Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0
mboios

Riscuri trafic/consum de droguri minor ?

Question

mboios

Bună ziua . Vin și eu cu o întrebare pe care nu știam cui să o adresez .

Din câte am citit din  legea nr 143/2000 , capitolul II , consumul de droguri / traficul de droguri este pedepsit cu 3-15 ani de închisoare :

Art. 2
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea in vanzare, vanzarea, distribuirea, 
livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, detinerea ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de risc, fara drept,
se pedepsesc cu inchisoare de la 3 la 15 ani si interzicerea unor drepturi. 

Cele precizate în Art. 2 (1) se aplică și în cazul minorilor ? 

Am o cunoștință care la momentul actual se află în clasa a X a  și este suspectat de trafic de iarbă în doză de maxim 10 grame + consum. Se aplică Art. 2 și riscă 3-15 ani sau ce se va întâmpla cu el în caz că va fi găsit vinovat ?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • cosminfast
   By cosminfast
   Va salut cu deosebit respect,
   v-as fi foarte recunoscator daca m-ati putea ajuta/indruma cu un sfat, o parere despre o problema juridica.
   Mi-a fost retinut permisul auto pt conducere sub influenta substantelor, mai exact THC, pe care eu fumasem in urma cu vreo 6 zile inainte sa mi se recolteze probe biologice.
   exista vreun soi de test din care sa se determine perioada de cand aveam prezenta substanta activa thc din marijuana?
   ce sanse am ca procurorul sa claseze dosarul?  dar sa castig in instanta in cazul in care se ajunge acolo?
   desigur ca am dovada fara drept de circulatie, pot obtine permisul pe perioada cercetarilor printr-o anumita procedura juridica?
   va multumesc pt amabilitatea de a-mi raspunde.
  • Camil
   By Camil
   Am inteles ca este 100% legal daca un individ comanda seminte de marijuna, spori de ciuperci psihedelice, cactusi ce contin mescalina dar este strict interzisa cresterea , consumul si vinderea acestora si se pedepseste cu inchisoarea. Este evident ca daca cineva da comanda de astfel de lucruri nu o face pentru colectionarea lor. Ce alt motiv ar putea avea inafara de consumul sau vinderea lor? Sunt foarte curios de ce legea permite comandarea sporilor si semintelor. De ce politia nu urmaste pe cineva odata ce au gasit persoana ce a dat comanda ? 
  • NewsBot
   By NewsBot
   Arestaţi preventiv pentru trafic de droguri

   În ziua de 23 august a.c., poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, Serviciul Antidrog, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.OT. - Serviciul Teritorial Iaşi, au executat o acţiune pe linia traficului intern de droguri de risc, respectiv canabis.

   Marţi, 23 august a.c., poliţiştii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi i-au prins în flagrant pe P.I.., de 26 de ani şi H.D., de 40 de ani, ambii din municipiul Iaşi, în timp ce deţineau, în scopul comercializării, 30 de grame canabis, respectiv 10 grame canabis.

   Au fost efectuate percheziţii domiciliare, fiind găsite la reşedinţa lui P.I. aproximativ 170 de grame canabis, droguri de risc, interzise prin Legea nr. 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, pe care acesta intenţiona să o comercializeze potenţialilor consumatori, de pe raza municipiului Iaşi.

   În baza probatoriului administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pentru 24 ore a suspecţilor, iar ieri, 24 august, faţă de cei doi s-a luat măsura arestării preventive pentru 29 de zile.

   I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.