Jump to content
POLITISTI.ro

NewsBot

Recommended Posts

Tineri aflaţi pe litoral, suspectaţi de deţinere de droguri de risc

 

În urma unei acţiuni organizată de poliţiştii antidrog au fost depistate patru persoane care deţineau droguri de risc în vederea consumului propriu.

 

Poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au organizat într-o staţiune de pe litoral, week-end-ul trecut, acţiuni specifice de combatere a traficului şi consumului ilicit de droguri.

 

În urma acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au depistat asupra a patru persoane 15 grame de cannabis, substanţe interzise conform prevederilor Legii 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

 

Astfel, asupra unui tânăr de 21 de ani, din Giurgiu, au fost găsite 3 grame de cannabis, pe care le deţinea în vederea consumului propriu.

 

Totodată, asupra unui alt tânăr, de 23 de ani, din Bucureşti, au fost descoperite 3 grame de cannabis.

 

De asemenea, alte două cazuri similare au fost depistate de poliţiştii antidrog, asupra a doi bărbaţi, unul în vârstă de 28 de ani, din Cernavodă, judeţul Constanţa, iar celălat de 37 de ani, din Oradea, judeţul Bihor, fiind găsite 2 grame, respectiv 5 grame de cannabis.

 

Toate cele patru persoane sunt cercetate de către poliţiştii antidrog, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Constanţa, pentru deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 4 alin 1 din Legea 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, cu pedepse cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 4 weeks later...

Depistaţi cu droguri, pe litoral

 

Şapte tineri au fost depistaţi de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate, în cursul unor acţiuni desfăşurate în staţiunile Vama Veche, Venus şi Saturn, având asupra lor droguri destinate consumului propriu.

 

Acţionând în baza Planului de măsuri “Litoral 2011”, poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, în perioada 29 – 31 iulie, au surprins în flagrant, şapte tineri, ce deţineau asupra lor, în mod ilicit, în vederea consumului propriu aproximativ 15 grame de cannabis, comprimate Ecstasy şi alte comprimate de medicamente cu conţinut stupefiant.

 

Doi dintre tineri au fost depistaţi pe raza staţiunii Vama Veche, iar ceilalţi au fost depistaţi pe plaja dintre staţiunile Venus şi Saturn.

 

Pe numele celor şapte tineri s-a întocmit dosar penal, aceştia fiind cercetaţi în continuare, de către poliţiştii antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Depistaţi cu droguri pe litoral

 

Nouă tineri au fost depistaţi de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate constănţeni, în cursul unor acţiuni desfăşurate în acest week-end, în staţiunea Mamaia, având asupra lor droguri destinate consumului propriu.

 

Poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul B.C.C.O. Constanţa, sprijiniţi de poliţişti ai I.P.J Constanţa au acţionat în staţiunea Mamaia, în perioada 5-7 august, pentru prevenirea şi combaterii traficului de droguri pe litoral.

 

La locul de desfăşurare a unui festival, poliţiştii au depistat nouă tineri, cu vârste între 16 şi 30 de ani, care deţineau, în vederea consumului, propriu 9 grame canabis, 14 ţigări cu conţinut de canabis, confecţionate artizanal (joint) şi un comprimat ecstasy.

 

Împotriva acestora s-a dispus întocmirea de dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de risc şi mare risc pentru consum propriu, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 4 alin 1 şi 2 din Legea 143/2000 cu pedepse cuprinse de la 6 luni la 5 ani închisoare sau cu amendă.

 

Cercetările se continuă de către procurorii D.I.I.C.O.T, cu suspecţii în stare de libertate.

 

IG.P.R.- Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 11 months later...

Tineri depistați cu droguri pe litoral

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au depistat, în week-end, pe litoral, 13 tineri care deţineau asupra lor droguri de risc şi mare risc.

Poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Constanţa au depistat, în flagrant, în oraşul Năvodari, 13 tineri, cu vârste cuprinse între 19 şi 29 de ani, din Constanţa, Bucureşti, Braşov şi Galaţi, care deţineau, în vederea consumului propriu, droguri de risc şi mare risc, precum şi substanţe de tip „etnobotanic”.

Astfel, asupra suspecţilor au fost găsite 13 grame de cannabis, 1 gram de haşiş, 1 gram de cocaină,1 pliculeţ cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive şi 17 ţigarete confecţionate artizanal.

Pe numele tinerilor au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere în vederea consumului propriu de droguri de risc şi mare risc, precum şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 8 months later...

Depistaţi cu droguri pe litoral

 

Poliţiştii de criminalitate organizată specializaţi în antidrog au depistat pe litoral 29 de persoane având asupra lor droguri de risc şi mare risc sau substanţe cu efecte psihoactive. Au fost întocmite 22 de dosare penale.

 

Poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au acţionat pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri în staţiunile litorale ale Mării Negre, în perioada minivacanţei de 1 Mai.

 

Astfel, în perioada 30 aprilie – 3 mai a.c., acţiunile s-au derulat în zona staţiunilor Mamaia, Costineşti şi Vama Veche, unde, au fost depistaţi în flagrant 29 tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 28 de ani, din judeţele Constanţa, Argeş, Cluj, Tulcea, Bacău şi municipiul Bucureşti, care deţineau, în vederea consumului propriu sau comercializării, droguri de risc şi mare risc cât şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

 

De la persoanele depistate au fost ridicate, 50 de grame de cannabis sub formă de ţigarete, confecţionate artizanal, tip joint sau porţionate în pliculeţe autosigilante, 1 gram cocaină şi 17 plicuri conţinând substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Au fost întocmite 22 dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic şi consum ilicit de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

 

Cercetările sunt continuate de poliţişti sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Constanţa, cu suspecţii în stare de libertate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.