Adresa
A1

0245/730.444

Int. 26498

autostradaa1@politiaromana.ro

Com. Petreşti,

sat Ioneşti,

judeţ Dâmboviţa,

str. Principală, nr. 519C.

A2

021/316.25.15

021/208.25.25

Int. 26490

autostradasoarelui@politiaromana.ro

Mun. Bucureşti,

str. Mihai Vodă,

nr. 6, sect. 5

A3

021/352.92.93

Int. 20091

birouldepolitie.a3@politiaromana.ro

Com. Snagov,

Şos.Snagov, 

nr. 125, jud. Ilfov

Vest 0257/418.102 biroulautostrazivest@politiaromana.ro

Com. Şagu,

str. Principală, 

nr. 219, jud. Arad

Transilvania

0264/43.27.27

Int. 64/21362

autostradatransilvania@politiaromana.ro

Mun. Cluj-Napoca,

str. Alboc,

nr.15, jud. Cluj

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Multumesc mult!

Presupun ca plata merge la orice CEC. Imi mai puteti spune, va rog, mai departe ce trimit? Copie dupa chitanta si proces verbal? Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Amenzile se achită la C.E.C. sau la casieriile autorităţilor administraţiei publice locale.
Conform prev. art. 28, alin. 2 din O.G. 2/2001 republicată, copie după chitantă şi procesul verbal se predau de către contravenient agentului constatator sau se trimit prin posta unităţii de poliţie din care acesta face parte, în termen de 15 zile de la comunicarea procesului-verbal. 
Începând de anul trecut, mai exact din iunie 2016, după apariţia O.U.G. nr. 41/ 2016, poţi trimite dovada plăţii amenzii (o copie după chitanţă), scanată şi pe adresa de e-mail a unităţii de poliţie respective.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Similar Content

  • Tournique
   By Tournique
   Buna ziua,
   Dupa cat timp se inregistreaza in sistem o amenda? 
   In cazul meu, am parcat masina la 1m de stalpul unde se termina, legal, parcarea (mai erau masini multe parcate dupa semn). Nu am incurcat trotuarul sau traficul, doar acolo am avut ghinionul sa gasesc loc.
   Am plecat din Bucuresti sambata, intre timp am fost sunat de cineva care mi-a spus ca sunt niste politisti ce se uita (sau fac poze?) masinilor parcate acolo. 
   Nu am gasit un fluturat in geam si din pacate nu am acces la cutia postala prea curand. Am dat un telefon la taxe si impozite si mi s-a comunicat ca nu este o amenda pe CNP-ul meu.

   In cat timp se inregistreaza in sistem amenzile? 
   Multumesc,
  • RoMu06
   By RoMu06
   Buna ziua, pe data de 17 iulie 2019 am examenul auto, proba practica pentru categoria E, intre timp mi.a fost suspendat dreptul de a conduce,pot sustine examenul cu dovada valabila pana pe 23? 
  • Marius
   By Marius
   Conform art. 28 din Ordonanţa Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor - actualizată, cu modificările şi completările ulterioare, contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, agentul constatator făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal
   Amenzile se plătesc/achită astfel:
   cele cuvenite bugetelor locale se achită, prin mijloace de plată online, prin instituţii de credit autorizate cu care există încheiate convenţii sau la casieriile autorităţilor administraţiei publice locale ori ale altor instituţii publice abilitate să administreze veniturile bugetelor locale indiferent de localitatea pe a cărei rază acestea funcţionează, de cetăţenia, domiciliul sau de reşedinţa contravenientului ori de locul săvârşirii contravenţiei, precum şi la ghişeul unic din punctele de trecere a frontierei de stat a României (ex. amenzile la regimul rutier); cele care se cuvin bugetului de stat pot fi achitate, prin mijloace de plată online, în conturile dedicate, la instituţiile de credit autorizate cu care există încheiate convenţii sau la unităţile Trezoreriei Statului; O copie de pe chitanţă se predă de către contravenient agentului constatator sau se trimite prin poştă sau electronic, prin e-mail, organului din care acesta face parte.
   Plata amenzilor contravenţionale achitate prin intermediul sistemelor electronice de plată prevăzute de lege se dovedeşte prin prezentarea extrasului de cont al plătitorului sau a dovezii de plată emise de către sistemele de plăţi, aceasta specificând data şi ora efectuării plăţii; în aceste situaţii se elimină obligativitatea pentru plătitor de a preda o copie de pe extrasul de cont sau de pe dovada de plată emisă de sistemul de plăţi către agentul constatator sau organul din care acesta face parte.
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.