Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Fuga de filtru de politie


Ionela9423

Question

Buna seara.

Astazi, spre rusinea mea, am fugit de un filtru de politie. Nu aveam actele la mine (bulteti,carnet cat si actele masinii)...nu a fost un lucru calculat, doar am intrat in panica...

Sunt la prima abatere si maine as dori sa ma duc sa dau declaratii. As dori sa stiu care ar putea fi sanctiunea si unde as putea sa merg pentru a da declaratiile necesare...

Edited by CITADELA
lipsa etichete
Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
genessys30

Poți fi mai explicită? Ce înseamnă ”am fugit”? Ai evitat filtrul făcând pe prima la dreapta sau la stânga înainte de a ajunge la acesta sau ți s-a făcut semnal de oprire și tu ai fugit?

În primul caz nu ai de ce să-ți faci griji pentru că dacă polițiștilor li se părea suspectă manevra sau mașina, veneau după tine. Deci...

Dar dacă ai fugit după ce ți s-a efectuat semnal de oprire, pentru astfel de contravenții se suspendă dreptul de a conduce pentru 30 de zile și 500 de lei amendă.

În cazul acesta, proprietarul mașinii conduse de tine va primi acasă o notificare prin care, potrivit art. 39 din OUG 195/2002, are obligația să comunice poliției rutiere datele celui care a condus mașina la data respectivă, în caz contrar acesta va fi sancționat cu amendă, conform art. 102/1/14 din OUG 195/2002, amendă care-i destul de mare. Mai exact de la 9 la 20 de puncte amendă iar un punct amendă are valoarea de 125 de lei. Calculează cât fac 9x125 sau 20x125.

Ca atare, ce-ai făcut mai exact?

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
 • 0

A facut semn si nu am oprit... Am fost si am vorbit cu un echipaj rutier azi noapte deoarece nu puteam dormi si mi-a spus sa ma duc acasa si voi primi acasa ceva, in cazul in care domnul politist a luat numarul de inmatriculare...

Link to post
Share on other sites
 • 0
genessys30

Te încadrezi la art. 31/a din OUG 195/2002, nerespectarea semnalelor, indicațiilor și dispozițiilor polițistului rutier, contravenție care se sancționează cu amendă conform art. 100/3/f din OUG 195/2002, 500 de lei, și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 30 de zile potrivit art. 111/1/c din OUG 195/2002.

Noi nu știm ce se va întâmpla. Îți spunem doar ce se poate întâmpla. Atenție mare la cutia de scrisori pentru că nu vreau să-ți imaginezi că vei scăpa nesancționată pentru așa ceva. Un polițist te mai iartă pentru diferite contravenții minore, cum spre exemplu este cea de care ne-ai spus și anume că nu ai avut actele la tine, dar pentru neoprire la semnal sau nerespectarea dispozițiilor și indicațiilor acestuia, mai deloc.

Polițistul acela va face un raport către conducerea unității descriind în acesta ce s-a întâmplat. Conducerea unității va face demersurile legale pentru a identifica conducătorul auto trimițând proprietarului (cum ți-am spus mai sus) o notificare prin care-i cere datele celui căruia i-a încredințat mașina spre a fi condusă în acea zi. După ce conducătorul auto va fi identificat, va fi invitat la sediul poliției pentru a fi sancționat. Dacă nu se prezintă, procesul-verbal îi va fi întocmit în lipsă.

Deci... Pune-te pe așteptat.

Edited by genessys30
Link to post
Share on other sites
 • 0
în urmă cu 21 ore, Ionela9423 a scris:

A facut semn si nu am oprit... Am fost si am vorbit cu un echipaj rutier azi noapte deoarece nu puteam dormi si mi-a spus sa ma duc acasa si voi primi acasa ceva, in cazul in care domnul politist a luat numarul de inmatriculare...

Calmează-te, nu este dracul chiar așa de negru. Ai grijă să nu te sinucizi de atâtea remușcări.

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
 • 0
MateiDaniel

Buna seara,

In seara asta goneam intr-o zona cu o viteza de aproximativ 100-110 km/ora cand din spate se vede o masina de politie cu semnal luminos si sonor. Stiind ca s-ar putea sa fie pentru mine am intrat pe o straduta adiacenta(ei fiind destul de in spate). La putin timp au oprit semnalele sonore. Daca mi-au luat numarul de inmatriculare este posibil sa imi trimita amenda acasa? Daca da, cat si ce sanctiuni mai pot aparea ? Sunt destul de sigur ca nu era radar deoarece conduc zilnic prin acea zona si nu a fost niciodata radar + nu are pe unde sa stea. Se poate trimite amenda fara dovada ? Multumesc anticipat (ca fapt divers, cand am iesit de pe straduta o masinuta de politie tocmai ce facea stanga pe culoarea rosie a semaforului fara nici un semnal luminos sau sonor, insa nu erau sigur ei)

Multumesc anticipat!

Edited by MateiDaniel
Link to post
Share on other sites
 • 0

Buna seara, in jurul orei 00:30 am trecut pe langa un echipaj de politie , avand peste viteza legala 20-25 km, am continuat drumul iar dupa 1 km am vazut ca au accelerat si au aprins girofarul rosu-rosu dupa rosu-albastru. Eu am facut stanga si mi -am continuat drumul ei trecand de mine. Intrebarea mea este , daca doreau sa ma opreasca pe mine si nu au vazut ca am facut stanga ce pot face? As dori sa achit sanctiunea daca am fost inregistrat de radar, mentionez ca masina era un Logan model nou berlina. Pot sa aflu cumva daca eu eram cel vizat de girofare si daca da sa platesc sanctiunea. Nu as vrea sa primesc citatie sau amenda prin posta. Va multumesc anticipat.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • mariusst
   By mariusst
   Bună ziua. Vreau sa ma lămuresc pentru ca citesc tot felul de informații contradictorii.
    
   Ce sancțiuni se aplica pentru conducerea unui autoturism cu transmisie manuala cu un permis cat.b cu mențiunea de transmisie automata? Puteți sa ma îndrumați către legea care definește sancțiunea?
    
   Mulțumesc anticipat.
  • vpa
   By vpa
   Buna ziua,
    
   In 14.06.2014 am fost implicat intr-un accident, lovind din spate un autovehicul care voia sa o ia la stg. In urma lui, 2 persoane din masina lovita au fost duse la spital. Una a iesit imediat, neavand nimic, cealalta a primit 22 zile de ingrijiri medicale, avand coastele fracturate pentru ca nu purta centura de siguranta.
    
   Mi s-a retinut permisul si mi s-a deschis dosar penal. In fiecare luna, am mers la Parchet pentru prelungirea dovezii de circulatie. 
    
   Am doua intrebari pt dumneavoastra:
    
   1. Dosarul este inca la Politie. Pot face ceva pt a urgenta trimiterea lui si solutionarea lui ?
    
   2. Daca se va solutiona cu NUP, ce pedepse pot primi ? Mi se va suspenda permisul ?
    
    
   Multumesc anticipat pt raspunsuri !
  • RaduH
   By RaduH
   Buna ziua,
   detin o camera de bord care are si modul GPS. Pe filmare apare pozitia, viteza, data si ora.
   Intrebarea este: daca filmez o incalcare a regulilor de circulatie, se poate ca in baza acestei filmari sa fie sanctionat cel care a gresit? Si daca se poate, cum trebuie sa procedez? Cui trebuie sa ma adresez?
   Multumesc!
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.